חידה ממלכה במבחן - חידונים

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא זכור לי שמופיע. ואני קראתי את מהללאל לפחות 50 פעם.
הוזכר בעקיפין.
לאפי מזכירה ללאה את נכדתה ממרחקים.
באותו זמן ברכיהו נמצא בארמון. פאר בלי ילדים ושלוואן רווק.
נשאר רק אדוניה.
איסתרק נחשב? כי הוא לא ממש הצהיר..
נראה לי נחשב.
ושלוואן הצהיר במפורש

דני הארט

משתמש רשום
אממ.. איך אומרים? "לא הייתי עושה מזה קושיא, אבל בתור ראיה זו ראיה מעולה".

כלומר, מצאנו כבר בפולס שהוא היה בארמון למרות שאחים שלו לא היו, ובהתחשב בעובדה שלנכדות
לא היה תפקידים ממשלתיים -ובפרט לא נכדות בגיל של לאפי ;) - אז זה לא מופקע שהיו כמה נכדים בארמון בגלל התפקיד .

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אממ.. איך אומרים? "לא הייתי עושה מזה קושיא, אבל בתור ראיה זו ראיה מעולה".

כלומר, מצאנו כבר בפולס שהוא היה בארמון למרות שאחים שלו לא היו, ובהתחשב בעובדה שלנכדות
לא היה תפקידים ממשלתיים -ובפרט לא נכדות בגיל של לאפי ;) - אז זה לא מופקע שהיו כמה נכדים בארמון בגלל התפקיד .
זה היה נראה לי בעיני הנכדים הקטנים..
לא זוכרת עכשיו בדיוק מה היה

אני גם מעוניינת לעשות חידון מישהי יודעת איך יכולים לעשות?

פותחים את הספר בעמוד אקראי,
מוצאים שם פרט מעניין בכל עמוד יש כמה..
נטפלים על המילה,
ו - שואלים בחידון..
וכמובן - חובה משובים!!
ובקשר לחידון עצמו - כשפותחים כרטיסיה חדשה יש 9 נקודות בצד שמאל למעלה, פותחים את זה ואז יש שם הכח הכי למטה את ה forms ושם יש אפשרות לכתוב שאלות וכמה אפשרויות לתשובות.
אחכ או בהתחלה.. הולכים להגדרות ומגדירים כבוחן, אחכ אפשר לבחור כמה נקודות לכל שאלה, ואפשרויות של התגובות ב"איסוףכתובות מייל" לדאוג שזה יהיה על לא לאסוף.
אחכ חוזרים לשאלות ושם יש אפשרות לעשות את השאלה חובה ויש שם גם מפתח תשובותשכלוחצים על זה אפשר לבחור את התשובה הנכונה ומשובים (לא לשכוח ללחוץ על סיום בסוף)

אחת שחושבת.

משתמש פעיל
@yael305 יש לי כבר שאלות טובות לחידון...
פשוט אני לא יודעת לפתוח חידון ולהכניס אליו את התשובות, ולא בדיוק הבנתי איך עושים זאת? איך פותחים כרטיסיה חדשה?
תודה רבה על החידונים, וכן על העזרה.

מהללו

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עדיין לא ענו כאן חידה ששאלתי מזמן:
מי ניסה לשדך את אלרון?

וסתם מעניין אותי לדעת למה אזיל רצה לבוא דווקא לבסטיאן ולגלות לו את הסוד תמורת כסף? ניסיתי לחשוב אם זה בגלל מהללאל או שזה לא קשור...
מה אתם חושבים? מה הבנתם מכל הקטע הזה?

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
וסתם מעניין אותי לדעת למה אזיל רצה לבוא דווקא לבסטיאן ולגלות לו את הסוד תמורת כסף? ניסיתי לחשוב אם זה בגלל מהללאל או שזה לא קשור...
מה אתם חושבים? מה הבנתם מכל הקטע הזה?
מה שנראה לי זה שאו שזה בגלל מהללאל או שבגלל שבסטיאן הוא דוד של יקוואל.

דני הארט

משתמש רשום
לי היה משמע שיש לו סיבה מיוחדת לסחוט את מקאן, עיי"ש בלשונו.
ולכאורה זה בגלל שהוא זיהה שהחיילים ידעו שזה יקוואל ובכל זאת המלך לא ידע מזה, ולכן הוא חשב שמקאן מסתיר מהמלך את מות בנו.

והיה אפשר לומר שהוא ניסה לסחוט את בסטיאן בגלל הקשר המשפחתי שלו עם אולה.
אבל לא משמע כן:
א. א"כ למה הוא לא סחט את אולה ישירות.
ב. מהלשון שלו משמע שהוא לא ידע את זהותם של החיילים שקברו את יקוואל לא צ'יק צ'אק.

דני הארט

משתמש רשום
זה היה באכסניה בזמן שאלרון הלך להביא את הלחם עם הרוטב הפטריות והירקות האפוים, ושיגע את שלוואן עד אובדן עשתונות.

אבל לא מוזכר שהם הציעו לו בפועל. ואולי אדרבה, מוזכר שלא הציעו לו בפועל.

yael305

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
זה היה באכסניה בזמן שאלרון הלך להביא את הלחם עם הרוטב הפטריות והירקות האפוים, ושיגע את שלוואן עד אובדן עשתונות.

אבל לא מוזכר שהם הציעו לו בפועל. ואולי אדרבה, מוזכר שלא הציעו לו בפועל.
נכון. זה זה!!
הם אמרו שהוא בחור טוב ולוידעת מה עוד..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה