חגים מכירים סלט "טבולה" ראוי לשמו?

**Moko**

משתמש מקצוען
נתקלתי כבר בכמה מתכונים מיוחדים לחגים- טבולה אבוקדו, טבולה רימונים.
ואני באמת בהתלבטות-- הבורגול לא יוצר חסר טעם? איך הוא משתלב עם טעמים חזקים כמו רימון או רוטב מתוק?
מי שמכירה מנסיון אשמח לשמוע מה הדרך הכי טובה להכין את הבורגול לפני, ואיך כדאי לתבל את הסלט שייצא מלא בטעמים. :)
 

**Moko**

משתמש מקצוען
יש למישהי מתכון לתיבול מותאם לבורגול?
מנסיון עצוב הכנתי רק פעם אחת ויצא לא משהו לכן אשמח לשמוע ממישהי שיודעת מנסיון מה הולך איתו.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
המרקם שלו מזכיר יותר קוסקוס מאשר בורגול- קצת דביק לא?
ממש לא אותו הדבר
לקוסקוס יש טעם של לחם
לזה יש טעם אורירי וקל כמו של בורגול רק יותר אסטתי ונח לאכילה לדעתי
והוא לא דביק בכלל
אני אוהבת אותו מעט חמוץ ומתקתק עם גרעינים וחמוציות וכוסברה/פטרוזיליה/נענע. מעדן יוקרתי!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני משרה בורגול במים כ-30 דקות
מסננת. בודקת שלא מדי קשה

מוסיפה:
גזר מגורד דק
כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה. חמוציות, שקדים וגרעיני חמניה


רוטב:
4 כפות מיץ תפוזים
4 כפות שמן זית
כפית סילאן
חצי כפית חרדל
פלפל
מלח
 

רעבצין

משתמש פעיל
תודה !
בקשר לאופן הבישול- באחד המתכונים נאמר שאפשר פשוט להשרות אותו ל 20 דק' ללא בישול מיוחד. אשמח לשמוע גם לגבי אופן ההכנה
מה זאת אומרת?

שמים את הבורגול במים חמים עד שמוכן בלי צורך בבישול,
שמים לפי הכמות של הבורגול מיץ לימון,
חותכים דק בצל ירוק
ומוסיפים חמוציות,
בהצלחה ובתאבון!!
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
ודאי שהתיבול משפיע.
לטובה? תלוי בתיבול. תלוי בטעם שלכם.
אישית, אני לא מסוגלת לאכול בורגול - לא אוהבת את המרקם שלו.
ניסית להכין כמו אורז? (רק בשונה מהאורז, יחס של כוס מים לכוס בורגול)
טעים ממש.

ואני עושה לעצמי כל מיני סלטים עם בורגול, כיד הדמיון הטובה עלי ולפי מה שיש בבית...
בורגול הוא בסיס מדהים לסלט.
 

I) AM)

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מדהים לסלט בורגול

לבשל כוס בורגול ו2 כוסות מים עם כף שמן ומעט מלח כרבע שעה עד להתרככות
חומרים לסלט: בורגול, קוביות בצל סגול, חמוציות, כוסברה(עושה את הטעם) וגרעיני חמניה קלויים
חומרים לרוטב: חצי כוס שמן, שליש כוס סוכר, רבע כוס רוטב סויה, 2-3 כפות מיץ לימון
-לשפוך בנדיבות מהרוטב על הבורגול ולהוסיף את שאר המרכיבים

ליומיום, אותו סלט עם אותם ירקות רק עם רוטב בריא-אני מוסיפה שמן זית ומלח. פשוט וטעים.
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נענע או בצל ירוק משדרגים כל טאבולה שפגשתי.
מבחינתי אפשר לשים בורגול דק + אחד מהנזכרים לעיל ביחס של אחד על אחד.
שמן זית, מלח, ומעט מיץ לימון - ויש לי סלט יוקרתי וטעים.

סלט טאבולה מחליף אצלי בכיף ארוחת בוקר.
בסיס בורגול עם מלאן ירקות שיש במקרר, מוסיפה נענע או בצל ירוק תלוי מה יש, ויש יופי של ארוחה.
 

**Moko**

משתמש מקצוען
תודה לכולם על הרעיונות נגבש מכאן את מה שהכי מתאים :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טאבולה אמיתי מכיל פטרוזיליה בכמות שווה לבורגול אבל זה עניין של טעם.
לטעמי הבורגול איננו חסר טעם וגם מקבל טעמים חזקים למדי ממיץ לימון טרי ופטרוזיליה (ואני מוסיפה גם כמה עלי נענע)
זה אמור להיות סלט מרענן מאד.

הפרשנויות הישראליות כוללות חמוציות, שקדים קלויים ועוד וגם הן יכולות להיות טעימות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה