מטרנה לתינוק בן שנה

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לפותחת האשכול - לפני המטרנה הייתי מנסה שומנים בריאים כמו אבוקדו, טחינה גולמית.
אפילו שמנת נשמע לי יותר מוצלח ממטרנה.
אני חושבת שחבל להרגיל למטרנה בגיל הזה, הוא עלול להתקע עם ההרגל הזה הרבה זמן.

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
גם אם אפשר לתת מטרנה עד גיל שנתיים מבחינה תזונתית, לא נראה לי מומלץ, ילדים צריכים ללמוד ללעוס, למצוץ לשתות מקש וכו', זה מאד מחזק את שרירי הפה, הלסת והפנים, את כל זה הוא יתחיל ללמוד רק בגיל שנתיים? וכן סוגי מרקמים שונים, חם, קר, זה מאד חשוב להתפתחות התקינה של הילד (וגם של המוח).

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י מרשי;n5016666:
לפותחת האשכול - לפני המטרנה הייתי מנסה שומנים בריאים כמו אבוקדו, טחינה גולמית.
אפילו שמנת נשמע לי יותר מוצלח ממטרנה.
אני חושבת שחבל להרגיל למטרנה בגיל הזה, הוא עלול להתקע עם ההרגל הזה הרבה זמן.

זהו שזה בדיוק התפריט שלו
כל בוקר כמעט קופסת שמנת גדולה עם פרוסה+ מרוחה בממרח טחינה או תמרים
כל ערב חצי אבוקדו עם גבינה ודייסה ובסוף עונת האבוקדו קניתי כמות ענקית ושמרתי עד שנגמר, לצערי חוץ מגבינה שמנה יותר לא מצאתי תחליף - אם יש לך מידע איך ניתן להשיג אני אהיה מאושרת.
הוא לא מוכן ביצה על כל סוגיה ובארוחות צהרים הוא עושה בלי סוף פוזות, יום אוהב ויום לא מוכן להסתכל בכלל על האוכל, משוגע על כל סוגי הפירות
לגבי הדייסה - מה שחסר לו כרגע זה חלבונים שזה המטרנה ולאט לאט אני רוצה להוסיף לו דייסה שלא ידחה את המטרנה לגמרי

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbh200;n5016768:
זהו שזה בדיוק התפריט שלו
כל בוקר כמעט קופסת שמנת גדולה עם פרוסה+ מרוחה בממרח טחינה או תמרים
כל ערב חצי אבוקדו עם גבינה ודייסה ובסוף עונת האבוקדו קניתי כמות ענקית ושמרתי עד שנגמר, לצערי חוץ מגבינה שמנה יותר לא מצאתי תחליף - אם יש לך מידע איך ניתן להשיג אני אהיה מאושרת.
הוא לא מוכן ביצה על כל סוגיה ובארוחות צהרים הוא עושה בלי סוף פוזות, יום אוהב ויום לא מוכן להסתכל בכלל על האוכל, משוגע על כל סוגי הפירות
לגבי הדייסה - מה שחסר לו כרגע זה חלבונים שזה המטרנה ולאט לאט אני רוצה להוסיף לו דייסה שלא ידחה את המטרנה לגמרי

בעיקרון בגיל שנה את יכולה כבר לתת חלב עם דיסה, לא הבנתי מה העניין במטרנה.
אבוקדו גם אני לא משיגה כבר - אבל עוד מעט כבר מתחילה העונה.

שוב אכתוב לך שהבת שלי בגיל כמעט שנתיים שוקלת פחות מ10 קילו
למרות שהיא אוכלת המון, ודברים משמינים כמו אבוקדו, גבינה צהובה וכו' - בכמויות.
אני הגעתי למסקנה שכנראה יש לה חילוף חומרים טוב (טפו טפו טפו... שתמיד יהיה כך)
והיא באמת מאד פעילה ומוציאה המון אנרגיה.

האחות שלנו בטיפת חלב באמת מקסימה- היא אומרת שאם היא אוכלת טוב ומתפתחת, הכל בסדר.
את כן כתבת שיש חוסר תיאבון אבל לפי התפריט שלך זה לא נראה כך...
קציצות עוף לדוגמא הוא אוכל?
דגים?

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י טרוצער;n5014656:
מאד תלוי כמה הוא שקל בלידה, אם 2 ק"ג- עכשיו הוא ממש מצוין. אם 3.5 באמת רזה.
בגיל שנה צריך להיות בערך פי 3 ממשקל לידה.

:)
אצלי נולדים 4+-
ובגיל שנה בקושי מגיעים ל-8.5
מנסיון: לנסות להעלות במשקל, להציע תוספות מזון, אבל לא להיבהל מגיל חצי שנה המשקל תלוי הרבה בגנטיקה
(לאחרונה, אני מגיעה לטיפת חלב עם פנקסי מעקב הגדילה של הילדים הקודמים, כמגננה כשיצרחו עלי שאני מרעיבה את הילד של אמא רוסיה)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י saral;n5014849:
להוסיף מטרנה יותר ממה שרשום
בדרך כלל זה כפית ל60 מל, אז תוסיפי לדוגמא כפית לכל 40 מל
(זה מה שהרופא המליץ לי במקרה דומה)
נראה לי אחרי כל ארוחה בקבוק.

עלול לגרום לעצירות קשה.

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הבת שלי בת שנתיים כנ"ל חיה על מטרנה ודייסות!
שוקלת פחות מ-10 ק"ג
מפותחת מוטורית , שכלית, שפתית ברוך השם.
להציע תמיד אפשר דברים נוספים.
אבל להוריד מהדייסות? למה?
אולי כדאי בהדרגה לעבור מבקבוק לכוס שלא לפגוע בשינים

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בדקתם את מצב הברזל לכל הילדים הרזים האלו?

הבן שלי היה בחוסר ברזל לא היסטרי, סוג של 10.8 או משהו כזה, והיה רזה מאוד מאוד מאוד
לאחר 3 חודשים שאני נותנת לו מנה כפולה של ברזל הוא עלה יפה במשקל וגם השינה שלו טובה יותר.

yoni770

משתמש רשום
כשאני התייעצתי עם אחות על סיום הנקה כיוון שנכנסתי להיריון נוסף, היא אמרה לי (כשהילדה היתה בערך בת 7-8 חודשים) שאפשר לתת לה לאכול הכל ולהוריד את ההנקה לאט לאט. גם עליה אמרו לי שהיא רזה, אבל היא מתפתחת יפה. לא כל הילדים חייבים להיות בדיוק אותו דבר. מה שחשוב זה באמת שיהיה מספיק חלבונים, ברזל וכדו' כדי שהילד לא יהיה חלש ויהיה לו גלגל שהוא מתפתח פחות, אין לו כוח ואז הוא גם לא אוכל מספיק והגלגל לא מפסיק להתגלגל. אבל אם הוא בסדר ביומיום, למה לא להרגיל אותו באמת לאוכל טוב וממש לא לרדוף אחרי שומנים סתם. למה? להעלות את הכולסטרול? אני עם ילדה בת שנתיים וחצי צריכה לדאוג עכשיו לאזן אותה בדיוק מהסיבה הזאת. השומנים שלה יותר מידי, והרופאה שראתה שהיא שמנה אמרה לי שהיא נראית בסדר למרות שהיא נמוכה, אבל הבדיקות דם אחר כך היו זוועתיות, כאילו שהיא בתת תזונה. שומנים הם לא מה שהגוף צריך אלא מה שמזין את הגוף באמת שזה כמו שאמרו פה אולי שמנים כמו שמן אבוקדו וכדו' אבל ממש לא צריך גבינה צהובה ושמנת, אפשר לתת לבן. גם ככה גם הסוכרים, לחם, הכל מתפרק בסוף לשומנים- סוכרים. אז צריך לדאוג לדברים שלא כל כך מהר מגיעים לגוף.
מומלץ מאד לתת הודו (לא רק עוף) וגם אם נותנים דברים אחרים מהצומח עם ברזל אז צריך לשים לב שזה יהיה בנוסף למשהו עם ויטמין C בשביל שייספג טוב בגוף. אם עושים לו מרק עם ירקות (כל הירקות שאת מכירה בעולם ואפשר להכניס לסיר) ועוף או הודו, מועכים את הכל ביחד בבלנדר ואחר כך כשהוא מתרגל אפשר אפילו עם מזלג, זה לא טוב לו? הודו נהיה ממש רך בבישול, ילדים בדרך כלל מתים על זה. תנסי, אם כן לא יזיק שיאכל את זה כל יום. לא צריך לעשות לגוון להם כמו מבוגרים. הם יכולים לאכול כל יום אותה ארוחת צהריים.
לילדה שלי אני גם מכינה בדרך כלל בערב דייסת קווקר, בשיבולת שועל יש גם הרבה דברים מזינים, זה הרבה יותר טוב מקמח חיטה. בבוקר היא אוכלת חביתה עם קמח תפוחי אדמה, כדי שתמעך לה בפה יותר בקלות. היא ממש אוהבת את זה. לפעמים כשלא יוצא להכין לה חביתה בבוקר, אני מוסיפה לה ביצה קשה מעוכה לדייסת קווקר, זה חמים, טעים ונעים למה לא?

צליל בגיל

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נכתב ע"י טרוצער;n5016767:
גם אם אפשר לתת מטרנה עד גיל שנתיים מבחינה תזונתית, לא נראה לי מומלץ, ילדים צריכים ללמוד ללעוס, למצוץ לשתות מקש וכו', זה מאד מחזק את שרירי הפה, הלסת והפנים, את כל זה הוא יתחיל ללמוד רק בגיל שנתיים? וכן סוגי מרקמים שונים, חם, קר, זה מאד חשוב להתפתחות התקינה של הילד (וגם של המוח).

מדובר ככל הנראה על ילד שיודע לאכול, אבל לא מתלהב ולא עולה במשקל(כך הבנתי מהשאלה)
ולכן מן הסתם הלסת שלו כן בפעולה ומסתבר שהוא לא יתחיל ללמוד להפעילה רק בגיל שנתיים.

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י מרשי;n5016786:
בעיקרון בגיל שנה את יכולה כבר לתת חלב עם דיסה, לא הבנתי מה העניין במטרנה.
אבוקדו גם אני לא משיגה כבר - אבל עוד מעט כבר מתחילה העונה.

שוב אכתוב לך שהבת שלי בגיל כמעט שנתיים שוקלת פחות מ10 קילו
למרות שהיא אוכלת המון, ודברים משמינים כמו אבוקדו, גבינה צהובה וכו' - בכמויות.
אני הגעתי למסקנה שכנראה יש לה חילוף חומרים טוב (טפו טפו טפו... שתמיד יהיה כך)
והיא באמת מאד פעילה ומוציאה המון אנרגיה.

האחות שלנו בטיפת חלב באמת מקסימה- היא אומרת שאם היא אוכלת טוב ומתפתחת, הכל בסדר.
את כן כתבת שיש חוסר תיאבון אבל לפי התפריט שלך זה לא נראה כך...
קציצות עוף לדוגמא הוא אוכל?
דגים?

דגים, עוף וכו זה לפי קריזה שנוטה ברוב המקרים ל- לא מוחלט
הוא ילד פעיל מאוד, ביום הוא הפך להיות לא כ"כ רגוע והיה אוכל פרי אחר פרי כי זה מה שהסכים והיה מתעורר בלילה בצרחות, כנראה מרעב כי מים שהוא נורא אוהב לא עוזרים לו וחלב שגם ניסיתי לא משביע כמו המטרנה, ועובדה שמאז שאני נותנת לו את המטרנה הוא לא מתעורר בלילה (נותנת פעמיים ביום 180 מ"ל כשקם ולפני שהולך לישון, לפעמים אחה"צ עוד 120)
יכול להיות אחרי שיתחיל דייסה בלי בעיות אתן לו עם חלב, אבל עד אז אני לא רוצה להפסיד את זה

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י yoni770;n5016868:
כשאני התייעצתי עם אחות על סיום הנקה כיוון שנכנסתי להיריון נוסף, היא אמרה לי (כשהילדה היתה בערך בת 7-8 חודשים) שאפשר לתת לה לאכול הכל ולהוריד את ההנקה לאט לאט. גם עליה אמרו לי שהיא רזה, אבל היא מתפתחת יפה. לא כל הילדים חייבים להיות בדיוק אותו דבר. מה שחשוב זה באמת שיהיה מספיק חלבונים, ברזל וכדו' כדי שהילד לא יהיה חלש ויהיה לו גלגל שהוא מתפתח פחות, אין לו כוח ואז הוא גם לא אוכל מספיק והגלגל לא מפסיק להתגלגל. אבל אם הוא בסדר ביומיום, למה לא להרגיל אותו באמת לאוכל טוב וממש לא לרדוף אחרי שומנים סתם. למה? להעלות את הכולסטרול? אני עם ילדה בת שנתיים וחצי צריכה לדאוג עכשיו לאזן אותה בדיוק מהסיבה הזאת. השומנים שלה יותר מידי, והרופאה שראתה שהיא שמנה אמרה לי שהיא נראית בסדר למרות שהיא נמוכה, אבל הבדיקות דם אחר כך היו זוועתיות, כאילו שהיא בתת תזונה. שומנים הם לא מה שהגוף צריך אלא מה שמזין את הגוף באמת שזה כמו שאמרו פה אולי שמנים כמו שמן אבוקדו וכדו' אבל ממש לא צריך גבינה צהובה ושמנת, אפשר לתת לבן. גם ככה גם הסוכרים, לחם, הכל מתפרק בסוף לשומנים- סוכרים. אז צריך לדאוג לדברים שלא כל כך מהר מגיעים לגוף.
מומלץ מאד לתת הודו (לא רק עוף) וגם אם נותנים דברים אחרים מהצומח עם ברזל אז צריך לשים לב שזה יהיה בנוסף למשהו עם ויטמין C בשביל שייספג טוב בגוף. אם עושים לו מרק עם ירקות (כל הירקות שאת מכירה בעולם ואפשר להכניס לסיר) ועוף או הודו, מועכים את הכל ביחד בבלנדר ואחר כך כשהוא מתרגל אפשר אפילו עם מזלג, זה לא טוב לו? הודו נהיה ממש רך בבישול, ילדים בדרך כלל מתים על זה. תנסי, אם כן לא יזיק שיאכל את זה כל יום. לא צריך לעשות לגוון להם כמו מבוגרים. הם יכולים לאכול כל יום אותה ארוחת צהריים.
לילדה שלי אני גם מכינה בדרך כלל בערב דייסת קווקר, בשיבולת שועל יש גם הרבה דברים מזינים, זה הרבה יותר טוב מקמח חיטה. בבוקר היא אוכלת חביתה עם קמח תפוחי אדמה, כדי שתמעך לה בפה יותר בקלות. היא ממש אוהבת את זה. לפעמים כשלא יוצא להכין לה חביתה בבוקר, אני מוסיפה לה ביצה קשה מעוכה לדייסת קווקר, זה חמים, טעים ונעים למה לא?

טעות

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י צליל בגיל;n5017034:
מדובר ככל הנראה על ילד שיודע לאכול, אבל לא מתלהב ולא עולה במשקל(כך הבנתי מהשאלה)
ולכן מן הסתם הלסת שלו כן בפעולה ומסתבר שהוא לא יתחיל ללמוד להפעילה רק בגיל שנתיים.

ממש כך! הוא אוכל פירות וירקות גם עם קליפה בלי שום בעיה (גיליתי את זה אחרי שהיה סוחב מהמקרר כל פעם שכשגילה שמישהו פתח אותו)

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י bbh200;n5017107:
ממש כך! הוא אוכל פירות וירקות גם עם קליפה בלי שום בעיה (גיליתי את זה אחרי שהיה סוחב מהמקרר כל פעם שכשגילה שמישהו פתח אותו)

סליחה על החריגה מהנושא: חמוד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה