מצלמת וידאו מיקצועית

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י yosale;475320:
לא!
חבר'ה אתם חיים בסרט ישן..
המצלמה הזו טובה ככל שתהיה שייכת לדור העבר.
האיכות תמונה שלה טובה ככל שתהיה - היום המצלמות החדשות לוקחות אותה בכיס הקטן.
ובכלל התאורה שלה בדרגה מהנמוכות שיש (3LUX)
ואין לה ווליום אוטומט
בקיצור: מצלמה כזו כמו סוני המקבילות עם שעות ראש נכבדות ומשומשת ככמה שנים לא מביאה יותר מ3 - 3וחצי..
כנראה שאתם לא מבינים את המשמעות של ציוד משומש!!!!
מי שקונה אותה ב7 אלף - רחמנות עליו..

לא מסכים בכלל (טוב.. אני מדבר כבעל DVX..)

המצלמה מצוינת, לא סתם היא הכי פופולרית גם היום בקרב צלמי אירועים (יוסי ויהושוע וייס, נתן וייל, עמיחי, יוני צור, מישל, בינקוביץ, אני, ועוד)
כמובן שאתה יכול לתת לי רשימה של צלמים שמצלמים במצלמות 'כבדות' יותר, אבל הפופולריות של DVX בלתי ניתנת לערעור.

התאורה של הHVX200 ה'מודרנית' היא בדיוק אותו דבר, 3LUX.
ה'בעיה' היחידה שלה זה שאין ווליום אוטומט, מי שיודע לעבוד מסתדר עם זה יופי.
להחליף ראש זה סיפור של 1500 ש"ח. מוכרים אותה משומשת עם ראש חדש בסביבות 7K.

אני בהחלט ממליץ לרכוש כזו משומשת (לאחר בדיקה) ואם היא עם שעות רבות - להחליף ראש.

אפשר להשיג מצלמה עם 1000 שעות בסביבות 6000, להחליף ראש בעלות 1500 ש"ח ויש לך מצלמה נהדרת ב7500 ש"ח.

חדשה נמכרת ב14000.

כמה שזה יראה לך מוזר, אני קונה עכשיו DVX שניה. (חדשה)

---------
כמובן לא לשכוח שיש ציוד רב מסביב, זה לא נגמר במצלמה בלבד..
צריך מקרופון חיצוני, תאורה, סאונד אלחוטי (לאירועים), חצובה טובה, סוללות, וכו'

מה שטוב ביד שניה - שאפשר להשיג ציוד נלווה כחלק מהחבילה.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אדוני. זה שצלמים מסוימים עובדים עם DVX:
1. זה לא הופך אותם לצלמים טובים יותר. ואם הם עושים עבודה טובה זה לא בגלל המצלמה אלא בגלל ההשקעה בצילום ובעריכה
2. זה שאתה מחזיק מהם כצלמים טובים - זה לא אומר שהDVX זו המצלמה הטובה ביותר
3. הם קנו את המצלמה הזאת לפני שנים כשהיא באמת הייתה פופולרית והם צריכים להיות דבילים כדי לקנות עוד אחת כזו
עכשיו תבין, אין לי שום בעיה עם הDVX. אבל משומשת כזו לא מביאה יותר מ3 וחצי נקודה!
זה שהיא מצלמה טובה זה בסדר, אבל יש שוק, ולשוק נכנסו מצלמות יותר טובות ולכן המחיר שלה כרגע לא משקף את שוויה האמיתי בשוק שכן המצלמות החדשות נמכרות בהון עתק. אבל עוד שנה/שנתיים אתה תתחנן למכור אותה ב3 וחצי ואנשים יצחקו עליך! לעומת זאת אם תקנה מצלמה חדישה ב20,000 - תוכל למכור אותה אחרי שנה ב15,000לפחות. תעשה לעצמך את החשבון הפשוט.
ודרך אגב: לעבוד אם ווליום אוטומט זה לא רק עניין של נוחות.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
חס ושלום. מדוע סגנון הכתיבה שלי נשמע מרגיז?
אולי בגלל שאני משתמש בציוד שעלה לי 70,000 ש"ח לפני שנה וחצי, ואם אני ירצה למכור היום את מצלמתי - סכום הפסדי יהיה שווה בערך כמו DVX חדשה. לעומת זאת מגיע אחד שקנה DVX ב14,000 אלף ולא מתבייש למכור אותה ב10,000. והכי מדהים שיש דבילים שעוד קונים אותה במחיר הזה...
אז הנה כמה חיוכים:):):):):) אף אחד לא באמת התרגז..
מאיר יקנה עוד DVX ויהיה מרוצה עד הגג, כי בשבילו זו תהיה הבחירה הכי טובה שיש.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אני לא מודד את המצלמה לפי השחיקה בשוויה. אלא לפי התוצר שהיא מספקת אל מול ההשקעה שהיא דורשת.

במבחן הזה הDVX פנטסטית.

אם היה לי תקציב כבד פנוי אין ספק שהייתי קונה מצלמות בשווי רב יותר, למרות שכלכלית אני חושב שזו טעות.
ציטוט שלך: ''אני משתמש בציוד שעלה לי 70,000 ש"ח לפני שנה וחצי, ואם אני ירצה למכור היום את מצלמתי - סכום הפסדי יהיה שווה בערך כמו DVX חדשה. לעומת זאת מגיע אחד שקנה DVX ב14,000 אלף ולא מתבייש למכור אותה ב10,000. והכי מדהים שיש דבילים שעוד קונים אותה במחיר הזה...''

נו אז מי מפסיד יותר?..

ככל שהמחיר גבוה יותר - איבוד הערך משמעותי יותר. מצלמה של 50000 יכולה לרדת בשנתיים ל30000 (ירידה של 40%). מצלמה של 15000 תרד את אותם 40% אבל ההפסד יהיה רק 6000 ש"ח..
אני מדבר בכלליות כמובן.

אבל שוב, אני לא קונה ע''מ למכור, מקסימום אני אשתמש בDVX בעתיד כמצלמת גיבוי.
אני מחשבן עלות מול תפוקה, מצלמה של 70000 לא תספק לי תוצאות טובות יותר (בצילום אירועים) פי חמש מתוצאות הDVX, ולא תגרום ללקוח לשלם לי פי חמש בגלל סוג המצלמה, למרות שהיא עולה פי חמש מהDVX.
(ואני קצת מיתמם עכשיו..;) אני יודע שזה לא בדיוק המדד, אבל זו נקודה למחשבה)

אני בהחלט חושב שצריך להשתדרג, חשבתי ברצינות על הHVX200 ועוד כמה דגמים שעולים כ25000 ש"ח. תתפלא, לא מצאתי דגם שיענה טוב יותר על הדרישות הספציפיות שלי.
רק היום שמעתי על צלם אירועים שקנה HVX200 כשדרוג מהDVX. תוך כמה אירועים הוא הגיע למצב הנוכחי - שבו הוא מצלם עם הDVX הישנה והטובה כשהHVX200 שוכבת בתיק..

טוב. חפרתי.

msDVXphoto:)

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני לא מכיר את הHVX200 אבל יש לפנסוניק את סדרת הHPX. בגדולות יש את ה300/370 וה500 ובקטנות את ה170
לגבי כדאיות ההשקעות, לצערי הרב אכן DVX מביאה תמורה הרבה יותר גבוהה למחיר ולקוחות לא יודעים להעריך ציוד יקר, רק כסף ואפקטים בעריכה מענינים את הלקוח החרדי הממוצע (שבדר"כ גם מצומצם בהבנה קולנועית)
אבל אנשי מקצוע וחברות הפקה כן מעריכים איכות צילום ואיכות תמונה ומוכנים לשלם מעט יותר. אך זה לא רק עניין של כסף. לרוב אני זוכה להעדפה על פני צלמים אחרים בגלל הציוד ובסופו של דבר גם אם לוקח לי פי 2 זמן ממך לכסות את הציוד - אני נהנה ממנו ומוציא תוצאות טובות.
בכל מקרה נראה לי שהוויכוח הזה גלש... הDVX מצלמה מצוינת וחוץ מהוויכוח על שוויה כיום אני מסכים איתך בלא מעט טענות.
ותכלס: המצלמת גיבוי שלי עושה דרופים וצרות. אני מחפש לקנות משהוא זול/משומש אבל מצלמת 16:9. יש חיה כזו?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
האיכות של המצלמה של יוסל'ה מסבירה למה היא עלתה ככה -מנסיון אישי.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אם אתה עובד עם אנשי מקצוע וחברות הפקה - מסכים איתך.

ללקוחות של אירועים באמת לא צריך יותר מDVX. כמובן שיש בודדים שכן דורשים (ומשלמים) יותר.
אנשים נהנים מעבודה טובה הרבה יותר מאיכות הפלט ברמת הפיקסל. ולא שחסר לDVX איכות.. (יחסית, כמובן)

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
סבבה מאיר. מה ככה.. איך הולך?
אתה זוכר שנפגשנו אצל אייל ולקחתי פילטר כחול לפנס?... מסתבר שהוא לא יעיל. אבל מצאתי פטנט אחר לריכוך, לקירור ופיזור. אולי זה יעזור גם לך. אז אם יצא לך להיות בב"ב דבר איתי

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י yosale;477440:
סבבה מאיר. מה ככה.. איך הולך?
אתה זוכר שנפגשנו אצל אייל ולקחתי פילטר כחול לפנס?... מסתבר שהוא לא יעיל. אבל מצאתי פטנט אחר לריכוך, לקירור ופיזור. אולי זה יעזור גם לך. אז אם יצא לך להיות בב"ב דבר איתי

הייתי אתמול בבני ברק.
אהיה שם גם בשבת, אשמח לקבל את הטלפון שלך בפרטי.

קיבלתי היום 'תפוז' שהזמנתי מסין - אני צריך פילטר כחול בשבילו. (עמיד בחום..)

ASUS

משתמש צעיר
סליחה על האיחור, לצערי אני לא ראיתי משהוא שהראש קריאה שלו בDVX העריכה ימים, מה שמעלה את עלות המצלמה יחס בלאי, לעומת הPD170 של סוני שמהבחינה הזאתי מאריכה ימים, מה שכן אם תשתמשו בקלטות של פנסוניק המקצועיות (PQ63) אומרים שזה מאריך את האורך חיים של הראש קריאה חוץ מהאיכות של הקלטת... אבל באמת, אם כבר לקנות מצלמה בימינו למה לא להיות מוכן קדימה ולקנות מראש FULL HD? מה עוד שנה תקנה מצלמה חדשה? עכשיו לעיניינו, לסרטי תדמית וקולנוע עדיף מצלמת וידאו עם חיישן CMOS שיש לה מעלות רבות כמו חדות ועוד, לחתונות עדיף מצלמת וידאו עם חיישן CCD ואגב גם לצילומי ספורט או תנועה מהירה, מה שאומר לחתונות במצלמות החדשות עדיף פנסוניק... כמה שלא נעים לי להגיד את זה...

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י ASUS;479155:
סליחה על האיחור, לצערי אני לא ראיתי משהוא שהראש קריאה שלו בDVX העריכה ימים, מה שמעלה את עלות המצלמה יחס בלאי, לעומת הPD170 של סוני שמהבחינה הזאתי מאריכה ימים, מה שכן אם תשתמשו בקלטות של פנסוניק המקצועיות (PQ63) אומרים שזה מאריך את האורך חיים של הראש קריאה חוץ מהאיכות של הקלטת... אבל באמת, אם כבר לקנות מצלמה בימינו למה לא להיות מוכן קדימה ולקנות מראש FULL HD? מה עוד שנה תקנה מצלמה חדשה? עכשיו לעיניינו, לסרטי תדמית וקולנוע עדיף מצלמת וידאו עם חיישן CMOS שיש לה מעלות רבות כמו חדות ועוד, לחתונות עדיף מצלמת וידאו עם חיישן CCD ואגב גם לצילומי ספורט או תנועה מהירה, מה שאומר לחתונות במצלמות החדשות עדיף פנסוניק... כמה שלא נעים לי להגיד את זה...

קניתי הרחבת אחריות בינלאומית ואני יכול להחליף כמה ראשים שאני רוצה..

אגב, צלם מוכר אמר לי שהוא החליט לעבור לצלם בקלטות הכי זולות, כי בין כה וכה הראש שלו ישחק מהר, אז הוא מתקזז עם החסכון במחיר הקלטות..

ולגבי HD.. גם בעוד שנה HD לא יכנס, ודאי שלא לשוק האירועים החרדי.
כמה אתה מכיר שיש להם כונן בלו ריי במחשב? כמה אתה מכיר שיהיה להם בשנה הקרובה?
(ומסך, ומעבד גרפי ועוד חומרה תומכת HD.. נו באמת.)

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
היום כל מחשב שתקנה בחנות יתמוך בHD מבחינת חומרה(כרטיס מסך ומסך) למעט מדיה הווי אומר כונן בלו ריי.
היום ניתן להשיג כונן בלו ריי ב750 ש"ח, ואני מאמין שבעוד שנה מחירו ירד ל500 ופחות. נכון שיקח זמן עד שהHD יהפוך לסטנדרט אבל כשזה יקרה, זה יפרוץ לשוק ולתודעה.
לגבי החיישנים, אני עובד עם CMOS וכמדומני שכל המצלמות החדשות עוברות לחיישן הזה שהוכיח את עצמו בחדות תמונה מדהימה. יש הרבה שיפורים חדשניים לחיישן הCMOS שמשפרים את התנועה בצילום, וגם המסכי LED מציגים את התמונה מחיישן הCMOS בצורה מדהימה. אם אתה צופה במדיה טובה, הCMOS לוקח את הCCD באיכות תמונה,צבע ותאורה בכיס הקטן וכמעט משתווה אליו בתנועה. ההבדל בין החיישנים הללו מתבטא בעיקר בפנים מהירים מאוד

ASUS

משתמש צעיר
בנוגע לבלו ריי, היום יש מחשבים ניידים שזה מגיע כסטנדרט, ובלו ריי היום ניתן להשגה ב600 ש"ח ואני מאמין שבמשך השנה זה ירד גם ל200 ש"ח בקפיצות גדולות במחיר כמו שהיה עם הDVD, כשזה יקרה יקח לציבור החרדי עוד כשנה כדי שזה יהיה ל50% מהציבור, ואני ממליץ למי שיכול כבר היום לתת את החתונה בבלו ריי עם אופציה לדיסק נוסף בDVD בתוספת מחיר, ולמה? כדי שהחתונה שלהם תהיה רלוונטית יותר לדור הבא...
יוסי, בנוגע לחיישן יש שתי סוגים יש שאטר גלובל ויש שאטר גלילה, הCCD הוא גלובל הCMOS ברוב המצלמות הוא גלילה, וההסבר למושג הזה, במצלמת וידאו אין מהירות תריס כמו במצלמות תמונות... יש מנגנון שמדמה את פעולת התריס שנקרא שאטר, הפעולה הזאת מכבה ומדליקה את החיישן במהירות של 1/50 1/60 או 1/100 וכו' בשאטר גלובל היא נכבית במכה אחת מה שנותן תמונה אחידה, בשאטר גלילה הוא נכבה מלמעלה ואחר כך למטה כשלמעלה הוא כבר נדלק... מה משמעות הדבר??? פשוט מאוד אם הצלם עושה תמונה עם פלאש בCCD תראה את התמונה נהיית לבנה בשניה ונעלמת כאחת, בCMOS תראה קודם את האור של הפלאש בחלק העליון ואחר כך בחלק התחתון כי עד שזה מתעדכן... מה הכי גרוע? צילום נע, כגון נסיעה ריקודים, צלם למשל עמוד של תמרור תוך כדי נסיעה בלי לפצות את המהירות בהטיית המצלמה לאחור, מה יקרה? העמוד יראה באלכסון... למה כי הוא התחיל להיחשף למצלמה כשהחיישן היה דלוק בחלקו העליון ונגמר כשהחיישן היה בחלקו התחתון... בקיצור בתנועות מהירות הוא מזייף, מצד שני נכון יש לו חדות שאין לCCD... יש לו גם את היתרונות שלו...

ASUS

משתמש צעיר
לצערי הZ7 של סוני נגוע בשאטר רול בדוק, וחבל היא מסרטה אגדית, היא יכולה לצלם בהילוך איטי ויש לה עוד הרבה פיצ'רים מעניינים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה