חגים מרק עוף מרוכז

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
צריכה את דעתך:
יש לי הרבה מאד עצמות של עוף (מעשרים וארבעה עופות) - בדרך כלל אני מכינה מהעצמות מרק עוף ויוצא טעיםםם.
חשבתי להכין עכשיו מרק עוף מרוכז ממש, כלומר - את כל העצמות עם מים בכמות שמכסה אותם, וכך להקפיא את המרק בשקיות הקפאה.
הרעיון הוא: לפני שבת / ראש השנה / ערב יום כיפור / ערב סוכות - בכל פעם להוציא שקית הקפאה אחת לתוך הסיר, להוסיף עוד מים, להרתיח ולפלטה.
מה אומרות - זה ילך? זה אמור לצאת טעים? יש מישהי שעושה ככה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מעולה!
עושה כך כבר שנים
מקפיאה בקופ' מלבניות נמוכות-חוסך מקום
ממש תענוג לשלוף קופ', להוסיף ירקות, ירק ומים ולהרתיח
אין צורך לאלתר כל שבוע עצמות
 

חברים

משתמש פעיל
אני מנקה בפעם אחת את כל העצמות והגרונות, מחלקת לשקיות ומקפיאה בקופסא גדולה, וכל פעם שולפת שקית לפי הצורך וככה מכינה מרק.
 

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
מעולה!
עושה כך כבר שנים
מקפיאה בקופ' מלבניות נמוכות-חוסך מקום
ממש תענוג לשלוף קופ', להוסיף ירקות, ירק ומים ולהרתיח
אין צורך לאלתר כל שבוע עצמות
יופי. אז הולכת לעשות את זה. לכבוד שבת קודש ויום טוב. תודה!
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
טעים ברמות.
אגב אם מבשלים את זה 24 שעות ומעלה מופרשים מהעצמות חומרים בריאים מאוד מאוד ומתוכם 2 חומצות היאלוראניות נדירות שהם ממש כמו אנטיביוטיקה.
עוד אגב, אחרי בישול כזה המרק עצמו יכול להשביע כמו מיני ארוחה.
 

גלילאי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
טעים ברמות.
אגב אם מבשלים את זה 24 שעות ומעלה מופרשים מהעצמות חומרים בריאים מאוד מאוד ומתוכם 2 חומצות היאלוראניות נדירות שהם ממש כמו אנטיביוטיקה.
עוד אגב, אחרי בישול כזה המרק עצמו יכול להשביע כמו מיני ארוחה.
מה המקור?
 

גלילאי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כל הקישורים חסומים
אם למישהו יש פתוח אשמח לקבל
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
למרק מוסיפים ירקות כמו כל מרק עוף
שורשים גזר קישוא קולרבי פטרוזיליה
בסוף מסננים הכל

ראיתי השבוע שהו מעניין מאוד
במטבח מקצועי כידוע היום מתחיל בבישול סירי מרק
בסיס ירקות
בסיס עוף
בסיס בקר
במהלך היום לא משתמשים להכנת המנות במים, מוסיפים רק ציר מרק לפי המנה

מה שראיתי זה פועל שיושב ליד נתחי בקר גדולים וביד שלו - מזרק -
מזרק ענק שהוא ממלא בציר ומזריק את הנוזל לתוך הנתחים לפני הבישול
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
טעים ברמות.
אגב אם מבשלים את זה 24 שעות ומעלה מופרשים מהעצמות חומרים בריאים מאוד מאוד ומתוכם 2 חומצות היאלוראניות נדירות שהם ממש כמו אנטיביוטיקה.
עוד אגב, אחרי בישול כזה המרק עצמו יכול להשביע כמו מיני ארוחה.
עם תבלינים או בלי כלום?
רק מים ועצמות?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
למרק מוסיפים ירקות כמו כל מרק עוף
שורשים גזר קישוא קולרבי פטרוזיליה
בסוף מסננים הכל

ראיתי השבוע שהו מעניין מאוד
במטבח מקצועי כידוע היום מתחיל בבישול סירי מרק
בסיס ירקות
בסיס עוף
בסיס בקר
במהלך היום לא משתמשים להכנת המנות במים, מוסיפים רק ציר מרק לפי המנה

מה שראיתי זה פועל שיושב ליד נתחי בקר גדולים וביד שלו - מזרק -
מזרק ענק שהוא ממלא בציר ומזריק את הנוזל לתוך הנתחים לפני הבישול
עם תבלינים או בלי כלום?
רק מים ועצמות?
 

אני בודק

משתמש מקצוען
להוסיף את הירקות לבישול הראשון (של העצמות)
או רק לבישול השני (התמצית עם המים)?
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לתרכיז הזה קוראים ציר
תגגלו 'ציר עוף'
ותקבלו הרבה מתכונים בנושא
הרבה שפים משתמשים עם זה במקום מים לכל מיני בישולים


אני מכין פעם בתקופה מקפיא ומשתמש בהתאם לצורך
 

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם עושה כך בערבי חגים, מכניסה גם את הבשר בקר לזה, מבשלת כמה שעות טובות עם ירקות שורש, (בצל, פטרוזיליה, סלרי) ולפעמים גם גזר, מקפיאה בקופסאות ליטר מוסיפה מים כפול 2 מהכמות עם מלח ועוד ירקות שאני רוצה ויוצא מעדן!!
בר"ה אני מניחה על הבוקר על הפלטה, לפני הבישול השני ועד לסעודה, יש לנו מרק טעים!
את הבקר אני אח"כ פורסת יפה (אחרי קירור) ומבשלת בישול ממש קצר (כחצי שעה) על מצע של בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם - יוצא רך ומעודן!!
הפעם אני רוצה לנסות אולי בתנור את הבקר.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
להוסיף את הירקות לבישול הראשון (של העצמות)
או רק לבישול השני (התמצית עם המים)?
אישית אוהבת לבשל רק במים אפילו ללא מלח
לאחר ההקפאה מוסיפה מים לפי הצורך ואז התיבול יותר מדויק
לגבי ירקות מעדיפה לא להקפיא ע"כ מוסיפה אותם יחד עם התיבול והירק בבישול השני
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
עם תבלינים או בלי כלום?
רק מים ועצמות?

לתרכיז הזה קוראים ציר
תגגלו 'ציר עוף'
ותקבלו הרבה מתכונים בנושא
הרבה שפים משתמשים עם זה במקום מים לכל מיני בישולים


אני מכין פעם בתקופה מקפיא ומשתמש בהתאם לצורך
אני מוסיף ירקות - גזר ובצל. אבל אם מבשלים מידי הרבה זמן כדאי להחליף אותם במהלך הבישול.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אישית אוהבת לבשל רק במים אפילו ללא מלח
לאחר ההקפאה מוסיפה מים לפי הצורך ואז התיבול יותר מדויק
לגבי ירקות מעדיפה לא להקפיא ע"כ מוסיפה אותם יחד עם התיבול והירק בבישול השני
רוצה להבין בבקשה
בישלתי מרק עוף עם המון עצמות.
צריך לצמצם אותו? עד כמה?
להקפיא קופסאות עם המרק הזה יתן טעם כשאוסיף למרק?
מה זה בעצם נותן למרק חדש?
תודה
 

להסכים

משתמש פעיל
רוצה להבין בבקשה
בישלתי מרק עוף עם המון עצמות.
צריך לצמצם אותו? עד כמה?
להקפיא קופסאות עם המרק הזה יתן טעם כשאוסיף למרק?
מה זה בעצם נותן למרק חדש?
תודה
מסננים את העצמות לפח, המים נשארים מרוכזים ושומניים, אם שמת עצמות בכמות שהיית שמה בשלושה סירים, אז את מחלקת את הציר ל3, ואם היית שמה כמות כזו של עצמות ב4 סירים אז מחלקים ל4, וכן על זה הדרך, ומקפיאים בשקית הקפאה או קופסא.

כשתכיני מרק באמת יהיה לך ציר עוף מוכן שמשבח את הטעם ומזין....
והירקות יהיו טריים ולא מכווצצים מהמקפיא.....
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ש'

קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה