דרוש מידע מפסיקים לסכן את הילדים! אין פיקות וכל מיני מרעין בישין

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
זה פשוט הזוי.
אפילו עוד לפני הסכנה שבדבר,
מה עם הבהלה שנגרמת?
בפרט בתקופה מתוחה.
כשהיה את הפיגוע בישיבת מרכז הרב בר"ח אדר, בהתחלה חשבו שהקולות של היריות הם נפצים של תלמידי הישיבה לצעירים.
זה ממש יכול להישמע אותו דבר.

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
הנאה (?) של להבהיל אנשים היא השחתת המידות.
מזכיר לי את החז”ל ששאלו החיות את הנחש מילא אנחנו טורפות ואוכלות אבל אתה מה הנאה יש לך אמר להם ומה יתרון לבעל הלשון (הרע) ואחד המשגיחים שאל שהרי אין לך יותר הנאה מלעמוד ולנייעס על מישהו והוא אמר שרואים מכאן שהנאה מלדרוך על השני לא נחשבת הנאה כי אם השחתה
ממש דומה לנפצים כמו שכתבת

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון גם לגבי טלפון לא כשר ועוד דברים פחות נעימים
יש משפחות שיש יותר פתיחות לילדים עם הורים / יותר משמעת
אני עוד לא בשלב הזה אבל אף הורה לא יכול להיות במאה אחוז שהילד שלו משתף אותו בכל דבר
מסכימה איתך שיש ויש
אבל אחוזים מקוראי האשכול עלולים להיות במצב דומה לזה שהייתה חמותי לפני שנים ופשוט לא לדעת

המחזק

משתמש מקצוען
D I G I T A L
@תאורת חרום @אולפניסט ברמה אני לא מקנא בגיהינום שלכם!!!
מאיפה האומץ להוריד מהחיזוק של ההורים ולמעט בנזקי העתיד?!

דבר ראשון כל דבר שיש בו סיכון ונותנים אותו לילד חסר אחריות הוא בגדר פשע!!
כמו שלא הייתם נותנים סכין קצבים לילד קטן וכמו שלא הייתם נותנים אקונומיקה לתינוק, כך ובדיוק כך אסור לתת חומרי נפץ - ולא משנה באיזה גודל - לילדים!!
כל הנפצים היום מסוכנים!! ואין מישהו אחד שלא מודה בזה.
ברוך השם שלא התנסיתם בנזקים והקב"ה יעזור שלא תינזקו גם הלאה!
אבל לבוא ולומר שאין בזה שום סיכון ואנחנו סתם מגזימים זה עוול שאתם עתידים לתת עליו את הדין!

גם אני הייתי ילד וגם לי ההורים לא הרשו שום סוג של נפצים, כן, גם לי הפריע קצת (עד גיל 8 בערך), כי אחרי זה הבנתי כמה זה חוסר אחריות כשראיתי איך אנשים נבהלים אפילו מפיצוץ קטן.
אני לא מבין איך נכנס התרבות הזרה הזאת לתוכנו?
אין בזה שום מצווה וודאי לא שמחת פורים!
אני מבטיח לכם שאתם יכולים לשאול כל רב שהוא, עדיף להימנע מכל המצוות של פורים (כולל קריאת המגילה) ולא להבהיל אפילו מעט נפש יהודי אחר!
מי שלא מאמין שיתקשר עכשיו לרב שלו!!!

מי שלא יכול להגיד לא לילדים שלו או רב'ה שלא יודע לאסור את הדברים האלה על הילדים שלו, שילכו מהר מהר לקורס משמעת הורים ומורים!!
לא צריך להיות אגרסיבי ואכזר, אפשר להסביר לילד בצרה הכי פשוטה מה שזה גורם, ולמה זה הפך החינוך!
ב"ה גדלתי בבית מאוד נורמלי, ההורים שלי נתנו לי הרבה חופש פעולה כשהייתי ילד, לא היה טיול אחד או משהו כזה שהם מנעו ממני, עד שזה הגיע לדברים מסוכנים ומידות מושחתות, שם לא היה ויתור של מילימטר, עד היום אני אסיר תודה להם על זה.

ומעל הכל צריך לדעת שזה גורם למידות מושחתות!
אתם יכולים לחנך את הילדים מהיום ועד מחר, ברגע שאתם נותנים להם כלי משחית שמבהיל אחרים, אפילו אם לא קורה נזק לגוף, הילד כבר מתרגל למידות מושחתות!
יש מכתב של כל הרבנים מכל העדות והחוגים, שמותר למסור מוכר כזה למשטרה, וגם דברים שמותרים על פי חוק לא אומר שזה מותר על פי ההלכה!

מעולם לא התבטאתי בצורה כזאת חמורה, אבל כשאני רואה אנשים שמזלזלים בדברים כה חמורים לא יכולתי לשתוק
נהניתי מאוד מכל מילה!!!!
נ.ב. אצלנו בבית הסכמתי כל השנים רק שומים
תאמת באתי השנה להזמין כהרגלי ממשנת יוסף
ואז נזכרתי באשכול הזה ובסיפורים המזעזעים שנכתבו פה
ואמרתי לעצמי השנה לא יהיה אצלנו שום חומר נפץ אפילו לא שומים !
וב"ה לא הזמנתי
כמובן שהילדים ישאלו מה קרה השנה שאסור כלום???
אז ברוך השם בזכות האשכול הזה יהיה לי הרבה מה לענות ולספר להם!
(תודה לפותח האשכול....)

שועל ספרות.

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אתם לא יודעים מה היקף התופעה!!!!
לצערי שנה אחרי שנה בפורים מצאתי עצמי במיון אחרי טרגדיה כנ"ל...
בהמשך למדתי לא לצאת מהבית ביום הזה בכלל, קוראים לי את המגילה בבית.
וגם כך, הפיצוצים מהרחוב מחרידים אותי ממש.
אני לא יודע מה איתכם.
אני עם דמעות!
מה צריך לשמוע יותר מזה כדי לחנך את הילדים שכל החברים ימשיכו לרצוח, והוא, כמה 'מסכן' לא יזכה לרצוח השנה אף אחד...

מרחבית

משתמש מקצוען
חודש אדר הוא חודש של שמחה והודיה על הנס הגדול. חז''ל תקנו כמה וכמה דברים כדי להרבות שמחה ואחווה ולשמח אחד את השני.
כמה נורא שחודש אדר ובעיקר פורים עצמו נהפך לסיוט ללא מעט אנשים, בגלל שיש כאלה שמשמחים את עצמם על ידי שגורמים לאחרים צער גדול, נזק, הרס החג.
הפך כוונת חז''ל בתקנם משלוח מנות, מתנות לאביונים, משתה ושמחה!

אפשר לשמח ילדים בהמון צורות אחרות, בלי כל הפיצוצים למיניהם.
וזה חינוך לכל החיים מהי שמחה אמיתית של יהודי. כשיהודי שמח, הוא משמח אחרים, ולא להפך.
דווקא במצב של שמחה ושחרור חלק מהבלמים הרגילים - זה הזמן ללמד אותם איך לשמח את עצמם על ידי דברים שגורמים שמחה גם לאחרים. איך שמחה של עצמו יכולה וצריכה לגלוש ולהשפיע רק טוב וחסד על אחרים.

כשמתבוננים בזה, מובן למה ביום עם פוטנציאל כזה ענק להתרוממות של שמחה, לאחווה ורעות גדולים, דווקא אז נכנס היצר הרע להרוס ולהילחם בדברים הגדולים האלה.
חשוב להיות מודעים לזה.

וברמה הפרקטית, אם כל אחד ישמור על ילדיו ותלמידיו מפני גרימת צער לאחרים (זה כולל גם לא לבייש בשום אופן על ידי בדיחות לא מתאימות!) -
וידאג במקביל להרעיף עליהם שמחה ואהבה עם דברים אחרים, כאלה שמשמחים ומלהיבים גם אותם עצמם, וגורמים טוב גם לאחרים סביבם, מתוך אהבה ורוממות - התופעה תיסוג מהר מאוד.

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
@תאורת חרום @אולפניסט ברמה אני לא מקנא בגיהינום שלכם!!!
מאיפה האומץ להוריד מהחיזוק של ההורים ולמעט בנזקי העתיד?!

דבר ראשון כל דבר שיש בו סיכון ונותנים אותו לילד חסר אחריות הוא בגדר פשע!!
כמו שלא הייתם נותנים סכין קצבים לילד קטן וכמו שלא הייתם נותנים אקונומיקה לתינוק, כך ובדיוק כך אסור לתת חומרי נפץ - ולא משנה באיזה גודל - לילדים!!
כל הנפצים היום מסוכנים!! ואין מישהו אחד שלא מודה בזה.
ברוך השם שלא התנסיתם בנזקים והקב"ה יעזור שלא תינזקו גם הלאה!
אבל לבוא ולומר שאין בזה שום סיכון ואנחנו סתם מגזימים זה עוול שאתם עתידים לתת עליו את הדין!

גם אני הייתי ילד וגם לי ההורים לא הרשו שום סוג של נפצים, כן, גם לי הפריע קצת (עד גיל 8 בערך), כי אחרי זה הבנתי כמה זה חוסר אחריות כשראיתי איך אנשים נבהלים אפילו מפיצוץ קטן.
אני לא מבין איך נכנס התרבות הזרה הזאת לתוכנו?
אין בזה שום מצווה וודאי לא שמחת פורים!
אני מבטיח לכם שאתם יכולים לשאול כל רב שהוא, עדיף להימנע מכל המצוות של פורים (כולל קריאת המגילה) ולא להבהיל אפילו מעט נפש יהודי אחר!
מי שלא מאמין שיתקשר עכשיו לרב שלו!!!

מי שלא יכול להגיד לא לילדים שלו או רב'ה שלא יודע לאסור את הדברים האלה על הילדים שלו, שילכו מהר מהר לקורס משמעת הורים ומורים!!
לא צריך להיות אגרסיבי ואכזר, אפשר להסביר לילד בצרה הכי פשוטה מה שזה גורם, ולמה זה הפך החינוך!
ב"ה גדלתי בבית מאוד נורמלי, ההורים שלי נתנו לי הרבה חופש פעולה כשהייתי ילד, לא היה טיול אחד או משהו כזה שהם מנעו ממני, עד שזה הגיע לדברים מסוכנים ומידות מושחתות, שם לא היה ויתור של מילימטר, עד היום אני אסיר תודה להם על זה.

ומעל הכל צריך לדעת שזה גורם למידות מושחתות!
אתם יכולים לחנך את הילדים מהיום ועד מחר, ברגע שאתם נותנים להם כלי משחית שמבהיל אחרים, אפילו אם לא קורה נזק לגוף, הילד כבר מתרגל למידות מושחתות!
יש מכתב של כל הרבנים מכל העדות והחוגים, שמותר למסור מוכר כזה למשטרה, וגם דברים שמותרים על פי חוק לא אומר שזה מותר על פי ההלכה!

מעולם לא התבטאתי בצורה כזאת חמורה, אבל כשאני רואה אנשים שמזלזלים בדברים כה חמורים לא יכולתי לשתוק
א. אני באמת מחזיק מכבודו. וכבודו באמת כתב חריף!
ומכיון שהנושא מוצה מבחינתי אין למה להתווכח!

אבל ברור שיש דברים בחינוך שאם לכל החברים יש, אז לא נותנים לילד להשאר לבד.

לגבי שאר התגובות, מערבבים פה כל הזמן תגובות על נפצים ועוד, ולא מבדילים האם זה היה שום/קפצון/פיקה. וזה מאוד משנה.

מרחבית

משתמש מקצוען
א. אני באמת מחזיק מכבודו. וכבודו באמת כתב חריף!
ומכיון שהנושא מוצה מבחינתי אין למה להתווכח!

אבל ברור שיש דברים בחינוך שאם לכל החברים יש, אז לא נותנים לילד להשאר לבד.

לגבי שאר התגובות, מערבבים פה כל הזמן תגובות על נפצים ועוד, ולא מבדילים האם זה היה שום/קפצון/פיקה. וזה מאוד משנה.

ההנחה ש'לכל החברים יש' - צריכה בחינה מחדש.
בחיידר שלא מרשים ועומדים על זה - אין לכל החברים.
וגם במקומות אחרים יש היום הרבה יותר מודעות והרבה הורים לא מרשים.
נכון שיש לפעמים ילד שמאוד מאוד רוצה. ולפעמים נכון לתת לו מעט כחפצו בפיקוח מתאים, ומתוך זהירות על סכנה ועל לא להזיק אחרים כולל גרימת בהלה.
אבל המגמה הכללית צריכה להיות להפסיק עם הדברים האלה שגורמים כל-כך הרבה צער, ואם כל אחד יגיד 'לכולם יש' - כלום לא יזוז.

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
ברוך ה' ההורים שלי לא מרשים להכניס לבית שלנו את הדבר הזה
ובטח לא לגעת בידים
בחיים שלי לא נגעתי ברובה פיקות
שנה אחת אמא שלי קנתה שומים ואבא שלי לא הסכים וזרקנו את זה
ומאז זה לא נכנס אלינו

בעזרת ה' גם לילדים שלי לא אסכים ואני חושבת שאין על זה וויכוח.

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
משתפת שהשנה לילד שלי נשבר האקדח פיקות אז הוא החליט לזרוק אבן על הפיקות.
התוצאה: כוויה בעפעפיים -נס שבדיוק נסגרה העיין! ולאחותו כוויה קטנה בלחי.
ולפיקות ולשומים יש אישור של מכון התקנים...
אז אמרנו לילדים (למרות שאני מקווה שלמדו את הלקח) שמי שלא נוגע בפיקות ודומיהם יקבל סכום כספי -מענק התגברות. והם נענים לאתגר יותר מאשר השיח על הסכנות.

נערך לאחרונה ב:

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
משתפת שהשנה לילד שלי נשבר האקדח פיקות אז הוא החליט לזרוק אבן על הפיקות.
התוצאה: כוויה בעפעפיים -נס שבדיוק נסגרה העיין! ולאחותו כוויה קטנה בלחי.
ולפיקות ולשומים יש אישור של מכון התקנים...
אז אמרנו לילדים (למרות שאני מקווה שלמדו את הלקח) שמי שלא נוגע בפיקות ודומיהם יקבל סכום כספי -מענק התגברות. והם נענים לאתגר יותר מאשר השיח על הסכנות.
כל הכבוד על היוזמה, אבל לא כ"כ הבנתי.

הסיפור הזה קרה אצלכם?
ואחרי זה הם עוד צריכים דרבון?

RPO

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בווודאי שאפשר להגיד לילד לא.
ויש דרך.
אצלנו בבית לא הכניסו ולא מכניסים נפצים.
אבל הינו כל כך גאים בזה, היו הגרלות של ארגון עזרת אחים לכל מי שלא מתעסק בנפצים.
עם הסלוגן: לא מנפצים את פורים
אז כן,
אמרו לנו לא והסבירו והכל בסדר.

אחים שלי הקטנים כיום לא נוגעים בנפצים על אף שהרבה חברים שלהם כן.
הם יודעים להסביר מה קורה עם נשכח במכנסים שומים שעלולים להצית.(מקרה שהיה)

ואם תשאלו אותי-
בילדותי, פורים בלילה היה פחד פחדים לצאת למגילת אסתר.
באזור שאני גרה היו המון נערים שהפעילו נפצים. ואין לתאר את הפחד.

אפילו "שומים" יוצרים פחד- מאפקט ההפתעה,
אף אחד לא מתכנן שפתאום ינפצו לידו,
בפרט שבגלל שזה קטן ילדים זורקים את זה בקלילות לכל עבר.

שנזכה להשמר!

י.אדרי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לפי דעתי זה משהו שצריך להגיע לתודעה ציבורית הרבה הרבה יותר רחבה אם רוצים להוציא את זה מכלל שימוש..
ברמה של לחוקק חוק, או לפחות משהו מטעם עהיריות..
כי ככה לצערנו, חוץ מאנשים טובים ומחונכים יש הרבה אנשים שלא לוקחים את הדברים ללב או מזלזלים.. (ולצערנו גם יש הרבה ילדים שאין להם הורים או דרך נכונה ואז מה אכפת להם לקנות?)
לכן לפי דעתי צריך להיות חוק איסור קנייה על המוצרים האלה או משהו בסגנון..
הלוואי ויקרה!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה