עזרה מקור לסיפור על ר' זושא מאניפולי

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
צריכה מקור לסיפור על תלמיד של המגיד ממעזריטש שהגיע לר' זושא לשאול אותו כיצד ניתן לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה וכו...
תודה מראש.

אבי100

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ר' שמלקא מניקלשבורג ואחיו ר' פנחס הורביץ " בעל ההפלאה" שאלו את רבם המגיד ממעזריטש כיצד יזכה אדם לקיים את דברי המשנה " חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה". "לכו אל בית המדרש, אל ר' זושא" הורה להם המגיד, והוא יפתור את קושייתכם. פגשו השניים ברבי זושא, שהיה עני מרוד מאין כמוהו ובגדיו קרועים ומטולאים, והנה פני כתמיד מאירות ושמחות. "תמה אני" התפלא ר' זושא "שרבינו המגיד הפנה אתכם דווקא אלי", "הלוא אני לא ראיתי רע מעודי והייתי שרוי אך בטובה"...

פיר

משתמש סופר מקצוען
הלואי ונלמד להיות מרוצים ולהודות לקדוש ברוך הוא על כל מה שהעניק מעניק טויעניק לנו בעזרת השם.

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
ר' שמלקא מניקלשבורג ואחיו ר' פנחס הורביץ " בעל ההפלאה" שאלו את רבם המגיד ממעזריטש כיצד יזכה אדם לקיים את דברי המשנה " חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה". "לכו אל בית המדרש, אל ר' זושא" הורה להם המגיד, והוא יפתור את קושייתכם. פגשו השניים ברבי זושא, שהיה עני מרוד מאין כמוהו ובגדיו קרועים ומטולאים, והנה פני כתמיד מאירות ושמחות. "תמה אני" התפלא ר' זושא "שרבינו המגיד הפנה אתכם דווקא אלי", "הלוא אני לא ראיתי רע מעודי והייתי שרוי אך בטובה"...
יש מקור (כלשהוא) שהסיפור הזה כתוב בו ? אני צריכה ממש מקור.

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
יתכן שהמקור בספר סיפורי חסידים של הרב זוין. לא זוכרת איפה. יש שם מפתח של שמות הצדיקים ואפשר לבדוק.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה