מרשמים לעוגות ללא הקצפה

  • פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הוא באמת משמעותי פה... כל הרכות של העוגה תלויה בו
אם את מתכוונת לתחליף פרווה אז יש מעדני סויה (אלפרו נדמה לי) שיכולים להיות תחליף מצוין
 

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י mig;934907:
בצק טוב מעבדים במיקסר...

בצק טוב - לשים, ולא היו טובות יותר מעוגות השמרים של סבתא שלי, שלשה ביד (עד לפני כמה שנים...)
אבל הדור חלש....
מנסיון אישי - אפשר ללוש בצק מעולה, וזה גם בריא.
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם לשה בצק שמרים ביד (לא אוהבת מיקסר)
ויוצא מעולה!!
בין בחלות ובין בעוגות
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בדיוק הכנתי עוגת מייפל קפה של ניקי ב. מעניין אותך?
 

1chana

משתמש רשום
עוגת שיש קפה מוצלחת

המתכון המקורי עם יותר קפה ופחות שוקולד, אני עושה ההיפך :)
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כפית תמצית וניל
אבקת אפיה
2 כוסות קמח
רבע כפית מלח
כוס מים רותחים ובתוכה ממוסות 2 כפיות נס קפה (אני שמה הרבה פחות)
100 גרם שוקולד מומס. (שיניתי ל150 גרם שוקולד מומס, נותן הרבה יותר טעם)


מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד והשמן. מוסיפים מעט מהשמן לתערובת כדי לאחד את החומרים.
יוצקים לתבנית משומנת.
מוסיפים את יתרת השמן לשוקולד המומס ומערבבים.
מוסיפים את תערובת השוקולד לעוגה ומערבבים כמו בעוגת שיש.

אופים בחום בינוני. {בערך חצי שעה}
תבנית בינונית (26)
 

sarago

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת גבינה טעימה, טעימה, שתמיד מצליחה!

לבסיס:
20 ביסקויטים טחונים (אני מפוררת בתוך שקית ודופקת עם מערוך)
100 גר' חמאה/ מרגרינה מומסת
לערבב ביחד ולשטוח בתבנית עגולה 28

לתערובת הגבינה:
3 קופסאות גבינה (750 גר')
1/2 לבן
1/2 שמנת
4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 חב' פודינג וניל
מערבבים את הכל, ושופכים מעל פירורי הביסקויטים אופים בערך 3/4 שעה
בסיום האפיה שופכים את התערובת הבאה ומשאירים בתנור מכובה וסגור (אפשר גם לאפות עוד כמה דקות):
ציפוי:
אחד וחצי שמנת
1/2 לבן
2 סוכר וניל
4 כפיות סוכר
3/4 כפית קפה נמס
מערבבים ושופכים

בהצלחה ובתאבון!
הוי, איך שמתחשק לי עכשיו לאכול פרוסה מהעוגה הזאת...
 

קופיריטרית

משתמש מקצוען
בהמשך לנ"ל, לי יש בעיה אחרת, התנור שלי מקצר... (עד שאקרא לטכנאי...)
אני צריכה עוגה ללא אפיה. יש?
 

תלתל

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י תמנתי;934904:
בראוניז:

1.5 כוסות קמח
3 כוסות סוכר [עדיף קנים]
2 כפיות א.אפיה
6 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
קורט מלח

מערבבים הכל עם מזלג
שופכים מעל נייר אפיה משומן על תבנית
לתנור ל 45-50 דקות.
לבדוק עם קיסם שיבש אבל להזהר שלא יתייבש יותר מדי.
אם נשאר טיפה רטוב, זה מוסיף לטעם הבראוניז ואז לא צריך קרם.

היי תמנה
טוב שראיתי את האשכול הזה ובמיוחד את המרשם
אני עוד זוכרת את הטעם הטוב של הבראוניז ביחד עם הגלידה
אני רואה שבחומרים אפילו לא נכנס שוקולד
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י mig;934880:
המיקסר בשביתה...

יש לכם אולי מתכון לעוגה טובה ללא צורך בהקצפה או במיקסר?
אשמח לקבל גם מרשם לעוגות רגילות,
וגם לעוגת גבינה.

נכתב ע"י קופיריטרית;935104:
בהמשך לנ"ל, לי יש בעיה אחרת, התנור שלי מקצר... (עד שאקרא לטכנאי...)
אני צריכה עוגה ללא אפיה. יש?



עוגה ללא הקצפה, וללא תנור, בהצלחה!

עוגת חלבה/ טחינה מעולה!!!
400 גר' בסקוויטים מרוסקים היטב
400 גר' שוקולד אפיה / מריר
1 חבילת טחינה גולמית.

אופן ההכנה:
ממיסים את הטחינה והשוקולד בסיר
אחרי שהכל נמס שופכים על הבסקוויטים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית חד פעמית גדולה (אם רוצים שיצא יותר גבוה אפשר בקטנה יותר-לא ממש רצוי)
מפוררים מעל חלבה ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
מוציאים, חותכים לקוביות. מאכסנים בקופסא במקפיא.
מעדן טעים מאד
וגם בריא!!!!
 

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תמנתי;934904:
בראוניז:

1.5 כוסות קמח
3 כוסות סוכר [עדיף קנים]
2 כפיות א.אפיה
6 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
קורט מלח

מערבבים הכל עם מזלג
שופכים מעל נייר אפיה משומן על תבנית
לתנור ל 45-50 דקות.
לבדוק עם קיסם שיבש אבל להזהר שלא יתייבש יותר מדי.
אם נשאר טיפה רטוב, זה מוסיף לטעם הבראוניז ואז לא צריך קרם.

הכנתי את העוגה ביום שישי, אבל היתה לי בעיה גדולה:

בקושי שרד משהו לשבת.:cool:
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י rosmarin;935840:
הכנתי את העוגה ביום שישי, אבל היתה לי בעיה גדולה:

בקושי שרד משהו לשבת.:cool:

מכירה את הבעיה.
מלכתחילה, העוגה הזו אמורה להיות בראוניז, שאופים דק דק, חותכים לקוביות ומוסיפים לגלידה. אימצתי את זה כעוגה [שילשתי את הכמויות שזה מה שהבאתי פה - כמות משולשת].
ומאז לא צריך אפילו להכין קרם. זה נטרף כמות שהוא.
במיוחד הנכדים שמתים על זה.
 

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
גם אני הכנתי את זה לשבת, ונגמר יותר מדי מהר
העתקתי למחברת המתכונים שלי...
תודה!
 

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מוריה ח;935071:
העוגה הזו עם הקצפה, לא?
ההקצפה היא לביצים שלמות ולכן אפשר להקציף ידנית עם מקצף ידני.
ואם כבר אני מביאה מתכון
עוגה לבנה ורכה לקפה
תבנית אינגליש קייק
חומרים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.

איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?
כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים.
 

dvoradi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י סטודנטית;935354:
עוגה ללא הקצפה, וללא תנור, בהצלחה!

עוגת חלבה/ טחינה מעולה!!!
400 גר' בסקוויטים מרוסקים היטב
400 גר' שוקולד אפיה / מריר
1 חבילת טחינה גולמית.

אופן ההכנה:
ממיסים את הטחינה והשוקולד בסיר
אחרי שהכל נמס שופכים על הבסקוויטים ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית חד פעמית גדולה (אם רוצים שיצא יותר גבוה אפשר בקטנה יותר-לא ממש רצוי)
מפוררים מעל חלבה ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
מוציאים, חותכים לקוביות. מאכסנים בקופסא במקפיא.
מעדן טעים מאד
וגם בריא!!!!
היי, אני עושה את זה עם פצפוצי אורז ולא עם ביסקויטים יותר בריא ויותר טעים (לדעתי כמובן)!!!
חבילת פצפוצי אורז
חבילת טחינה
וחבילת שוקולד לאפיה,
ממיסים וכו' כנ"ל
לא צריך חלבה מלמעלה.
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שוקולד שכנראה תמשיכי להכין גם כשיהיה לך מיקסר... :)
1 וחצי כוס קמח + 1 אבקת אפייה - מערבבים.
מוסיפים 1 ושליש כוס סוכר + כף נס קפה + 3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד + 3 כפות קקאו ומערבבים.
מוסיפים כוס מים פושרים + כוס שמן + 3 ביצים ומערבבים.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-150 מעלות. אופים לרבע שעה עד שהעוגה עולה יפה ומגביהים ל-180 מעלות ואופים עד שקיסם יוצא יבש.
עוגה נימוחה ומצויינת!!!
 

אריה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אפשר לעשות רק עם שוקולד ופצפוצי אוז בלי טחינה?? כי אצלי ממש לא אוהבים את הטחינה??
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה