איפה אפשר לשמוע שירים מהאלבום החדש ?
יש איזה קוד קופון להוזיל את הרכישה של האלבום?
אני לא שמעתי על קופון כלשהוא.מישהו הצליח להשיג קופון?
צודק.3.5 ש"ח לשיר זה לא זול?
אני לא שמעתי על קופון כלשהוא.
אבל, כמו שכתבו לי:
צודק.
פשוט קונים
יקר זה עניין יחסי...אבל כשרוצים מספר אלבומים זה כבר עסק יקר,
בפרט שלא מתחברים לכל השירים בכל אלבום...
החוברת תענה לכם על רוב השאלותאלבום ממש מצוין. קנינו אותו והוא מתנגן אצלנו בלי הפסקה.
אבל, שאלה קטנה לגבי המקור של כמה שירים:
השיר הראשון "אור אין סוף" מאיפה המילים?
בבית של השיר יש מילים יחסית גבוהות, שנשמעות ממקור תורני אבל הבית שלו, עם ה"אור אין סוף שממלא את כל המציאות אור..." אפעס, לא כ"כ נשמע תורני.
השיר השמיני "אנשים כשרים" (עם החיות ביער בפזמון) מה הפשט שלו? מה המשמעות של המילים? באמת שניסיתי להבין אבל לא הצלחתי.
מי שיודע מה המקור של המילים, אולי משם תבוא הישועה. חבל כי זה שיר ממש יפה וקליט אבל איך אפשר לשיר משהו שלא מבינים?
השיר העשירי "להתעורר" נשמע שיר ישראלי למהדרין (או שלא כ"כ).
רק לנו צבט לשמוע כאלה מילים מקמפה?
יש כ"כ הרבה זמרים שמספקים את הסחורה הרדודה הזאת, למה גם הוא צריך לעשות את זה?
עד היום הוא היה כ"כ שמור וישיביש. נקווה שימשיך כך והשיר הזה אינו אלא יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל.
ושוב חשוב להדגיש שנהננו מאד מהאלבום והוא ממשיך להתנגן שוב ושוב.
נכון אתם אנשים כשרים, אך לא לזאת הייתה כוונתי. רציתי שתהיו כחיות הנוהמות בלילה לילות שלמיםהשיר השמיני "אנשים כשרים" (עם החיות ביער בפזמון) מה הפשט שלו? מה המשמעות של המילים? באמת שניסיתי להבין אבל לא הצלחתי.
מי שיודע מה המקור של המילים, אולי משם תבוא הישועה. חבל כי זה שיר ממש יפה וקליט אבל איך אפשר לשיר משהו שלא מבינים?
המילים ידועות, אבל המשמעות שלהן ממש לא מובנת!נכון אתם אנשים כשרים, אך לא לזאת הייתה כוונתי. רציתי שתהיו כחיות הנוהמות בלילה לילות שלמים
נאמר בשם ר' נחמן מברסלב
הכוונה להתבודדות, לא?המילים ידועות, אבל המשמעות שלהן ממש לא מובנת!
האנשים הכשרים צריכים לשאוף להיות כמו חיות שנוהמות ביער? למה? מה ההסבר לכך? מה המעלה הגדולה של החיות הללו שצריך לשאוף להיות כמותם?
אני בכל אופן, לא נתקלתי עד היום בכזאת שאיפה או רצון אצל אדם כלשהו (אדם כשר, שלא תטעו).
רק להדגיש:
אין בכוונתי לערער על מילותיו של רבי נחמן, אלא רק על כך שיצאו כשיר. אם יש דבר קשה כמו המילים הנ"ל שלא מובנות כפשוטן, מה העניין לשיר אותן? הרי האנשים ששרים (רובם לפחות) לא מבינים את המשמעות שעומדת מאחוריהן, (וגם אם הזמר טרח ובדק זה עדיין לא עוזר לשאר האנשים).
אחד הזמרים הנורמלים שיש בדור!
אני ליטאית. לא מבינה בדברים האלו משום כיוון.הכוונה להתבודדות, לא?
אכן.
יש בברסלב מושג שנקרא 'כיסופים', המשפט הזה נאמר בהקשר הזההמילים ידועות, אבל המשמעות שלהן ממש לא מובנת!
האנשים הכשרים צריכים לשאוף להיות כמו חיות שנוהמות ביער? למה? מה ההסבר לכך? מה המעלה הגדולה של החיות הללו שצריך לשאוף להיות כמותם?
אני בכל אופן, לא נתקלתי עד היום בכזאת שאיפה או רצון אצל אדם כלשהו (אדם כשר, שלא תטעו).
רק להדגיש:
אין בכוונתי לערער על מילותיו של רבי נחמן, אלא רק על כך שיצאו כשיר. אם יש דבר קשה כמו המילים הנ"ל שלא מובנות כפשוטן, מה העניין לשיר אותן? הרי האנשים ששרים (רובם לפחות) לא מבינים את המשמעות שעומדת מאחוריהן, (וגם אם הזמר טרח ובדק זה עדיין לא עוזר לשאר האנשים).
יש להן משמעות ברורה ופשוטה.המילים ידועות, אבל המשמעות שלהן ממש לא מובנת!
רק להדגיש:
אכן.
רבי נחמן המשיל את רצונו מתלמידיו לחיות. רצה שינאמו אף הם, שיכספו להשי"ת ותורתו בצעקות גדולות לילות שלמים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: