אני לא למדתי הלכה (ליתר דיוק כן למדתי אבל אני אישה לא פוסקת ולא מתיימרת לפסוק)מי שלמד הלכה יודע שאין נחרצות בענין..
ממש לא, לא שארית ולא לנדא, רק נכרי לפי משקל ולא אוצר בי"ד.כולל שארית לנדא אפרתי
אמנם החזו"א התיר לסחוט תפוזים, וק"ו לימונים.הבעיה היא לא רק המכירה במשקל [חוץ מאיסור סחורה] אלא ישנה בעיה גם בסחיטה ובישול של פירות שביעית, ויש לברר אצל מורה הוראה את הדין.
בפירות שמיועדים לכך?אלא ישנה בעיה גם בסחיטה ובישול של פירות שביעית, ויש לברר אצל מורה הוראה את הדין.
זה פירות שמיועדים. גם תפוזים ולימוניםבענבים ודאי שמותר, זה לא נוגע לחזון איש.
בבני ברק מכרו כך בכל החנויות כולל לנדאממש לא, לא שארית ולא לנדא, רק נכרי לפי משקל ולא אוצר בי"ד.
רק אפרתי מוכר לפי משקל.
אם הנושא הוא בשביל לסחוטישנה בעיה גם בסחיטה ובישול של פירות שביעית
ביש בשכונה יש שלט שכתוב כל הפירות חו"ל ויש שם תפוזים ואבוקדו וכמדומני גם לימונים.מי שמחפש פרי הדר מחו"ל:
לפי החוק אין אפשרות לייבא פרות שמדינת ישראל מייצאת
ולכן אין בשום מקום פרי הדר מחו"ל
וגם אבוקדו כנ"ל
ביש בשכונה בבני ברק ראיתי אבוקדו תפוזים וכמדומני גם לימונים חו"לפסח בלי תפוזים ולימונים זה אחד האתגרים הקשים
מישהו יודע איפה אפשר להשיג הזנה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: