כל קניה של מניה מסוימת זה סיכון הרבה יותר גדול!!!
ואין שום חברה שהיא חסינה!!!
אני לא הולכת להסביר על כל חברה וחברה, אבל אתה צריך להבין דבר אחד, וזה, שאתה לא יודע לנתח חברות, וודאי לא בצורה מקצועית, וגם אם כן, יש דברים לא צפויים כגון קורונה.
ולא חסר חברות ענקיות שקרסו, למשל מי חשב לפני עשר שנים שמניית טבע תצלול לעומקים שהיא נמצאת בהם היום?
ואני אתן לך עוד דוגמה, עד לפני כ 20 שנה, כולם דיברו ע"כ שמניות הבנקים זה הדבר הכי בטוח והכי מוצלח שיש, והמניות האלו כל הזמן רק עלו ועלו, עד שיום אחד התחילה קריסה מטורפת עד שהמדינה החליטה להתערב וקנתה את המניות האלו.
ועוד דבר שכדאי שתבין, שחברה שבגלל הקורונה צוללת ב40 או ב50 אחוזים, כנראה יש לזה סיבה טובה מאד!! והם כנראה מפסידים המון בגלל הקורונה, ואם זה יימשך, מניין לך שהם לא יקרסו? או תוך כמה זמן יצליחו להתאושש?
[ואני יכולה לספר לך בלי סוף סיפורים, על אנשים שהם חשבו שהם חכמים ויודעים מתי לקנות, ומה לקנות, ומתי למכור וכו', שהפסידו את כל כספם...]
ולכן ההמלצה היא ליהנות מתשואה אולי קצת יותר קטנה, אבל ללא סיכונים כ"כ גדולים, ע"י השקעה במדד מניות רחב.
הייתי אומרת מינימום 15 שנה למי שרוצה השקעה סולידית.
בשונה ב2008 הקריסה לא מבוססת על התפוצצות בועה
אלא על אי וודאות של השוק והזדמות של המשקיעים לממש את הרווחים הגדולים של השנים האחרונות.
אם ננסה לנחש מה יגרוס להפסדים בטווח הקצר
נראה לי שזה בעיקר תלוי על אורך המשבר של הקורונהו וכמה העסק יתגלגל.
בהנחה שהמשבר עמוק וארוך ויהיה מיתון עולמי קשה
אז יש את הסוג חברות שיקח להם הרבה זמן להתאושש
למשל (אני סתם שולף) ממשבר עמוק יתכן וטסלה תנזק יותר מאשר וולמארט כי אנשים שאין להם הרבה הכנסות צריכים עדיין לקנות אוכל אבל יוותרו על המכונית, וכן הלאה.
כמובן שאין לנו את האנליסטים של חברות ענק, אבל עדיין אם שיקול דעת פשוט אפשר לפזר את ההשקעות על מפסר אפיקים בצורה נכונה, אפשר להעזר גם בהרבה מאמרים מקצועיים בשביל לא להיכנס למקומות המסוכנים באמת.
למשל הכיוון שאני בודק כרגע זה חברות הנפט
שצללו בגלל מספר גורמים, ואין סיבה שישארו למטה לאורך זמן
כי הרי מלחמות רוסיה-סעודיה יגמרו מתי שהוא
והביקוש לנפט יחזור מתישהו גם אם לא יתבצע שום טיסה בשנה וחצי הקרובות (בתסריט הכי שחור)
אז כמובן שתמיד יכול להגיע סיפור אחר כמו דליפת נפט,פיתוח מטוסים חשמליים, ועוד
אבל אם מסתכלים על הירידה הזאת ספציפית זה דווקא הזדמנות לקנות.
וכמובן יש השקעות שהם לגמרי הימור
למשל השקעה שחברות ביטוח
שעכשיו כולם מוכרים עקב החשש שהם לא יעמדו בתשלומים במקרה של משבר
(פרשנות שלי, עדיין לא בדקתי לעומק)
ויש נפילות של עשרות אחוזים
למשל NYSE: ALL שהיה בתחילת החודש על 125 דולר ועכשיו על 93
והאנליסטים דווקא ממליצים לקנות (לא קראתי עדיין למה)
כנראה המשחק שמה הוא האם יהיה משבר עמוק שיפיל חברות ביטוח
וכן הלאה אפשר למצוא עוד דוגמאות כאלו