מישהי מכירה? מוצרי אלוורה

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
חברה התקשרה אלי והציעה לי לעבוד שעתיים ביום בערך בשיווק של מוצרי אלוורה
אני אמורה גם למכור מוצרים שלהם וגם לצרף עוד אנשים בקבוצה תחתי ועל ידי כל אחד שאני מצרפת והוא עובד אותו דבר כמוני מרוויחים עוד בונוסים ועוד כסף
היא טוענת שאפשר להרוויח מכלום שעות בערך 2000-3000 ₪ בחודש עד 15000 ₪
תלוי כמה אני רוצה להשקיע

לא הבנתי בכלללללל מה זה העבודה הזאת אמרתי לה שאני יברר :rolleyes::rolleyes:
מישהי מכירה את זה? ניסתה?

אשמח לשמוע :)

קראנצול

משתמש פעיל
מויקיפדיה:

שיווק רשתי או שיווק רב-שכבתי, ובר"ת שר"ש, ולעתים גם שיווק פירמידלי (באנגלית: MLM - Multi Level Marketing) או מכירה ישירה, הוא שיטת מכירה שבה סוכן מכירות מתוגמל גם בגין מכירותיו הוא וגם בגין מכירות של הסוכנים שגייס והסוכנים שגייסו אלו שהוא גייס, במבנה של פירמידה, כך שהכנסתו גדלה ככל שגדלים עומק ורוחב הארגון שמתחתיו.

חברות המשתמשות במודלי שיווק רשתי לתגמול הם מושא תכוף לביקורת ותביעות משפטיות. הביקורות מתמקדות בדמיונן לתרמית הפירמידה בהיבטים שונים כמו תיאום מחירים של מוצרים, עלויות הצטרפות גבוהות (בדמות רכישת ערכת שיווק ומוצרי הדגמה), דגש על גיוסם של אחרים תחת מכירות בפועל של המוצרים, עידוד אם לא דרישה מחברים לרכישה ולשימוש במוצרים של החברה, כמו גם יעדי מכירות וגיוס מורכבים ולעתים תוכניות תגמול מוגזמות.

אופן הפעולה
כל סוכן מכירות משרת את הארגון שלמענו הוא פועל בשתי דרכים:

גיוס סוכני מכירות נוספים
מכירת מוצרים לצרכן הסופי ולסוכני המכירות שגייס.
החוזה שבין חברות השיווק הרב-שכבתי לבין הסוכנים אינו קושר את הצדדים ביחסי עובד-מעביד, אלא מייחס לסוכן מעמד של עובד עצמאי, הפועל לעתים בשיטה של זכיינות. בדרך כלל נדרשים הסוכנים לקנות מגוון של מוצרי החברה על מנת להפוך למשווקים, עובדה המעודדת אותם להשקיע במכירות על מנת לכסות על ההשקעה הראשונית. הסוכנים מהווים רשת אקטיבית של מוכרים, ופעמים רבות עושים אלה את צעדיהם הראשונים במכירה לחברים, בסגנון "חבר מביא חבר". הסוכנים נדרשים לעמוד בכללי המכירות, בהתאם לזיכיון שניתן להם, אולם לא ניתנת לסוכנים כל בלעדיות אזורית או אחרת. שיטת המכירה מבוססת על התנסות ישירה בדגימות ממוצרי החברה, והסתמכות על המלצות. באופן אידאלי, מבחינת החברות, הסוכן אמור להיות קונה מרוצה, הממליץ לחבריו לקנות גם הם, תמורת עמלה.

על מנת לגייס את הסוכנים מציגים בפניהם את האפשרות להרוויח סכומים גבוהים באופן פסיבי, ללא מאמץ ניכר. אחד הספרים ממנו נוהגים המגייסים לצטט הוא "אבא עשיר אבא עני". אולם, כשמספר הסוכנים עולה, השוק נעשה רווי, והסוכנים החדשים מתקשים יותר ויותר למכור את המלאי שרכשו.

על אף שכל נושא השיווק הרב-שכבתי נתון במחלוקת, גם מי שמצדד בו טוען כי הוא עסק לכל דבר, וצריך להשקיע בו זמן לא מבוטל. תחום שיווק רשתי מתפתח מהר מאוד בשנים האחרונות. כך למשל ערך המינה של אחד החברות המובילות נו סקין גדל בשנת 2009 ב-300%.

חברות שיווק רב-שכבתי רבות פועלות באופן חוקי בישראל וביותר מ-100 מדינות בעולם.

חלק מהחברות בעולם מאוגדות בארגונים ארציים של חברות מכירה ישירה בשם "Direct Selling Association". כל DSA מפעיל ועדת אתיקה ומחייב את החברות החברות בו לפעול על פי קוד אתי מוסכם, הדורש ניהול הוגן וישר של ההזדמנויות העסקיות למכירה ישירה, מול הלקוחות, המוכרים, המפיצים והחברות האחרות.

בישראל פועל ארגון ארצי בשם "DSA Israel", בו מאוגדות חלק מהחברות לשיווק רב-שכבתי הפועלות בישראל. חברות אלו אימצו את הקוד האתי של הארגון והן פועלות על פיו. ה-DSA הישראלי חבר בלשכת המסחר, מקדם חקיקה שעניינה מסחר הגון בין המפיצים ושותף בוועדות הכנסת[דרוש מקור] ובפורומים כלכליים בכל הנוגע למכירה ומסחר בישראל.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
בכל מקרה, לא משנה במה מדובר, חבל על הזמן שלך.
זה שיווק רשתי, ורק אלו העומדים בראש הפירמידה מרוויחים משהו.
אם יש לך כסף מיותר או זמן מיותר, את יכולה להביא לי אותם, או לתרום לנזקקים.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י מלפפון;1614402:
אלו מוצרי פוראוור?

כן אני חושבת
את מכירה?
זה קצת נשמע לי באמת לא מי יודע מה אבל לא היה לי נעים מהחברה הזאת אמרתי לה שאני יבדוק :rolleyes::rolleyes:

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
המוצרים הללו- ישנם טובים שעובדים טוב, ויש כאלו שניתן לקנות בדיוק כאלו רק בשם אחר בבית המרקחת במחיר זול יותר.

האלוורה שלהם באמת ידועה כמרוכזת יותר, אבל עולה בהתאם.
לגבי המוצרים- יש טובים ויש פחות.
לגבי הרווח הכספי שיצא לך- לא יצא לך.
או שתפסידי או שתעשי בשכל ולא תשקיעי, ואז גם לא תפסידי, אבל לא תרוויחי.

תגידי גם לחברה שלך שחבל לה על הזמן.

אני לא נגד המוצרים שלהם, ולא נגד השיווק, אבל את שאלת אם תרוויחי מזה.
התשובה היא שלילית.

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
במילים אחרות 'פירמידה'
לפני שאת פונה לזה תשאלי את עצמך את השאלות הבאות: כמה אנשים אני מכירה? לכמה מתוכם תהיה לי אפשרות לשכנע לקנות את המוצר? כמה מתוכם ירצו גם להיות משווקים תחתי ולהשיג עוד משווקים?
אם ענית על השאלות הללו, יש לך תשובה.

MV25

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תפתחי עלון שכונתי ותראי כמה מנסות להתפטר מהסחורה לא כי לא טובה אלא מעודף מוכרות

רי

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
אם את רוצה משכורת גבוהה זה לא נראה לי הדרך. אם את רוצה "דמי כיס" אפשר בהחלט להרויח פה. את צריכה לבדוק אם אין בשכנותך מדי הרבה משווקות, לא צריך להשקיע כ"כ הרבה אלא כמה מאות שקלים, אחרי שנה אפשר להחזיר הכל לחברה אם לא הלך לך, ואם את טיפוס שמכניס הרבה מתחתיך את מרויחה גם בזכותן אבל אפשר גם בלי זה.
דוקא יש להם הרבה מוצרים טובים ואם את מכרת למשהי שמרוצה היא תמשיך לקנות

sh12

משתמש מקצוען
נכתב ע"י OR_Design;1614528:
תודה רבה רבה על העזרה!!

עכשיו העבודה שלי היא להסביר לה למה לא :p:p
(היא דיברה איתי שעה בטלפון :eek::eek: בטוחה שאני כבר מצורפת לקבוצה שלה)

תשובה הכי טובה:
"בעלי לא מרשה לי...":p

(יש לי ידידה שהיתה עונה כך תמיד כשרצתה להתחמק ממשהו..., פעם ישב בעלה באוטובוס, והתישבה לידו אשה חילונית... הוא מיד קם וההיא התחילה "אתם החרדים..." ענה לה: "לי, אין בעיה. אבל אשתי לא מרשה לי:rolleyes:" והיא השתתקה.)

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אנחנו לאחר שיכנוע החלטנו לנסות

גם קנינו לעצמינו

כלום לא עזר לנו!!!!
אמרו לנו שאולי יש לנו עור מיוחד...

כמובן הכל החזרנו וחתמנו על התפטרות...
המלצה אישית: לא להתחיל עם זה!!!!!!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אם רוצים להרוויח משהו בפירמידה, צריך להיכנס בשלב מוקדם מאוד (וגם זה סיכון)
בשלב הזה של הפירמידה, לא מומלץ בכלל להיכנס.

מטריצה

משתמש פעיל
הבנתי שזה לא מציאה גדולה
חוץ מכאב ראש לא מוצאים בזה כלום
חבל על הזמן והכסף שלך....:

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דווקא אין פה סיכון בכלל. וזה מאוד הוגן.

אם את מוצאת 10 לקוחות קבועים זה משתלם. מה אכפת לך כמה מרוויחים עליך (ומעליך) העיקר שאת מרוויחה.
זה שיטה מאוד הוגנת כי את לא מרוויחה לפי הדרגה שלך. אלא כולם מתחילים מאותה נקודת מוצא. אם שכנעת עוד למכור והצלחת , הרווחת.

(נ.ב. עשיתי לעצמי "משווק" לא עמ"נ למכור אלא רק כדי להשיג יותר בזול.)

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא מכירה בכלל את המוצרים הספצפיים הללו
אבל שיווק רב שכבתי זה דבר שקיים בעולם עשרות שנים ויש אנשים שמתפרנסים כך יפה
את גם לא חייבת לצרף מתחתיך אנשים, אם תמכרי היטב את המוצרים - תרוויחי.
מה שנכון - שמי שיושב למעלה מרוויח סכומים גדולים משמעותית ממצטרף חדש.

אין פה רמאות או משהו כי זו מכירת מוצרים לכל דבר.
(רמאות זה שכיש פירמידה בלי מוצר, כמו שהיה לפני כמה שנים הסיפור של "זיק" שהמון אנשים, גם חרדים, הפסידו כסף והרבה - הכל היה בלון מלא אוויר וכשהתפוצץ כולם נפלו. זה אגב גם לא חוקי ברוב העולם)
אבל חשוב לזכור שאם את רוצה להרוויח זו עבודה של ממש.
את צריכה ידע בשיווק ומכירות
את צריכה להשקיע המון זמן כדי באמת להרוויח מזה משהו, בדיוק כמו כל עבודה אחרת.
מי שלוקח את זה ברצינות כמו מקצוע, ויודע לשווק ולמכור, וגם יש לו המון חברים שיכול לצרף מתחתיו - באמת יכול להרוויח יפה.
ועוד משהו -
את חייבת להאמין שהמוצר שאת מוכרת איכותי, מדהים, אפקטיבי וכו' - אחרת בחיים אנשים לא ישתכנעו לקנות אותו ממך.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
לא הבנתי למה החברה לא משווקת את מוצריה בבית מרקחת בצורה הרגילה.
אולי למישהו אחר יש הסבר?

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חייקי;1616012:
לא הבנתי למה החברה לא משווקת את מוצריה בבית מרקחת בצורה הרגילה.
אולי למישהו אחר יש הסבר?

זו דרך שיווק אחרת.
דרך בית המרקחת, הם יפסידו אחוזים של המשווק, אחוזים לבעל רשת בית המרקחת, אחוזים לזכיין בפועל, ולמפעיל עצמו (אולי גם לרוקח).
כך הם חוסכים את האחוזים וכביכול מחלקים אותם רק בין המשווקים.

זה גם יוצר בידול.
לרוקח יש כמה חברות של אלוורה להציע. הוא יציע מה שהכי בא לו, או מה שהכי משתלם.

כאן למשווק יש ענין גדול לשווק את האלוורה בכל מחיר. זה שיווק מסיבי יותר.

אמיליה

משתמש מקצוען
אחותי גם היתה משווקת של פוראוור. בתחילה היא הייתה מלאת שאיפות כרימון וחדורת אמביציה.... זאת שהכניסה אותה שכנעה אותה מאד והיא התלהבה.
היא עבדה בזה נחמד מאד כמה חודשים אבל לאט לאט זה הדלדל.
מי שאמר לך שעה ביום ולהכניס 2500 ש"ח זה לא נכון! את אולי בפועל מוכרת שעה ביום (קח ושלם המעשי) אבל על השעה הזאת את צריכה לעבוד מאד קשה- להכיר לקוחות, לשכנע אותם, להסביר , להדריך לקבל לקוחות חוזרים , להתאים משהו אחר, לעשות הרצאות , להשיג עוד לקוחות תחתייך.
מה שגם שאחותי עשתה את זה בבני ברק שמוצצצצצצפת במכירות כאלו.
זה מאד תלוי גם איפה את גרה. ובפרוש יש כאלה שמתפרנסות מזה יפה אבל שלא תשלי את עצמך שמדובר בקלי קלות.
בתכלס, גם לי הציעו את זה כמה וסרבתי.......

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה