נכתב ע"י mig;1666987:טוב אם מופיע תיאור איך הפולני חונק את אמא שלו,
אז באמת כבר התערבל לי החדש עם הישן...
נכתב ע"י mig;1672034:סליחה שאני חופרת,
אבל בספר המקורי, אין תיאור כזה!
בזמן שזה קרה הזקן ושימקה היו כבר מעבר לשביל והיא התעכבה,
ועד שיאנקל משה שם לב זה כבר היה לאחר מעשה... שימקה מתאר את ריח הדם שעלה מהזקן שכך מובן מה עולל הזקן לאותו ברנש.
כן יש תיאור מזעזע של האמא, וכן תיאור כואב על שימקה המסרב לעזוב את אמו.
בספר החדש אם אני לא טועה, הברנש המתואר הינו פולני לבן שחפץ במקלע שלה.
בספר הישן זה אכן גרמני.
אבל שטויות, לא זה מה שמשנה...
ענתיקה האשכול. אבל העורך הוא זקן הסופרים החרדים הרב אהרן סורסקי, שהתראיין בעניין - לפחות פעם אחת למוישה גוטמן בהמודיע - והסביר בארוכה את כלל השיקולים והמניעים. עי"ש.סליחה על האיחור בתגובתי, מקומם.
באמת?!בפאתי הספריה של המושב, מצאתי ארגז עם ספרים ישנים שכבר הורידו אותם מן המדפים.
ביניהם היה ספר קטן בכריכה מיושנת, ועל כריכתו הופיע השם "שימקה".
עלעלתי בו מעט, ולהפתעתי גיליתי קטעים שאני לא מכיר.
מסתבר שהעורכים של המהדורה המחודשת, לא רק שעימדו את הספר מחדש, אלא שינו את הניסוח.
מילא אם רק היו מתקנים מעט את התרגום המיושן. (שלא צריך שום תיקון)
אבל מה שקומם אותי זאת העובדה שהעורך נטל חירות לעצמו לצנזר קטעים מתוך הטקסט - בלי לרמוז על כך, לא באחורי הספר, לא בהקדמה, וגם לא בעמוד השער.
פשוט גזר והלך, ולא השאיר שם או מספר טלפון.
אשמח לשמוע אם אתם מודעים לנושא, ומה דעתכם בנידון.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: