מיתוג אישי

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
שלום,
אני כרגע בתהליך מיתוג אישי,
ויש לי שאלה אליכם:
האם גם השם וגם הלוגו - הויז'ואל וגם הסלוגן אמורים לבטא את כל ערכי המותג,
או שכל חלק יכול לבטא חלק מהערכים, ז"א, לדוגמא:
שהלוגו יבטא ערך מסוים והסלוגן יבטא ערך נוסף,
וכך הם ישלימו ביחד את כל הערכים שרציתי לשדר.

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ברור שהשם אמור להכיל בקרבו את הערך המרכזי של המוצר.

ערכים משניים כמובן יכולים להיות כלולים בסביבה הקרובה של האינטרקציה של המותג עם הצרכן.

לדוגמא:

השם 'רמי לוי' משדר את הערך המרכזי - שוק, זול, עממי, באסטה.

את זה שמדובר בסופרמרקט ולא, נגיד, בדוכן זול שוק, מייצג הדיסקריפטור: שיווק השיקמה.

את הפשטות יוצרים השחור לבן. את ה'בעל הביתהשתגע' יוצרים הסיפורים על העוף בשקל. כל אחד לפי מקומו והטווח הראוי לו.

ראש בריא

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הייתי ממליץ לך לעשות סקיצה ראשונית, זה יותר יכוון אותנו לענות לך עם עשית טוב או לא...
בהצלחה!

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י ראש בריא;898817:
הייתי ממליץ לך לעשות סקיצה ראשונית, זה יותר יכוון אותנו לענות לך עם עשית טוב או לא...
בהצלחה!

אני ממש לא ממליצה לך להסתובב סביב עצמך במעגל,
קחי חברה שבי איתה ועשי איתה לעצמך מה שהיית עושה לכל לקוח אחר.

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
זה מה שאני עושה...
כרגע אני בשלב בחירת השם, ועלתה השאלה האם השם עצמו אמור לכלול את כל ערכי המותג,
או שרק חלק מהם והסלוגן והויז'ואל ישלימו את התמונה.
מה אתם אומרים?

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כמה ערכי מותג יש לך?
רצוי שהשם יבטא ערך אחד, ויותר טוב שני ערכים.
למעשה כמעט בלתי אפשרי לבטא יותר ערכים מזה. אבל אם יש ערכים נוספים למותג (בין ערך אחד ל-3 נוספים. יותר מזה זה מוגזם לדעתי, הגם שאקר חושב אחרת ממני... ;) ) אסור שהשם יסתור אותם.

בהצלחה.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כמובן שזה לא אומר שתביעי בשם סתם איזה ערך שבא לך. אמורה להיות היררכיה מסוימת.
הסלוגן בד״כ ידבר על הערך הבסיסי ביותר, או על הערך התועלתי ביותר שיהיה גם המסר שלך.
ממליצה בחום לקרוא את סדנת המיתוג שכתבתי פעם (כתבו בשמי...) באשכול כלשהו בפורום כאן.

baba

משתמש רשום
כרגיל המדיה היא שם המשחק

לדעתי הענייה ישנה חשיבות לחבר בין המדיה בה מפרסמים לבין המיתוג וכו'.
אם הולכים על קמפיין ארוך טווח ופריסה גבוהה (תקציב גדול..) אז אין צורך להוסיף ערכים מיותרים מלבד השם עצמו שיהפוך להיות מחובר עם תחום העיסוק.
בקמפיין קטן וממוקד הוא הופך להיות אינפורמטיבי יותר ולכן כדאי להוסיף ערכים גם לשם ולויזואל כדי לכסות אפשרויות.

בהצלחה

oz

משתמש חדש
היי, זה לא כזה מדע מדויק. חשוב לזכור שהלוגו זה לא משהו שחי בזכות עצמו - לוגו תמיד חי בסביבה אליה הוא שייך או על המוצר או באתר וכדומה.
הלוגו חייב לעבוד לבד, וברוב המקרים גם יופיע לבד בלי הסלוגן. במקרים מסוים יופיעו הלוגו והסלוגן ביחד. לכן לשאלתך הלוגו חייב לשדר את ערכי המותג העקרים-הסלוגן הוא רק תוספת, סוגר את הפינה או משלים את הסיפור.
למאמר שפרסמתי בנושא לחצו כאן.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה