דרוש מידע מכירים ישיבה עם לימודי מקצוע?

אסתי בראון

משתמש מקצוען
דברים ששמעתי בשם המשגיח ר' אברהם סלומון זצ"ל, משגיח בישיבת חברון, בהקשר ללימודי חול בישיבה (הדברים נאמרו בשיחה אישית לתלמיד שרצה ללמוד לימודי חול במקביל ללימוד בישיבה).
ישיבה זה ללימודי קודש בלבד. אם רוצים ללמוד לימודי חול זה מפקיע את השם ישיבה. את וולוז'ין סגרו בגלל שהממשלה רצתה להכניס לימודי חול. עכ"ל.
אם יש בחורים שצריכים מסגרות שהם לא לימודי קודש בלבד (ואני חושב בהחלט שיש כאלו), מגיע להם שיהיה מקום שיאפשר להם לשלב בין קודש לחול, אבל זה לא יהיה ישיבה, ואי אפשר לקרוא לזה ישיבה, ישיבה זה ללימודי קודש בלבד.
ואם כבר הזכרתי ישיבות, שמעתי את אותם הדברים בשם הרב אלישיב זצ"ל לגבי בית יעקב לבנות. דעתו הייתה שבשם בית יעקב אפשר לקרוא למסגרות שיש בהם לימודי קודש בלבד, ואם רוצים ללמד לבנות מקצועות חול, אפשר, אבל לא תחת השם בית יעקב.
בפועל אנחנו רואים שבכל מסגרות בית יעקב (לפחות במגזר הליטאי) לומדים גם מקצועות חול... נראה שדעתו לא התקבלה בציבור.
המדרשה החסידית בביתר נקראת כך בדיוק מהסיבה הזו
הרב שטינמן אמר - וקיבלתי על כך אישור אישי שהסיפור אמיתי- למקים הישיבה- להקימה, אך לא לקרא לה ישיבה ולכן היא לא קרויה בשם ישיבתי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הרב שטינמן אמר - וקיבלתי על כך אישור אישי שהסיפור אמיתי- למקים הישיבה- להקימה, אך לא לקרא לה ישיבה ולכן היא לא קרויה בשם ישיבתי.
הרב שטיינמן אמר להקים אותה?
באמת?

אסתי בראון

משתמש מקצוען
הרב שטיינמן אמר להקים אותה?
באמת?
לא כתבתי שהוא הורה להקים
אלא שמי שהקים נכנס אליו להיוועץ ולקבל ברכה וההנחיה שקיבל היתה להקים אך לא לקרא לה ישיבה כדי שלא יחול בלבול במושג של ישיבה קדושה.
אנקדוטה נוספת- איני יודעת על איזו ישיבה ספציפית מדובר אך אחד שהקים ישיבה תיכונית נכנס לאחד מגדו"י ונענה- אתה תפתח את הישיבה ואני אלחם בך
צריך לפתוח את הישיבה עבור מי שזה מתאים לו וצריך לעשות מלחמה בשביל שלא יתפתו להיכנס לשם מי שזה לא מתאים להם.

עברתי על הניסוח של ההודעה הקודמת ואכן אני מבינה כי היא נוסחה בצורה המאפשרת להבין כי הרב שטינמן הורה להקימה- כפי ששמעתי הוא לא הורה אלא נתן את ברכתו והכוונתו לישיבה ולשמה.

א. כהנא

משתמש מקצוען
כנ"ל לגבי מדרשית נועם פרדס חנה שיועדה לציבור דתי לאומי, ורבים התחזקו והמשיכו לישיבות 'שחורות'
החזון איש הורה לרב יהושע יגל שיקבל את ההצעה לעמוד כראש ישיבה במדרשיה,
אך שלא ייקראו לזה ישיבה כדי שלא ייטעו ויבואו בחורים חרדים, בעקבות כך שהוא משמש כראש המדרשיה.

שירה 34

משתמש מקצוען
רק אומרת שאני ממש בלחץ מהעתיד של בני, ככל שהשנים עוברות והוא מתקרב לגיל הישיבה קטנה.
ילד טוב ונבון רק מה, פחות מוכשר בגמרא, מה הוא אמור לעשות עד החתונה
פשוט רחמנות!!
ולשלוח לישיבה שמקוטלגת כישיבה למתקשים זה עוול, כיוון שבמקצועות אחרים הוא כן מבין ויודע
הלואי ומשהו ירים את הכפפה ויפתח ישיבה לבחורים מבתים מעולים אבל עם מקצועות מגוונים..

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
רק אומרת שאני ממש בלחץ מהעתיד של בני, ככל שהשנים עוברות והוא מתקרב לגיל הישיבה קטנה.
פשוט רחמנות!!
ולשלוח לישיבה שמקוטלגת כישיבה למתקשים זה עוול, כיוון שבמקצועות אחרים הוא כן מבין ויודע
הלואי ומשהו ירים את הכפפה ויפתח ישיבה לבחורים מבתים מעולים אבל עם מקצועות מגוונים..
את הלחץ תמלאי בתפילות.
תתפללי שיהיה לו עתיד רוחני טוב, עם חיבור חזק ללימוד התורה.

בהצלחה!

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
פשוט רחמנות!!
דבר ראשון, זה לא לחשוב כל הזמן ולשדר לו שהוא פחות מוצלח ואין לו יכולת.

שנית, אני אישית בשנות הת"ת לא כ"כ הצלחתי בגמרא, אבל בישיבה הצלחתי מאד- פשוט סוג הלימוד של להקשיב לאדם אחר פחות התאים לי...
כשהתחלתי ללמוד לבד, מהר מאד השתפשפתי והצלחתי להדביק המון חברים שהיו נקראים יותר מוכשרים ממני.

רבות מזה אודות להורי היקרים שיחיו, שלא נבהלו מציונים נמוכים ושידרו ואמרו כל הזמן שמה שמעניין אותם זה ההשתדלות שלי ולימוד התורה שלי ולא ציונים.

הילד צריך להבין שיש לו סיכוי ולקבל את מלוא התמיכה והעידוד..

וגם תפילות של אמא הרבה פעמים עוזרות מאד.

שירה 34

משתמש מקצוען
דבר ראשון, זה לא לחשוב כל הזמן ולשדר לו שהוא פחות מוצלח ואין לו יכולת,
שנית, אני אישית בשנות הת"ת לא כ"כ הצלחתי בגמרא, אבל בישיבה הצלחתי מאד- פשוט סוג הלימוד של להקשיב לאדם אחר פחות התאים לי...
וכשהתחלתי ללמוד לבד, מהר מאד השתפשפתי והצלחתי להדביק המון חברים שהיו נקראים יותר מוכשרים ממני...
רבות מזה אודות להורי היקרים שיחיו, שלא נבהלו מציונים נמוכים ושידרו ואמרו כל הזמן שמה שמעניין אותם זה ההשתדלות שלי ולימוד התורה שלי ולא ציונים...
הילד צריך להבין שיש לו סיכוי ולקבל את מלוא התמיכה והעידוד..
וגם תפילות של אמא הרבה פעמים עוזרות מאד...
לא משדרת לו, הוא רואה במבחנים..
זה לא סוד לילד כמה הוא מצליח לעומת החברים.
וכמובן שאנחנו מראים לו שהעיקר זה ההשתדלות אבל תכלס בואו
זה לא פשוט ההתמודדות הזאת וממש חשוב שילד יחווה הצלחה
והלואי שיהיו ניסים
בכל מקרה אנחנו מקוים שעד שיגיע לישיבה קטנה יהיה שינוי בענין

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לא משדרת לו, הוא רואה במבחנים..
זה לא סוד לילד כמה הוא מצליח לעומת החברים.
וכמובן שאנחנו מראים לו שהעיקר זה ההשתדלות אבל תכלס בואו
זה לא פשוט ההתמודדות הזאת וממש חשוב שילד יחווה הצלחה
והלואי שיהיו ניסים
בכל מקרה אנחנו מקוים שעד שיגיע לישיבה קטנה יהיה שינוי בענין
התכוונתי שאני בזכות ההכרה ביכולותי, שהגעתי למקום שכן התאים לי (במקרה הזה -סוג לימוד של ישיבה) יכלתי לפרוץ קדימה בלי לחשוש ועם הרבה מוטיבציה...
שיהיה בהצלחה..

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דבר ראשון, זה לא לחשוב כל הזמן ולשדר לו שהוא פחות מוצלח ואין לו יכולת,
לא יודעת אם אני אמורה להתערב בזה אבל בגלל שאני פתחתי את האשכול אני מרשה לעצמי.
משום מה אני חושבת שלא לגמרי הובנתי נכון(או שבכוונה לוקחים את הנושא לכל מיני דברים לא קשורים).
ספציפית על מה שאני מחפשת לא מדובר פה על הורים מזלזלים או לא מספיק מעריכים.
יש ילדים שקשה להם, והם מקבלים המון עזרה ותמיכה וחושבים ומתפללים עליהם כל הזמן!
זה לא שמלכתחילה רוח הבית זה לשלוח את הילד ללמוד מקצוע, זה לא השאיפה ולא צורת החינוך,
ושוב זה לא דבר שהוחלט לבד, זה לווה בהרבה התייעצויות וחיפוש,
וזה לא קל לקבל כזאת החלטה, גם למשפחה קשה לקבל את זה שיש פה משהו שונה, שמסתכלים על זה בצורה מוזרה,
("למה הם שלחו אותו לכזה מוסד", "הורסים את הילד, הוא נראה רגיל לגמרי...")
נכון הוא נראה רגיל, ומתוק, ויש לו המון חן.
אבל או לא "רגיל"!!!
וזה צורך הילד, כי יש כאלה שמסוגלים לשבת ויש כאלה רק בזמן שהתרופה משפיעה.
ומה לעשות שהיא לא משפיע כל היום?! (ואין פתרונות אחרות, זה נבדק אל דאגה)
וזה חוץ מדברים נוספים שמפריעים...
וחוץ מהקשיים יש לילד הזה כ"כ הרבה כישרונות, הוא ילד גאון, ואני לא אומרת את זה בתור אמא שלו, כי אני לא!
וסתם ככה,
מי שמכיר את הנושא מקרוב (מקרוב!) יודע כמה זה לא פשוט ושזה לא בעיה שפותרים בהינף יד,
וכן מותר להכיר בבעיה ולא לטאטא את זה מתחת לשטיח, זה העתיד של הילד,
וככל שהוא יקבל את העזרה כמה שיותר מהר ובזמן יהיה לו יותר קל בדברים אחרים.
מקווה שעזרתי
תודה רבה!

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לא יודעת אם אני אמורה להתערב בזה אבל בגלל שאני פתחתי את האשכול אני מרשה לעצמי.
משום מה אני חושבת שלא לגמרי הובנתי נכון(או שבכוונה לוקחים את הנושא לכל מיני דברים לא קשורים).
ספציפית על מה שאני מחפשת לא מדובר פה על הורים מזלזלים או לא מספיק מעריכים.
היי,
המשפט הזה שלי היה לגבי דבר ספציפי...:unsure:
ולגבי הנושא הכללי אפשר לעקוב אחרי כל התגובות שלי...

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
פשוט רחמנות!!
ישיבת שמחת התורה נפתחה בדיוק בשביל בחורים כאלה.

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אין ספק שהמצוקה קיימת.
אך היא בעיקר בישיבות לצעירים.
בישיבות גדולות יש כמה וכמה ישיבות חרדיות עם לימודי מקצוע.
לא בהכרח של בחורים מקולקלים או נושרים.
אני אישית מכיר מקרוב מאוד ישיבה כזו, ישיבה שמחנכת לתורה ויראת שמים עם כל העוצמה, ומאידך מחייבת כל בחור ללמוד מקצוע בשעות אחר הצהריים, ויש עזרה מטעם הישיבה למצוא מקצוע מתאים ומסגרת מתאימה.
כמובן שבישיבות כאלו כולם יהיו עם סמארטפונים, זה המצב ואלו הנסיבות. אך הישיבה מחייבת לשים חסימה טובה, וזה אכן מתבצע.
הבחורים שם, חלקם עשו את המסלול של נשירה וחזרה למסגרת. אך רובם הם בחורים שמלכתחילה בחרו ללמוד מקצוע בסיום הישיבה קטנה.
והם כולם עתידים לגדול לחרדים שומרי תורה ומצוות, ומפרנסים את ביתם.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
שום הבטחות,
כבר שנים רבות שהישיבות הנ"ל שולחות לישיבות הגדולות הליטאיות הפתוחות.
(הבחורים הטובים לישיבות היותר טובות והפחות טובים לפחות טובות, כמו כל ישיבה קטנה ממוצעת)
במקרה הנ"ל זה לא משנה
כי אם ישיבה קטנה לא אפשרי לימוד יום שלם
אז גם לא ישיבה גדולה.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
שמוכר לכולם הסיפור הידוע על ישיבת וואלוז'ין שנסגרה (!) בגלל שרה"י לא הסכים בשום אופן להכניס את לימודי השפה הרוסית.
(מקווה שאני מדייק בפרטי הסיפור)
היתה אסיפה של גדולי הדור דאז שבה הוחלט לאשר לימודי רוסית בישיבה, ואכן היו כמה שנים לימודי רוסית בישיבה (בצורה מזולזלת ורק לחלק קטן מהבחורים).
הישיבה נסגרה לאחר שהגיעה דרישה מהשלטונות שרוב היום יהיו לימודי חול ורק כמה שעות לימודי קודש.
עד כאן עובדות.

למה הגיע הדרישה הזאת מהשלטונות?
כאן מתחיל הסיפור להיות פחות ברור, היתה מחלוקת גדולה בשנותיה האחרונות של הישיבה, והיו משכילים, והיו הלשנות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה