מדריך מי צריך לכתוב צוואה?

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
בדרך כלל אנשים צעירים נרתעים מלכתוב צוואה.
אם בגלל שהם לא חוששים למות, ואם בגלל שהם כן חוששים לעסוק בנושא.
אם בגלל שהם חושבים שצוואה זה עסק לגדולי הדור, או אם בגלל שהם חושבים שצוואה זה עסק לעורכי דין...

לפני תקופה הלך לעולמו אברך יקר שהכרתי. הוא נפטר במפתיע והשאיר אלמנה וכמה יתומים קטנים.
העניין הוא שבחייו כל ההתעסקות עם כלכלת הבית הייתה רק על כתפיו. אשתו לא ידעה כמה כסף הם חייבים ולמי, מי חייב להם כסף וכמה, איפה מתנהל חשבון הבנק ומה הסיסמה אליו, והאם בכלל יש להם 'ערבים'.
אילו הוא היה כותב צוואה הוא היה חוסך מאשתו הרבה כאב ראש ועוגמת נפש.

טוב, צוואה זה מפחיד. אז בואו לא נקרא לזה 'צוואה', אלא 'מסמך עזרה לדוד שייקח על עצמו לעזור לאלמנה במקרה וחס וחלילה אפטר מהעולם בטרם זמני' או משהו כזה...

אני מציע עוד היום לפתוח קובץ ולכתוב בו:

- פרטים של חשבונות הבנק והאשראי, כולל סיסמאות ופרטי גישה.
- איזה כספים יש לכם ואצל מי. (חובות שאנשים חייבים לכם, כספים שנמצאים בגמ"חים, השקעות, פנסיות, חסכונות וכו')
- פירוט החובות, אם יש לכם. (גם כדי שלא תחזרו בגלגול, וגם כדי שמי שיקח על עצמו את עול הכלכלה יוכל לדעת על תשלומים שהולכים לרדת וכו').
- באילו ביטוחים אתם מחזיקים (כולל ערבים לסוגיהם השונים).
- סקירה של תקציב המשפחה. הוצאות קבועות, הוצאות משתנות, הוראות קבע, הכנסות, וכו'.
- אם יש לכם נכסים או רכוש יקר (רכב, דירה), מה הייתם רוצים שייעשה בהם.

אם ממש תרצו תוכלו גם להוסיף שם מילות תודה, ברכות פרידה, או הנחיות רוחניות, אבל זו לא עיקר המטרה.

את המסמך הזה עדיף לא לשמור במחשב, אלא להדפיס ולשים במקום שמור.
ושנזכה כולנו לאריכות ימים.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חשוב מאוד, רק שיש לי הסתייגות מכתיבת הסיסמאות. אם האישה היא ג"כ שותפה בחשבון, מספיק שתגיע לסניף ותציג ת. ז. וינפיקו לה סיסמה חדשה.
ברגע זה אני פותח קובץ כזה, ובעז"ה אדאג שיהיה בכמה עותקים אצל אנשים שונים.
כבר מעכשיו???
אתה לא מפחד שמישהו מהם לא יעמוד בפיתוי, ויעשה משהו בחשבון הבנק שלך?
[כן, גם כאלו שנראים לך עם זקן ארוך עד הרצפה!]
מדברת לצערי מנסיון שלנו, ושל עוד קרוב משפחה.

ד. פריד

משתמש מקצוען
כבר מעכשיו???
אתה לא מפחד שמישהו מהם לא יעמוד בפיתוי, ויעשה משהו בחשבון הבנק שלך?
[כן, גם כאלו שנראים לך עם זקן ארוך עד הרצפה!]
מדברת לצערי מנסיון שלנו, ושל עוד קרוב משפחה.
החשש הזה קיים כפליים לאחר המוות. ולכן הדגשתי שיש לי הסתייגות מסיסמאות.
אני רושם רק מספר חשבון בנק, וגם היכן יש לי קופות גמל להשקעה וכד' (כולל חיסכון לכל ילד שעדיין לא ראיתי סיבה למשוך) ואין לאף אחד שום דבר לעשות עם זה בלי סיסמאות. רק שלאחר המוות ליורשים החוקיים יהיה יותר קל למצוא את הכסף ולהוציא אותו ע"י צו ירושה.
אגב, את הסכומים בכל המקומות לא ראיתי לנכון לפרט, כי אין בזה תועלת, וזה גם לא יהיה מעודכן...

פסגות

משתמש מקצוען
יש בהר הביטוח ובהר הכסף פרטים של כל קופות הגמל /ביטוחים /חשבונות בנק
גם על מי שכבר אינו בין החיים ח''ו....
מה שכן חובות לאנשים פרטיים וכו' באמת לא מופיעים שם.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה רבה, חשוב מאד!

בהזדמנות זו אמליץ גם לחתום בבנק על טופס אריכות ימים (אאל"ט בשם)
ברגע שאחד מבני הזוג ל"ע נפטר, בן הזוג השני, גם שהוא שותף בחשבון לא יכול לעשות שום פעולה בלי עו"ד אם הם לא חתמו על המסמך הזה.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רעיון יפה. אבל אני חושבת שהסיכון שהדף או הקובץ יגיע לידים לא נכונות גובר על הסיכון שבו בן אדם יעלם מהחיים בלי שום הודעה מוקדמת.
אולי ההמלצה היא ללמד את האשה (ובמקרים אחרים - את הבעל) את הפרטים הנחוצים כך שלא יגיעו למצב כפי שהגיעו בסיפור הפותח.
חובות לאנשים בהחלט אפשר לרשום ואפילו לתלות על דלת המקרר. לכאורה זה לא מסוג הדברים שיגנבו אותם.

(ואני בעד לכתוב צוואה, אבל של חלוקת רכוש וכו' עם הפקדה אצל עו"ד)

נערך לאחרונה ב:

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
כשישנו שבעה על קרוב משפחה (בחור בן 18)
אחד שאל אותנו ”הוא כתב צוואה...”
כל הסובבים היו בהלם עד אחד המנחמים ענה לו ”ואתה כבר כתבת?”

אבל לא תמיד כדאי לכתוב זה יכול לעורר חרדות ופחדים.

אומרים שהנפש מרגישה כבר כמה ימים לפני
אז אולי כאשר רק שיש הרגשה פנימית לעשות סוג של צוואה (והיו סיפורים כאלו שפתאום אדם הרגיש צורך לכתוב/לעדכן/לספר כל מיני דברים והיו בפועל בגדר צוואה)

לא מאוחר

משתמש מקצוען
בהזדמנות זו אמליץ גם לחתום בבנק על טופס אריכות ימים (אאל"ט בשם)
ברגע שאחד מבני הזוג ל"ע נפטר, בן הזוג השני, גם שהוא שותף בחשבון לא יכול לעשות שום פעולה בלי עו"ד אם הם לא חתמו על המסמך הזה.
אפשר עוד קצת הסבר?

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
אפשר עוד קצת הסבר?
יש טופס הנקרא ”אריכות ימים ”
שזה אומר כאשר אחד מבני הזוג ח”ו נפתר השני מקבל סמכות אוטומטית לפעול בחשבון (אחרת צריכים לחכות לכל התהליך של צוואה עם עו"ד ועוד...)

ד. פריד

משתמש מקצוען
יש בהר הביטוח ובהר הכסף פרטים של כל קופות הגמל /ביטוחים /חשבונות בנק
גם על מי שכבר אינו בין החיים ח''ו....
מה שכן חובות לאנשים פרטיים וכו' באמת לא מופיעים שם.
זה מועיל רק אם היורשים מודעים לכך.

ד. פריד

משתמש מקצוען
רעיון יפה. אבל אני חושבת שהסיכון שהדף או הקובץ יגיע לידים לא נכונות גובר על הסיכון שבו בן אדם יעלם מהחיים בלי שום הודעה מוקדמת.
אולי ההמלצה היא ללמד את האשה (ובמקרים אחרים - את הבעל) את הפרטים הנחוצים כך שלא יגיעו למצב כפי שהגיעו בסיפור הפותח.
חובות לאנשים בהחלט אפשר לרשום ואפילו לתלות על דלת המקרר. לכאורה זה לא מסוג הדברים שיגנבו אותם.

(ואני בעד לכתוב צוואה, אבל של חלוקת רכוש וכו' עם הפקדה אצל עו"ד)
אם אין שם סיסמאות, אין חשש בהגעת הקובץ לשום גורם.

ה ש

משתמש מקצוען
יש טופס הנקרא ”אריכות ימים ”
שזה אומר כאשר אחד מבני הזוג ח”ו נפתר השני מקבל סמכות אוטומטית לפעול בחשבון (אחרת צריכים לחכות לכל התהליך של צוואה עם עו"ד ועוד...)

בשנים האחרונות, כששני בני זוג באים לפתוח חשבון, בין הטפסים שהם חותמים הם חותמים גם על טופס כזה.
(בעבר זה לא היה כך, ולכן זה חשוב במיוחד כשמדובר בבני זוג מבוגרים)

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בשנים האחרונות, כששני בני זוג באים לפתוח חשבון, בין הטפסים שהם חותמים הם חותמים גם על טופס כזה.
(בעבר זה לא היה כך, ולכן זה חשוב במיוחד כשמדובר בבני זוג מבוגרים)
בטוח ?

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה