חגים מיונז ביתי בקלי קלות, מדהים!!!

shosh 356

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קבלתי במייל, אני כבר ניסיתי כמה פעמים וזה יוצא מדהים,
מיונז טעים ויציב, מומלץ בחום!!!


מיונז לפסח
לכל מי שזוכר איך אמא/סבתא הייתה מכינה מיונז לפסח בעבודה זהירה וממושכת לזלף את השמן שהבלילה "תתפוס" ולא תיפול ולא תמיד זה היה מצליח.
ובכן, הימים האלו עברו.
לפניכם מתכון בצירוף סירטון להכנת המיונז בכמה שניות בלבד. דרך אגב, אני מכין את המיונז כל השנה. טבעי ובלי חומרים משמרים (ולטעמי הרבה יותר טעים)

המתכון:
ביצה
כוס חד פעמית שמן אגוזים (קנולה/סויה לאוכלי קטניות. לא זית!)
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי מיץ לימון (בשום פנים ואופן לא משומר מבקבוק. רק לימון טרי! הבדל עצום בטעם)
לשים הכל בכלי, להכניס בלנדר מקל (רק מקל. לא שום דבר אחר זה סוד המתכון! שששש לא לגלות)
להפעיל ותוך כמה שניות יש מיונז מוכן.
להשקיע ולהמשיך לערבב טוב טוב עם הבלנדר וכך זה עושה אותו יותר קשה.

להיזהר שלא יכנס מים. טיפת מים יכולה לגרום למיונז לא לתפוס.
להניח את הבלנדר עמוק בכלי, הערבוב הראשוני של השמן והביצה הוא זה שגורם לו לתפוס.
אם המיונז לא תפס, לא נורא, אל תזרקו. הכינו בכלי נפרד מיונז חדש ולאחר שהוא יתפוס הוסיפו לו את הקודם.
ניתן לשנות את הטעם לפי טעמכם.
בבקשה תפיצו כמה שיותר הלאה
 

קבצים מצורפים

  • מיונז.mp4
    1.7 MB · צפיות: 1,563

סמינר דוד

משתמש מקצוען
מניסיון - אפשר גם בבלנדר רגיל.

בפסח אני עושה עם לימון. במהלך השנה, אני עושה עם חומץ. הוא נשמר הרבה יותר זמן. הלימון עוזר לו להתקלקל.

ולא להחליט כמה שמן צריך. אלא לפעמים זה מצריך קצת יותר. אחרי ערבוב בבלנדר, אם רואים שהמיונז לא מספיק יציב, מוסיפים שמן בעדינות.
 

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רשמתי את המתכון, כדי להכין בפסח, ואוי ואבוי אם לא יצליח ;)
שנה אחת היה לי מתכון למיונז עם תפוח אדמה מבושל, זה היה טעים מאד אבל הכמות שלו מדי גדולה, אז העפתי את המתכון...
 

טובה ע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
תודה, ננסה את המתכון, בלי נדר
שנה אחת היה לי מתכון למיונז עם תפוח אדמה מבושל, זה היה טעים מאד אבל הכמות שלו מדי גדולה, אז העפתי את המתכון...
יש לך עדיין את המתכון? מעניין לנסות
 

shosh 356

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איך האיכות והטעם? כמו של החברות המוכרות? למשל כמו של טעמן?
אין לי מושג לא טעמתי...
בני הבית טענו שזה הרבה יותר טעים מטעמן ושו"ת
זה כנראה טעם רגיל של מיונז ביתי שהייתי עושה כל השנים עם הרבה תפילות...
 

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
המתכון עם המקל בלנדר באמת עושה את העבודה מצוין, אף פעם לא התפשל.
הסוד הוא להרים לאט לאט את המקל מתחתית הכוס עד למעלה,
תוך פעם פעמיים זה מוכן.
המתכון הבסיסי זה כמו שכתבו למעלה 2 כוס שמן אגוזים על 1 ביצה, תוספת של קצת לימון וטיפה מלח וזהו.
הוא באמת מאד מעודן, מוסיפה אותה בפסח לכל דבר, וגם כשאני נתקעת בלי מיונז.
 

סימפטי

משתמש פעיל
המתכון עם המקל בלנדר באמת עושה את העבודה מצוין, אף פעם לא התפשל.
הסוד הוא להרים לאט לאט את המקל מתחתית הכוס עד למעלה,
תוך פעם פעמיים זה מוכן.
המתכון הבסיסי זה כמו שכתבו למעלה 2 כוס שמן אגוזים על 1 ביצה, תוספת של קצת לימון וטיפה מלח וזהו.
הוא באמת מאד מעודן, מוסיפה אותה בפסח לכל דבר, וגם כשאני נתקעת בלי מיונז.
יותר טעים משל החברות המוכרות?
 

אוטוטו

משתמש פעיל
האם אפשר מלכתחילה לשים חומץ במקום מיץ לימון ??, ואם כן אז כמה ??,
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אפשר. בימות החול אני עושה עם חומץ. הלימון הוא הדיעבד של פסח.

הכמות - לשתי ביצים, בערך חמישית כוס. אני כבר התרגלתי לשפוך מהבקבוק, בלי למדוד. וזו הכמות בערך. בגלל שזה ביתי, אז אפשר לשחק עם הכמות. לאוהבי החומץ, שמים קצת יותר, ולשונאי החומץ, מפחיתים.
 

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אותי לימדו לעשות מיונז עם זליפה איטית דרך המכסה של הבלנדר. אבל עם הניסיון, אני שופכת הכל בהתחלה, ומוסיפה שמן כדי ליצב אותו יותר. ואת זה למדתי כשהיה לי בלנדר חזק ומהיר מאוד. שפכתי הכל יחד, ויצא לי מיונז יותר טוב מהקודמים. וכך למדתי לערבב יותר. ובזה באמת המקל בלנדר שלי, חזק ומהיר יותר מהבלנדר הרגיל.
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
שימו לב שנדובר בביצה לא מפוסטרת!
נשים במצב מיוחד וכן אנשים רגישים צריכים להזהר. ככלל לא מומלץ להשתמש כלל בביצים לא מפוסטרות, עם כל ההנאה ממיונז ביתי משובח - הייתם מעדיפים לותר עליו מלגלות שהיתה סלמונלה על אחת הביצים.
ואחרי שמילאתי את תפקיד הדודה המרגיזה והמעצבנת הנה השנקל שלי:
כל מיונז שתרצו לעשות אותו משובח יותר, תוסיפו לו כמה שיותר חומצים משובחים. חומץ בן יין, חומץ הדרים וכו'
אתם יכולים להגיע ככה לטעם של מיונז טומי! למי שמכירה
 

מצליחה

משתמש מקצוען
אני מכינה כל השנה מיונז ביתי (בכלל לא משתמשת בקנוי ממש לא טעים לנו)
מכינה ממש כמו המתכון הנ"ל רק עם כפית חרדל.
בפסח, משמיטה את החרדל.
בשביל לקבל ממרח משגע מוסיפים 2 שיני שום, ואז יוצא מיונז שום מדהים מדהים.
לתיבול סלטים, מיונז ביתי הכי טעים!!!
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
סליחה שאני מורידה את מצב הרוח...
בשנה שעברה גיסתי וכל... ילדיה אכלו בפסח מוס מביצה לא מפוסטרת
והושבתו לשבועיים עם כאבי בטן איומים, הקאות ועירויים בגלל סלמונלה.
לא נראה לי שזה שווה
למרות שגם אצלי טוענים שהמיונז הביתי הרבה יותר טעים.
אני מכינה מיונז בפסח משקדים - הוא יוצא טעים מאוד, אולי קצת פחות מוצק - אבל בטוח לשימוש.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה