השקעות מניות של חברות עם מפעלים בסין

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
רק מניחה בזהירות, ושכל אחד יתייעץ עם כל מי שמקובל עליו:
הרבה מניות של חברות גדולות ומבוססות שיש להן מפעלים בסין ירדו בשבוע האחרון בכ15 אחוז,
לאור המצב הלא ידוע בסין.
יכול להיות שזה הזמן לקנות מניות שלהן, ולמכור מיד כשעולה למחיר הרגיל שהיה.
מה דעתכם?

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
למה
מדובר במניות של חברות מבוססות כמו מיקרוסופט, גוגל, אינטל וכו',
שרואים מה5 שנים האחרונות שכל הזמן עלה.
את יודעת משהו שאף אחד לא יודע?
את יודעת בדיוק מה ההשפעה של הנגיף עליהם?
את יודעת מתי תגמר המגיפה?
את יודעת מתי המחיר שלהם יפסיק לרדת?
את יודעת מתי זה יתחיל לעלות?
לדעתי כל מניה של חברה ספציפית זה סוג של הימור!
יש אנשים שיודעים לנתח היטב מניות ויודעים איך לקרוא דוחו"ת של חברות והם עושים זאת בצורה יותר מושכלת, אבל לאדם שאין את כל הידע המקיף על כל אחת מהמניות הללו הוא ממש מהמר!!
ותראי עוד את מה שכתבתי בעניין במאמר הזה

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מסוכן מאד!!ממש הימור!!
בכלל כל המניות,לא רק כאלו עם מפעלים בסין כרגע במגמת ירידה מטורפת!!!
קחי לדוג את טסלה ירד בשבוע ב100 דולר למניה,מי הבטיח שהוא תעלה שוב?
כרגע שהשוק תנודתי כדאי להתרחק,
אם יש לך כסף מיותר להימורים זה משהו אחר...;)

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כן אבל בטוח שמה שלא יהיה - החברות הענקיות האלה לא יסגרו.
הם ימצאו דרך לייצב את עצמן שוב. גם אם זה יקח זמן.
לא מדובר פה במפעלים קטנים ומוזנחים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מסוכן מאד!!ממש הימור!!
בכלל כל המניות,לא רק כאלו עם מפעלים בסין כרגע במגמת ירידה מטורפת!!!
קחי לדוג את טסלה ירד בשבוע ב100 דולר למניה,מי הבטיח שהוא תעלה שוב?
כרגע שהשוק תנודתי כדאי להתרחק,
אם יש לך כסף מיותר להימורים זה משהו אחר...;)
אני דווקא חושבת שאפשר בהחלט להשקיע גם כיום במניות, [ואולי אפי' עכשיו זה זמן יותר טוב להיכנס לזה] אבל לפי הכללים שכתבתי פה
ופה

ואחד מהם זה לעשות פיזור רחב במניות ולא לקנות רק מניות של חברות מסוימות.
כן אבל בטוח שמה שלא יהיה - החברות הענקיות האלה לא יסגרו.
הם ימצאו דרך לייצב את עצמן שוב. גם אם זה יקח זמן.
לא מדובר פה במפעלים קטנים ומוזנחים.
כנראה קצת שכחת איזה עסקים קרסו במשבר של 2008...
וגם טבע היא לא חברה קטנה.

חושם

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני לא יועץ השקעות וקחו כל מה שאומר בערבון מוגבל אבל לדעתי
זה הזמן הכי טוב לקנות מניות של בירה קורונה שגם לה ירדו המניות מאד לפי מה שהבנתי

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא מצליחה להיזכר בחברות בינלאומיות גדולות.
למשל בנקים ענקיים בארה"ב קרסו.
נכון אבל היא לא חברה ענקית בינלאומית, גם ככה היו לה קשיים לפני כן.
היא דווקא כן חברה בינלאומית, ואני מדברת על הקריסה שלה מאז השיא שהייתה בו לפני כמה שנים.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני דווקא חושבת שאפשר בהחלט להשקיע גם כיום במניות, [ואולי אפי' עכשיו זה זמן יותר טוב להיכנס לזה] אבל לפי הכללים שכתבתי פה
אפשר,הבעיה שבדברים האלו צריך הרבה הרבה אורך רוח,וסבלנות

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אני מתחיל בתחום הזה, ולכן ראו נא את דברי כהצעה ושאלה:

@מקצועי בלבד - בפן הריאלי והעתיד הקרוב הנראה לעין, את רואה את חברת Apple קורסת? (נכון, הכל יכול לקרות, And you never know, אבל למעשה אם חברה מצליחה קיימת עשרות שנים, ועוד עם שווי חברה גבוהה מאוד ביחס לשאר החברות בעולם (או במקרה של אפל - החברה עם השווי הכי גבוה), הסיכוי שאכן יקרה דבר כזה בעתיד הנראה לעין הוא די קטן).
כמו"כ, לכאורה ברור שמבחינת סיכון עדיף להשקיע במדד מאשר במניה, אבל מאידך הרווח הוא פחות (ככל השקעה סולידית). הכל תלוי לפי איזה כסף האדם משקיע. אם הוא משקיע חצי מהמשכורת שלו, ברור שעדיף להשקיע בהשקעה כמה שיותר סולידית, אבל אם הוא משקיע כסף "מיותר", לכאורה עדיף להשקיע בחברה ספציפית גדולה כגון הנ"ל (שפחותים הסיכויים שתקרוס). הלא כן? כוונתי כמובן למשקיעים מתחילים ולא למבינים ולמומחים.
בהנחה שאדם משקיע כעת בחברת דלתא שירדה בלמעלה מארבעים אחוזים מחמת הקורונה, האם אין לשער שמן הסתם בחלוף משבר הקורונה האחוזים יעלו שוב למצב המקורי ונמצא מרוויח סכום גדול? השאלה הזו נכונה בנוגע לכל החברות שירדו כעת מחמת משבר הקורונה.
בדומה לזה, אדם שמשקיע למשל בחברת אפל לפני שהיא משיקה מוצר חדש, ואחרי שהיא משיקה את המוצר הוא מוכר את המניות שלו, האם זו לא התנהלות נכונה בנוגע להשקעה בחברה ספציפית?
אשמח להבהרה.

השקעה במניות זה לטווח ארוך.
כוונתך ל-15 שנה?

נערך לאחרונה ב:

בעריש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בהנחה שאדם משקיע כעת בחברת דלתא שירדה בלמעלה מארבעים אחוזים מחמת הקורונה, האם אין לשער שמן הסתם בחלוף משבר הקורונה האחוזים יעלו שוב למצב המקורי ונמצא מרוויח סכום גדול? השאלה הזו נכונה בנוגע לכל החברות שירדו כעת מחמת משבר הקורונה.
כרגע עוד לא ידוע לאן הקורונה מתפתחת, אבל לפי הקצב עכשיו, עוד יכול להיות שתשמע על מניות של חברות תעופה ותיירות שימחקו!
אל על מנסה להחזיק את הראש מעל המים....
המצב לא פשוט.
זה הימור.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כרגע עוד לא ידוע לאן הקורונה מתפתחת, אבל לפי הקצב עכשיו, עוד יכול להיות שתשמע על מניות של חברות תעופה ותיירות שימחקו!
אל על מנסה להחזיק את הראש מעל המים....
המצב לא פשוט.
זה הימור.
במילים אחרות, שחברות תעופה רבות יפשטו את הרגל, כולל הגדולות שבהן?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני מתחיל בתחום הזה, ולכן ראו נא את דברי כהצעה ושאלה:

@מקצועי בלבד - בפן הריאלי והעתיד הקרוב הנראה לעין, את רואה את חברת Apple קורסת? (נכון, הכל יכול לקרות, And you never know, אבל למעשה אם חברה מצליחה קיימת עשרות שנים, ועוד עם שווי חברה גבוהה מאוד ביחס לשאר החברות בעולם (או במקרה של אפל - החברה עם השווי הכי גבוה), הסיכוי שאכן יקרה דבר כזה בעתיד הנראה לעין הוא די קטן).
כמו"כ, לכאורה ברור שמבחינת סיכון עדיף להשקיע במדד מאשר במניה, אבל מאידך הרווח הוא פחות (ככל השקעה סולידית). הכל תלוי לפי איזה כסף האדם משקיע. אם הוא משקיע חצי מהמשכורת שלו, ברור שעדיף להשקיע בהשקעה כמה שיותר סולידית, אבל אם הוא משקיע כסף "מיותר", לכאורה עדיף להשקיע בחברה ספציפית גדולה כגון הנ"ל (שפחותים הסיכויים שתקרוס). הלא כן? כוונתי כמובן למשקיעים מתחילים ולא למבינים ולמומחים.
בדומה לזה, אדם שמשקיע למשל בחברת אפל לפני שהיא משיקה מוצר חדש, ואחרי שהיא משיקה את המוצר הוא מוכר את המניות שלו, האם זו לא התנהלות נכונה בנוגע להשקעה בחברה ספציפית?
אשמח להבהרה.
כל קניה של מניה מסוימת זה סיכון הרבה יותר גדול!!!
ואין שום חברה שהיא חסינה!!!
אני לא הולכת להסביר על כל חברה וחברה, אבל אתה צריך להבין דבר אחד, וזה, שאתה לא יודע לנתח חברות, וודאי לא בצורה מקצועית, וגם אם כן, יש דברים לא צפויים כגון קורונה.
ולא חסר חברות ענקיות שקרסו, למשל מי חשב לפני עשר שנים שמניית טבע תצלול לעומקים שהיא נמצאת בהם היום?
ואני אתן לך עוד דוגמה, עד לפני כ 20 שנה, כולם דיברו ע"כ שמניות הבנקים זה הדבר הכי בטוח והכי מוצלח שיש, והמניות האלו כל הזמן רק עלו ועלו, עד שיום אחד התחילה קריסה מטורפת עד שהמדינה החליטה להתערב וקנתה את המניות האלו.
ועוד דבר שכדאי שתבין, שחברה שבגלל הקורונה צוללת ב40 או ב50 אחוזים, כנראה יש לזה סיבה טובה מאד!! והם כנראה מפסידים המון בגלל הקורונה, ואם זה יימשך, מניין לך שהם לא יקרסו? או תוך כמה זמן יצליחו להתאושש?
[ואני יכולה לספר לך בלי סוף סיפורים, על אנשים שהם חשבו שהם חכמים ויודעים מתי לקנות, ומה לקנות, ומתי למכור וכו', שהפסידו את כל כספם...]
ולכן ההמלצה היא ליהנות מתשואה אולי קצת יותר קטנה, אבל ללא סיכונים כ"כ גדולים, ע"י השקעה במדד מניות רחב.
כוונתך ל-15 שנה?
הייתי אומרת מינימום 15 שנה למי שרוצה השקעה סולידית.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אדם שהשקיע במדד ולאחר כמה חודשים הוא רואה ששווה לו למכור כי הוא הרוויח סכום יפה, האם עדיף שימתין 15 שנה עד שימכור?
או שפשוט כוונתך היא שכשמשקיעים כדאי לקחת בחשבון שיתכן שלא יהיה שווה למכור עד לעוד 15 שנה?

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כל קניה של מניה מסוימת זה סיכון הרבה יותר גדול!!!
ואין שום חברה שהיא חסינה!!!
אני לא הולכת להסביר על כל חברה וחברה, אבל אתה צריך להבין דבר אחד, וזה, שאתה לא יודע לנתח חברות, וודאי לא בצורה מקצועית, וגם אם כן, יש דברים לא צפויים כגון קורונה.
ולא חסר חברות ענקיות שקרסו, למשל מי חשב לפני עשר שנים שמניית טבע תצלול לעומקים שהיא נמצאת בהם היום?
ואני אתן לך עוד דוגמה, עד לפני כ 20 שנה, כולם דיברו ע"כ שמניות הבנקים זה הדבר הכי בטוח והכי מוצלח שיש, והמניות האלו כל הזמן רק עלו ועלו, עד שיום אחד התחילה קריסה מטורפת עד שהמדינה החליטה להתערב וקנתה את המניות האלו.
ועוד דבר שכדאי שתבין, שחברה שבגלל הקורונה צוללת ב40 או ב50 אחוזים, כנראה יש לזה סיבה טובה מאד!! והם כנראה מפסידים המון בגלל הקורונה, ואם זה יימשך, מניין לך שהם לא יקרסו? או תוך כמה זמן יצליחו להתאושש?
[ואני יכולה לספר לך בלי סוף סיפורים, על אנשים שהם חשבו שהם חכמים ויודעים מתי לקנות, ומה לקנות, ומתי למכור וכו', שהפסידו את כל כספם...]
ולכן ההמלצה היא ליהנות מתשואה אולי קצת יותר קטנה, אבל ללא סיכונים כ"כ גדולים, ע"י השקעה במדד מניות רחב.

בשונה ב2008 הקריסה לא מבוססת על התפוצצות בועה
אלא על אי וודאות של השוק והזדמות של המשקיעים לממש את הרווחים הגדולים של השנים האחרונות.

אם ננסה לנחש מה יגרוס להפסדים בטווח הקצר
נראה לי שזה בעיקר תלוי על אורך המשבר של הקורונהו וכמה העסק יתגלגל.
בהנחה שהמשבר עמוק וארוך ויהיה מיתון עולמי קשה
אז יש את הסוג חברות שיקח להם הרבה זמן להתאושש
למשל (אני סתם שולף) ממשבר עמוק יתכן וטסלה תנזק יותר מאשר וולמארט כי אנשים שאין להם הרבה הכנסות צריכים עדיין לקנות אוכל אבל יוותרו על המכונית, וכן הלאה.
כמובן שאין לנו את האנליסטים של חברות ענק, אבל עדיין אם שיקול דעת פשוט אפשר לפזר את ההשקעות על מפסר אפיקים בצורה נכונה, אפשר להעזר גם בהרבה מאמרים מקצועיים בשביל לא להיכנס למקומות המסוכנים באמת.
למשל הכיוון שאני בודק כרגע זה חברות הנפט
שצללו בגלל מספר גורמים, ואין סיבה שישארו למטה לאורך זמן
כי הרי מלחמות רוסיה-סעודיה יגמרו מתי שהוא
והביקוש לנפט יחזור מתישהו גם אם לא יתבצע שום טיסה בשנה וחצי הקרובות (בתסריט הכי שחור)
אז כמובן שתמיד יכול להגיע סיפור אחר כמו דליפת נפט,פיתוח מטוסים חשמליים, ועוד
אבל אם מסתכלים על הירידה הזאת ספציפית זה דווקא הזדמנות לקנות.

וכמובן יש השקעות שהם לגמרי הימור
למשל השקעה שחברות ביטוח
שעכשיו כולם מוכרים עקב החשש שהם לא יעמדו בתשלומים במקרה של משבר
(פרשנות שלי, עדיין לא בדקתי לעומק)
ויש נפילות של עשרות אחוזים
למשל NYSE: ALL שהיה בתחילת החודש על 125 דולר ועכשיו על 93
והאנליסטים דווקא ממליצים לקנות (לא קראתי עדיין למה)
כנראה המשחק שמה הוא האם יהיה משבר עמוק שיפיל חברות ביטוח
וכן הלאה אפשר למצוא עוד דוגמאות כאלו

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בשונה ב2008 הקריסה לא מבוססת על התפוצצות בועה
אלא על אי וודאות של השוק והזדמות של המשקיעים לממש את הרווחים הגדולים של השנים האחרונות.

אם ננסה לנחש מה יגרוס להפסדים בטווח הקצר
נראה לי שזה בעיקר תלוי על אורך המשבר של הקורונהו וכמה העסק יתגלגל.
בהנחה שהמשבר עמוק וארוך ויהיה מיתון עולמי קשה
אז יש את הסוג חברות שיקח להם הרבה זמן להתאושש
למשל (אני סתם שולף) ממשבר עמוק יתכן וטסלה תנזק יותר מאשר וולמארט כי אנשים שאין להם הרבה הכנסות צריכים עדיין לקנות אוכל אבל יוותרו על המכונית, וכן הלאה.
כמובן שאין לנו את האנליסטים של חברות ענק, אבל עדיין אם שיקול דעת פשוט אפשר לפזר את ההשקעות על מפסר אפיקים בצורה נכונה, אפשר להעזר גם בהרבה מאמרים מקצועיים בשביל לא להיכנס למקומות המסוכנים באמת.
למשל הכיוון שאני בודק כרגע זה חברות הנפט
שצללו בגלל מספר גורמים, ואין סיבה שישארו למטה לאורך זמן
כי הרי מלחמות רוסיה-סעודיה יגמרו מתי שהוא
והביקוש לנפט יחזור מתישהו גם אם לא יתבצע שום טיסה בשנה וחצי הקרובות (בתסריט הכי שחור)
אז כמובן שתמיד יכול להגיע סיפור אחר כמו דליפת נפט,פיתוח מטוסים חשמליים, ועוד
אבל אם מסתכלים על הירידה הזאת ספציפית זה דווקא הזדמנות לקנות.

וכמובן יש השקעות שהם לגמרי הימור
למשל השקעה שחברות ביטוח
שעכשיו כולם מוכרים עקב החשש שהם לא יעמדו בתשלומים במקרה של משבר
(פרשנות שלי, עדיין לא בדקתי לעומק)
ויש נפילות של עשרות אחוזים
למשל NYSE: ALL שהיה בתחילת החודש על 125 דולר ועכשיו על 93
והאנליסטים דווקא ממליצים לקנות (לא קראתי עדיין למה)
כנראה המשחק שמה הוא האם יהיה משבר עמוק שיפיל חברות ביטוח
וכן הלאה אפשר למצוא עוד דוגמאות כאלו
אז אני כתבתי את דעתי שלאנשים שלא יודעים לקרוא דוחות כספיים ושלא יודעים דברים על חברה מסוימת שאנשים אחרים לא יודעים, מומלץ לא לקנות מניות של שום חברה ספציפית אלא רק דרך מדד רחב, שככה אולי לא נרוויח מיליארדים [רק מיליונים] אבל גם הסיכון הוא ממש אפסי, בשונה מאשר בקניית מנייה של חברה ספציפית, שתמיד זה סיכון גדול יותר, ועכשיו הסיכון רק עלה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה