מעצבת פנים ואמא, יש מצב?

יסכה שמואל

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום לכולן,
אני מורה במקצועי ורוצה ללמוד עיצוב פנים.

למי שלמדה את המקצוע ועובדת בו-
א. אם את עצמאית אשמח מאוד אם תוכלי לשתף איך את עושה את זה (עם ילדים ובית..)
ב. ואם את שכירה, האם זה מתגמל? והאם עבודה כשכירה אכן מאפשרת יותר מבחינת הבית?

וכן, אם אפשר, איפה למדת.

תודה!!

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום וברכה,
וואו כמה זמן שלא ביקרתי כאן...

אני אמנם מעצבת וגם אדריכלית, אבל הרעיון דומה.
הדבר הראשון שלדעתי את צריכה לשאול את עצמך כמורה שמעוניינת להחליף את מקצועה ולא משנה לאיזה מקצוע אחר- האם את מוכנה לעבוד עד שעה מאוחרת יותר וללא חופשים? כי מבחינת תנאי עבודה (לא המשכורת) של מורה אין להם תחליף באף מקצוע אחר. אה, לגננת יש גם תנאים דומים...)
אם את מודעת לשינוי ומקבלת אותו- כבר פתרת לך חצי מהשאלות.
בעבר הייתי שכירה במשרד- עבודה נחמדה, עם צוות מקסים, שכר הוגן ביחס לשוק, מלבד שעת החזרה לאחר יום עבודה ארוך- אין כל סיבה שעבודה כזו לא תתאים לאמא לילדים, את חוזרת ושוכחת ברוב המקרים את העבודה עד לבוקר שלמחרת.
כיום אני לרוב עצמאית וכאן כבר השאלה מסתבכת יותר, לענ"ד ההתאמה תלויה הרבה באופי האישה, אבל אין ספק שניתן לנהל כך חיים מסודרים, עם גבולות ברורים של שעות עבודה, שעות הצהרים מוקדשות נטו לילדים, שעות הבוקר והערב לעבודה כשבין לבין ניתן לדחוף קצת עבודות בית,
יש לזה מעלות רבות- גמישות, אין לחץ של יציאה מוקדמת בבוקר, ילד חולה יכול להשאר בבית עם אמא (לא קל אבל אפשרי) ובד"כ השכר גם גבוה יותר מאשר במשרד עם הרבה ס"ד ואמונה.
מצד שני- אם הגבולות אינם ברורים דיים הבית יכול לסבול, יש זמני לחץ בעבודה, יש זמנים יבשים ולחץ מעניינים כספיים, ניהול עצמי וניהול הלקוחות וכמובן- כמות עבודה שצריכה להתאים לציפיות.

ככלל- חשוב מאד להתחיל לעבוד במשרד, לצבור נסיון, ללמוד מעשית מאחרים מתקדמים יותר, לצבור בטחון, ורק לאחר כמה שנים אם מעוניינים לעבור אט אט לעבודה עצמאית, כמובן שגם ניתן לשלב עבודה עצמאית בנוסף לעבודה במשרד בהתאם לכוחות שנותרו לך לעת ערב לאחר עבודה של יום שלם.

הרבה הצלחה בכל אשר תפני, ותזכרי שכאשר אוהבים את המקצוע, בכל מקצוע שהוא- העבודה היא כייפית ופחות מכבידה!!

next

משתמש רשום
שלום לך,
שאלה מסובכת...

אני גרפיקאית מהבית- עצמאית ואחת לחודש קורה לי שאני נשברת ומחליטה שאני הופכת לשכירה ותוך יום שוכחת מזה..........
זה לעבוד בערבים (לפעמים אל תוך הלילה) והבית לא מתפקד כמו שצריך.
מתי מבשלים?
מתי מנקים?
לדבר בטלפון כבר מזמן הפסקתי.........
בין לבין אני מכניסה מכונות אבל הבית לא מתקתק כמו שאני רוצה.......
וחוץ מזה שא"א לתכנן כלום כי את תלויה בלקוחות אם רצית לארח לשבת ופתאום בחמישי בערב קופצת לך עבודה מלחיצה....
קיצור ויש תקופות יבשות בלי הכנסה מספקת אז איך בכל אופן קונים?
אני לא יודעת אמרו לי שאדריכלות זה ענין אחר זה לא עבודות מהרגע להרגע וזה יותר נח

אז טוב טוב ששאלת תשאלה כי מענין לשמוע מה אומרים כולם.......

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י next;1943322:
שלום לך,

אני לא יודעת אמרו לי שאדריכלות זה ענין אחר זה לא עבודות מהרגע להרגע וזה יותר נח

לא חושבת שהעקרון שונה באדריכלות, גם בזה יש את הלקוחות שצריכים את העבודה לאתמול, יש את המנדנדים, יש את המלחיצים, נשמע אותו דבר,
וכמו שכתבתי- כל אחת צריכה לבחון מה מתאים לה, אם לאחת זה נהדר לעבוד מהבית ולא מפריע לה החוסר בחברה תמידית- נהדר, שתעבוד כך ותהנה מהמעלות.
אך לאחרת זה לא מתאים, היא צריכה לצאת, לא טוב לה להיות כל יום בבית, העבודה נמרחת לה ע"פ כל שעות היממה והבית לא מתפקד- סימן שלא מתאימה לה צורת עבודה כזו ולה ממש אסור לעבוד כך!

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קצת על עצמאים, מנסיון של למעלה מעשור כעצמאית, בהווה שכירה ועצמאית ומלווה נשים שכירות ועצמאיות.

1. כדי להצליח כעצמאית צריך לעבוד, והרבה. אם הכוונה היא לראש קטן, זה לא הכיוון. צריך לעבוד גם כשלחוץ כי לא דוחים לקוח, בטח לא בתחילת הדרך. יש עבודה היקפית בשיווק ופרסום מעבר לעבודה עצמה. מי שמצליח בעצמאות זה מי שמוכן להתאמץ ולעבוד קשה. זה לא סותר שמירה על זמנים ואמהות אבל העסק הוא בוס קשוח יותר מכל בוס. הפלוס הוא רק שהלקוחות מתחלפים ולא נתקעים עם בוס מעצבן לתמיד...

2. שיווק. היום כבר לא מספיק המוצר. היום חייבים, חייבים, להקדיש חלק גדול מהזמן לשיווק כדי להגיע ללקוחות. אני פוגשת בכל יום כמה נשים שאומרות לי- אני רוצה לעשות את העבודה שאני טובה בה ושמישהו אחר ישווק. זה לא עובד, זה לא מצליח, עוסק קטן לא יכול לשלם למשווק מקצועי וחייב לעשות את זה לבד. יש מי שנהנית מזה וזה טבעי לה, יש מי שלא. אפשר ללמוד לשווק ולמכור, אבל זה חלק אינטגרלי ובלתי נמנע מהעבודה. פעם היה מספיק למכור מוצר / שירות טוב והלקוחות כבר הגיעו, היום אם לא תשווקי בחכמה ואינטנסיביות תבלעי בשוק.

3. בהתחלה לא מוציאים ממש משכורת מהעבודה כעצמאית. לקחת את זה בחשבון, נשימה עמוקה לשנתיים שלוש ולדאוג למקור פרנסה אחר כשכירה בינתיים.

בהצלחה!

100ZEVET

משתמש רשום
אני מצטרפת כאן למה שאמרו קודמי.
ומוסיפה ומדגישה, ההבדל בין להיות עצמאית או שכירה הוא גדול. ובראש ובראשונה צריך לבדוק אם זה מתאים לך אחת מהאפשרויות כדי להמשיך ולתפקד כבנ"א נורמטיבי.
העבודה במשרד יש לה את המעלות שלה שאת יודעת מתי היא מתחילה ומתי מסתיימת ובזה תם העול עד היום הבא. מה שכן, השכר במשרדים הוא לא בשמיים ואפאחד לא הופך להיות עשיר מזה. אבל בהשוואה למשרות אחרות יחסית המשכורת טובה. (ואגב, הגיע הזמן לעשות סקר אמיתי ! מה רמת השכר במשרדי אדריכלות...)
צריך גם לקחת בחשבון כמו שרותי אמרה שעובדים כל השנה ומחכים לחופש מליל הסדר ועד סוכות....
לעומת זאת בעבודה עצמאית את הבוסית לעצמך. שכאן יש את המעלות שאת יכולה לתמרן לפי הנוחות והזמנים שלך. אבל מצד שני מי שלא יודע לקבוע לעצמו סדר יום מוקפד עם שעות שמוקדשות נטו לעבודה, זה הופך להיות מאד קשה. ונהיה מצב של כדור מתגלגל שדוחים את העבודה הזו למחר והכל מתנהל בעצלתיים עד לשעת הלחץ שאז הכל מתפוצץ.
אבל למי שמצליחה בעז"ה בתור עצמאית אפשר להגיע לשכר הרבה יותר טוב משכירה. בלי לשכוח את הרדיפה אחרי הלקוחות שישלמו את הכסף....
בקיצור הכי חשוב זה לבדוק את עצמך, את מצבך, את הכוחות שלך ובהתאם לכך להחליט אם העבודה העצמאית או כשכירה מתאימה לך.
הרבה הצלחות!!!!
בתור אחת שנהנית מאד מהמקצוע אני ממליצה לך בחום!

shifrbor

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בשביל לעבוד כעצמאית צריך להיות עם משמעת עצמית עצומההה!!
- לגבי השכר שמתגמל כעצמאית אני לא יודעת אם נחלק את השעות עבודה לשכר זה יהיה כזה גבוה גם אם הסך הכללי נראה הרבה (אולי זה כי אני מתחילה , כרגע אני מרגישה שזה עדיין לא מתגמל מספיק לעומת כמות שעות עבודה אל תוך הלילה שאני משקיעה בכל דבר ) וזה לא רק השעות עבודה כעצמאית צריך לקחת בח-ן את הטלפונים של בעלי המלאכה והלקוחות בכל שעות היממה.
-לגבי עבודה במשרד המשכורת בהתחלה היא מינימלית ממש, וכדי להכנס למשרד טוב שמשלם טוב צריך נסיון ,
אבל בסך הכל בסופו של דבר צריך לעבוד במשהו שאוהבים, ואם את אוהבת את זה אז לכי על זה, ואני מאמינה שבעז"ה אם הזמן והניסיון זה מתגמל יותר ...

רבקי100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
נקודה למחשבה:
אם את מאד אוהבת את המקצוע הנוכחי שלך. קחי בחשבון שצריך המון כוח רצון לעשות הסבת מקצוע!
ראיתי כאלו שלמדו משהו חדש וחזרו למקצוע הקודם.
זה המון השקעה של כוח, זמן וכסף.
ואח"כ פתאום להיות מתחילה אחרי שהתרגלת לוותק בעבודה הקודמת.
ואני כבר לא מדברת על התקופה המטורפת הזו של עבודה-בית-לימודים:eek::eek::eek:

RGDESIGN

משתמש צעיר
רוצה לשתף אותך בסיפור האישי שלי,גם אני הייתי מורה במשך 8 שנים,לאחר שהרגשתי שמיציתי את עצמי בתחום החלטתי להגשים חלום וללמוד עיצוב פנים.
תקופת הלימודים הייתה תובענית מאד אך גם זכורה כחוויה מאתגרת .
כיום אני עצמאית ומנהלת משרד מהבית. נהנית מכל רגע בעבודתי ומאושרת שעשיתי את הצעד הזה! אמנם אני עובדת יותר שעות מעבודתי כמורה ,אך מרגישה סיפוק עצום והנאה !
שילוב משפחה, בית וניהול עסק הוא לא פשוט כלל, כל מה שציינו לעייל נכון מאד, אך חשוב להדגיש כי הכל תלוי בך!
אם את רוצה את זה ומרגישה תשוקה למקצוע-לכי ללמוד ועשי את הצעד הזה!

חשוב שתבחני את עצמך יכולותיך וכישורייך האם מתאים לי לעבוד כעצמאית? כשכירה?
קבלי החלטה שמתאימה לך ולאופייך. מזמינה אותך ליצור איתי קשר טלפוני,אשמח לענות לך באופן פרטי על שאלות נוספות במידת הצורך! הנייד לי-0527134444
מאחלת לך הצלחה !

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה