דרוש מידע מכירים מישהו שנתקע בפקק ולא הגיע ליעד לשבת?

ימין

משתמש פעיל
לא שבת. ראש השנה
יש פה עירוב מושגים
הוצאה מרשות לרשות קרי טלטול בלשוננו קרי לקחת חפצים ברחוב יש הבדל בין שבת ויום טוב
אולם בעניין תחומין אין הבדל [חוץ ששבת לחלק מהשיטות זה איסור מהתורה וביום טוב יותר שיטות שזה רק מדרבנן]

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש פה עירוב מושגים
הוצאה מרשות לרשות קרי טלטול בלשוננו קרי לקחת חפצים ברחוב יש הבדל בין שבת ויום טוב
אולם בעניין תחומין אין הבדל [חוץ ששבת לחלק מהשיטות זה איסור מהתורה וביום טוב יותר שיטות שזה רק מדרבנן]
תודה

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
מבחינה הלכתית אני מאמין שהם בדקו היטב לפני המעשה,
הבעיה שלי היא מהבחינה הבטיחותית-
זה ממש ההיפך מ"ונשמרתם" לעשות כזה דבר.
ללכת בחג, ברגל, 3 שעות, בתוך פלסטין....

החוט המשולש

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
אנשים, אל תמכרו את החיים .
מלחיץ אותי לקרוא שבשעת לחץ אנשים מקילים בענין כה חשוב.
זה לא נכון. כי אפשר להיזהר
אלא מאי שאם כולם יעשו את זה ויזהרו, אז בסוף עלול להיות אסון
אבל אם עושים את במקרה חריג, זה כמו נהג אמבולנס שנוסע באדום ופשוט נזהר, ועושה זאת מחוסר ברירה

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה לא נכון. כי אפשר להיזהר
אלא מאי שאם כולם יעשו את זה ויזהרו, אז בסוף עלול להיות אסון
אבל אם עושים את במקרה חריג, זה כמו נהג אמבולנס שנוסע באדום ופשוט נזהר, ועושה זאת מחוסר ברירה
זה נכון מאד.
נהג אמבולנס עושה את זה רק במקרים שיש סכנה מיידית של חיי אדם, וזה ענין של ניהול סיכונים, אבל זה ממש לא מוצדק לעשות את זה במקרים אחרים - גם אם המחיר הוא שלא תגיע ליעד בזמן.

lea.dev.top

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אחותי נתקעה בפסגת זאב עם 3 ילדים +היתה בחודש שמיני (עצרו בחיזמה 5 דק' לפני השקיעה) והלכו ברגל עד ההורים שלי ברמת שלמה שעתיים וחצי הליכה.
בסוף הגיעו להורים שלי והדלת היתה נעולה כבר...
מה הכוונה כבר?
שלוש שעות אחרי כניסת שבת הם הלכו לישון?

ניק כפול

משתמש חדש
שמעתי פעם על זוג שהגיעו לשבת חתן שלהם ב12 בלילה אחרי שהלכו כמה קילומטרים ברגל

מכירה זוג צעיר שנסעו מבני ברק לעפולה
ירדו מהאוטובוס לפני שבת (השאירו שם הכל!)
הלכו ברגל שלוש שעות והגיעו להורים שקיבלו אותם בהלם...

מכירה 3 זוגות שעצרו בכביש, וצעדו 4 שעות רגלית
וכשנכנסים למקום ישוב צריך להכנס לבית הראשון
ומשמים שם היתה השבת חתן שהיו צריכים להתארח...

זה אסור!!!

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אי אפשר ללכת אם עירוב תחומין לאיפה שרוצים
זה רק נותן עוד 2000 אמה - פחות מקילומטר
יש אנשים שהולכים ברגל מרמות לגבעת זאב ברגל לאדמו"ר מקארלין, אולי כי כל הדרך יש יישובית, לא יודעת.
בכל אופן אני לפני מספר שבועות באופרוף בקארלין הגעתי לירושלים- ביציאה מהעיר ברמות- ב3, עם תינוקת בת שנה בלי אוכל שתיה, או מכרים ברמות. הייתי צריכה להגיע להר שמואל- 2 קילומטר מירושלים, היו עוד 2-3 אוטובוסים אבל כולם היו אפילו לא קופסאות סרדינים- יותר מתאים ההגדרה אריזת וואקום. ואין מוניות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חיכינו יחד עם עוד הרבה אנשים, חלק בעיקר נערים ובחורים צעירים עלו על 2 אוטובוסים שכן עצרו, אבל לעלות עליהם עם עגלה מזוודה ותינוק- בלתי אפשרי. חלק עצרו טרמפים- לא הצלחנו למצוא שמתאים לנו- ל3 אנשים, בסוף בעלי חצה את הכביש ועצר שם מונית, הגענו להר שמואל ב3:40 כשהדלקת נרות בערך ב4 אבל זה עוד מקסימום יכלנו למצוא פתרון איכשהו למוקצה וללכת ברגל עד בית ישראל- שם ההורים שלי גרים- מרחק כשעה וחצי הליכה+ לסמוך על עירוב מאוד מפוקפק חצי מהדרך.
שנה שעברה בשבת חנוכה אני הייתי בבני ברק עם תינוקת שהשתחררה ביום שישי בצהריים מהבית חולים, אני יולדת- חודש אחרי לידה, היינו אמורים להיות אצל קרובים בבני ברק, בעלי נסע להביא דברים לשבת, ופספס את האוטובוס האחרון, הגיע בטרמפים עד פתח תקווה ומשם ברגל- הגיע בשניה שאחרי האחרונה- כ15 דקות לפני השקיעה לפני הדלקת נרות חנוכה!

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
גם אנחנו כזוג צעיר חודש אחרי החתונה היינו צריכים ליסוע לשוויגער לשבת ראשונה.
פספסנו את האוטובוס האחרון לירושלים, לא השגנו מונית, עשינו עשרות טלפונים כדי להשיג רכב ובינתיים הזמן עובר...
בסוף חבר של בעלי הביא לנו רכב, ואיך שיצאנו לכביש 1 אנחנו רואים שהדלק לא יספיק, לא היה לנו וויז ולא ידענו איפה יש תחנת דלק קרובה באזור, בעלי נוהג בלחץ ואני עושה טלפונים לגיסים לשאול איפה תחנת דלק, נכנסנו לאור יהודה התבלבלנו בכבישים ואנחנו בלחץץץץ (תוך כדי ההורים מתקשרים לשאול מה קורה)
עד שסוף סוף מצאנו תחנת דלק היא כבר היתה סגורה....
לא נלאה אותכם, היה לנו ממש נס פך השמן ואיכשהו הדלק הספיק, הגענו ליעד ממש לפני השקיעה...

הבושות שהיו לנו כשנכנסנו לבית של ההורים, כולם כבר הדליקו נרות שבת (הגיעו עוד נשואים לכבוד השבת עם הזו"צ הצעיר ;)
השווער כבר הלך לביכנ"ס והשוויגער עם הסידור ביד ואנחנו רועדים מהלחץ ואדומים מבושה...

את הלקח למדנו על בשרנו.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה