מיתוג ישיבה! איך עושים את זה?

הרשל'ה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רפלקס;295743:
נו באמת...
מה הקשר?
מדובר בישיבה קטנה לבחורים עם קשיים שהשם שלה לא כ"כ מוצלח אך הישיבה מצוינת!
אי לכך צריך לעשות קצת יח"צ בכדי לקדם אותה.
זה הכל! לא צריך לעשות דמגוגיה זולה...

ייתכן, אך אנוכי הקטן עדיין אמון על "טוב שם טוב משמן טוב" - שם טוב קונים בעבודה קשה, דם יזע ודמעות. "נאר תיירה" אמר כבר מרן הרב שך זצוק"ל.
לעומת זאת, את "השם הלא כ"כ מוצלח" שאתה מתאר דווקא די קל לרכוש - פשוט לא עושים כלום...
ישיבה מצויינת מוזמנת לפלס את דרכה באמצעות עשייה. ראש ישיבה המוטרד מתדמית ישיבתו, מוזמן לפשפש אצלו בבית. אלף טריקים יח"צניים לא יכשירו בטלן קטן להיות משגיח. ומאתיים מילה כל שבוע בשבועון אחר לא יהפכו מוסד כושל למלטשת יהלומים. אולי בכל זאת כדאי לחזור לכויילל.

לשם שינוי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טיב של ישיבה כיום נמדד לפי טיב הבחורים שבה.
לפי מה שהובן כאן הישיבה לא מצטיינת עם מיטב הבחורים לא כי היא לא טובה, אלא כי זה פשוט לא קהל היעד שלה!!!!!

היא מחפשת דווקא את אלה שלא כ"כ הלך להם במקומות אחרים ורוצה לקדם אותם בדרכיה שלה.

כל זה בתקווה שהבנתי נכון.

Looooona

משתמש צעיר
הרשל׳ה. אני לחלוטין לא מסכימה! קודם כל שם טוב של ישיבה יכול להיהרס לפעמים רק בגלל בחור אחד! במיוחד כשמלכתחילה צויין שזוהי ישיבה לבחורים עם קשיים דהיינו לא ישיבה קונבנציונאלית רגילה אני לגמרי יכולה להבין את אותו ראש ישיבה שרוצה לדאוג לשם של הישיבה שלו הרי ברור שיש לו אינטרס שהתלמידים שילמדו בה יבואו עם חשק וגאווה שהם לומדים בה למרות שאלו בחורים עם קצת קשיים, לומר שאם אתה מנסה ליחצן מעט את הישיבה שלך אז עדיף שתסגור אותה-לדעתי זו טיפשות! -מצטערת!

הרשל'ה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י Looooona;295947:
הרשל׳ה. אני לחלוטין לא מסכימה! קודם כל שם טוב של ישיבה יכול להיהרס לפעמים רק בגלל בחור אחד! במיוחד כשמלכתחילה צויין שזוהי ישיבה לבחורים עם קשיים דהיינו לא ישיבה קונבנציונאלית רגילה אני לגמרי יכולה להבין את אותו ראש ישיבה שרוצה לדאוג לשם של הישיבה שלו הרי ברור שיש לו אינטרס שהתלמידים שילמדו בה יבואו עם חשק וגאווה שהם לומדים בה למרות שאלו בחורים עם קצת קשיים, לומר שאם אתה מנסה ליחצן מעט את הישיבה שלך אז עדיף שתסגור אותה-לדעתי זו טיפשות! -מצטערת!

לאט לך, לא קראתי לסגור אף הישיבה.
יש הבדל תהומי בין בניית "גאוות יחידה" עבור הבחורים הלומדים במוסד (דבר חשוב ומבורך מאין כמותו), לבין יח"צנות מקצועית שמטרתה המוצהרת "לשפץ" את תדמיתה הכושלת של הישיבה.
ולא, בחור אחד לא יכול להרוס שם של ישיבה שלמה. אם זה קורה, זה כנראה בסה"כ האצבע שהוצאה מהסכר..
זכיתי להכיר מס' ישיבות שנועדו לבחורים מתקשים שאינם מתאימים למסגרות הרגילות, לחלקם שם טוב במיוחד (שנקנה אגב, בעבודה קשה). "השם הטוב" מהסוג השני, נועד לאנשים חשובים המתעקשים לשלם במזומן עבור חתן, ואלה ממילא לא יקחו חתן מישיבה מסוג זה. באלה איני דן כלל.

רפלקס

משתמש רשום
פרסום וקופי
שוב. מדובר בישיבה קטנה.
יש שם צוות מצוין.
הבעיה שבגלל שנוצר שם לישיבה של "שבאבניקים" ולא שם של ישיבה שמטפלת בבחורים.
ובדיוק זה העניין מדובר בישיבה שאינה "מחסה לשפנים" אולי "זנב לשועלים"
מה גם שביקשתי עזרה ולא ביקשתי להתוכח על השקפת חיים או דרכה של ישיבה.
הרשלה' על תעביר את הנושא לפסים אחרים.
תודה מראש לכול המגיבים וגם לך הרשלה'....

cmyk

משתמש צעיר
רפלקס, אעזור לך להעביר את הדיון לפסים הנכונים - -

ובכן, לפי מה שהבנתי אם יצאה לה שם כזה אז זה 'מוכיח' שזה אכן ישיבה שמיועדת לבחורים כאלו, אז מה בדיוק רוצה ראש הישיבה? להפוך את זה לישיבה רגילה - - קודם שיוציא את הבחורים שלומדים שם, ואח"כ ישנה שם ואולי גם מיקום, ואז יצליח - -

אני הייתי מייעץ לו שיתמקד בניהול ה'רוחני' של הישיבה וגם בהגדרתה, היח"צ החיובי כבר יגיע ממילא - -

רפלקס

משתמש רשום
פרסום וקופי
השם של הישיבה כיום היא של שבאבניקים בתחילת דרכם.
השם שאנחנו רוצים להגיע אליו הוא ישיבה לבחורים עם קשיים ולא שבאבניקים.
זהו מיצינו את הנושא למי שיש מה לומר בקשר למצב הישיבות או להטיף מוסר מוזמן לפתוח אשכול "בבחדרי" כאן אנחנו מחפשים נטו עזרה מקצועית.
ושוב תודה לכל מי שהשקיע מזמנו והעיר את הערתו/הארתו מעל גבי אשכול זה.

cmyk

משתמש צעיר
אני לא מצליח להתאפק מלכתוב לך שוב, מסתבר שהמציאות חזקה מכל דבר אחר, אתה רוצה ליצור שם אחר? אז תשנה את המציאות!

תספר לנו בסוף איך 'הסתדרת מקצועית' - -

cmyk

משתמש צעיר
אני לא מצליח להתאפק מלכתוב לך שוב, מסתבר שהמציאות חזקה מכל דבר אחר, אתה רוצה ליצור שם אחר? אז תשנה את המציאות!

תספר לנו בסוף איך 'הסתדרת מקצועית' - -

רפלקס

משתמש רשום
פרסום וקופי
תגיד לי אתה חי פה בארץ???
אתה לא מכיר דברים טובים שיש להם שם רע?
כי פעם עשו טעות?
כי סתאם אנשים לא מכירים מקרוב את הישיבה?
לא חסרים סיבות שאנשים לא יודעים לקרוא את המפה כמו שצריך!
חסר ישיבות שיש להם "שם טוב" והם לא ממש מוצלחות?
אני לא בטוח שיש אפשרות בשניה אחת לשנות שם לוואי לישיבה.
צריך לעשות את זה בצורה קשה ויסודית
כן. לפעמים צריך לשנות כמה דברים מבפנים!
כמו כל מוצר שאתה קונה במכולת יכול להיות שהוא מאוד טוב אבל הוא לא מפירמה מסוימת אז לא תקנה אותו אי לכך ישנם אנשים שהמקצוע שלהם הוא למתג את אותו מוצר שלא כ"כ מוערך ע"י הקונים כך יש ישיבות לא כ"כ מוכרות או שהם לא תחת אותה פירמה של הישיבות הממותגות ופשוט צריך למתג אותם תחת השם שמתאים להם.
מבחינה מקצועית אני בטוח שישנה אפשרות לשנות תדמית של ישיבה.
יאללה נמאס לי כבר להסביר את עצמי, אם לא הבנת זה לא משנה!
אתה ודאי לא הכתובת שהתכוונתי לפנות...

פוס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
רפלקס, אל תתפעל מהם.
אני בצד שלך...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה