שלום וברכה,
וואו כמה זמן שלא ביקרתי כאן...
אני אמנם מעצבת וגם אדריכלית, אבל הרעיון דומה.
הדבר הראשון שלדעתי את צריכה לשאול את עצמך כמורה שמעוניינת להחליף את מקצועה ולא משנה לאיזה מקצוע אחר- האם את מוכנה לעבוד עד שעה מאוחרת יותר וללא חופשים? כי מבחינת תנאי עבודה (לא המשכורת) של מורה אין להם תחליף באף מקצוע אחר. אה, לגננת יש גם תנאים דומים...)
אם את מודעת לשינוי ומקבלת אותו- כבר פתרת לך חצי מהשאלות.
בעבר הייתי שכירה במשרד- עבודה נחמדה, עם צוות מקסים, שכר הוגן ביחס לשוק, מלבד שעת החזרה לאחר יום עבודה ארוך- אין כל סיבה שעבודה כזו לא תתאים לאמא לילדים, את חוזרת ושוכחת ברוב המקרים את העבודה עד לבוקר שלמחרת.
כיום אני לרוב עצמאית וכאן כבר השאלה מסתבכת יותר, לענ"ד ההתאמה תלויה הרבה באופי האישה, אבל אין ספק שניתן לנהל כך חיים מסודרים, עם גבולות ברורים של שעות עבודה, שעות הצהרים מוקדשות נטו לילדים, שעות הבוקר והערב לעבודה כשבין לבין ניתן לדחוף קצת עבודות בית,
יש לזה מעלות רבות- גמישות, אין לחץ של יציאה מוקדמת בבוקר, ילד חולה יכול להשאר בבית עם אמא (לא קל אבל אפשרי) ובד"כ השכר גם גבוה יותר מאשר במשרד עם הרבה ס"ד ואמונה.
מצד שני- אם הגבולות אינם ברורים דיים הבית יכול לסבול, יש זמני לחץ בעבודה, יש זמנים יבשים ולחץ מעניינים כספיים, ניהול עצמי וניהול הלקוחות וכמובן- כמות עבודה שצריכה להתאים לציפיות.
ככלל- חשוב מאד להתחיל לעבוד במשרד, לצבור נסיון, ללמוד מעשית מאחרים מתקדמים יותר, לצבור בטחון, ורק לאחר כמה שנים אם מעוניינים לעבור אט אט לעבודה עצמאית, כמובן שגם ניתן לשלב עבודה עצמאית בנוסף לעבודה במשרד בהתאם לכוחות שנותרו לך לעת ערב לאחר עבודה של יום שלם.
הרבה הצלחה בכל אשר תפני, ותזכרי שכאשר אוהבים את המקצוע, בכל מקצוע שהוא- העבודה היא כייפית ופחות מכבידה!!