מס הכנסה י-ם - ביקורות לעוסקים פטורים

אמא של נפתלי :)

משתמש מקצוען
מתוך הוראות ניהול ספרים סעיף 2א
ניהול מערכת חשבונות בידי עוסק זעיר

2א. על אף האמור בסעיף 2, עוסק זעיר שסעיף 31(3) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1976, חל עליו, יהיה חייב לנהל מערכת חשבונות שתכלול לפחות:

(1) שוברי קבלה או ספר פדיון יומי;

(2) תיק תיעוד חוץ.

אם מס הכנסה דורש זאת הוא מסתמך על פרשנות אחרת, ולא רבים על כאלו שטויות. שומרים את הכח לדברים יותר מהותיים.
לי אמרה פקידה בירושלים 3, שלא צריך.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אם מס הכנסה דורש זאת הוא מסתמך על פרשנות אחרת, ולא רבים על כאלו שטויות. שומרים את הכח לדברים יותר מהותיים.
לא דברתי על לריב...
השאלה היא למעשה מה לעשות, האם להתאמץ למלאות בספר תקבולים כל הוצאה קטנה של מכשירי כתיבה וכל הכנסה של כמה עשרות שקלים או פשוט רק לשמור את הקבלות והחשבוניות?

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
לא פעם היו לי איתם ויכוחים על הנושא הזה, הפקידים שם אינם מבינים גדולים בד"כ לא צריך להתייחס לכל מה שהם טוענים - עוסק פטור אינו חייב לנהל ספרים אחרים מלבד פנקס קבלות או פדיון יומי.
מה שכן במידה ויש לו ספרים נוספים כמו יומן הזמנות וכדו' הוא חייב להיות לפי ההוראות - כאן רובם נופלים!!

• תודה
Reactions: szn

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
אני עבדתי כעוסק פטור עם 2 מייצגים. אף אחד מהם לא הדריך אותי.
למשל אין לי ספר תקבולים ותשלומים כי לא היה לי מושג שצריך.

אולי יש אפשרות ש @יהודה מילר תתן לנו הדרכה חד פעמית בזום?
תשלחו מייל ל A5703031 בג'ימייל תבקשו הדרכה לניהול ספרים ואשלח לכם קובץ.

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
חשוב לציין שספר הזמנות חייב להיות כרוך וממוספר ולא חוברת שניתן לתלוש בה דפים. גם לא יומן גוגל.
מציע לכל בעל עסק לקבל ייעוץ פרטני בהתאם לסוג העסק שלו כדי לוודא שהוא מתנהל נכון.
בהצלחה.

אם הי' מישהו נוסף שביקש את החוברת הדרכה ולא קיבל שיפנה שוב למייל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה