מידע שימושי מילה טובה (ועוד אחת ועוד אחת) על דגל התורה...

מצב
הנושא נעול.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
בס"ד
הפעם האחרונה שדגל התורה כיכבה בכותרות - הייתה בבחירות.
היו סערות קטנות וגדולות, העיתונות חגגה על מאבקי כוחות בין פלוני לאלמוני, ואיכשהו זכרתי שדגל התורה היא גוף פוליטי.
דאגה לבני תורה, כן. פעילות רבה, כן. אבל.. פוליטי.
אלא שלאחרונה אחד מקרוביי הוצרך לפנות לרב גולדנטל. אישיות מוכרת ומוערכת מאוד.
אותו רבי גולדנטל נמצא אמנם מאחורי סוללת טלפנים רצינית, אבל ההגעה אליו קלה עד כדי גיחוך.
מתקשרים לדגל התורה, אומרים שאתם בוזגלו משדרות או כץ מצפון תל אביב - זה לא משנה כולם מקבלים אותו יחס - , שואלים את השאלה, בד"כ בנוגע למיצוי זכויות מול הביטו"ל, והנה הטלפניות יודעות כבר לענות.
ואם לא - אל דאגה. רבותיי. הן יעבירו את שאלתכם לרב גולדנטל. ישר ולעניין.
אין צורך בפרוטקציה, הפעלת קשרים, נדנוד אינסופי, תשלום דמי טיפול על פתיחת תיק או שטות בסגנון.
כלום.
מתקשרים, שואלים, מקבלים מענה חם ומקצועי, אכפתי ואמין.

ופתאום נפל האסימון.
דגל התורה, גוף 'כאילו' פוליטי, מפעיל ומחזיק משרד שלם, שכל תכליתו - עזרה לכם. לנו. לי.
בלי שום מטרה פוליטית, בלי רווח מיידי, בלי רווח סמוי. כלום. עזרה לזולת.
זה מדהים!

מה שמזכיר את הרב מקלב. עוד אושיית דגל התורה.
כיום ח"כ מסור וחרוץ.
בעבר - חבר עירייה מסור וחרוץ.
כל עם ישראל ואשתו הכירו את הטלפון שלו, והיה מפעים להתקשר. להעביר פניה, שאלה, בקשה - והיא מייד מתוייקת. נרשמת ע"ג פתקית דביקה שמוצמדת לשולחן העמוס שלו.
ויום אחד, לפי התור, הפניה שלכם מטופלת אישית - ואפילו מעדכנים אתכם בדבר התוצאה. הצליח, נכשל, וכד'.
וואו!

ולמה זה מרשים?
כי לא חסרים אצלנו גופי חסד. אבל איכשהו, בד"כ כשהחסד הוא ייעוץ, העסק לא מריח טוב.
כמעט תמיד כשארגון מסויים מכריז על מבצע ימי קבלת קהל וייעוץ חינם - מישהו הולך למכור לכם משהו. או למכור אתכם למישהו.
משום מה, האינטרס הוא אף פעם לא לעזור לכם וזהו. אולי לעניין אתכם בעבודה בתשלום של העמותה, אולי משהו אחר.
ואם כבר מישהו מוכן להעניק לכם ייעוץ אמיתי בתחום מסויים בחינם, זה יהיה בד"כ ביום אחד פעם בשבועיים, בין השעות אחת לשתיים בצהרים, ובתנאי שנרשמתם מראש בטלפון והגעתם לשלוחה הנכונה.
ופתאום, כמו מים קרים על נפש עייפה, להיתקל בכזה רצון עז, אותנטי ומקסים לעזור לזולת, כולל מענה אנושי מיידי ומהיר, אכפתי ומסור!
אין מילים.

או בעצם יש שתיים:
כה לחי!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
בלי לרדת לעומק ההודעה
הרב גולדנטל הוא ברכה לעולם!
חוסך אלפי שקלים למשפחות רבות מאד!!!
שרות מדהים, כאילו שלמתם עליו ואולי אפילו יותר מאלו שמשלמים עליו
אכן ראוי לציון!
כן הוא מדהים.
אבל זה לא רק הוא. זה דגל כולה.
יהודי כזה צומח על תשתית שגם ראויה להערכה.

אני וביתי

משתמש מקצוען
עכשיו אני רואה את האשכול הייתי בטוח נתן כותב על דגל זה בטח יגרור 200 תגובות אבל לא כנראה אנשים באמת מפרגנים למי שעוזר.
באמת גם אני נעזרתי בדגל התורה כמה פעמים. בערב הסגר לפני ראש השנה התקשרתי ללשכת יעקב אשר זכור לי שזה היה בערב ענו לי מיד והעוזר הציע את מספר הטלפון שלו אם הנושא לא יסתדר. בעבר גם פניתי למאיר פרוש וכן לעוד הרבה וצריך לזכור שזה חוץ מהוועדות שיש להם לנהל והלחצים לגבי תקציבים לחרדים.
אני מאריך בכל זה משום שלאחרונה רווחה כאן התופעה שזורקים בוץ ורפש על הנציגים איך הם תומכים בסגר ואיך הם לא מונעים סגירת בתי כנסת ואיך בכלל הם משתפים פעולה עם הרשעים הללו וכו וכו צריך לזכור לפני הכל מה הנתונים שיש להם מה הכח שיש להם.
סתם כך יש לי הרגשה שהאומרים כן הם בכלל לא מצביעים ומצאו מקום להתגדר בו

הנף מקלדת

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מדהים מה שהולך כאן.
כשקראתי את ההודעה של @Natan Galant אמרתי לעצמי "מה הולך להיות פה"
גלגלתי למטה ואופס.... כולם מפרגנים.
כנראה שהאמת חזקה מכל האינטרסים.

ועדיין כליטאי, ברור לי שגם האחות הגדולה 'אגודה' למרות היותה גוף פוליטי, מורכב הרבה יותר מ'דגל',
יש בה תשתית עזרה וסיוע לכל פניה.
(למרות שלא נעזרתי באישי אצלם, בעיקר אצל נציגנו המסור הר' קלרמן בעיריית ירושלים)

הישיבישע'ר

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
סליחה שאני קצת מעיב על השמחה...
הרב גולדנטל הוא באמת אדם טוב ומיוחד,
אבל שימו לב איזה מצב גרוע אנו נמצאים,
מי שממלא את תפקידו בנאמנות,
זוכה לאשכול שלם (ועוד אין ספור אזכורים כאן בפורום) של תשבחות,
למה רוב רובם של פעילי הציבור שמקבלים אף הם שכר מלא מלא על חשבון משלם המיסים
(הגדרה מכובסת לאמת- על חשבונינו)
לא ממלאים את תפקידם מספיק בנאמנות?
למה כשאדם 'פשוט' מן השורה שצריך דחוף עזרה בנושא פלוני והוא מנסה בכל הכוח ליצור קשר עם איזשהוא ח''כ ואו חבר עיריה ואו עסקן וכו' וכו' הוא לא תופס אף אחד ונאלץ להתמודד לבד?
לאחר שחרשתי את כל הפעילים החרדיים השונים חכי''ם חברי עיריה וכו' וכו' על עניינים דחופים שהייתי צריך בהם עזרה ונוכחתי שברוב המקרים אין תגובה בכלל (בושה!)
עוד אחוז מסויים- 'לא קשור אלי'
והשאר 'יטפלו בזה'
פתחתי אשכול לאיסוף פרטי מידע על פעילים שכן נותנים מענה
פניתי לפי הפרטים שנתנו לי שם לרוב הרשימה והאכזבה בשיאה,
אין חדש תחת השמש
יש מי ששכרו יעלה תכף ל61 אלף במקום השכר המצומק של ה55
ויש מי שמגדל את ח''י ילדיו עם קצבה של 800 שלו ו3,000 של רעייתו
יש מי שמיטלטל בדרכים עם תח''צ מהגרועות בעולם
ויש מי שנוסע ברכב שרד בלי דאגה מזיקה על תשלום על דלק והוצאות רכב נוספות
יש מי שהנופש המשפחתי שלו זה להחליף דירה בביה''ז של אב עם משפחה אחרת
ויש מי שהנופש שלו זה לנוח מהנופשות הבלתי נפסקות בכל רחבי הגלובוס,
על חשבון- איך לא...
יש מי שבשבילם החוק זה חוק
ויש את מגזר העילית שנהנים מחסינות על כל פשע שיעלה בדעתם
(טוב, למעט כמה שהיו בכלא או יהיו או גם וגם)
אבל עזבו, מה זה משנה,
העיקר שביום שלישי יהיה כתוב במודעות הקוראים על פועליו של הח''כ המהולל ואיך שהמגזר פורח ומשגשג בלי שום קושי ומצוקה והכל בזכות מנהיגי העולם החכי''ם הקדושים (רח''ל)

* נכתב בלב כואב שאינו מצליח להכיל את המצב
נ.ב. מצוה להפיץ ולפרסם, עם קרדיט כמובן.

אני וביתי

משתמש מקצוען
למה כשאדם 'פשוט' מן השורה שצריך דחוף עזרה בנושא פלוני והוא מנסה בכל הכוח ליצור קשר עם איזשהוא ח''כ ואו חבר עיריה ואו עסקן וכו' וכו' הוא לא תופס אף אחד ונאלץ להתמודד לבד?
לאחר שחרשתי את כל הפעילים החרדיים השונים חכי''ם חברי עיריה וכו' וכו' על עניינים דחופים שהייתי צריך בהם עזרה ונוכחתי שברוב המקרים אין תגובה בכלל (בושה!)
והשאר 'יטפלו בזה'
אין חדש תחת השמש
על חשבון- איך לא...
אבל עזבו, מה זה משנה,
העיקר שביום שלישי יהיה כתוב במודעות הקוראים על פועליו של הח''כ המהולל ואיך שהמגזר פורח ומשגשג בלי שום קושי ומצוקה והכל בזכות מנהיגי העולם החכי''ם הקדושים (רח''ל)

נשמע מוזר וחריג מממ, מעניין מה הנושא שהתבקש עזרה.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מצטרפת לתשבחות על הרב גולדנטל, וכן על הרב פרידמן, נציג הרב מקלב בעיריית ב"ב.
כאשר פניתי בעבר למס' ח"כים חרדיים בבקשת עזרה נואשת, הרב אורי מקלב היה היחיד שענה לי. וכשעדכנתי בסוף הטוב, שהגיע לפתרון גם בעזרת שליחו, הוא ביטא השתתפות כנה בשמחה ובהקלה.

נשמע מוזר וחריג מממ, מעניין מה הנושא שהתבקש עזרה.

לא מוזר ולא חריג, למרבה הצער. (מניסיון).
והרי מוקדשת ברכה לכל מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה - מהנוסח שתקנו חז"ל משתמע שלא כל העוסקים בצרכי ציבור עוסקים בכך באמונה. ואלו שכן, אכן ראויים לאשכול מיוחד של תודות.
(נזכרתי במורה מבית הספר היסודי שהיתה נוהגת לומר לנו: יש כאן תלמידות שחושבות שמי שהכינה ש"ב צריכה לקבל פרס. למה? כי היא פשוט מילאה את חובתה ותפקידה? יש מה להתווכח על דבריה, אבל גם גרעין אמת טמון בהם. כשהרבה אנשים לא עושים את תפקידם, אלו שממלאים אותו במסירות אכן מועלים על נס).

שואל ומשיב

משתמש מקצוען
והשאר 'יטפלו בזה'
אין חדש תחת השמש
על חשבון- איך לא...
אבל עזבו, מה זה משנה,

אם לא היית מקצין בטירוף הביקורת שלך היתה נשמעת ואולי מתקבלת.
בגלל שהזכרת את העיתון של יום שלישי הבנתי שאתה מדבר על החכים של דגל, עברתי על כולם ולדעתי אף אחד מהם לא נוסע ברכבי יוקרה, איש מהם למיטב זכרוני לא היה בחו"ל בשנים האחרונות וגם לא נצפה באתרי נופש יוקרתיים...
וגם באותו עיתון של יום שלישי התשבחות עליהם מאוד מאופקות, וודאי ביחס לתשבחות של העיתונים המפלגתיים האחרים על נציגיהם, אפילו הייתי מעיז לכנות אותם ענייניות....

שואל ומשיב

משתמש מקצוען
(נזכרתי במורה מבית הספר היסודי שהיתה נוהגת לומר לנו: יש כאן תלמידות שחושבות שמי שהכינה ש"ב צריכה לקבל פרס. למה? כי היא פשוט מילאה את חובתה ותפקידה? יש מה להתווכח על דבריה, אבל גם גרעין אמת טמון בהם. כשהרבה אנשים לא עושים את תפקידם, אלו שממלאים אותו במסירות אכן מועלים על נס).
מישהו יודע איזה תפקיד ממלא הרב גולדנטל? הוא חייב למישהו משהו? מישהו מאיתנו משלם דמי חבר כלשהם לדגל על השירותים שלו? מישהו אשכרה מממן פה משרד שלם שהוא לא חייב להחזיק.
גם הרב מקלב ועוזריו, ואפילו ברוכי בתקופתו הקצרה שעונים לכל טלפון גם אם לא מזוהה עושים מעל ומעבר למצופה מהם.

chaia

משתמש מקצוען
והשאר 'יטפלו בזה'
אין חדש תחת השמש
על חשבון- איך לא...
אבל עזבו, מה זה משנה,

מניסיון שלי פניות ענייניות נענות באופן ענייני, פניות שאין להם אפשרות לסייע הם אומרים אין לנו אפשרות לסייע. מה לעשות וגם בכנסת א"א לעזור ב100% לכל אזרח.
ואם מדברים על שכר יש אנשים שמרוויחים יותר מחברי כנסת למה עליהם אתה לא מדבר?
ובפרט "מצוה להפיץ ולפרסם עם קרדיט" - אולי גם תפרסם מה היו הפניות ומה התשובות שקיבלת עליהם, כי כרגע אנחנו שומעים רק צד אחד שמבקש להשמיץ באופן כולל.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מישהו יודע איזה תפקיד ממלא הרב גולדנטל? הוא חייב למישהו משהו? מישהו מאיתנו משלם דמי חבר כלשהם לדגל על השירותים שלו? מישהו אשכרה מממן פה משרד שלם שהוא לא חייב להחזיק.
גם הרב מקלב ועוזריו, ואפילו ברוכי בתקופתו הקצרה שעונים לכל טלפון גם אם לא מזוהה עושים מעל ומעבר למצופה מהם.

סליחה? התפקיד שהרב גולדנטל מאייש הוא עזרה לציבור. וכן, הוא זוכה לתשבחות בצדק רב על מילוי תפקידו!
אבל יש עוד עסקנים שמפוזרים ברמה המוניצפאלית, והם יהירים, בלתי נגישים ומתנהגים מגעיל לאזרח הקטן, חרף תפקידם והדרישות ממנו.

התשלום שלנו לדגל או אגודה הוא פתק ההצבעה. זולת הוראת גדו"י, אין שום סיבה בעולם שנצביע למי שאינו משרת אינטרסים שלנו! ויש נציגים שבהחלט בונים על הוראת הגדולים להצביע, בלי לתרום את חלקם הם, המתבקש מתוקף תפקידם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה