להלן תשובה שכתבתי למישהו בנושא
על אף שיש עשרות רבות של קרנות שמחקות את מדד הסנופי על מגוון מוצרים החל מפנסיה גמל והשתלמות וכלה בקרנות נאמנות וקרנות סל. ישנם פערים ולפעמים פערים משמעותיים ופעמים רבות אף באותה החברה מול שני מסלולים ששניהם מחקים את אותו המדד.
הסיבות לכך הם מגוונות. בקרנות שמחזיקות את המניות באופן ישיר [כמו הקרנות של בקלארוק] בדרך כלל הפערים יהיו די קטנים לעומת זאת רוב הקרנות בארץ מחזיקות את המדד דרך חוזים אופציות וכלים סינטטיים.
ישנם אלפי קרנות כאלו בעולם החל מקרנות בארה"ב וקרנות איריות ועוד, שכל אחד מהם יש פרמטרים שונים ומגוונים כמו מנוטרלות מטח או לא, מחלקות דבדידנד או מחזירות, פערי שעות מסחר אירופה/ ארה"ב. ועוד נתונים משמעותיים לכן יהיו פערים שנגזרים מכל אחד מהפרמטרים הללו.
והנה העתק ממקום אחר
הנה למשל דוגמא בינואר השנה הפניקס הרויחה יותר מהראל והסיבה לכך
'הראל מחזיקה 97.45% בקרנות סל שמחקות מדד ושיעור חוזים עתידיים מתעגל ל־0.00%. לפי רשימת הנכסים של הראל, מעל 90% נמצא בתעודות סל ישראליות.
סוף החודש ה31.1 היה ביום שני ובאותו יום היו עליות חדות בסנופי...בזמן שהתעודות סל הישראליות נתנו שער סופי באותו יום שני...הם "פיספסו" את העליות.(של 1.89%)
2. הפניקס, נראה שמחזיקה חוזים + תעודות סל בעיקר בלונדון(של invesco)...שם היו עוד כמה שעות מסחר וכנראה ספגו יותר מהעליות.
לעומתה הפניקס מחזיקה 37.29% בקרנות סל מחקות מדד; 0.8% בחוזים עתידיים ורוב היתרה בפק״מ.
בנוסף יש עוד שלשה עניים מהותיים 1 טעויות עקיבה 2. הוצאות ניהול השקעות. 3. קצב זרימת הכספים למסלול.
להלן הסבר על הענין האחרון
'ישנה משמעות לכניסת כספים נוספים למסלול ממשקיעים אחרים. היות וכספים אשר נכנסים למסלול אינם מושקעים ביום כניסתם אלא רק ביום למחרת, יוצא שבזמנים בהם יש זרימת כספים חדשים למסלול מושקע אחוז נמוך יותר של כספים במדד מהממוצע. היות והכספים החדשים הינם מזומנים שיושקעו רק יום למחרת הם לא יצברו תשואה על אותו היום. במילים אחרות, כאשר זורמים כספים חדשים למסלול, ה-100% של היקף הנכסים גדל, ויחס המזומן-השקעה משתנה לטובת המזומנים. דבר זה מקטין את צבירת התשואה מול התשואה המשוקללת של הקרנות כאשר המדד בעליה'.