בקשה מסיימים ש"ס בצורה דיגיטלית: סקר לגברים >>>

מה הכי יעזור לך להתמיד בלימוד?

• איתור שיעור אונליין ביחס למיקום שלי בארץ ובעולם

הצבעות: 5 7.7%
  • שיעור און ליין / "רדיו דף היומי" הקלטת שיעור ע"י מגיד שיעור + התראה מתי השיעור מתחיל

• מעקב עצמי על ההלימוד היומי + תזכורות להשלמה בזמנים פנויים

הצבעות: 30 46.2%
  • חברותא אונליין בצאט / שו"ת עם מגיד שיעור והחברים בו

• שאלות לחזרה עצמית / מבחנים בסיום כל מסכת

הצבעות: 20 30.8%

• סה"כ מצביעים
    65
  • הסקר נסגר .

צבי ג.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מצטרף לכל מילה,
מבחינת לימוד קבוע ובזמן מוגדר (לא בהאזנה לשיעור רגיל אלא בלימוד דף גמרא שמצריכה ל''החזיק'' את הראש) אין כמעט דרך להצליח בלי גמרא פתוחה וריכוז מלא ולא ממול מסך,
אבל כדי לזכור את הדף לאורך זמן כאן עדיין ניתן לשפר,
אז ב''ה בדורנו יש כבר מספיק עלונים שבועיים וחודשיים של סיכומי הדף אך מבחינת המעלה של מבחן ''עצמי'' על הלימוד זה דבר שידיין אפשר להוסיף ולחדש בו ובזה הטכנולוגיה תבוא לעזר בסימון אם זה תשובה נכונה וכו'.
(נ.ב. ראיתי שהרב @צבי ג. השקיע בדבר כזה בקול הלשון אך בכל זאת זה עדיין נדיר)
דרך אגב בקרוב בקול הלשון יכניסו גם אופציה ללחוץ על התשובות ולהבחן באופן מעשי. הניקוד נשמר שם בבנק התורה (לרשומים)

זבון וזבין

משתמש מקצוען
דרך אגב בקרוב בקול הלשון יכניסו גם אופציה ללחוץ על התשובות ולהבחן באופן מעשי. הניקוד נשמר שם בבנק התורה (לרשומים)
מחכה מאוד לזה,
עצם הדבר שזה נשאר רשום אנשהו בלי אפשרות לטייח זה יתן דרבון עצום ללמוד,
ולעצם מה שעשית:
1. אני מאחל לך (ולי...) מכל הלב שתצליח להמשיך עד מס' נדה עג. בלי שום דילוג.
2. אולי כדאי לחלק את זה לשתי קטגוריות גרש''י וגפ''ת דבר שיקל על הלומדים בע''ה ?
3. אם יהיה לך עזרה ע''ז,
אולי להוסיף עוד הרבה שאלות שפשוט יסכמו את כל הדף מהחל ועד כלה, ובפרט לפי הידוע כבר מחז''ל שבאופן כזה (של שו''ת) זה נשאר יותר בזכרון (מילתא דתמיהא ליה לאינש מידכר דכירי ליה...)
בתודה מראש.

צבי ג.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מחכה מאוד לזה,
עצם הדבר שזה נשאר רשום אנשהו בלי אפשרות לטייח זה יתן דרבון עצום ללמוד,
ולעצם מה שעשית:
1. אני מאחל לך (ולי...) מכל הלב שתצליח להמשיך עד מס' נדה עג. בלי שום דילוג.
2. אולי כדאי לחלק את זה לשתי קטגוריות גרש''י וגפ''ת דבר שיקל על הלומדים בע''ה ?
3. אם יהיה לך עזרה ע''ז,
אולי להוסיף עוד הרבה שאלות שפשוט יסכמו את כל הדף מהחל ועד כלה, ובפרט לפי הידוע כבר מחז''ל שבאופן כזה (של שו''ת) זה נשאר יותר בזכרון (מילתא דתמיהא ליה לאינש מידכר דכירי ליה...)
בתודה מראש.
אדרבה. אם תהיה לי עזרה אוכל להוסיף עוד שאלות וגם לחלק את זה לגמ' רש"י בנפרד ותוס' בנפרד.

קרעפט

משתמש מקצוען
ראשית תודה על הרעיונות.

אבל אני חושב שמה שחסר זה לא כלים ללמידה ושיעורים
הרי כבר יש דרשו, קול הלשון, פורטל הדף היומי ועוד

בעיני הנקודה היא שבעוד פעם היה שיעור בשעה קבועה בשטיבל השכונתי תחושת השייכות והזמינות יצרה סוג של מחויבות חיובית שעמדה במבחן והוכיחה את עצמה לאורך זמן.
כיום שכל אחד לומד לבדו ובזמן ש'מתאים לו' לפי סדר יומו זה מה שמקשה מאוד על העקביות שהיא מרכיב מרכזי להצלחה.
כדאי מאוד ליצור איזה שהיא 'פלטפורמת שייכות דיגטלית' שבה בא כל אחד מעדכן על ההספקים שלו, ביחד עם מקום לשתף את שהלומד מרגש ביחס ללימוד, או סתם תובנות ועצות לשימור הלמידה לאורך זמן, ואפי' על איך שהספקתי את הדף היומי ביום עמוס במיוחד וכדו'.
לא מבין בתחום אבל אני משער שברמה הטכנית קיים כלי כזה.

נערך לאחרונה ב:

זבון וזבין

משתמש מקצוען
אני רוצה שוב לחדד את דבריי (וכמובן להקפיץ...),
בדור שלנו כבר יש די והותר ארגונים שמועילים ללימוד וידיעת כל התורה ובפרט הדף היומי, החל משיעורים במבחר סגנונות ובכל זמן וכן סיכומים ואפילו מבחנים יש הן ע''י דרשו ועוד ארגונים,
מה שאני באתי לבקש זה על מבחנים עצמיים שלאחר שאדם גומר את לימודו הוא יוכל לדעת אם הוא אכן הבין ולמד היטב,
בשונה ממערכת מבחנים של דרשו למשל יש בדבר זה תועלת רבה יותר הן מבחינת הזמינות והנגישות וכן שאדם יכול להחליט לבד אם הוא רוצה להבחן מייד לאחר הלימוד או לנסות להבחן אחר שבוע או חודש ולהשקיע בחזרה כדי שיהא כמונח בקופסא, וכן קבלת התוצאות היא מיידית, ועוד רבות.

מאסטר באקסל

משתמש מקצוען
טוב אז לאור כל הדברים שאני רואה כאן
אני מוכרח לציין שיש פה כבר רעיון שמתגלגל
וזה טבלה שכל אחד מקבל עמודה ושם הוא מסמן האם כבר למד היום

הנה הקישור לטבלה
אז כווולם כווולם להצטרף
היעד הוא להגיע לאלף משתמשים!!!!
מחכים לכולם!!!

EPaP

מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה