המענקים עכשיו לא אמורים להגיע למי שעני.כבודו רוצה שיושיבו עכשיו עם כל המצב מיאות פקידים וביוקרטיה...וועדות לקביעת הזכאים מי נקרא נפגע ומי לא בממשלה שכל דבר שם נתקע ואחרי זה האבא יצטרך מחדש להגיש טפסים...למי למס הכנסה ...נראה לכם שיש למס הכנסה זמן מיותר עכשיו לשבת עם חצי מודיעין עילית...מי שהיה זקוק אז לא הישתפר מצבו ...ומי שהידרדר בגלל הקורונה עדיין לא בטוח שיש כ'כ הרבה מתוך המדרדרים שזכאים ל70 אחוז הנחה אפשר גם לפעמים להעריך שר שעשה שרירים והגיע להישג גם אם זה רק 90 אחוז בניגוד לראה''מ שזורק כסף לכולם ואין הבדל אצלו בין ילד מפנטהוז ברעננה למשפחה עם 10 בב''ב ...מבחינתו עד 3 ילדים צריך לשלם... בשונה מ70 אחוז בארנונה שזה תלוי במספר נפשות ועוד מי שלא השתכנע כנראה לא יודע איך עובד צינור הכסף מקופת האוצר עם עד לבנק...אם מתחילים לקבוע נהלים זה סיפור שיכול להיתארך ואל תביאו לי דוגמאות ממענקי ראה''מ...
המענקים עכשיו הם למי שנפגעו מהקורונה.
אנשים עצמאים או שכירים שההכנסות שלהם ירדו ל0, ויש כאלו שעדין בלי תקווה.
זה אנשים שרגילים לחיות ולפרנס את עצמם, ולפי זה נטלו משכנתאות שלמו שכר לימוד, שלמו שכר לימוד לחוגים (תאמין או לא יש מלא חוגים גם לילדים חרדים), האכילו הרבה יותר את המשפחה מאשר הרגיל וכל התשלומים האלו ירדו מ0 משכורת.
גם לפי ההלכה אתה צריך לתת צדקה לאדם כפי הרגלו קודם, לא משנה אם היה עשיר קודם, אתה לא אומר לו עכשיו אתה תסבול.
וגם לתת לאנשים האלה יתן להם מרווח נשימה עד ונקווה שההכנסה תצליח לחזור.
לתת כסף למי שהיה זכאי להנחה לפני שנה וחצי זה פופוליסטי בדיוק כמו ביבי.
זה להראות, הנה אני דואג לבוחרים שלי.
ורק לידיעה, ההכנסות שלי נפגעו, אבל ב"ה לא ברמה שירדו ל0, אז בהחלט מסכימה שאם זה רק ל150,000 משפחות, אני לא ביניהם.
איך יעשו את זה?
מה דעתך על זה שכל אחד שרוצה את ההנחה יתן רשות לבנק שלו להעביר למשרד האוצר נתונים של חצי שנה אחורה, רק נתונים של הכנסות.
עריכה: שהבנקים אפילו לא יעבירו את הנתונים לאוצר.
שהמתכנתים בבנק ינפיקו לכל מי שנותן רשות, את אחוז הירידה שלו, בכל חודשי הקורונה.
יעשו ממוצע הכנסות של 3 חודשים לפני.
ויכתבו למשרד האוצר, מה אחוז הירידה בהכנסות שלו במרץ/אפריל/מאי/יוני/יולי.
והמענקים יהיו לפי אחוזי הירידה.
זו התשובה הכי הכי נכונה שיש.
תאמין לי זו שאילתא ממש פשוטה לבנק.
בתור אחת שעובדת בתחום אני אומרת לך.
לא לוקח להנפיק אותה יותר משעה עבודה, ויום עבודה של בדיקות שהכל בסדר שתהיה רגוע.
נערך לאחרונה ב: