מי יכול לתת לי טיפים לכתיבת קורות חיים?

דאבל-קליק

משתמש מקצוען
משום מה המעסיקים לא חוזרים אליי...:confused:
מישהו יכול לתת לי טיפים איך לכתוב קו"ח בצורה מעניינת שתמשוך?
/רב תודות/
פרוגיסטית

שי דרומי

משתמש צעיר
אם מדובר על טיפים מקצועיים אין לי. אבל מנסיון אישי (מחלקת גיוס עובדים וכח אדם בעסק גדול) גיבשתי לעצמי את המסקנות דלהלן:
להיות ענייני, מכובד ובעל הכרה עצמית סבירה. לא לכתוב תיאורים מפליגים על כשרונות עליאיים חבויים ועוצמה אישית נדירה אבל גם לא להתגבן בצדקנות וענווה...
להיות רהוט וללא שגיאות לחלוטין.
לשים דגש על הפרטים שנוגעים במישרין לעבודה המבוקשת. למשל אם מדובר על גרפיקה, למנות את התוכנות ואת ההשכלה במפורט יותר, ובהערה קצרה לכתוב פרטים נוספים. למשל 'שפות: אנגלית ועברית'. ואם מדובר על שיווק ומכירות להרחיב בשפות ואת הגרפיקה לכתוב בהערה: ידע מקצועי בתוכנות גרפיקה ועיצוב.
לא להאריך. אם נרצה, נקרא לכם לראיון ושם נראה יותר פרטים. מגילות ארוכות נקראות ברפרוף מהיר...
לשלוח כמה שיותר קרוב למועד פרסום הצעת העבודה.

זה מה שאני יודע.... השאר זה עניין של סייעתא דשמיא.
נ.ב. כמעט שכחתי... לא לפתח אשליות חזקות מדי כדי לא להתנפץ ברעש על סלע המציאות...

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מסופר על מנהל אחד שביקש מאחד העובדים לקחת את כל הקורות חיים ששלחו לו ולזרוק לפח את כולם חוץ מ10 ראשונים. אמר לו הפקיד אבל יכול להיות שם מישהו שחבל שנפספס אותו.. אמר לו המנהל אני רוצה שלעובד שלי יהיה גם מזל....

ומנסיון אישי- בהרבה מקומות קראו לי דווקא כי כתבתי קורות חיים לא לפי החוקים.אלא שיניתי.
בכל מקום שיהיה בהצלחה! עם הרבה ס"ד!

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני עובד בחברה שעוסקת בתחום חיפוש עבודה.....
בקישור הזה יש כתבות בנושא שיוכלו לעזור לך: http://www.alljobs.co.il/Mador/קורות_חיים.htm

בגדול, מה שחשוב זה להתאים את קורות החיים למשרה אליה את שולחת.
לא לכתוב דברים לא רלוונטיים, להתמקד בדרישות של המעסיק ולוודא שאכן יש התאמה, במידה וההתאמה לא מלאה - סביר להניח שהמעסיק ימצא מישהו מתאים יותר. חשוב גם לדעת על כל משרה שמתפרסמת יש כ-300 מועמדים בממוצע, וכדאי שקורות החיים שלך יהיו בולטים בין השאר.
אם את באמת רוצה שקורות החיים ישקפו את היכולות שלך בצורה מקסימלית - אני ממליץ על כתיבת קו"ח ע"י איש מקצוע.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י גילי;419520:
איש מקצוע לכתיבת קורות חיים?
מה כוונתך?
יש חברות שמספקות שירותי כתיבה מקצועית של קורות חיים.
שבעצם יושבים איתך על כל הנתונים, נסיון תעסוקתי, השכלה וכו' וכותבים לך את זה בצורה מדויקת וברורה עם הדגשים הנכונים.
מידע אישי - זה באמת עוזר.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא להתקשר לוודא שהגיע המייל/הפקס ששלחת,
ולהתקשר אחרי יומיים שוב אם משהו התקדם בענין.
לא בנודניקיות, אבל באדיבות ונחמדות זה יכול לקדם אותך.

ועוד טיפ חשוב לא פחות - קורות חיים הם מיתוג אישי שלך, כתבי את האמת בשלמות (בלי להשמיט רלוונטים) המנעי מגוזמאות וממונחים שאת (והמעסיק) לא מכירים.
אל תשתמשי ברשימת נושאי הלימוד מפרוספקט הלימודים שבו למדת אלא רק במה שאת יודעת באמת.
ופרסום כמו פרסום, מעוצב, קליט, מושך, ממצה, והכי חשוב - אמיתי!!!

המון הצלחה!

אושר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Srool;419524:
יש חברות שמספקות שירותי כתיבה מקצועית של קורות חיים.
שבעצם יושבים איתך על כל הנתונים, נסיון תעסוקתי, השכלה וכו' וכותבים לך את זה בצורה מדויקת וברורה עם הדגשים הנכונים.
מידע אישי - זה באמת עוזר.
לידיעתכם - ב"מפתח" (מרכז לפיתוח תעסוקה לחרדים, אם אינני טועה) שנמצא בהר חוצבים בירושלים - עושים לכם את זה ללא תשלום.

milk

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מנסיון, מיקוד וענייניות

אלו הדברים החשובים.
אני לא שלחתי אף פעם את אותו דף, לכל עסק הדגשתי את הדקויות המתאימות לו.
היתה פעם שתוך כדי שליחת הפקס, קבלתי כבר שיחה מהבוס (ומדובר באחד שקיבל 400 פניות) כי זה פשוט דיבר אליו.
צריך לוודא גם שבמסמך יש את כל הפרטים שנדרשו בביקוש העבודה, כלומר, אם אנגלית שפת אם חובה ואין לכם את זה, אל תנסו. כי לכל פרט בבקשה - יש סיבה.

בהצלחה רבה.

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י milk;419632:
צריך לוודא גם שבמסמך יש את כל הפרטים שנדרשו בביקוש העבודה, כלומר, אם אנגלית שפת אם חובה ואין לכם את זה, אל תנסו. כי לכל פרט בבקשה - יש סיבה.
בהצלחה רבה.
לא מחייב! אני שלחתי פעם קורות חיים למקום שכתבו שדרוש ידע בהנה"ח, ואין לי. יש לי ראש מתמטי טבל אין לי ידע בהנ"ח ולמרות זאת קיבלתי את העבודה....

אליעזר2

משתמש צעיר
דוגמא

כל אחד יכול לשנות למה שהוא צריך
להוסיף ולגרוע
בהצלחה

אל תמנע טוב מבעליו:
את השירות קבלתי ב"מפתח" חינם אין כסף
מומלץ למי שיש זמן מיותר לשמוע הרצאה
שלימה על דרכי מציאת עבודה וכו'.

קבצים מצורפים

• עבור פרוג.doc
    KB 26 · צפיות: 22

פילפל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י כוכב103;419525:
הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך הוא להתקשר לוודא שהגיע המייל/הפקס ששלחת,
ולהתקשר אחרי יומיים שוב אם משהו התקדם בענין.
לא בנודניקיות, אבל באדיבות ונחמדות זה יכול לקדם אותך.

הטיפ הכי טוב?!?!?

זה לדעתי הדבר הכי גרוע ושטותי לעשות! מנסיון.
זה לא משנה כמה את אדיבה או נחמדה, עצם הבקשה "לברר אם הפקס הגיע" גובלת בחוסר
טקט משווע!!
ולהתקשר אחרי יומיים אם משהו התקדם בעניין?!? אין לך דבר שיעצבן ויקומם יותר את המנהל/ממונה מהדבר הזה!!! ומה שיענו לך במקרה הטוב: אם משהו התקדם במה??? עם מי שנראה לנו מתאים יצרנו/ניצור קשר. לא חזרנו אליך? כנראה שאינך מתאימה. במקרה הפחות טוב יתעצבנו על ה"נדנוד" חסר התועלת ויעמידו במקום...

במשרד בו אני עובדת פרסם המנהל פעם מודעת דרושים, הגיעו עשרות אם לא מאות קורות חיים בפקס, והיו כאלה בחורות שהתקשרו: שלום, אני רוצה לדעת אם הפקס שלי הגיע. אין לכם מושג כמה שזה עיצבן את המנהל! ובצדק גמור!!! מה פירוש לדעת אם הוא הגיע??? למה שלא יגיע? אם שולחים פקס כמו שצריך אז הוא מגיע. אם לבחורה ההיא שמתקשרת לשאול יש קצה של הווא אמינא שאחת העובדות במשרד צריכה לעזוב את כל פעילויותיה כרגע וללכת לערמת עשרות הדפים ולהתחיל לעבור על כולם חצי שעה עד שעה כדי "לוודא" שהפקס של ההיא נמצא שם, אז על עצם הדרישה ראוי שהיא אכן תעבור על כל הערימה ותשלוף את אותו פקס הישר אל הפח.

עצה טובה לכולם - מנסיון אישי מצד המעסיקים בעצמם - הימנעו מלהתקשר ולבלבל "הפקס הגיע?" כי חוץ מלעצבן את המנהלים ולסמן את עצמכם באיקס אחד גדול (במידה וקורות החיים שלכם כן נמצאו מתאימים) לא תועילו כלום! (מה גם שישנם מעסיקים שקורות חיים אשר אינם נמצאים מתאימים מהרגע הראשון מושלכים ישירות לפח, אז מה יש לברר אם הוא נמצא או לא).

משום מה ישנם כאלו הבטוחים שכל פעם ששלחו קו"ח ולא חזרו אליהם זה רק בגלל שהפקס לא הגיע... אחרת זה לא יתכן...

ודרך אגב, תמיהה אישית:
רוב מכשירי הפקס היום, כששולחים שומעים צליל כשהפקס עבר, ואם זה לא עבר יוצא דף המודיע שזה לא עבר. (באימייל אפשר לראות ב send items אם האימייל נשלח, אם לא זה נשאר ב outbox )
אז מה למען ה' יש להתקשר לשאול "אם הפקס הגיע" ?!

ami18

משתמש צעיר
D I G I T A L
http://www.alljobs.co.il/ArticlePage.aspx?linkword=cv

הגיע הזמן לשדרוג קורות חיים

mistak2.jpg
למעסיק יש 30-40 שניות לעבור על כל קורות חיים ולכן עליכם לבלוט מבין כל המועמדים. טיפים יעילים.

לא זימנו אתכם לראיון עבודה? לא מצליחים להעיד על עיסתכם? יכול להיות שאתם זקוקים לשדרוג קורות חיים
דמיינו את עצמכם בסופר, עורכים קניות. מה גורם לכם לבחור מוצר מסוים שלא קניתם מעולם, להוריד אותו מהמדף ולבחון אותו מקרוב? האריזה. ואיך זה קשור לנושא? קורות חיים הם האריזה של המוצר, שאתם מעוניינים למכור – אתם!
המעסיק הפוטנציאלי צריך להבחין במוצר שלכם על המדף הצפוף. הקורות חיים שלכם תמיד יפגשו ערימה של קורות חיים המתחרים על התפקיד שאתם רוצים. קורות חיים הם השלב הראשון בדרך לתפקיד הנחשק. הם לא יבטיחו לכם את התפקיד, אבל קורות חיים כתובים היטב ישיגו לכם ראיון עבודה. איך מיישמים כתיבת קורות חיים טובה?

קורות חיים טובים - הם קורות חיים פר משרה!
לרובנו יש קובץ קורות חיים מעודכן אחד ויחיד, ברירת מחדל הנשלפת אוטומטית כשעלינו לשלוח את הקורות חיים שלנו. אך כתיבת קורות חיים נכונה חייבת להיעשות מול המשרה אליה הם נשלחים. בדיוק כפי שאנו מתלבשים באופן שונה למכון כושר, לעבודה או לים, כך אנו חייבים להתאים גם את הקורות חיים לתפקיד אליו הם נשלחים. כשמדובר בתפקיד ספציפי, חשוב וכדאי לברר מראש מה מחפשים, ולהדגיש את הניסיון הרלוונטי בקורות חיים. אם יש לכם ניסיון רלוונטי לתפקיד, שאינו התפקיד האחרון שלכם, תוכל לרשום "ניסיון רלוונטי" לתאר אותו ראשון ואחר כך "ניסיון נוסף" ולתאר את שאר הדברים שעשיתם שאינם רלוונטים לתפקיד.

לפני כתיבת קורות חיים חשוב לנסות לדבר עם משהו שעובד בחברה, וכמובן להתייחס בקפידה לאפיון ודרישות התפקיד במודעה. למשל – אם נדרש ניסיון בעבודה מול ספקים ויש לכם, חשוב לציין זאת בבירור.
אל תישארו בכל מחיר ב פורמט קורות חיים בעל מבנה קלאסי כרונולוגי.

ותמיד תדאגו שבעמוד הראשון יהיו כל הדברים החשובים והרלוונטים לתפקיד שאליו אתם שולחים.
אם הנכם מופנים לתפקיד ע"י חברת השמה, אל תסתפקו במכתב מקדים שיצרף המשרד. בררו את כל הפרטים ושילחו אליהם קורות חיים ייעודיים למשרה.

קודם כל - הפרטים האישיים
יש כמה דברים שחשוב לשים אליהם לב בפרטים האישיים - תמיד תציינו את כתובתכם. מסקר שערכנו בקרב מעסיקים, מסתבר כי רבים מהם ובמיוחד חברות השמה פשוט מתעלמים מקורות חיים שלא מצויינת בהם כתובת! למי יש זמן להתקשר ולשאול - פשוט עוברים הלאה.
במידה וכתובתכם אינה בעיר / מטרופולין ידוע, אלא מושב שלא כולם מכירים, חשוב לציין ליד הכתובת ליד איזה מטרופולין גדול זה נמצא.
רוב המעסיקים יעדיפו לקבל מישהו שנמצא קרוב למקום העבודה, אף אחד לא רוצה להעסיק עובד שמגיע תשוש מנסיעות, ועלול לעזוב אם ימצא מקום יותר קרוב למקום מגוריו, גם כשאתם מציינים שאתם ערוכים לעבור מקום יישוב, החברות מתייחסות לעניין בהסתייגות רבה.
אפרופו פרטים אישיים, אם אתן אמהות עובדות או אבות עובדים, אל תשאירו "חור שחור" בקורות החיים - ציינו במשפט את עיסוקכם בשבתקופה הזו - "לידת ילדים והטיפול בהם".

למי ולמה שולחים קורות חיים

מאוד מאוד רצוי לשים לב היטב לאיזה תפקיד אתם שולחים. הייאוש שמביא אתכם לשלוח לכל תפקיד לא משנה מה מידת ההתאמה שלכם אליו, או לחילופין לא להקדיש די זמן לקריאה מעמיקה של דרישות המשרה, עלול לפגוע בכם בעתיד. חברות מתייקות את הקורות חיים שמגיעים אליהם, אם שלחת לתפקיד לא רלוונטי - אתה רשום. גם אם יתפרסם בקרוב תפקיד נוסף שאליו יש התאמה והקורות חיים מסומנים כלא אקטואלים זה עלול ליצור בעיה.
שימו לב לדבר נוסף, אם אינכם מעוניינים באמת להחליף מקום עבודה - אל תשלחו קורות חיים. שלחו קורות חיים רק למשרות שבאמת "עושות לכם את זה" ורק אם אתם פתוחים לשינוי אמיתי. הסיבה? דומה לסעיף הקודם, בכל ראיון - אתם נרשמים. ואם המעסיק מרגיש שבאתם לראיון רק כדי לנפח לעצמכם את האגו זה עלול לסתום את הגולל על עבודה בחברה זו בעתיד (ואם זו חברת השמה - המשמעות כבר רחבה הרבה יותר).

"השכלה? במדף השני מימין" (או: איפה שמים מה)

בפורמט קורות חיים קלאסי, האינפורמציה מסודרת בקטגוריות, על-פי סדר חשיבות יורד, ובכל קטגוריה על פי סדר כרונולוגי הפוך.
לרוב, כתיבת קורות חיים צריכה להתחיל בניסיון התעסוקתי, למה? תואר באווירונאוטיקה לא הפך אף אחד לטייס ויש מנכ"לים שאין להם אפילו תעודת בגרות. התפקיד הראשון שתציינו יהיה תפקידכם הנוכחי (או האחרון), אחריו התפקיד הקודם וכן הלאה.
לאחר מכן, יש לציין השכלה וכן קורסים והשתלמויות, גם כאן מקובל לציין לפי סדר כרונולוגי, אך במידה וקורס שעברתם רלוונטי יותר לתפקיד מהשכלתכם האקדמאית, למשל במקרה של הסבה מקצועית, ציינו אותה קודם. מחפש עבודה כמתכנת? BA בביולוגיה ימית לא יקרב אותך לשם, הסבה מקצועית כן. רק במקרה שאין לכם ניסיון רלוונטי, אבל השכלה מתאימה דווקא יש, כדאי למקם את ההשכלה כסעיף ראשון.
אין צורך לציין לימודי תיכון אם יש לכם תואר. אם יצירת ההתאמה בין דרישות התפקיד הרצוי למבנה של הקורות חיים, כמו למשל: עצם הבלטת ההכשרה המתאימה או הנסיון התעסוקתי הרלוונטי הוא תחום שאתם לא בטוחים בו התייעצו עם מומחה שיסייע לכם לבנות את קורות החיים כך שהמסמך יציג את הנכסים שעומדים לרשותם בצורה הטובה ביותר והמתאימה לתפקיד המבוקש.

"הייתי P.M בכהן תעשיות בע"מ" (או: מה חשוב לפרט)

בכל תפקיד, ציינו את שם החברה בה עבדתם ובמידת הצורך את תחום העיסוק שלה. ציינו את הגדרת תפקידכם ופרטו את תחומי האחריות שלכם. עם זאת, ככול שתרדו לפרטי הפרטים של עבודתכם עשוי התפקיד אותו הנכם מתארים להיראות קטן יותר. פרטים מיותרים בקורות החיים מעידים עליכם גם הם. לכן הקפידו להיות ענייניים ולא טרחנים במידע שאתם מספקים. גם במקרה הזה יש חשיבות קריטית לאופן שבו תפרטו את תחומי האחריות שלכם. לעיתם קשה להעיד על עיסתכם וכדאי להתייעץ עם מומחים שיראו מה בתחומי אחריות של התפקיד האחרון משקף טוב מספיק את הניסיון וההתאמה שלכם לתפקיד הבא.

חשוב לציין כי, אם שיניתם תפקיד באותו הארגון, בין אם מדובר בקידום ובין אם תזוזה לרוחב, יש להתייחס לכל תפקיד ותפקיד בנפרד, תוך ציון תקופת התפקיד.

ובעניין זה - האם לציין חודש ושנה או רק שנה? התלבטות ידועה שעוזרת ליפות את קורות החיים. אין תשובה חד משמעית. חשוב לזכור שבראיון המציאות בד"כ מתגלה, כך שאם בתקופה שבין 12.2002 ל 1.2003 עבדתם בתפקיד מסוים, ובחרתם לציין רק שנים, אתם עשויים להרגיש מגוחכים למדי אח"כ.
בתפקידים היסטוריים ובלתי רלוונטיים, ניתן לוותר על הפירוט ולהסתפק בשם החברה והגדרת התפקיד. המטרה היא להשאיר את הפוקוס על מה שחשוב ולא להטביע אותו במלל מיותר.

(!) חשוב- אם הצלחתם להכניס את הקורות חיים שלכם לעמוד אחד, זה לא אומר שלא עשיתם כלום בחיים.

"הייתי בהקבצה א' באנגלית" (או: מה לא לכתוב)

להלן רשימת אינפורמציה שלרוב ניתן ורצוי לוותר עליה:
- משרות מתקופת הלימודים באוניברסיטה (אלא אם זה חלק חשוב בניסיון המקצועי שלכם או רלוונטי לתפקיד).
- כל הלימודים שקדמו לתיכון. גם ציון הבגרות. גם ציון הפסיכומטרי.
- רשימת תוכנות מחשב שאינה רלוונטית לתפקיד. בד"כ ניתן להסתפק במשפט כללי קצר.
- תחביבים ופעילויות פנאי.
ושוב: אם הצלחתם להכניס את הקורות חיים שלכם לעמוד אחד, זה לא אומר שלא עשיתם כלום בחיים.

מידת נעליים: 46 (או: הפרטים האישיים)

פרטים אישיים יש לציין בראש העמוד, ומלבד כתובתכם ומספר טלפון (מדויק וזמין) נהוג לציין גם שנת לידה ומצב משפחתי. אין צורך לפרט מעבר לכך, אבל אי ציון אחד הפרטים הללו עשוי להעלות שאלה האם יש לכם מה להסתיר. את גילכם המשוער, אגב, ניתן ללמוד ממקורות נוספים במסמך, ולכן הסתרתו מיותרת.
פרטים כלליים הנוגעים לכישוריכם, שאינם ניסיון מקצועי או השכלה, יש לציין בסוף הקורות חיים, ולהקדיש סעיף נפרד לכל נושא: שפות, מחשב, שירות צבאי וכדומה. אם שירותכם הצבאי הינו פרק משמעותי (והכוונה לא לכך ששם פגשת את אשתך) ורלוונטי למשרה, כדאי שלא לשמור אותו לסוף, ובמקרים מסוימים כדאי אף לפרט. ניסיון מקצועי מתקופת הצבא בתחום העיסוק הנוכחי בהחלט יכול לתרום וניסיון פיקודי הוא במקרים רבים סוג של ניסיון ניהולי.

קורות חיים באנגלית

במודעות דרושים רבות יבקשו מכם לשלוח קורות חיים באנגלית. מדובר בעבודה בחו"ל או בסניף מקומי של חברות גלובליות או עבודה שדורש את ידיעת השפה האנגלית (כמו למשל, עבודה בארץ עם לקוחות בחו"ל). קורות חיים באנגלית צריכים להיכתב בצורה המקצועית ביותר, ללא טעויות כתיב או שגיאות תחביריות, כדי להבליט את השליטה שלכם בשפה ולהעביר את המסר שאתם המועמדים המתאימים ביותר לתפקיד. אם ברצונכם ליצור את הרושם הטוב ביותר ולהגיש קורות חיים באנגלית המשדרים מקצועיות, כדאי לכם לפנות ל שדרוג קורות חיים או לתרגום קורות חיים.

מכתב מקדים

ניתן לצרף לקורות החיים מכתב מקדים ובו לציין את התפקיד אליו אתם פונים ואינפורמציה נוספת שאינה נמצאת בקורות חיים. אם הקורות חיים שלכם טובים, למכתב מקדים אין כמעט משקל. אם הפנה אתכם מישהו בעל השפעה (מכר של המעסיק, עובד החברה וכדומה) ציון עובדה זו במכתב עשוי לגרום לכך שהקורות חיים שלכם יקבלו התייחסות קצת יותר ממושכת. בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון שחלק מהאנשים אינם קוראים מסמך זה ולכן אל תסתמכו עליו אלא על הקורות חיים שלכם.
מכתב מקדים הוא גם המקום לספר ולהמליץ על עצמכם, בעדינות ובזהירות, ולציין מה אתם מחפשים. התמקדו בהווה. אל תחזרו על הקורות חיים שלכם בצורה סיפורית ואל תפרטו מעבר להם ואל תפליגו בשבחי עצמכם. "הנני בעלת מראה יצוגי, אינטליגנטית ובעלת יחסי אנוש טובים" לא נראה טוב, נכון?

ועוד כמה טיפים...

- תמיד כדאי להראות את הקורות חיים למישהו נוסף כמו קרוב בעל ניסיון, או להתייעץ עם מומחה לשדרוג קורות חיים, גם אם כתבתם כבר כמה וכמה קורות חיים בעבר. עין רעננה יכולה לאתר שגיאות שחמקו מעיניכם או חמור מזה לזהות צניעות יתר, או אי בהירות בהצגת הנכסים המקצועיים שלכם
- סיימתם לכתוב? קראו שוב. חשוב שתרגישו בטוחים במה שאתם שולחים.
- אם המשרה שאתם פונים אליה, נמוכה בדרגתה מתפקידכם האחרון, ציינו במכתב מקדים, מדוע אתם מעוניינים בה (אם אתם מעוניינים בעבודה בפחות שעות בגלל לימודים או הורות וכו')
- תמיד תכתבו את מס' המשרה ושם התפקיד במכתב מקדים וגם בנדון של המייל שאתם שולחים - חברות מגייסות למספר גדול של משרות, ולצערינו מס' הקורות חיים הלא רלוונטיים שמתקבל בכל גיוס גדול מאוד, כך שמיקוד הליך הקריאה, בהצגה מפורשת של התפקיד אליו אתם מיועדים, יעזור מאוד לקורא הקורות חיים, ובסופו של דבר - יעזור לכם.
- כששולחים קורות חיים באמייל יש לתת לקובץ את השם שלכם. "cv" או "קורות חיים" יש לכולם, cv oren cohen יבטיח, שכשיחפשו את הקורות חיים של אורן כהן גם ימצאו אותם. רצוי להוסיף בשם המסמך גם את התפקיד אליו אתם מעוניינים להתקבל.
- אל תמציאו את עצמכם. גם אם התפקיד כבר שלכם, זו דרך מצוינת לאבד אותו אם הדבר יתגלה.
- הקפידו על שפה תקנית ונטולת שגיאות! אין כמו שגיאות כתיב - כדי לוודא שלא יזמנו אתכם לראיון !- חשוב לדעת! המבנה ה"קלאסי" הכרונולגי, של כתיבת קורות חיים, אינו מבנה אופטימאלי לכל סוג של מועמד.
- שלחתם קורות חיים ? מצוין. הקפידו להיות כמה שיותר זמינים בנייד. לפעמים, לא תזכו לקבל את הטלפון בפעם השניה.
- כתיבת קורות חיים אינה משימה פשוטה כמו שלפעמים נדמה, וכדי לשווק את עצמך בצורה שתבליט אותך מעל אחרים כדאי להיעזר במומחים בכתיבת קורות חיים.

בהצלחה!
לכתבה "מכתב המלצה מנצח"
לכתבה "כתיבה מקצועית של קורות חיים באנגלית"
בחזרה למדור קורות חיים

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
קראתי את מה שכתבו למעלה, עד כמה צריך הקורות חיים להראות מרשים, וכו'.

אבל מעניין מאוד שדווקא בתקופה שחיפשתי עבודה, מרוב ייאוש כבתבי קורות חיים בכתב יד, כי לא היה לי מחשב באותו זמן. ודווקא התלהבו והזמינו אותי לראיון עבודה.

עצתי היא שכדאי לעשות השתדלות, ולהכין קורות חיים מרשימים כנ"ל, אבל בכל זאת מי שאין לו את האפשרות וכדו', לא להתייאש אלא קודם כל לשלוח כמו שהוא יכול.

Srool

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מעניין..
באמת יכול להיות שאם קורות החיים כתובים בכתב יד נקי, ברור ומסודר אז זה תופס את תשומת הלב של המעסיק (כי מי כבר כותב היום בכתב יד?)

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י Srool;427567:
מעניין..
באמת יכול להיות שאם קורות החיים כתובים בכתב יד נקי, ברור ומסודר אז זה תופס את תשומת הלב של המעסיק (כי מי כבר כותב היום בכתב יד?)

זה גם נח לסינון גרפולוגי...

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כשקיבלתי קו"ח על 2 דפי דפדפת ששלחו אותם יחד בפקס, חשבתי ש... באמת הגזימו.
כמה לא מפתיע, הבוס חשב כמוני.

וורד ומדפסת זה די אלמנטרי היום. (זה שיש פה אנשים שהסתדרו גם בלי, זה לא סיבה לדלג)

כשמישהי כתבה לנו "נא לאשר את קבלת הפקס" המנהלת השתעשעה. מה אתם אומרים, למה?

בקיצור, אסרטיביות זה דבר נחמד, אבל נא לשמור על גבול הטעם הטוב.

usb4u

משתמש רשום
אני בעבר הכנתי קו"ח חינם !!! בשי"ל שע"י עיריית ב"ב ישבתי עם מומחית כחצי שעה זה יצא על באמת משהו מנוסח ישיר קצר ומעניין הבנתי שיש מה לדעת גם בזה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה