מרקים מרק ירקות טוב לחורף!

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
היום שידרגתי מרק
היה מרק מימי מידי ולא משהו...
בישלתי בנפרד בטטות ואפונה טחנתי והוספתי
מרק חדש!!
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
מה היה המרק המקורי?
דווקא מושקע וטעים
כמו שציינו כאן
ירקות מרוסקים ומאודים ומים...
רק הכנו לכמות גדולה מאוד והוסיפו הרבה מידי מים ויצא ממש תפל וללא טעם....
 

bini boo

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני בדרך כלל מלקטת את כל הירקות שיש לי בבית באותו רגע,
מטגנת בצל, מוסיפה קוביות של הירקות _בטטה\ גזר\ קישוא\ שום\ פטרוזיליה\ גריסים , לא שמה תפו"א כי שמעתי שזה גורם למרק להחמיץ מאד מהר
מבשלת עם טיפה כורכום, א. מרק, פלפל שחור, מלח, פפריקה, צ'ילי, מוסיפה אם יש איזה תירס או גרגירי חומוס
וזהו. לפעמים מעבירה טחינה קלה, לא שיהיה טחון לגמרי אלא שלא יהיה מים עם ירקות, שגם תינוקת תוכל לאכול ולשבוע.
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
מרק בטעם עשיר וטעים מאד מאד!
מאדים בצל עד לשקיפות יחד עם קוביות ראש סלרי/טבעות מכמה גבעולי סלרי.
מוסיפים כוס/ כוס וחצי עדשים כתומות ומים רותחים,
מבשלים עד להמסה חלקית של העדשים
טוחנים בבלנדר מוט.
זה מה שיוצר מרקם עשיר וסמיך למרק.
מרתיחים שוב ומוסיפים לסיר קוביות בטטה וקישואים
מתבלים במלח ,ומעט פלפל שחור
מכבים את האש אחרי 10 דקות, ומשאירים סגור לפחות שעה .

מרק שחוזרים עליו שוב ושוב....
.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
פשוט מגרות אחת אחת
מה לנסות ראשון?!
המרקים הללו טובים גם בהקפאה?
אשמח אם תציינו להבא מה אפשר להקפיא ונשאר טוב
 

נעמה נייהוז

קסם של ניו בורן ✨
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
איך את מכינה?
לערבב 2 ביצים על חצי כוס שמן.
להוסיף בערך חצי מרקיה קמח מצה של דרומה עם חצי שקית א. אפיה [לערבב ביבש ואח"כ להוסיף לרטוב]
העיסה צריכה להיות גמישה.
לקרר רבע שעה, לכדרר לתוך סיר רותח.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

מרק חרירה משגע!!

מרק שפשוט נטרף, משהו שמתחילים לאכול אותו ורוצים לא להפסיק.

אהוב על כווולם, גם על הילדים הכי קטנים!



סיר מרק בינוני

גודל כוס של שתיה חמה (250 מ"ל)


הרכיבים:

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

3 כפות שמן

2 כוסות חומוס שהושרה לילה קודם במים (או מקופסת שימורים)

4 עגבניות בינוניות בשלות (שגירדו את הפְּנים שלהם במגרדת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

חבילת סלרי קצוצה לפרוסות (רק את הגבעולים)

שתי כוסות עדשים ירוקות

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף

2 כפות מחוקות כורכום

לימון בינוני סחוט

2 כפות קמח+חצי כוס מים קרים

2 כוסות איטריות דקיקות (לא מדויק)

קצת פלפל שחור

מלח

12 כוסות מים רותחים (יוצא בערך קומקום שלם ועוד קצת)



  • מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות על אש נמוכה
  • מוסיפים את העגבניה המגורדת כולל הנוזלים
  • מוסיפים את החומוס ואת הכורכום ומטגנים מעט
  • שופכים את המים ומגדילים את האש
  • מתבלים בא. מרק, מלח ופלפל
  • מוסיפים את הפטרוזליה, הכוסברה, הסלרי והעדשים
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה (אם השתמשנו בחומוס מקופסת שימורים מבשלים מרגע הרתיחה עוד 40 דקות)
  • טועמים ובודקים שהירקות רכים, אך לא רכים מידי (שלא יהפוך לעיסה)
  • מכינים צלוחית קטנה עם הקמח והמים, ומערבבים הייטב שלא ישאר גושים, מוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים את האיטריות (לשפוך לפי העין, שלא ישתלט על התבשיל, אך שכן יהיה נוכח) ומבשלים עוד כשלוש דקות
  • מכבים את האש ומוסיפים את הלימון הסחוט
*טיפ: לפי שפיכת העדשים לסיר, רצוי להשרות אותם במים רותחים כ10 דק'

*לפחות פעמיים במהלך הבישול לערבב, וגם בסוף...
* שדרג להגיש עם פיתה טעימה או לאפה (אני עושה פיתות עיראקיות או סמבוסק בשר)

בתאבון!!

רציתי לצלם, אבל בסיר של היום נשארה קרקעית ככה שזה הרגיש לי עלוב...(ולא אספר שאתמול הכנתי כבר כזה, אבל הוא נגמר, אז עשינו חדש)

בהצלחה!!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלי כמויות :)

בצל
גזר
קישואים
גבעולי סלרי
תירס קפוא
2/3 שיני שום

פלפל שחור
מלח
קורט סוכר
כורכום
(אפשר להוסיף אבקת מרק למי שרגיל)

את הבצל (גודל בינוני) אני חותכת לרבעים, גזר וקישוא לחתיכות גדולות, סלרי חותכת כל גבעול ל2/3 תלוי באורך המקורי.
מאדה עם שמן זית מוסיפה את השום קצוץ גס מתבלנת ומוסיפה 2 כוסות מים. מבשלת להצטמצמות ומוסיפה מים לגובה הסיר, מבשלת עד שזה נראה מרק והגזרים חצי קשים חצי רכים מוסיפה תירס- לסיר של 6 מנות אני מוסיפה 1/3 כוס תירס ומבשלת עוד 10 דק'.
 

יהודה גל

משתמש מקצוען
החורף כבר כאן:)
זה הזמן לרענן את מתכוני מרקי ירקות שלכם, אשמח למתכונים פשוטים שעושים את המרק ירקות שלכם למשהו ייחודי.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
החורף כבר כאן:)
זה הזמן לרענן את מתכוני מרקי ירקות שלכם, אשמח למתכונים פשוטים שעושים את המרק ירקות שלכם למשהו ייחודי.
לא יודעת אם כבר כתבתי את זה פה, אבל אחד המרקים שאני אוהבת :)
5 גזרים
2 בצלים
2 קישואים
קולורבי
3 כפות תירס קפוא
2 קוביות של סלרי טחון קפוא (אני לא יודעת כמה סמלרי זה בפועל)
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס

חותכים את הירקות לחתיכות די גדולות (נניח את הגזר אני חותכת ל4/5 חלקים)
מטגנים עם שמן זית ומוסיפים את התירס הקפוא
מוסיפים את כל התבלינים ומים פי 3 מגובה הירקות, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מצטמצמים בחצי.
 

Queenit

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מרק ירקות שעועית וקוואקר שילדים אוהבים
- בצל גדול קצוץ דק,
- 2 גזרים מגורדים
- שעועית לבנה מושרת 250 גר [חצי חבילה]
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- כוס קוואקר מהיר הכנה
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- מלח פלפל לפי טעם ומעט כורכום

הוראות הכנה:
- מאדים בצל עם גזר
- בסיר נפרד מבשלים שעועית שהושרתה לילה
- אחרי אידוי מוסיפים מים [4 ליטר], תפוחי אדמה חתוכים לריבועים ס"מ\ס"מ
- אחרי 15 דקות מוסיפים את התבלינים וקוואקר [עד הסמיכות הרצויה]
- שעועית מוכנה מוסיפים לסיר ומבשלים עוד כ 5 דקות
זהו מוכן!
בתאבון!

לא לוותר על קוואקר , משתלב מעולה במרק
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אשמח להיעזר במתכונים למרק ירקות טוב - בדגש דווקא על מרקי ירקות הפשוטים והבנאלים.
יש כאן אשכול על מרקים אבל הם יותר עם אפיון מסוים כמו מרק עגבניות, מרק תירס וכו' וכו' דברים שפחות מעניינים אותי.
בלת"ק
חותכים את הירקות שיש בבית. (בהמשך אפשר גם גריסים)
מטגנים/מאדים הרבה זמן בסיר
מוסיפים קצת קמח/קואקר להסמכה
מתבלים בכורכום, וחוואג למרק, מלח ופלפל שחור
כל הדברים האלה עושים את המרק לפשוט, אבל מושלם!
בתאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה