מרקחת אתרוגים-שיתוף

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרקחת הינה מעין ריבה דלילה ועדינה לא ממש נוזלית אבל גם לא קרושה כמו ריבה.
המרקחת הזו מיוחדת בטעמה, מרקמה ובגוון שלה

בט"ו בשבט ילדי סופרים את מס' הפירות שהוגשו לשולחן [כל המרבה הרי זה משובח-לפאר ולכבד את היו"ט חמישה עשר בשבט-כך נוהגים אצלנו.]
את המרקחת סופרים כ-3 פירות וזאת בגלל שהיא מכילה:
פרוסות אתרוגים כמובן, קוביות חבושים שנותנים לה את הגוון המיוחד וקוביות לימון שמאזנים את המתיקות לטעם מיוחד במינו.

מרקחת אתרוגים
החמרים:
3 אתרוגים
3 לימונים
חבושים להשלמת משקל של 1 ק"ג-לאחר קילוף כל הפירות!
3 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
1 ק"ג סוכר

ההכנה:
1. השרי את לימונים והאתרוגים במים למשך 8 ימים ובכל יום החליפי את המים.
%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-8-jpg.557427

2. קלפי את האתרוגים ופרסי לפרוסות דקות.
img_0002-jpg.557428

%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-1-jpg.557432
3. קלפי את הלימונים וחתכי לקוביות.
img_0003-jpg.557434

4. קלפי את החבושים וחתכי לקוביות.-קצת קשה אפשר להקל ע"י בישולם מועט בלבד.
img_0004-jpg.557435

5. הכניסי את כל החמרים יחד לסיר הרתיחי, הקטיני להבה ובשלי עד לריכוך החבושים
מתקבל צבע יין וורדרד ולאחר צינון הצבע מתכהה מעט לגוון יין עמוק יפהפה.
6. הורידי כפית מהמרקחת לצלוחית והמתיני לצינון של כמה ש' המרקחת תקריש מעט,
זה סימן שהיא מוכנה.
%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-2-jpg.557436


לתשומת ליבך:
לא משתמשים עם הקליפות למרקחת!
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
מדהים!!
איזו השקעה! רק לקלף את הכל...
כל הכבוד!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נראה טעיםם
תודה על השיתוף
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מרקחת הינה מעין ריבה דלילה ועדינה לא ממש נוזלית אבל גם לא קרושה כמו ריבה.
המרקחת הזו מיוחדת בטעמה, מרקמה ובגוון שלה

בט"ו בשבט ילדי סופרים את מס' הפירות שהוגשו לשולחן [כל המרבה הרי זה משובח-לפאר ולכבד את היו"ט חמישה עשר בשבט-כך נוהגים אצלנו.]
את המרקחת סופרים כ-3 פירות וזאת בגלל שהיא מכילה:
פרוסות אתרוגים כמובן, קוביות חבושים שנותנים לה את הגוון המיוחד וקוביות לימון שמאזנים את המתיקות לטעם מיוחד במינו.

מרקחת אתרוגים
החמרים:
3 אתרוגים
3 לימונים
חבושים להשלמת משקל של 1 ק"ג-לאחר קילוף כל הפירות!
3 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
1 ק"ג סוכר

ההכנה:
1. השרי את לימונים והאתרוגים במים למשך 8 ימים ובכל יום החליפי את המים.
%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-8-jpg.557427

2. קלפי את האתרוגים ופרסי לפרוסות דקות.
img_0002-jpg.557428

%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-1-jpg.557432
3. קלפי את הלימונים וחתכי לקוביות.
img_0003-jpg.557434

4. קלפי את החבושים וחתכי לקוביות.-קצת קשה אפשר להקל ע"י בישולם מועט בלבד.
img_0004-jpg.557435

5. הכניסי את כל החמרים יחד לסיר הרתיחי, הקטיני להבה ובשלי עד לריכוך החבושים
מתקבל צבע יין וורדרד ולאחר צינון הצבע מתכהה מעט לגוון יין עמוק יפהפה.
6. הורידי כפית מהמרקחת לצלוחית והמתיני לצינון של כמה ש' המרקחת תקריש מעט,
זה סימן שהיא מוכנה.
%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D-2-jpg.557436


לתשומת ליבך:
לא משתמשים עם הקליפות למרקחת!

אני רוצה להבין
אני מקלפת את הקליפה הצהובה\ירוקה החיצונית, ומשתמשת בקליפה הלבנה הפנימית, נכון? וזורקת את ליבת הפרי?

ואז פורסת את רצועות הקליפה הלבנה לפרוסות דקות?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רוצה להבין
אני מקלפת את הקליפה הצהובה\ירוקה החיצונית, ומשתמשת בקליפה הלבנה הפנימית, נכון? וזורקת את ליבת הפרי?

ואז פורסת את רצועות הקליפה הלבנה לפרוסות דקות?

@photos by h
ממש לא!
מקלפת את הקליפה הצהובה ואז פורסת לפרוסות-ז.א. ליבת הפרי בתוספת הציפה הלבנה [שתחזיק את חלק הפרי-אחרת הפרי יתפורר]
בתמונות רואים בבירור את פרוסות האתרוג עם הציפה הלבנה
[ופרוסות הלימון הן ללא ציפה כ"כ עבה].
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הורידי כפית מהמרקחת לצלוחית והמתיני לצינון של כמה ש' המרקחת תקריש מעט
כמה שעות או כמה שניות?
סביר להניח ששניות, אבל זה לא ממש מובן

אגב, כדי לראות את התוצאה במיידי, מקררים היטב את הצלחת ואת הכף (כעשר דקות בפריזר) ואז מעבירים אצבע, אם נשאר רווח הריבה מוכנה, אם לא נשאר רווח, צריך לבשל עוד קצת.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@photos by h
ממש לא!
מקלפת את הקליפה הצהובה ואז פורסת לפרוסות-ז.א. ליבת הפרי בתוספת הציפה הלבנה [שתחזיק את חלק הפרי-אחרת הפרי יתפורר]
בתמונות רואים בבירור את פרוסות האתרוג עם הציפה הלבנה
[ופרוסות הלימון הן ללא ציפה כ"כ עבה].
אבל, הפרי מלא מלא מלא גרעינים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה שעות או כמה שניות?
סביר להניח ששניות, אבל זה לא ממש מובן

אגב, כדי לראות את התוצאה במיידי, מקררים היטב את הצלחת ואת הכף (כעשר דקות בפריזר) ואז מעבירים אצבע, אם נשאר רווח הריבה מוכנה, אם לא נשאר רווח, צריך לבשל עוד קצת.
בודקת לאחר כמה שניות.
@חני גרינשטיין , מעניין לא מכירה את השיטה הזו, ננסה בל"נ בהזדמנות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה