כשהיה את הפיגוע בישיבת מרכז הרב בר"ח אדר, בהתחלה חשבו שהקולות של היריות הם נפצים של תלמידי הישיבה לצעירים.זה פשוט הזוי.
אפילו עוד לפני הסכנה שבדבר,
מה עם הבהלה שנגרמת?
בפרט בתקופה מתוחה.
זה ממש יכול להישמע אותו דבר.
כשהיה את הפיגוע בישיבת מרכז הרב בר"ח אדר, בהתחלה חשבו שהקולות של היריות הם נפצים של תלמידי הישיבה לצעירים.זה פשוט הזוי.
אפילו עוד לפני הסכנה שבדבר,
מה עם הבהלה שנגרמת?
בפרט בתקופה מתוחה.
מזכיר לי את החז”ל ששאלו החיות את הנחש מילא אנחנו טורפות ואוכלות אבל אתה מה הנאה יש לך אמר להם ומה יתרון לבעל הלשון (הרע) ואחד המשגיחים שאל שהרי אין לך יותר הנאה מלעמוד ולנייעס על מישהו והוא אמר שרואים מכאן שהנאה מלדרוך על השני לא נחשבת הנאה כי אם השחתההנאה (?) של להבהיל אנשים היא השחתת המידות.
אני עוד לא בשלב הזה אבל אף הורה לא יכול להיות במאה אחוז שהילד שלו משתף אותו בכל דברזה נכון גם לגבי טלפון לא כשר ועוד דברים פחות נעימים
יש משפחות שיש יותר פתיחות לילדים עם הורים / יותר משמעת
נהניתי מאוד מכל מילה!!!!@תאורת חרום @אולפניסט ברמה אני לא מקנא בגיהינום שלכם!!!
מאיפה האומץ להוריד מהחיזוק של ההורים ולמעט בנזקי העתיד?!
דבר ראשון כל דבר שיש בו סיכון ונותנים אותו לילד חסר אחריות הוא בגדר פשע!!
כמו שלא הייתם נותנים סכין קצבים לילד קטן וכמו שלא הייתם נותנים אקונומיקה לתינוק, כך ובדיוק כך אסור לתת חומרי נפץ - ולא משנה באיזה גודל - לילדים!!
כל הנפצים היום מסוכנים!! ואין מישהו אחד שלא מודה בזה.
ברוך השם שלא התנסיתם בנזקים והקב"ה יעזור שלא תינזקו גם הלאה!
אבל לבוא ולומר שאין בזה שום סיכון ואנחנו סתם מגזימים זה עוול שאתם עתידים לתת עליו את הדין!
גם אני הייתי ילד וגם לי ההורים לא הרשו שום סוג של נפצים, כן, גם לי הפריע קצת (עד גיל 8 בערך), כי אחרי זה הבנתי כמה זה חוסר אחריות כשראיתי איך אנשים נבהלים אפילו מפיצוץ קטן.
אני לא מבין איך נכנס התרבות הזרה הזאת לתוכנו?
אין בזה שום מצווה וודאי לא שמחת פורים!
אני מבטיח לכם שאתם יכולים לשאול כל רב שהוא, עדיף להימנע מכל המצוות של פורים (כולל קריאת המגילה) ולא להבהיל אפילו מעט נפש יהודי אחר!
מי שלא מאמין שיתקשר עכשיו לרב שלו!!!
מי שלא יכול להגיד לא לילדים שלו או רב'ה שלא יודע לאסור את הדברים האלה על הילדים שלו, שילכו מהר מהר לקורס משמעת הורים ומורים!!
לא צריך להיות אגרסיבי ואכזר, אפשר להסביר לילד בצרה הכי פשוטה מה שזה גורם, ולמה זה הפך החינוך!
ב"ה גדלתי בבית מאוד נורמלי, ההורים שלי נתנו לי הרבה חופש פעולה כשהייתי ילד, לא היה טיול אחד או משהו כזה שהם מנעו ממני, עד שזה הגיע לדברים מסוכנים ומידות מושחתות, שם לא היה ויתור של מילימטר, עד היום אני אסיר תודה להם על זה.
ומעל הכל צריך לדעת שזה גורם למידות מושחתות!
אתם יכולים לחנך את הילדים מהיום ועד מחר, ברגע שאתם נותנים להם כלי משחית שמבהיל אחרים, אפילו אם לא קורה נזק לגוף, הילד כבר מתרגל למידות מושחתות!
יש מכתב של כל הרבנים מכל העדות והחוגים, שמותר למסור מוכר כזה למשטרה, וגם דברים שמותרים על פי חוק לא אומר שזה מותר על פי ההלכה!
מעולם לא התבטאתי בצורה כזאת חמורה, אבל כשאני רואה אנשים שמזלזלים בדברים כה חמורים לא יכולתי לשתוק
שכוייח!(תודה לפותח האשכול....)
אני לא יודע מה איתכם.אתם לא יודעים מה היקף התופעה!!!!
לצערי שנה אחרי שנה בפורים מצאתי עצמי במיון אחרי טרגדיה כנ"ל...
בהמשך למדתי לא לצאת מהבית ביום הזה בכלל, קוראים לי את המגילה בבית.
וגם כך, הפיצוצים מהרחוב מחרידים אותי ממש.
א. אני באמת מחזיק מכבודו. וכבודו באמת כתב חריף!@תאורת חרום @אולפניסט ברמה אני לא מקנא בגיהינום שלכם!!!
מאיפה האומץ להוריד מהחיזוק של ההורים ולמעט בנזקי העתיד?!
דבר ראשון כל דבר שיש בו סיכון ונותנים אותו לילד חסר אחריות הוא בגדר פשע!!
כמו שלא הייתם נותנים סכין קצבים לילד קטן וכמו שלא הייתם נותנים אקונומיקה לתינוק, כך ובדיוק כך אסור לתת חומרי נפץ - ולא משנה באיזה גודל - לילדים!!
כל הנפצים היום מסוכנים!! ואין מישהו אחד שלא מודה בזה.
ברוך השם שלא התנסיתם בנזקים והקב"ה יעזור שלא תינזקו גם הלאה!
אבל לבוא ולומר שאין בזה שום סיכון ואנחנו סתם מגזימים זה עוול שאתם עתידים לתת עליו את הדין!
גם אני הייתי ילד וגם לי ההורים לא הרשו שום סוג של נפצים, כן, גם לי הפריע קצת (עד גיל 8 בערך), כי אחרי זה הבנתי כמה זה חוסר אחריות כשראיתי איך אנשים נבהלים אפילו מפיצוץ קטן.
אני לא מבין איך נכנס התרבות הזרה הזאת לתוכנו?
אין בזה שום מצווה וודאי לא שמחת פורים!
אני מבטיח לכם שאתם יכולים לשאול כל רב שהוא, עדיף להימנע מכל המצוות של פורים (כולל קריאת המגילה) ולא להבהיל אפילו מעט נפש יהודי אחר!
מי שלא מאמין שיתקשר עכשיו לרב שלו!!!
מי שלא יכול להגיד לא לילדים שלו או רב'ה שלא יודע לאסור את הדברים האלה על הילדים שלו, שילכו מהר מהר לקורס משמעת הורים ומורים!!
לא צריך להיות אגרסיבי ואכזר, אפשר להסביר לילד בצרה הכי פשוטה מה שזה גורם, ולמה זה הפך החינוך!
ב"ה גדלתי בבית מאוד נורמלי, ההורים שלי נתנו לי הרבה חופש פעולה כשהייתי ילד, לא היה טיול אחד או משהו כזה שהם מנעו ממני, עד שזה הגיע לדברים מסוכנים ומידות מושחתות, שם לא היה ויתור של מילימטר, עד היום אני אסיר תודה להם על זה.
ומעל הכל צריך לדעת שזה גורם למידות מושחתות!
אתם יכולים לחנך את הילדים מהיום ועד מחר, ברגע שאתם נותנים להם כלי משחית שמבהיל אחרים, אפילו אם לא קורה נזק לגוף, הילד כבר מתרגל למידות מושחתות!
יש מכתב של כל הרבנים מכל העדות והחוגים, שמותר למסור מוכר כזה למשטרה, וגם דברים שמותרים על פי חוק לא אומר שזה מותר על פי ההלכה!
מעולם לא התבטאתי בצורה כזאת חמורה, אבל כשאני רואה אנשים שמזלזלים בדברים כה חמורים לא יכולתי לשתוק
א. אני באמת מחזיק מכבודו. וכבודו באמת כתב חריף!
ומכיון שהנושא מוצה מבחינתי אין למה להתווכח!
אבל ברור שיש דברים בחינוך שאם לכל החברים יש, אז לא נותנים לילד להשאר לבד.
לגבי שאר התגובות, מערבבים פה כל הזמן תגובות על נפצים ועוד, ולא מבדילים האם זה היה שום/קפצון/פיקה. וזה מאוד משנה.
אתה גם מרשה לבן שלך בן 7 לעבור כביש לא במעבר חצייה כי כל החברים עוברים?אבל ברור שיש דברים בחינוך שאם לכל החברים יש, אז לא נותנים לילד להשאר לבד.
כל הכבוד על היוזמה, אבל לא כ"כ הבנתי.משתפת שהשנה לילד שלי נשבר האקדח פיקות אז הוא החליט לזרוק אבן על הפיקות.
התוצאה: כוויה בעפעפיים -נס שבדיוק נסגרה העיין! ולאחותו כוויה קטנה בלחי.
ולפיקות ולשומים יש אישור של מכון התקנים...
אז אמרנו לילדים (למרות שאני מקווה שלמדו את הלקח) שמי שלא נוגע בפיקות ודומיהם יקבל סכום כספי -מענק התגברות. והם נענים לאתגר יותר מאשר השיח על הסכנות.
קרה אצלינו.. אבל הילדודס לא כ"כ התרגשו מהנס...כל הכבוד על היוזמה, אבל לא כ"כ הבנתי.
הסיפור הזה קרה אצלכם?
ואחרי זה הם עוד צריכים דרבון?
כבר היום המכירה של כלי הנפץ האלו אסורה בחוקחוק איסור קנייה על המוצרים האלה
ומה עושים נגד זה?כבר היום המכירה של כלי הנפץ האלו אסורה בחוק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: