אז הפעם
לחמניות אצבע - שום
רכות ואווריריוות בטירוף
לבצק - כמות אחת של הבצק הרגיל שלי
1 ק"ג קמח
480 גרם מים פושרים
24 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
67 גרם שמן
אופן הכנה -
שמים בקערה מים שמרים וסוכר וחלק מהקמח ומערבלים
מוסיפים את יתרת הקמח, המלח וממשיכים בערבול תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת בצק נעים ורך למגע
מתפיחים 45 דקות
ומתחילים לעבוד
מחלקים ל-45-50 עיגולים שווים
מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמניה
חורצים עם סכין על כל לחמניה כ-3-4 חתכים
מתפיחים כ-20-25 דקות
ואופים עד להזהבה בתנור שחומם ל-190/200 מעלות
לציפוי השום:
חצי כוס שמן
פפריקה מתוקה
שום גבישי (תבלין)
ומלח
להעצמת הטעם ניתן להוסיף שום חי מגורד - אני ויתרתי על זה
(אופציה לחלבי - להמיס חמאה במקום השמן)
מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור - חשוב שיהיה עדיין חם ע"מ שהשמן ייספג
מצופפים את הלחמניות ומורחים את השמן עם התבלינים
מחכים להתקררות
והלחמניות מוכנות
בתאבון!!!
לא ממליצה לקחת לעבודה/ללימודים
זה מלכלך את הידיים והריח יוציא לכולם את העיניים
לחמניות אצבע - שום
רכות ואווריריוות בטירוף
לבצק - כמות אחת של הבצק הרגיל שלי
1 ק"ג קמח
480 גרם מים פושרים
24 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
20 גרם מלח
67 גרם שמן
אופן הכנה -
שמים בקערה מים שמרים וסוכר וחלק מהקמח ומערבלים
מוסיפים את יתרת הקמח, המלח וממשיכים בערבול תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת בצק נעים ורך למגע
מתפיחים 45 דקות
ומתחילים לעבוד
מחלקים ל-45-50 עיגולים שווים
מרדדים כל חלק ומגלגלים ללחמניה
חורצים עם סכין על כל לחמניה כ-3-4 חתכים
מתפיחים כ-20-25 דקות
ואופים עד להזהבה בתנור שחומם ל-190/200 מעלות
לציפוי השום:
חצי כוס שמן
פפריקה מתוקה
שום גבישי (תבלין)
ומלח
להעצמת הטעם ניתן להוסיף שום חי מגורד - אני ויתרתי על זה
(אופציה לחלבי - להמיס חמאה במקום השמן)
מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור - חשוב שיהיה עדיין חם ע"מ שהשמן ייספג
מצופפים את הלחמניות ומורחים את השמן עם התבלינים
מחכים להתקררות
והלחמניות מוכנות
בתאבון!!!
לא ממליצה לקחת לעבודה/ללימודים
זה מלכלך את הידיים והריח יוציא לכולם את העיניים