דרוש מידע מקובל לגבות כסף על תכניות הנדסיות של שכן מתחתיי?

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
שלום לכולם,

אני מתכנן הרחבה ע"ג שכן מתחתיי שתכף מסיים להרחיב את דירתו. ביקשתי מהמהנדס של השכן את תוכניות העמודים שלו כדי שהמהנדס שלי יוכל לתכנן היכן למקם את העמודים.

דא עקא שהמהנדס של השכן כנראה התבאס מזה שלא לקחתי אותו , והוא מבקש 500 ש"ח כדי לשחרר את תכניות העמודים.

נראה לי נצלני ולא הגיוני, זה לא שהוא צריך לנבור באיזה ארכיון מלפני 30 שנה, הם עוד לא סיימו לבנות! עוד מבאס אותי שמדובר במהנדס מוכר בציבור החרדי אחד משלנו לא איזה אחד שחשבת שהוא ינצל אותך כדי לקבל עוד 10% על מה שהוא כבר קיבל לא מכבר. וביותר, זה הרי אינטרס של הלקוח שלו שאני אבנה מעליו, הוא רוצה לקבל את ההשתתפות שלי ביסודות. אז מה הקטע?

אשמח לתובנות מכם האם זה מקובל ומה עלי לעשות.

תודה!

דג לשבת

משתמש רשום
מנוי פרימיום
לכאורה אם השכן לא מבקש אותו
אז לכאורה מותר לו לגבות כסף מלא אבל כנראה שהמהנדס יצטרך את הרשות של השכן להוציא מידע אישי מדירתו...
אלא אם כן השכן דורש את זה...

בדינג

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לכאורה אם השכן לא מבקש אותו
אז לכאורה מותר לו לגבות כסף מלא אבל כנראה שהמהנדס יצטרך את הרשות של השכן להוציא מידע אישי מדירתו...
אלא אם כן השכן דורש את זה...
השכן לא דורש כלום. הוא אמר לי לבקש מהמהנדס והיה מופתע מהבקשה שלו...

דג לשבת

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אז שהשכן לבד ידרוש זאת מהמהנדס ויעביר לך את התוכן... :sneaky:
זה הרי התוכן שלו...
[מה אתה בכלל פונה למהנדס]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה