דרוש מידע מי מקבל ממני את ה10 אג' של השקית

lotr

משתמש מקצוען
נראה לי שהכסף הולך למשהו קשור לאיכות הסביבה

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני ראיינתי את אחד מבעלי הרשתות כחצי שנה לאחר שהחל חוק השקיות.
הוא אמר שעליהם להעביר תשלום על כל שקית למשרד להגנת הסביבה. יש להם כמות מסוימת שנחשבת כבלאי (אנשים ששכחו לשלם/ שקית שנקרעה בסופר ולוקחים אחרת תחתיה וכד'), אבל מעבר לכך - זה כאב ראש גדול בעבורם, כל הסיפור, כי הם משלמים את עלות השקיות כמו שהיה לפני החוק, ובנוסף חייבים להעביר את העמלה הלאה

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני ראיינתי את אחד מבעלי הרשתות כחצי שנה לאחר שהחל חוק השקיות.
הוא אמר שעליהם להעביר תשלום על כל שקית למשרד להגנת הסביבה. יש להם כמות מסוימת שנחשבת כבלאי (אנשים ששכחו לשלם/ שקית שנקרעה בסופר ולוקחים אחרת תחתיה וכד'), אבל מעבר לכך - זה כאב ראש גדול בעבורם, כל הסיפור, כי הם משלמים את עלות השקיות כמו שהיה לפני החוק, ובנוסף חייבים להעביר את העמלה הלאה
זה מאד מעניין
כי אם אכן כך- אז לרשת צריך להיות ענין שלא יקחו שקיות מיותרות, אפילו כשמשלמים עליהם 10 אג'
בפועל- כשאני נתקעת ברחוב בלי שקיות , קופאיות "יש" מוכרות לי אותן בכיף, גם בלי לקנות כלום....

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
זה מאד מעניין
כי אם אכן כך- אז לרשת צריך להיות ענין שלא יקחו שקיות מיותרות, אפילו כשמשלמים עליהם 10 אג'
בפועל- כשאני נתקעת ברחוב בלי שקיות , קופאיות "יש" מוכרות לי אותן בכיף, גם בלי לקנות כלום....
גם לפני כן יכולת לקחת שקיות ללא הגבלה. ואם הן נותנות מבלי שתקני - ככל הנראה הן לא מודעות לכך.
לא כל קופאית בקיאה בחוקי המע"מ וכד'. וגם לא בחוקי המשרד להגנת הסביבה

מאירלה

משתמש מקצוען
אנשים מגיבים בלי לחשוב ובלי לדעת. את השטויות של נראה לי גם כותב השאלה יודע
החנות
+ תמלוגים נוספים שהם מקבלים מהמדינה בהתאם למספר השקיות שנמכרו
נראה לי לחנות
לשון החוק:
קמעונאי גדול ישלם, בעד כל שקית נשיאה חד־פעמית שמכר, היטל בסכום של 8.54 אגורות. בעקבות מסירת שקית נשיאה חד־פעמית ללקוח יש לחייב את הלקוח בסכום שלא יפחת מההיטל בתוספת מע"מ. ההיטל יועבר לקרן לשמירת הניקיון, וישמש לעידוד צמצום השימוש בשקיות נשיאה חד־פעמיות ולצמצום ההשפעות הסביבתיות השליליות הנגרמות כתוצאה מהשימוש בהן.

לוי ו.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
עוד קובע החוק כי הסכום המבוקש יגיע במלואו לקרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה, וישמש אותו לפרויקטים לצמצום זיהום האוויר ברחבי הארץ ולהסברה על החוק החדש.

דו רה מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יש חסד זה נראה לי הסופר היחיד שהקופאיות לא מחביאות את השקיות מתחת לרגליים..
וגם השקיות שלהם יותר גדולות וחזקות יחסית לשאר הסופרים.

אגב, אם כ''כ אכפת להם מאיכות הסביבה, למה א''א למחזר שקיות ולקבל בחזרה את הפיקדון?

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
בחנויות שמעבר לקו הירוק הרווח הוא נטו לחנות
בחנויות קטנות בכל הארץ גם הרווח הוא נטו לבעל החנות.

ובאמת מעניין איך המדינה יודעת כמה שקיות היה או יש לרשת שמוכרת שקיות?

ואגב התפרסם היום בעיתון שהייתה ירידה של 70% אחוז ממתי שהתחיל החוק וזה עדיין מחזיק.
מעניין אותי לדעת האם זה ככה גם בציבור החרדי שהורידו את צריכת השקיות? או שבציבור החרדי זה נמשך כרגיל ורק במגזר הכללי הורידו, אלא אם כן נאמר שמכיון ששני ערים חרדיות, לפחות, נמצאות מאחרוי הקו הירוק אז ככה שלא מחשבנים אותם... כי למעשה איך שאני רואה, רוב הציבור כן לוקח שקיות.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בחנויות קטנות בכל הארץ גם הרווח הוא נטו לבעל החנות.
חנויות קטנות לא דורשות 10 אג'.
ובאמת מעניין איך המדינה יודעת כמה שקיות היה או יש לרשת שמוכרת שקיות?
בזמנו הוא אמר לי שהם היו צריכים להגיש הערכה לפי החודשים האחרונים של כמות השקיות שהשתמשו בה. משהו כזה

טאבו

משתמש סופר מקצוען
אולי זה רק לגברים?
ככה זה נראה במבט ראשוני.
וכדי להרשם צריך לענות על שאלה שלא ממש מתאימה לנשים.
למה לא מתאימה לנשים?
סתם נכנסתי כדי לבדוק את השאלה ואם אני יכולה לענות עליה והיא הייתה די קלה
או שאולי זאת שאלה מתחלפת ואני נפלתי על אחת קלה ממש?
זה היה מי היה רבו המובהק של האמורא אביי

מאירלה

משתמש מקצוען
ברשתות כל שקית נמכרת דרך הקופה ומופיעה להם בסיכום של כל החשבוניות כמו שבודקים כמה כסף נכנס לקופה ובמכולות לא משלמים (וגם מי ששם לקופאית 10 אג' על הדלפק)
רוב הציבור הנורמלי לוקח שקיות (ראיתי אחד שקנה חבילות של צלחות בזמן מס ליברמן ושילם על כל חבילה 40 שח דהיינו 40 אג לצלחת והתקמצן בקופה על ה10אג וסחב הכל בידיים זה כנראה פסיכולוגיה) אבל ממלא אותם ולא כמו פעם שלקחו שקיות בלי פרופורציה ולכן בעלי החנויות מרוצים מהחוק למרות שהכסף לא נכנס לכיסם וחוץ מזה משלמים על השקיות למפעל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה