חגים מפשילים שרוולים ומתחילים למלא את המקפיא לחגים!

מכלה

משתמש פעיל
הכנתי שקיקי בשר של אפרת ליבפרוינד טעים מאוד וטוב בהקלטה לפני ההגשה משתפים טחינה עם סילאן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אתמול הכנתי שווארמה הודו. יצא מעדן. הקפאתי סגור היטב.
בנוסף הכנתי כדורי עוף טחון ברוטב חמוץ מתוק, כנ"ל במקפיא.

עוגיות שוקולד צ'יפס אמרקיאיות, XL, מתכון בעז"ה היום או מחר

יש במקפיא גם פרגיות
חלות
עוגות שמרים
עוגת שכבות, בראוניס חמאת בוטנים. מתכון בעז"ה השבוע.
קציצות כרתי וסילקא
גזר מתוק
שניצלים
קינוחים
טחינה
פשטידות


אם מקפיאים נכון אז האוכל ממש מצוין גם מהמקפיא.
 

להקליד

משתמש פעיל
אתמול הכנתי

יש במקפיא גם

קינוחים
טחינה
פשטידות


אם מקפיאים נכון אז האוכל ממש מצוין גם מהמקפיא.

כל הכבוד!

אם אפשר לבקש חוץ מהמתכונים שהבטחת לנו...
לדעת איך באמת מקפיאים נכון?
וגם איך את מסתדרת עם טחינה מההקפאה האם גם לך זה יוצא צמיגי כזה?
וגם על הפשטידות איזה פשטידות את מקפיאה וזה יוצא טוב?
כי למשל תפוחי אדמה אני לא חושבת שיוצא טוב
אז מה הכללים בזה?

תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
כל הכבוד!

אם אפשר לבקש חוץ מהמתכונים שהבטחת לנו...
לדעת איך באמת מקפיאים נכון?
וגם איך את מסתדרת עם טחינה מההקפאה האם גם לך זה יוצא צמיגי כזה?
וגם על הפשטידות איזה פשטידות את מקפיאה וזה יוצא טוב?
כי למשל תפוחי אדמה אני לא חושבת שיוצא טוב
אז מה הכללים בזה?

תודה רבה
כלל ראשון- הקפאה אטומה.
מקפיאים בתוך קופסא סגורה ועטופה היטב בניילון נצמד.

טחינה שיוצאת מהקפאה מערבבים ממש טוב עם כף והיא חוזרת לעצמה.

פשטידות- גם קוגל תפו"א וגם אורז למשל אפשר להפשיר.
כנ"ל פשטידות ירק.
החכמה היא לא לתת להם להפשיר לפני החימום ובכך למנוע מהם להגיר נוזלים.
מעבירים מההקפאה ישירות למקור חום [תנור, פלטה] וכך כל הנוזל שניגר [והיה יכול להרוס את המרקם] מתאדה מהחום מיידית והאוכל נשאר טעים ממש ולא מאבד ממרקמו.

מי שמאוד מפונק בענין אולי יבחין בהבדל. ואולי לא.

תפוח אדמה מבושל לא מקפיאים [כתפו"א לא כפשטידה].

@hbecker הצדיקה
אפשר מתכון לקציצות כרתי?!
אודה לך מאד!!!!
קצת קשה לתת כמויות כי זה תלוי בכמות הכרתי.

3 ענפי כרתי.
שטופים כנדרש למניעת תולעים.

מבשלים במי מלח לריכוך.
מסננים.

טוחנים במקל.

מוסיפים:
1 ביצה
1/2 לחמניה שהורטבה היטב במים ונסחטה.
1/3-1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל

מערבבים הכל לתערובת לא קשה. דביקה.
מחממים שמן במחבת.

בידיים לחות ממש יוצרים קציצות קטנות ומטגנים להשחמה נאה מכל צד.


התערובת דביקה וזה בסדר לגמרי.
כך הקציצות אוריריות


גם קציצות סילקא אני מכינה כך. חבילה אחת גדולה של עלי סילקא חסלא. מבשלת בלי החלק הלבן של העלה


גילוי נאות.
חצי מהקציצות אכלנו חם מהמחבת.
את השאר החבאתי שישאר מספיק לחג
 

ענינית

משתמש פעיל
בבקשה מתכון לסהרונים למרות שהמתכון שהעלתה @ש.ב.א נראה ממש מצוין.
4 כוסות קמח
1 מרגרינה ( אני משתמשת בחצי ואם צריך מוסיפה אח"כ עוד)
1 ביצה
כפית מלח
כף שמרים
2 כפות סוכר
כוס מים
ללוש לבצק נח לפני הרידוד רצוי לקמח את המשטח. להתפיח שעה עד שעה וחצי.
לחלק ל3 כדורים או 4 תלוי בגודל הסהרונים שרוצים, לרדד כל עלה לעגול ( אני עושה על נייר אפיה) ולחלק ל8 חלקים. למלא מילוי מהחלק הצר לכוון האמצע ולגלגל מהצר לרחב ולעגל מעט בסוף לצורת ירח, אפשרי לחתוך לפני הגלגול את החלק הרחב לכמה רצועות (כעין פרנזים) ואז יוצא יפה יותר. למרוח ביצה ולאפות בערך 20 דקות.
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
בידיים לחות ממש יוצרים קציצות קטנות ומטגנים להשחמה נאה מכל צד.


התערובת דביקה וזה בסדר לגמרי.
כך הקציצות אוריריות
אני שמתי את התערובת בשקית הקפאה, עשיתי חור בקצה, זילפתי ישירות למחבת וישרתי עם כף. יותר קל, יותר נקי.
 

לעבעדיקייט

משתמש מקצוען
מישהו מכם מכיר מתכון טוב לפרגיות על האש ליום השני?
והאם ניתן להקפיא לפני החג? (בכ"א קצת לא נעים לתת חומר שיחה לשכנים הצמאים לכל בדל של יאכנאות...)
 

גויבה

משתמש פעיל
 

מכלה

משתמש פעיל
מתכון לשקיקי בשר
 

קבצים מצורפים

  • 20200917_135319.jpg
    20200917_135319.jpg
    KB 400.5 · צפיות: 97

לילי 1

משתמש מקצוען
בשר משביח בהקפאה.
הוצאתי כמה וכמה חתיכות בשר, טיגנתי ובישלתי בישול ראשוני את כולם באותו הזמן ובאותו האופן.
אחרי הבישול הראשוני פורסת ומחלקת לכמויות לפי סעודה. חלק עובר גולמי למקפיא, לסוכות. מה שיועד לראש השנה, כל סעודה בסיר נפרד ומפה מתחיל הגיוון.
מקל עלי מאוד את פרויקט הבשר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה