דרוש מידע מעליבים את בת ה3.5 שלי בגן, איך אני יכולה לעזור לה?

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בת ה3.5 המקסימה שלי, הולכת לגן כל יום בשמחה וחוזרת מאושרת מאוד ב"ה.

היא מספרת לי על ילדות שמעליבות אותה (דבורה הוציאה לי לשון) (שרהלה אמרה לי ללכת מהשולחן שלה),
מדי פעם היא אומרת לי שאין לה חברות והיא בודדה, אומרת את זה בטון רגוע ולא בהתבכיינות.
היא לא נשמעת בטראומה, אבל אני כל כך נבהלת ונעלבת במקומה שאני מגיבה לא נכון.

אני אומרת לה להחזיר, אומרת לה שהיא הכי שווה וכל הבנות הרעות לא מעניינות וכל מיני דברים שאני אומרת כשאני נבהלת, ואחר כך בטוחה שהם לא הדברים הנכונים לומר לה.

אני מגיבה ככה כי אני חוששת שיום אחד היא תבין יותר מה קורה ותעבור צער נורא
הייתי שמחה לשמוע מנשים חכמות איך להגיב לסיפורים שלה בצורה נכונה ולהעצים אותה, במקום לקחת ללב ולהרוס לה יותר.
איזו תגובה נכונה? ומה אני צריכה לשדר לה וכיצד?
(אולי הבעיה שאני לא מאמינה ביכולות החברתיות שלה. כי היא נוטה להיבהל ומתביישת הרבה. ויש לה קצת מבטא אמריקאי).

יישר כוח גדול!!!

ילילי

משתמש מקצוען
תתקשרי לגננת ותשאלי אותה מה המצב החברתי של הילדה. לדעתי זה צעד ראשון.

אף פעם אל תגידי לה על ילדות מהגן שהן רעות. תנסי לשאול אותה מי הבנות הנחמדות והעדינות בגן תנסי לעודד אותה לפנות אליהן ולשחק איתן.

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
צריך לקחת בפרופורציה
אבל להיות ערניים

הבן שנתיים וחצי שלי חזר מהחיידר די בהתחלה ואמר לי "אמא אני תינוק? אמא אני קטן?"

(עכשיו אני יודעת שבצהרון יש איתו ילדים מכיתה מכינה (צירפו כיתות)
ואני באזניים שלי שמעתי ילד יותר גדול אומר לו כשהוא הלך איתי הביתה "ביי תינוק")

אז עניתי לו - "אתה גדול מאוד ואתה לא תינוק!, תינוקות לא הולכים לשירותים ואתה הולך לשירותים, תינוקות לא מדברים ואתה כן מדבר." ואז לא התאפקתי והוספתי "אולי מי שאמר לך שאתה תינוק הוא תינוק בעצמו והוא מתבלבל..."

ר’

משתמש צעיר
דבר ראשון תמיד, טוב להעצים את הילדה
אבל צריך להבין שזה דבר נורמלי שיש בען הילדים מריבות, אם הילדה רואה שאת נבהלת או שהיא תתחיל לקבל ממך יחס על ידי התמסכנות, וזה יצור אצלה דפוס של קבלת אהבה והגנה בהתבכיינות,
או שהיא לא תירצה לשתף אותך כי זה מצער אותך מאוד ( זה יקרה אולי כשתגדל יותר)
הדבר הראשון זה להבין שלא קורה כלוםםם לילדה שמעליבים אותה, קורה כנראה יותר לילדה בצמר גפן שלא מעליבים אותה!
דבר שני ילד או כל בן אדם רוצה השתתפות לא פיתרון, תשתתפי איתה וואוו ככה היא עשתה את בכלל כזאת חמודה ממש לא יפה שככה היא עשתה
זה בכלל לא מדליק נורות אדומות!
רק ילד שרואים אצלו שינוי במצב רוח באופן מתמשך או חוסר חשק פתאום לזמן מה מללכת לגן
בכל אופן זה נמצא אצלנו! אל לנו להילחץ, הילדים לא נפגעים ממריבות לא שם הסיפורים
ובכלל לעבוד על רוגע זה ברעאות לנו ולילדים, כי כשאנחנו רגועים גם פגיעה אמתית עוברת טוב יותר
בהצלחה!

אם הבנות :)

משתמש פעיל
מהיכרותי, כמעט כל ילדה בגיל הזה מתלוננת שמעליבים אותה.
לפעמים זה נכון ולפעמים זה פרי דימיונן.
יתכן וגם היא מוציאה לשון ואומרת לחברות שהן 'מסריחות ומגועלות'.
דברי עם הגננת, שתפקח עין שאין משהו חריג.
תבררי מול הילדה אם גם היא מעליבה. דברי חיובי כמה חשוב לכבד את החברות ולהתנהג יפה ו'בטח את ילדה טובה והן צריכות ללמוד ממך איך להתנהג'.

בלי לחץ!

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מהיכרותי, כמעט כל ילדה בגיל הזה מתלוננת שמעליבים אותה.
לפעמים זה נכון ולפעמים זה פרי דימיונן.
יתכן וגם היא מוציאה לשון ואומרת לחברות שהן 'מסריחות ומגועלות'.
דברי עם הגננת, שתפקח עין שאין משהו חריג.
תבררי מול הילדה אם גם היא מעליבה. דברי חיובי כמה חשוב לכבד את החברות ולהתנהג יפה ו'בטח את ילדה טובה והן צריכות ללמוד ממך איך להתנהג'.

בלי לחץ!
אין לי שום ספק שהילדה לא מעליבה, אני רואה אותה עם בני משפחה ובני דודים- היא עדינה, לא יודעת להחזיר ולא להגן על עצמה שלוקחים לה או דוחפים אותה... אפילו להוציא לשון היא לא הבינה איך- היא מוציאה לצד עם חיוך גדול... לא יודעת להעליב... אולי זו גם הסיבה שאני כל כך לחוצה מזה

הבת שלך בטוח מקסימה! שרק תחייך ויאהבו אותה תמיד.
לפעמים זה מגיע מרצון לקבל תשומת לב כי היא רואה מעיר בך משהו וגורם לך להתייחס אליה ביתר שאת,
מה שבטוח זה שאם תתני לה מלא אהבה וביטחון הכל בסוף יסתדר
דווקא היא לא פתחה את זה מעצמה, אלא אחותי עשתה שאלון לילדים כשיעורי בית ושאלה אותה מי חברה שלך, והיא ענתה שאין לה שום חברות (עד לפני שבוע היתה לה רשימה קבועה מי חברה שלה), שאלתי אותה על זה ואז היא סיפרה מה שסיפרה... ואני זאת ששואלת אותה (אולי באובססיביות) למה היא אמרה את זה, ולמה היא מתכוונת וכו'... היא בכלל לא באה להתבכיין...
ואיך אני נותנת לה ביטחון? זה מה שאני מרגישה שאני לא יודעת...

תתקשרי לגננת ותגידי לה מה שהבת שלך מספרת ותגידי שתתחיל לעקוב אחריה לראות אם באמת מעליבים אותה לראות אם היא בודדת בקיצור לבדוק מה קורה איתה בגן
שאלתי את הגננת על זה, והיא אמרה לי שהיא לא מדברת הרבה עם הילדים, יותר אוהבת את השקט שלה ולשחק עם עצמה, אבל לא ברמה שזה מבהיל או משהו...
אני יכולה לשאול אותה באמת לגבי העלבות, אבל מן הסתם היא לא יכולה למנוע את זה, ואני צריכה ללמד את הבת שלי איך להסתדר, לא?

תודה רבה רבה לכולן על כל התשובות המחזקות!!!

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
דבר ראשון תמיד, טוב להעצים את הילדה
אבל צריך להבין שזה דבר נורמלי שיש בען הילדים מריבות, אם הילדה רואה שאת נבהלת או שהיא תתחיל לקבל ממך יחס על ידי התמסכנות, וזה יצור אצלה דפוס של קבלת אהבה והגנה בהתבכיינות,
או שהיא לא תירצה לשתף אותך כי זה מצער אותך מאוד ( זה יקרה אולי כשתגדל יותר)
הדבר הראשון זה להבין שלא קורה כלוםםם לילדה שמעליבים אותה, קורה כנראה יותר לילדה בצמר גפן שלא מעליבים אותה!
דבר שני ילד או כל בן אדם רוצה השתתפות לא פיתרון, תשתתפי איתה וואוו ככה היא עשתה את בכלל כזאת חמודה ממש לא יפה שככה היא עשתה
זה בכלל לא מדליק נורות אדומות!
רק ילד שרואים אצלו שינוי במצב רוח באופן מתמשך או חוסר חשק פתאום לזמן מה מללכת לגן
בכל אופן זה נמצא אצלנו! אל לנו להילחץ, הילדים לא נפגעים ממריבות לא שם הסיפורים
ובכלל לעבוד על רוגע זה ברעאות לנו ולילדים, כי כשאנחנו רגועים גם פגיעה אמתית עוברת טוב יותר
בהצלחה!
תגובה מיוחדת! ממש מה שהייתי צריכה לקורא
תודה רבה לך, אעשה כדברייך בעז"ה

יוסי יצחקוב

משתמש חדש
בלי קשר בד"כ (למעט מקרים קיצוניים) היא רק רוצה לשמוע מאמא הזדהות באי נעימות (אוי כנראה שזה לא היה נעים) והכחשה (מה פתאום את לא ....) אבל לא היסטריה ולא האשמה חוזרת (מי שאמרה את זה היא חוצפנית/אני ידבר עם הגננת וכדו') כי זה לא באמת בעיה שהיא לא מתמודדת איתה אלא רק רצון ליחס

ערונית

משתמש רשום
בלת"ק
אני רוצה לשתף אותך שאני זוכרת כשהייתי בגן (לפני...) ובנות העליבו אותי... (לא משהו מאוד רציני, אבל ממבט של ילדה קטנה כנראה זה היה ממש פוגע)
עד היום אני זוכרת את זה אע"פ שעברו 20+ שנים ויש לי ב"ה מעגל חברות גדול מאוד...
לפי דעתי תדברי עם הגננת אולי כדאי שהיא תעביר אותה מקום ובגדול שתשים לב אליה שלא מציקים לה.

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כמעט לכל ילד קורה שמעליבים אותו בגן
בגיל הזה לא נראה לי שזה שיטתי כלפי ילדה אחת, תגידי לה שהיא ילדה טובה וכל הילדות טובות רק שלפעמים הן מתבלבלות אומרות מילים לא יפות ואת מתנהגת כמו גדולה וכולי... לא להיבהל מזה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה