עזרה מעשנים? שימו לב: בג”ץ הורה להעלות המס על טבק לגלגול (שלא נפשוט רגל)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לעשן במרחק 4 מטר מהאנשים, זה מוציא את הטעם של העישון, כעת אם החברותא אינו מעשן, אתה יכול עדיין לצאת איתו ולהמשיך בשטייגן.
ולפי הצעת החוק של מר אהבת עולם ההשלכות יהיו עצומות, 1. החברותא שלי יעזוב אותי כי אני יוצא כל רבע שעה לסיגריה עם רמב"ם, 2. אשאר ללא חברות ואאלץ להתבטל עד שאמצא מישהו שיואיל בטובו ללמד אותי את הרש"י. 3. מכיון שאני מתבטל אני ישאר משועמם. 4. וממילא אני יעשן פי 2 או פי 3 ממה שאני מעשן כיום (כיום אני מעשן רק אלקטרוני [חוץ מ5-6 סיגריות רגילות ביום] כך שאלי זה לא נוגע).
ועוד השלכה אחת עצומה על הבריאות של החברותא, שכחת.
(מביאו לחיי העולם הבא, כפשוטו)

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לא זכור שאי פעם ביקשתי ממישהו סיגריה,
והכמות שביקשו ממני - כנראה פרנסה כמה פקידים בחברת.....
למען האמת, אני כמעט ולא מעשן סיגריות רגילות כאמור, כך שאין לי סיבה לבקש

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זה נכון, אכן בעיה - אבל שלו, הוא אינו חייב להגיע לעשן איתי
אישית, לא הייתי עושה את זה לאף יהודי, גם אם הוא היה מתחנן ומשלם לי כמה אלפי שקלים.
מצד שני גם לא הייתי עושה את זה לעצמי..

בכל מקרה, הבעיה המהותית יותר היא של אנשים טובים שרק רוצים לשבת בהפסקה בחדר המלמדים ולאכול משהו , ונאלצים לספוג חצי שעת עישון לריאות, והאישה שלהם צריכה לנשום ריחות מהחליפה והכובע, שהם לא משהו בלשון המעטה, והשלטים של אסור לעשן שהם תולים שם , והקבלות של כל הצוות מחזיקות חצי יום (עד ההפסקה בקירוב).

ת'אמת , לא בטוח שחוק יעזור.

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אישית, לא הייתי עושה את זה לאף יהודי, גם אם הוא היה מתחנן ומשלם לי כמה אלפי שקלים.
מצד שני גם לא הייתי עושה את זה לעצמי..

בכל מקרה, הבעיה המהותית יותר היא של אנשים טובים שרק רוצים לשבת בהפסקה בחדר המלמדים ולאכול משהו , ונאלצים לספוג חצי שעת עישון לריאות, והאישה שלהם צריכה לנשום ריחות מהחליפה והכובע, שהם לא משהו בלשון המעטה, והשלטים של אסור לעשן שהם תולים שם , והקבלות של כל הצוות מחזיקות חצי יום (עד ההפסקה בקירוב).

ת'אמת , לא בטוח שחוק יעזור.
מסכים איתך לכל מילה

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
דחוף!!! האם יש למישהו מידע מתי עולה המחיר ובכמה?
יש לי מישהו שמעוניין להשקיע,

צצבי

משתמש רשום
טבק לגלגול עולה היום בין 35 ל-52 שקל בהתאם לגודל החפיסה (שנעה בין 30 ל-50 גרם) ולמותג. מס הקנייה מהווה היום בטבק לגלגול כ-35.5% מהמחיר לצרכן בעוד שבסיגריות הוא מהווה 80% מהמחיר לצרכן. במידה וישווה המס, המחיר של טבק לגלגול יעלה ב-25 עד 50 שקל לחפיסה. כלומר בין 62 ל-105 שקל.

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
טבק לגלגול עולה היום בין 35 ל-52 שקל בהתאם לגודל החפיסה (שנעה בין 30 ל-50 גרם) ולמותג. מס הקנייה מהווה היום בטבק לגלגול כ-35.5% מהמחיר לצרכן בעוד שבסיגריות הוא מהווה 80% מהמחיר לצרכן. במידה וישווה המס, המחיר של טבק לגלגול יעלה ב-25 עד 50 שקל לחפיסה. כלומר בין 62 ל-105 שקל.
יש לך מושג מתי זה יקרה?

חושב מחדש

משתמש מקצוען
פעם ראשונה שאני מזדהה עם פסק של הבגץ.
אולי אני מעשן - אבל לשמחתי מביא מהדיוטי פרי, ולכן עול המיסים אינו על כתפי...

אבל - איך אתה יכול להזדהות עם מס על עישון, בסופו של דבר חבריך, קרוביך, ידידיך, שכן מעשנים.... נכון אתה לא חושב שזה נכון וכו' וכו', אבל בסופו של דבר הם מעשנים ויצטרכו להוסיף ממון רב לחודש. והרי הם לא יפסיקו בגלל מס כזה או אחר.

אני לא שמח באף תשלום שאברך צריך להוציא מכיסו... גם כשזה לא קשור אליי.

רחלה 123

משתמש מקצוען
אני לא שמח באף תשלום שאברך צריך להוציא מכיסו... גם כשזה לא קשור אליי.

אני גם לא שמחה שאברך צריך להוציא כסף מכיסו
אבל אני בהחלט שמחה שמישהו מחפש דרכים - ומבחינתי כל דרך שהיא טובה בעיני
ע"מ למגר את החולי הרע הזה!

ולא, החוק הזה לא נועד כדי שהמכורים יפסיקו לעשן
הם יצטרכו לנסות לגלגל ולהוסיף את הכסף הזה לתקציב החודשי.
החוק הזה נועד בשביל כל הצעירים, המתחילים, המהססים, המתלבטים
שהכסף בהחלט מהווה שיקול בעינין.
כל מכור שהוא זה התחיל לו יום אחד
לא נולדים עם תאווה לסיגריות
ובנוסף לסביבה שבלשון המעטה סולדת מהמעשנים
והסירחון שזה עושה
הוא יצטרך גם לגרד את הכסף הזה מאיפשהוא
אולי זה מה שירתיע לפחות את חלקם---

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אבל - איך אתה יכול להזדהות עם מס על עישון, בסופו של דבר חבריך, קרוביך, ידידיך, שכן מעשנים.... נכון אתה לא חושב שזה נכון וכו' וכו', אבל בסופו של דבר הם מעשנים ויצטרכו להוסיף ממון רב לחודש. והרי הם לא יפסיקו בגלל מס כזה או אחר.
אני גם מזדהה עם כל קנס על דיבור בסלולרי באמצע נסיעה (וכמובן חמור מכך כל כתיבה בסלולרי )
למרות שהרבה מהמשלמים הם אולי קרובי, וכן , אני בעד כל קנס למי שמזיק לעצמו (ועל הדרך , בקטנה , לסביבה), ואם זה לא עוזר והוא ממשיך להזיק לעצמו בלי לנסות ולהיעזר בחוקים לטובתו - אין בליבי רחמים עליו.

ויאללה, אני לא מאמינה לכל הססמאות האלו, בטוח שחושבים פעמיים על כמות הסיגריות כשהן יותר יקרות, בטוח שלא מעשנים קופסאות בלי לחשוב,
וגם אם כן , לפחות יש פה אמירה מצד הממשלה : אתם עושים שטות, תשלמו.
רק בשביל האמירה הזו זה שווה.

ולא, אני לא רוצה לחנך אף אחד, אבל מי שמזיק לעצמו בכוח - שיסבול.
ולמי שעושה את זה כי ממש קשה לו להפסיק, והוא מנסה ולא מצליח - יש פה הזדמנות שיכולה לעזור לו, דירבון של חיסכון כלכלי, לכו על זה.

אבי100

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
משרד הבריאות אף פעם לא רצה שיפסיקו לעשן, ולכן תמיד מעלים את מחיר הסיגריות בשקל או שתיים, ולא מכפילים את מחיר הקופסאות בכל עליה.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
משרד הבריאות אף פעם לא רצה שיפסיקו לעשן, ולכן תמיד מעלים את מחיר הסיגריות בשקל או שתיים, ולא מכפילים את מחיר הקופסאות בכל עליה.
גם אתה לא רוצה שיפסיקו לעשן. אם היית רציני היית אומר שכל חפיסה תעלה 5000 ש"ח.....

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מה שבטוח שבג"ץ לא פותח כאן מרכז גמילה בהצעת החוק להעלות מיסי טבק על גלגול, אלא מקסימום במטרה להמעיט את הצריכה מתוך התחשבנות ביכולות הכלכליות.

מי שימשיך לצרוך כמקודם עלול גם לשדוד בנק לשם סיפוק תאוותו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה