השקעות מניות של חברות עם מפעלים בסין

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אדם שהשקיע במדד ולאחר כמה חודשים הוא רואה ששווה לו למכור כי הוא הרוויח סכום יפה, האם עדיף שימתין 15 שנה עד שימכור?
או שפשוט כוונתך היא שכשמשקיעים כדאי לקחת בחשבון שיתכן שלא יהיה שווה למכור עד לעוד 15 שנה?
אם הוא הרוויח והוא כבר לא רוצה להרוויח יותר, אז שימשוך, אבל ככל שיהיה יותר שנים כך לכאורה ירוויח הרבה יותר,
וכן, צריך מלכתחילה לחשב שההשקעה היא למינימום של 15 שנה.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אני מתחיל בתחום הזה, ולכן ראו נא את דברי כהצעה ושאלה:

@מקצועי בלבד - בפן הריאלי והעתיד הקרוב הנראה לעין, את רואה את חברת Apple קורסת? (נכון, הכל יכול לקרות, And you never know, אבל למעשה אם חברה מצליחה קיימת עשרות שנים, ועוד עם שווי חברה גבוהה מאוד ביחס לשאר החברות בעולם (או במקרה של אפל - החברה עם השווי הכי גבוה), הסיכוי שאכן יקרה דבר כזה בעתיד הנראה לעין הוא די קטן).
כמו"כ, לכאורה ברור שמבחינת סיכון עדיף להשקיע במדד מאשר במניה, אבל מאידך הרווח הוא פחות (ככל השקעה סולידית). הכל תלוי לפי איזה כסף האדם משקיע. אם הוא משקיע חצי מהמשכורת שלו, ברור שעדיף להשקיע בהשקעה כמה שיותר סולידית, אבל אם הוא משקיע כסף "מיותר", לכאורה עדיף להשקיע בחברה ספציפית גדולה כגון הנ"ל (שפחותים הסיכויים שתקרוס). הלא כן? כוונתי כמובן למשקיעים מתחילים ולא למבינים ולמומחים.
בהנחה שאדם משקיע כעת בחברת דלתא שירדה בלמעלה מארבעים אחוזים מחמת הקורונה, האם אין לשער שמן הסתם בחלוף משבר הקורונה האחוזים יעלו שוב למצב המקורי ונמצא מרוויח סכום גדול? השאלה הזו נכונה בנוגע לכל החברות שירדו כעת מחמת משבר הקורונה.
בדומה לזה, אדם שמשקיע למשל בחברת אפל לפני שהיא משיקה מוצר חדש, ואחרי שהיא משיקה את המוצר הוא מוכר את המניות שלו, האם זו לא התנהלות נכונה בנוגע להשקעה בחברה ספציפית?
אשמח להבהרה.
לא חושבת שהמניות עד כדי כך פנויות שניתן לרכוש אותם במחיר משתלם מספיק. אנחנו לא החכמים הראשונים בארץ ובעולם

chiclook

משתמש פעיל
למה לנו להסתבך בהשערות מי מהחברות ישרוד יותר
בדיוק בשביל זה יש את הSMP שזה 500 החברות הכי גדולות בארהב
אם למשל חברת נפט תפסיד כי יתפרץ שם הר געש... אז היא תצא מהSMP ותכנס חברה מצליחה אחרת
כך שמי שקונה את המדד תמיד קנה את החברות המוצלחות ביותר!

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
למה לנו להסתבך בהשערות מי מהחברות ישרוד יותר
בדיוק בשביל זה יש את הSMP שזה 500 החברות הכי גדולות בארהב
אם למשל חברת נפט תפסיד כי יתפרץ שם הר געש... אז היא תצא מהSMP ותכנס חברה מצליחה אחרת
כך שמי שקונה את המדד תמיד קנה את החברות המוצלחות ביותר!
כשהסיכון נמוך יותר - הרווח האפשרי נמוך יותר.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מניות של קוקה קולה ירדו בכ40%.
קניתי מהם המון המון השבוע ואם יהיה לי עוד כסף להשקעה אקנה מהם עוד.

לא ממליץ ולא מייעץ
תחזור לעדכן רק.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מניות של קוקה קולה ירדו בכ40%.
קניתי מהם המון המון השבוע ואם יהיה לי עוד כסף להשקעה אקנה מהם עוד.

לא ממליץ ולא מייעץ
יש עוד כמה דברים טובים.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
איזה? אפשר גם בפרטי.
בעיקרון השקעה פסיבית כמו שאני דוגלת זה לא להשקיע במניות ספציפיות,
ולכן אני לא הולכת להמליץ פה על שום דבר ספציפי, אבל לעצמי אני יכולה לומר, שיש עכשיו דברים ממש מצוינים.

chiclook

משתמש פעיל
אני לא יודעת איך מצטטים "כשהסיכון נמוך יותר הרווח האפשרי נמוך יותר נמוך יותר"
זה לא אומר שאם הסיכון גבוה הרווח האפשרי גבוה!!!
קח תכסף שלך תזרוק לים אולי יצא לך אוקינוס של כסף....

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה