בזה
בזה הרגע חתמת על הצו הסופי לסגירת המגבית....
לא רוצה להרוס מסיבות כי יש כאן כמה דברים שמדהימים אותי באשכול הזה, וכמה דברים מרגיזים.
נתחיל במדהימים:
ההתגייסות הזאת של כל החברים לטובת מישהו שאתם בכלל לא יודעים מיהו, ובכל זאת תורמים סכומים יפים מאוד, זאת דוגמה לערבות הדדית מרשימה, קידוש השם שאין כמוהו, ונראה לי שזכיתם במצווה מהודרת של הכנסת כלה, בהידור.
גם התרומות של הפרסים מרשימות מאוד, באמת כל אחד נתן את כל מה שיש לו בשביל שהמגבית תצליח, מעריך מאוד את הסופרת שגם תרמה כסף ולא הסתפקה בתרומת ספרים, והצלמת שמיוזמתה תרמה צילום לתורמים, וכל אלה גם תרמו כסף, וגם הטבות.
הקצב של המגבית נהדר, והאווירה נפלאה ומרוממת.
אבל תסלחו לי אם אני אבקר קצת את מנהלי המגבית, על צהלות השמחה המוגזמות, הפומפוזיות הנתן גלנטית שמציפה כאן את הפורום, לא מכסה על העובדה שעם כל ההתפעלות מהקצב וההתגייסות, עדיין הסכום שנאסף ושכביכול מסמן את זה שהגענו ליעד הוא זעום באופן בלתי יאמן.
אני בבוקר עמדתי מול הפקיד בבנק וביקשתי מסגרת של עשרת אלפים שקלים.
הפקיד אישר.
שמחתי.
ומה קרה דקות לאחר מכן?
כרטיס האשראי ירד, שכר הדירה ירד, וכל עשרת אלפים השקלים נעלמו כאילו לא היו.
(אני עדיין לא אוסף תרומות לעצמי, אבל אפשר להשאיל לי כסף מיותר אם יש לכם)
אז מה זה 15000₪??
כלום וחצי!
זה יבלע בתוך המינוס כמו הפרות השמנות בחלום פרעה, ויקץ נתן גלנט בבוקר, שמח וטוב לב, ויתהדר כאן במגבית, (ויש לו על מה) אבל הבחור שלנו ימשיך להסתובב בגמחים של קופרמן, קפלן, סטפנסקי ומלול, בניסיון לקושש עוד כמה שקלים, כדי שלכלה יהיה איפור נורמלי, אולי הוא יוכל לקנות לעצמו כובע חדש לחתונה, ובמקום לשלוח את כל הילדים באוטובוס, ולבקש מהשכן שיקח אותם לחתונה, הם יוכלו להזמין הסעה לאולם.
אולי הוא יוכל לשלם לאולם במזומן, לא בצ'ק דחוי ("תוציא אותו רק בעשירי אחרי צהריים, ותתקשר לוודא שיש משהו בחשבון, כי אסור לי שזה יחזור")
אולי בשבע ברכות הוא יוכל להזמין קייטרינג ולא לבקש משפרלינג שיכינו אורז, ממיימון שיכינו דגים, ומשטרנשוס להכין את הקינוח.
אתם בכלל לא קולטים כמה הוצאות יש בחתונה, גם אם מיימון כן יכינו את הדגים, ושפרלינג יכינו את האורז, עדיין יצטרכו לשלם לאנג'ל על החלות, ולטמפו על הסודה.
הייתי ממליץ לגלנט ולכל הצוהלים למיניהם, לחשוב אם כל הפרסום הזה וכל ההתלהבות מתחילים לגרד בכלל משהו ממה שנדרש בבסיס של הבסיס.
אני אישית מאמין לנתן גלנט, חושב שיש בו יכולות להרים משהו באמת מקצועי, יש המון פוטנציאל בפרוג, והוכחת כבר שיש לך את היכולת להזיז את האנשים, אז בבקשה - אל תסתפק בסכומים מגוחכים.
נ. ב. אל תענה לי בסגנון - "אם יש לך כאלה עצות, אולי תעשה את זה בעצמך".
כי אני לא מזלזל ביכולת, היעד הנמוך הוא שמרגיז אותי, החשיבה השטיבלאית המצומצמת שלא מאפיינת אותך בדרך כלל, מרגיזה אותי.