הנושא במכבידנט מורכב מאוד, אשתף אתכם מנסיוני.
אני ו-2 מילדיי מטופלים כבר למעלה מ-3 שנים במכבידנט.
בהחלט שיש פלוסים ומינוסים, אפרט אותם ואת תחליטי האם שווה לך או לא.
א. הטיפול לילדים אינו זול בכלל, היום בכל קופות החולים יש טיפולי שיניים משמרים עד גיל 18בחינם/השתתפות מזערית, במכבידנט כל טיפול שיניים לילדים עולה 23ש"ח+26 ש"ח על שימוש בגז צחוק= 49 ש"ח לכל טיפול שיניים (לא זול בכלל) הדבר המעצבן/מכעיס שיש דבר כזה שנקרא "עזרה ראשונה" שמשהו כואב ואין אפשרות לחכות לתור כי התורים שם הם בלי אפשריים, אז מגיעים למשהו שהוא אפילו לא חצי עבודה רק להרגעה ומשלמים שוב 49 ש"ח, גם אם הרופא לא עשה כלום!
ב. ממליצה על רופאה ילדים מיוחדת במינה (ד"ר ליזה)-מקצועית, אדיבה וסבלנית! היא מטפלת בקניון נעימי. במרפאה ברמה ג' לא הייתי מרוצה מהטיפול בילדים (זה מנסיוני האישי בלבד).
ג. מבוגרים-יותר שווה מבחינה כלכלית רק למי שיש לה "מכבי שלי", באמת כל טיפול עולה 23 ש"ח (סתימה, שורש, עקירה) כתרים, השתלות, טיפולי חניכיים זה כבר מחיר אחר...
הרופאים המקצועיים (כירורג, טיפולי שורש, שתלים)-הם רופאים מיוחדים!!! הרופאים הכללים בד"כ נורא צעירים וחסרי נסיון-פחות נהנתי...
ושוב הדבר המעצבן בסיפור זה "עזרה ראשונה"..שבוע אחד היו לי כאבים מטורפים הייתי 5 פעמים בשבוע וחצי ב"עזרה ראשונה" ולא מצאו כלום ושלחו אותי לבית וכל פעם שילמתי 49 ש"ח על כלום!!
ובסוף זה היה טיפול שורש שלא הצליחו לזהות..אבל הכסף כבר שולם, אז אולי חסכתי בעלות של הטיפול שורש אבל הוצאתי את זה בדרך אחרת..עוד דוגמא-היו לי כאבים מאוד חזקים שבוע אחרי עקירה של שן, באתי ל"עזרה ראשונה" ושילמתי 49ש"ח על זה שהרופא אמר לי שזה לוקח זמן עד שהכאבים נפסקים לחלוטין.
ד. גולת הכותרת הוא זמן ההמתנה הלא הגיוני לקביעת תור, יכול לקחת בין חודש ל-3 חודשים לרופאים הטובים.
ה. עוד דבר נורא מעצבן זה שהכל חייב להיות מורכב בתהליכים מסובכים, נגיד שאת מרגישה כאב בשן ואת יודעת שזה טיפול שורש את לא יכולה לקבוע תור לטיפול שורש עד שהרופאה לא נותנת לך הפנייה לטיפול שורש, ז"א שאת צריכה לחכות לבדיקה ורק אחרי שקיבלת אישור ממנה את יכולה לקבוע תור לטיפול שורש, מה שגוזל זמן המתנה מיותר לתור לטיפול שורש, כנל לגבי עקירות וכו'
זהו-אני סיימתי, שיהיה בהצלחה, בקלות והמון בריאות!