לא זכור שאי פעם ביקשתי ממישהו סיגריה,כשאין לי סיגריה לא יהיה לי ממי לבקש
והכמות שביקשו ממני - כנראה פרנסה כמה פקידים בחברת.....
לא זכור שאי פעם ביקשתי ממישהו סיגריה,כשאין לי סיגריה לא יהיה לי ממי לבקש
ועוד השלכה אחת עצומה על הבריאות של החברותא, שכחת.לעשן במרחק 4 מטר מהאנשים, זה מוציא את הטעם של העישון, כעת אם החברותא אינו מעשן, אתה יכול עדיין לצאת איתו ולהמשיך בשטייגן.
ולפי הצעת החוק של מר אהבת עולם ההשלכות יהיו עצומות, 1. החברותא שלי יעזוב אותי כי אני יוצא כל רבע שעה לסיגריה עם רמב"ם, 2. אשאר ללא חברות ואאלץ להתבטל עד שאמצא מישהו שיואיל בטובו ללמד אותי את הרש"י. 3. מכיון שאני מתבטל אני ישאר משועמם. 4. וממילא אני יעשן פי 2 או פי 3 ממה שאני מעשן כיום (כיום אני מעשן רק אלקטרוני [חוץ מ5-6 סיגריות רגילות ביום] כך שאלי זה לא נוגע).
זה נכון, אכן בעיה - אבל שלו, הוא אינו חייב להגיע לעשן איתיועוד השלכה אחת עצומה על הבריאות של החברותא, שכחת.
(מביאו לחיי העולם הבא, כפשוטו)
למען האמת, אני כמעט ולא מעשן סיגריות רגילות כאמור, כך שאין לי סיבה לבקשלא זכור שאי פעם ביקשתי ממישהו סיגריה,
והכמות שביקשו ממני - כנראה פרנסה כמה פקידים בחברת.....
אישית, לא הייתי עושה את זה לאף יהודי, גם אם הוא היה מתחנן ומשלם לי כמה אלפי שקלים.זה נכון, אכן בעיה - אבל שלו, הוא אינו חייב להגיע לעשן איתי
מסכים איתך לכל מילהאישית, לא הייתי עושה את זה לאף יהודי, גם אם הוא היה מתחנן ומשלם לי כמה אלפי שקלים.
מצד שני גם לא הייתי עושה את זה לעצמי..
בכל מקרה, הבעיה המהותית יותר היא של אנשים טובים שרק רוצים לשבת בהפסקה בחדר המלמדים ולאכול משהו , ונאלצים לספוג חצי שעת עישון לריאות, והאישה שלהם צריכה לנשום ריחות מהחליפה והכובע, שהם לא משהו בלשון המעטה, והשלטים של אסור לעשן שהם תולים שם , והקבלות של כל הצוות מחזיקות חצי יום (עד ההפסקה בקירוב).
ת'אמת , לא בטוח שחוק יעזור.
מי מעשן בחדר סגור???בחדר המלמדים
פעם ראשונה שאני מזדהה עם פסק של הבגץ.המחיר של טבק לגלגול יעלה ב-25 עד 50 שקל לחפיסה. כלומר בין 62 ל-105 שקל.
יש לך מושג מתי זה יקרה?טבק לגלגול עולה היום בין 35 ל-52 שקל בהתאם לגודל החפיסה (שנעה בין 30 ל-50 גרם) ולמותג. מס הקנייה מהווה היום בטבק לגלגול כ-35.5% מהמחיר לצרכן בעוד שבסיגריות הוא מהווה 80% מהמחיר לצרכן. במידה וישווה המס, המחיר של טבק לגלגול יעלה ב-25 עד 50 שקל לחפיסה. כלומר בין 62 ל-105 שקל.
אולי אני מעשן - אבל לשמחתי מביא מהדיוטי פרי, ולכן עול המיסים אינו על כתפי...פעם ראשונה שאני מזדהה עם פסק של הבגץ.
אני לא שמח באף תשלום שאברך צריך להוציא מכיסו... גם כשזה לא קשור אליי.
עד היום הוכח שעונש כלכלי לא הרתיע,אולי זה מה שירתיע לפחות את חלקם---
עד היום הוכח שעונש כלכלי לא הרתיע,
אולי יש דרך אחרת לחנך את העם, אבל לא בדרך הכלכלית.
מניסיון.
אני גם מזדהה עם כל קנס על דיבור בסלולרי באמצע נסיעה (וכמובן חמור מכך כל כתיבה בסלולרי )אבל - איך אתה יכול להזדהות עם מס על עישון, בסופו של דבר חבריך, קרוביך, ידידיך, שכן מעשנים.... נכון אתה לא חושב שזה נכון וכו' וכו', אבל בסופו של דבר הם מעשנים ויצטרכו להוסיף ממון רב לחודש. והרי הם לא יפסיקו בגלל מס כזה או אחר.
גם אתה לא רוצה שיפסיקו לעשן. אם היית רציני היית אומר שכל חפיסה תעלה 5000 ש"ח.....משרד הבריאות אף פעם לא רצה שיפסיקו לעשן, ולכן תמיד מעלים את מחיר הסיגריות בשקל או שתיים, ולא מכפילים את מחיר הקופסאות בכל עליה.
ברגע שהמחיר יעבור את הסביר התוצאה תהיה שוק שחורמשרד הבריאות אף פעם לא רצה שיפסיקו לעשן, ולכן תמיד מעלים את מחיר הסיגריות בשקל או שתיים, ולא מכפילים את מחיר הקופסאות בכל עליה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: