מאפים מכינים חלות ויוצא פיתות למה?

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה מתכון מהאינטרנט
רכיבים:
קילו קמח כוסמין*
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות דבש
5 כפות (75 גר׳) חמאה/ גהי/ שמן זית עדין
2 ביצים
2.5 כוסות (580 מ"ל) נוזל לבחירתכם- חלב סויה/שקדים/פרה/מים
15-20 גר' מלח (ר' הערות)
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
וואוו זה מתכון מעניין
אבל באמת כתוב לשים פחות נוזלים!
 

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה מתכון מהאינטרנט
רכיבים:
קילו קמח כוסמין*
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות דבש
5 כפות (75 גר׳) חמאה/ גהי/ שמן זית עדין
2 ביצים
2.5 כוסות (580 מ"ל) נוזל לבחירתכם- חלב סויה/שקדים/פרה/מים
15-20 גר' מלח (ר' הערות)
זה כוסות מדידה
בחד פעמי רגיל יוצא קצת יותר מ3 כוסות הכמות הזו
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בלת"ק

שתי אפשרויות - און שאתם שמים מדי הרבה מים
או שאתם מתפיחים יותר מדי הרבה.

אם שתי האפשרויות לא נכונות -
תנסו לאפות בתבנית קטנה שמיועדת לחלה
כך לא יהיה לחלה מקום לתפוח לרוחב והיא "תאלץ" לתפוח כלפי מעלה.
 

qa123

משתמש מקצוען
לי זה קרה ..
עד שהחלפתי את השמרים היבשים שהיו לי לחבילה חדשה ..
כנראה החבילה שהיתה לי כבר עשתה את שלה או לא יודעת מה ..
בשורה התחתונה קניתי חבילה חדשה והכל תפח מצוין ..

ואגב- לגבי נוזלים
להקפיד על מים חמימים
 

אני:)

משתמש צעיר
אפשרי לשים בתוך תבניות...
כי הבצק נראה מעולה...
זה מה שאני עושה לפעמים כשחם
 

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
כמו שכתבו כאן לפני, זה נראה מדי הרבה נוזלים, קמח כוסמין צריך קצת פחות נוזלים מקמח חיטה (אני שמה בכוסמין 540 מ''ל מים + ביצה) אבל זה גם תלוי בעונה, צריך להרגיש את הבצק ולהוסיף נוזלים לפי הצורך.
זה גם יכול להיות התפחת יתר.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אופה מקמח כוסמין ויוצא לי בס”ד חלות טעימות ויפות.
כמו שכתבו פה או מדי הרבה מים או שמשהו בשמרים לא טוב.
המתכון שלי (כוס חד'פ לשתיה חמה)
קילו קמח
500 מ”ל מים
סוכר לפי הטעם אני שמה חצי כוס.
2 כפות שמרים
כף משפר אפיה (לא חובה)

שמה בקערה ל10 דקּ ואז מתחילה ללוש
מוסיפה בהדרגה חצי כוס שמן ואז כף מלח
לשה 10 דּק' לפחות עד לקבלת בצק נעים טממש טיפה דביק.
 

אביטל שורץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
שימי מלח גס,
עוזר מאוד לבצק לתפוח טוב ולגובה.
אחרי הערבול הראשוני לתת 10 דק' לבצק לנוח ואז לחלק לעיגולים
כל עיגול מרדדים ומגלגלים לנחש ואז עושים את הצורות
אחרי שזה כבר צורה נותנים לו 1/2 שעה בקיץ ואופים
 

יוו

משתמש מקצוען
בלתק חלקי
ככה זה כוסמין!
צריך להניח בתבנית מיועדת לחלות, וככה יחייב את הבצק לתפוח לגובה.

אני רכשתי תבניות חד"פ אובליות ויוצא מהמם!
 

יונלה

משתמש מקצוען
בד"כ התפחת יתר גורם לבצק להתפשט לרוחב במקום לגובה.
אחרי לישת הבצק תתפיחו רק 1 שעה, (קיץ עכשיו)
אחרי הקליעה להתפיח עוד 20 דקות. (אני מתפיחה בתנור כשהחלות מרוחות כבר בביצה ושומשום)

בעז"ה תראו את השינוי המבורך.

גם לגבי נוזלים, הבצק צריך להיות ממש טיפה דביק, משמנים אותו שוב אחרי הלישה בעזרת ידיים משומנות.

בהצלחה.
 

dvoradi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני קבוע שמה רק כף אחת של שמרים והבצק תופח יותר טוב!
ואין טעם לואי של שמרים שלפעמים יש בבצק
 

רב פעלים

משתמש מקצוען
בלת"ק
קורה אצלי רק בקמח כוסמין לבן, הפתרון שלי שמה מיד אחרי הקליעה כל חלה בתוך תבנית זהה לגודל של החלה רק כך נהיה יותר גבוה - אמנם לדעתי זה עדיין פחות מקמח לבן רגיל.
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אצלי בכוסמין, שמה 3 כוסות ח"פ מים- לא מלא עד למעלה (כלומר, פחות מ3 כוסות)
וחצי כוס ח"פ שמן (ולא 3/4)

(המתכון:
1 כף מלח
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר חום
3 כוסות ח"פ מים פושרים (לכוסמין-קצת פחות)
1/2 כוס שמן
לפי הסדר בקערה,
שמרים+סוכר+מים בצד אחד, שמן בצד שני
ללוש 10 דקות לפחות)

וצריך להיזהר בקיץ, לא להתפיח יותר מדי!
 

טולדנו

משתמש צעיר
לדעתי כוסמין צורך פחות מים....
כוסמין מלא צורך יותר מים רק צריך להוסיף ממש בזהירות ובהדרגה אני מכינה מכוסמין הרבה ובקיץ ממש צריך להקפיד על זמן תפיחה כי זה נוחת ממש מהר ובד"כ ל80% לא צריך להוסיף הרבה יותר מים זה די תואם מתכון רגיל ,
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה