עזרה מעשנים? שימו לב: בג”ץ הורה להעלות המס על טבק לגלגול (שלא נפשוט רגל)

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מתוך אתר לדעת
שופטי בג”ץ קבעו היום פה אחד, שעל שר האוצר משה כחלון להפעיל את סמכותו ולהטיל באופן מידי מסי קניה שווים על מוצרי טבק לגלגול ועל סיגריות רגילות. השופטים קיבלו למעשה את עמדת העותרים, המיזם למיגור העישון והאגודה למלחמה בסרטן.

השופטת ברק-ארז ציינה שה”מדיניות” של שר האוצר שלא להטיל מסים נוספים היא “אינה מילת קסם הפוטרת את הרשות המבצעת מהחובה לנהוג בשוויון או לבחון טענות רציניות בדבר השלכה שלילית של החלטתה על זכויות, במקרה זה הזכות לבריאות”. לדבריה, “שיקול דעת רחב אינו פטור מהחובות שמטיל המשפט הציבורי”.

בנוגע לעמדתו של כחלון, אמרה ארז כי “עמדתו של שר האוצר, כפי שהובאה בפנינו, התייחסה אך ורק לשיקול של הכבדה על אוכלוסיות מעוטות הכנסה. איננו מבטלים שיקול זה. לעומת זאת, היא לא התייחסה כלל לשיקולים רלוונטיים נוספים שלכאורה נדרשה התייחסות אליהם – העובדה שהיקף צריכת הטבק לגלגול אינו נתון קבוע, אלא כזה המושפע משיעור המס, וכן החשש ששיעור מס נמוך על מוצרי עישון מסוימים תורם בפועל לעידוד העישון, וממילא משפיע לרעה על בריאות הציבור”.

עוד הוסיפה כי “בהתאם לעמדתם של גורמי המקצוע במשרד הבריאות, סיגריות מגולגלות וסיגריות מוכנות הן אותו מוצר מן הבחינה הפונקציונלית. על כן, תהא אשר תהא עמדתם של השרים באשר לשיעור המס המתאים ביחס אליהם – ההבחנה בין מוצרים אלה, באופן שמשליך על הכוונת התנהגויות שיש להן השפעה על הבריאות, אינה יכולה להיקבע ללא כל טעם”.

למעשה, הפסיקה לא מחייבת את כחלון להעלות את המס על הטבק לגלגול, אלא להשוות את המס בין הסיגריות הרגילות לטבק לגלגול, כך שתיאורטית כחלון יכול גם להפחית את המס על הסיגריות הרגילות, או ליצור שיעור מס ממוצע חדש בין שני סוגי הסיגריות.

וה' יעזרנו, צריך לדעת להתמודד,
אני פותח מיד קמפיין התרמה מאצ'ינג-ללא הכפלה שלא נפשוט רגל

בן ציון הלמ

משתמש מקצוען
חשוב לזכור.
בניגוד לטעות הנפוצה, המס על מוצרי טבק,
הוא לא גזרה בלי טעם או כדי לדפוק את הציבור ולעשות קופה.
אדם שמעשן בד"כ חולה במהלך חייו הרבה יותר מאדם שלא מעשן,
וזה עולה לקופה הציבורית הרבה מאוד כסף,
המס נועד ליצור מצב שהאדם שמחליט להזיק לעצמו,
ישלם על מעשיו ולא אנשים אחרים.
כך שלשם שינוי, החלטת בג"ץ הפעם,
מוצדקת לגמרי !

ד.ב.

משתמש מקצוען
למעשה הוא לא חייב להעלות את המס על סיגריות לגלגול הוא פשוט יכול להוריד את המס על סיגריות רגילות:rolleyes:
בכל מקרה יש כאן הזדמנות מיוחדת להשקעה לטווח קצר;)

יעקב1245

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חשוב לזכור.
בניגוד לטעות הנפוצה, המס על מוצרי טבק,
הוא לא גזרה בלי טעם או כדי לדפוק את הציבור ולעשות קופה.
אדם שמעשן בד"כ חולה במהלך חייו הרבה יותר מאדם שלא מעשן,
וזה עולה לקופה הציבורית הרבה מאוד כסף,
המס נועד ליצור מצב שהאדם שמחליט להזיק לעצמו,
ישלם על מעשיו ולא אנשים אחרים.
כך שלשם שינוי, החלטת בג"ץ הפעם,
מוצדקת לגמרי !
לא ממש מדוייק
כל האנשים חולים בדרך אל הקבר (כלומר כמעט כולם)
לעומת זאת המעשנים מתים הרבה יותר מוקדם ובכך חוסכים לכולנו המון פנסיות עם מותם המוקדם

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא ממש מדוייק
לעומת זאת המעשנים מתים הרבה יותר מוקדם ובכך חוסכים לכולנו המון פנסיות עם מותם המוקדם
אם עברנו לדבר על פנסיה , היא לא קשורה למדינה אלא לחברות הביטוח והמבוטחים בחברה הספציפית.
ביטוח שארים, במידה ויש שארים הוא יקר יותר מהחסכון שנצבר על ידי החוסך
ולכן אדם שמת מוקדם לפני גיל פרישה מקבל ביטוח שארים על חשבון כל החברים בקבוצה - כלומר עולה יקר לקבוצה של כל החוסכים דרך האיזון האקטוארי.
אחרי גיל פרישה , זה כבר תלוי במסלול שהאדם בחר, אם הוא בחר במסלול ללא ביטוח - חברת הפנסיה מרוויחה את הקצבאות, אבל אין רווח לשאר המבוטחים.

בכל מקרה אין קשר למדינה בכל הפנסיות החדשות

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לא ממש מדוייק
העובדה שרוב האנשים חולים , לא קשורה ולא רלוונטית.
בפרט לא, כפי שאתה מנסה להציג, שמעשנים חולים ומתים יום לאחר מכן, אדם יכול להיות חולה במשך 20 שנה שעולות למערכת הבריאות הרבה כסף, וזה בלי לדבר על המעשנים הפסיביים.
האם לכל האנשים יש :

מחלות לב וכלי דם: עישון הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות כלי דם ולטרשת עורקים, וכתוצאה מכך עלולים להיגרם, בין היתר, מחלת לב איסכמית, אירוע מוחי,מחלה של כלי הדם הפריפריים ברגליים, ומפרצת באבי העורקים.

• סרטן, בעיקר סרטן הריאות, אך גם סוגי סרטן נוספים כמו סרטן הלוע, החיך והוושט, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הלבלב, הכליה והקיבה.

• מחלות בדרכי הנשימה: ברונכיטיס, אסתמה, מחלת ריאות חסימתית כרוניתואמפיזמה (נפחת הריאות).

• פגיעה בכושר הגופני.
אין־אונות.

• פגיעה בעור הפנים: החשת ההופעה של קמטים, הופעת צבע עור אפרורי, הזדקנות מוקדמת של העור.

תופעות אלרגיות בדרכי הנשימה ובעיניים.

• מוות פתאומי (מוות בעריסה) של ילדי מעשנים.

• אסתמה בקרב ילדי מעשנים.

עלויות נזקי העישון
העלות הישירה והעקיפה של נזקי העישון למערכת הבריאות מוערכת בכ-1.7 מיליארד ש"ח בשנה; עלויות עקיפות נוספות הנגרמות כתוצאה מהפסדי פרודוקטיביות של אובדן כושר עבודה וימי מחלה מוערכים בכ-1.9 מיליארד ש"ח; וערך אובדן חיי האדם, בחישוב ממוצע של כ-10 מיליון ש"ח לכל אדם, כפי שמקובל במדינות ה-OECD, מגיע לכ-8 מיליארד ₪ לשנה. בסך הכל עלויות העישון הישירות והעקיפות למשק הישראלי מוערכות בכ-12.8 מיליארד ש"ח לשנה.

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מפסיקים לגלגל סיגריות, מתחילים לגלגל גמ"חים. מעניין אם יש יותר מעשרה שיפסיקו לעשן בגלל זה. הלוואי.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
מעניין אם יש יותר מעשרה שיפסיקו לעשן בגלל זה.
באם אכן העלות המיסים תהיה גבוהה, לא נראה כאן הפסקה המונית של מעשנים,
כך היה גם כשעלו מחירי הסיגריות בסכום ניכר ביום אחד.
אבל כן נראה שוק שחור יותר גדול - ואולי מעבר לסיגריה אלקטרונית.

השאלה היחידה היא כמה העלות תהיה. באם זה 5-8 שקלים לשקית טבק, זה לא באמת משמעותי, אבל אם זה יהיה עשרות שקלים לשקית... הראש היהודי יצטרך למצוא פתרונות חדשים.

רחשי הלב

משתמש מקצוען

השאלה היחידה היא כמה העלות תהיה. באם זה 5-8 שקלים לשקית טבק, זה לא באמת משמעותי, אבל אם זה יהיה עשרות שקלים לשקית... הראש היהודי יצטרך למצוא פתרונות חדשים.
כמדומני שהעלות מוכפלת לפי שניים

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים

הפתרון הכי טוב
להיגמל מההרגל המגונה והרע הזה

חושב מחדש

משתמש מקצוען
כמדומני שהעלות מוכפלת לפי שניים
בנתיים עד הבחירות המחיר לא יעלה, כי כחלון לא רק ימחק אלא ישאר עם מינוס מצביעים [עולם גולם]
כרגע הוא נתן הודעה שהוא ילמד את פסק הדין, וינתח עם אנשי לשכתו, וידון עם חברי הוועדה, ויעלה להצבעה, ויבדוק, ויחשוב, ויראה...
ועד אז -

ובנוסף תמיד ניתן לקנות בדיוטי פרי....

המענשים לא נכנעים כל כך מהר :)

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
עלויות למשק הישראל של תאונות דרכים בשנה 16 מילארד שקל. נכון לשנת 2009... [זה מה שמצאתי בקלות באינטרנט]
נכון, ולכן נהג שעשה מעל שתי תאונות ישלם לביטוח הרבה יותר,
ולכן יש חוקים של זהירות בדרכים, ומצלמות , ואכיפה , ונקודות וענישה.

מה שאין מספיק בנושא של סיגריות.
הצעה שלי :
חוק ה4 מטר - אסור לעשן במרחק 4 מטר מבן אדם בכל גיל, כל עישון כזה מחייב פיצוי של 500 שח למעושן הפסיבי, הוכחה היא כל תמונה ממצלמת אבטחה / רחוב / טלפון (זה כבר פתח לזיופים )

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
חוק ה4 מטר - אסור לעשן במרחק 4 מטר מבן אדם בכל גיל, כל עישון כזה מחייב פיצוי של 500 שח למעושן הפסיבי, הוכחה היא כל תמונה ממצלמת אבטחה / רחוב / טלפון (זה כבר פתח לזיופים )
אחלה הצעה - אני בעד...
וכן - אני מעשן.
לעשן במרחק 4 מטר מהאנשים, זה מוציא את הטעם של העישון, כעת אם החברותא אינו מעשן, אתה יכול עדיין לצאת איתו ולהמשיך בשטייגן.
ולפי הצעת החוק של מר אהבת עולם ההשלכות יהיו עצומות, 1. החברותא שלי יעזוב אותי כי אני יוצא כל רבע שעה לסיגריה עם רמב"ם, 2. אשאר ללא חברות ואאלץ להתבטל עד שאמצא מישהו שיואיל בטובו ללמד אותי את הרש"י. 3. מכיון שאני מתבטל אני ישאר משועמם. 4. וממילא אני יעשן פי 2 או פי 3 ממה שאני מעשן כיום (כיום אני מעשן רק אלקטרוני [חוץ מ5-6 סיגריות רגילות ביום] כך שאלי זה לא נוגע).

חושב מחדש

משתמש מקצוען
זה מוציא את הטעם של העישון
אני אישית אוהב לעשן לבד,
ומחרק 4 מטר מאנשים יגרום שהרבה פחות אנשים יתקרבו אלי, וכך יהיה לי שקט יותר...
מי שירצה להתקרב יצטרך לחתום שהוא לא תובע אותי.. בנתיים אני יצליח להתחמק...

גולדברג.

מעצב גרפי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני אישית אוהב לעשן לבד,
ומחרק 4 מטר מאנשים יגרום שהרבה פחות אנשים יתקרבו אלי, וכך יהיה לי שקט יותר...
מי שירצה להתקרב יצטרך לחתום שהוא לא תובע אותי.. בנתיים אני יצליח להתחמק...
א. החוק עדיין לא נכנס לתוקף, ועדת השרים לחקיקה של פרוג עדיין לא אשרה אותו סופית, כך שאף אחד לא יצטרך כרגע לחתום שהוא אינו תובע.
ב. לעצם העניין, נדמה שגם אני יתחיל להתאמץ לעשן לבד. הבעיה היא - כשאין לי סיגריה לא יהיה לי ממי לבקש. פשוט עדיין לא מצאתי מישהו שיסכים לתת לי סיגריה מבלי להכין לו כוס קפה טרי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה