טיול בחו"ל מטרהורן או מון בלאן?

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
רוצים לטוס אחרי החג (סוף אוקטובר) לאיזור האלפים.
נוחתים במילאנו ושוכרים רכב.
רוב הרכבלים סגורים בשלב זה של העונה (לא קיץ ולא חורף).
2 רכבלים שכן פתוחים ומתלבטים ביניהם הם המטרהורן השוויצרי (רכבל מצרמט) והמון בלאן האיטלקי (רכבל מקורמאייר)
אודה מאד אם מישהו היה בשני המקומות ויכול להמליץ מה עדיף.
תודה רבה.

זריחות ושקיעות

משתמש פעיל
רק רוצה קצת לתאר לך את מה שאתה מכנה 'רכבל המטרהורן' כדי שתבין במה מדובר
1. לא עולים למטרהורן עצמו אלא לקליינה מטרהורן ממנו משקיפים למטרהורן.
2. מהתצפית לא רואים את המטרהורן שפיצי ויפה כמו בתמונות אלא צורה משולשת ושונה, זו זוית מצד אחר של ההר ולכן המטרהורן נראה משם אחרת. בעלייה עצמה כן רואים את המטרהורן 'כמו בתמונות'.
3. העלייה לוקחת כ45 דקות, בשניים או שלושה רכבלים תלוי בעונה, הנופים מרהיבים, במיוחד בקטע האחרון
4. למעלה יש מרפסת תצפית קטנה 360 מעלות עם נוף למדבר שלג ענק ולעמקים למטה, מערת קרח גדולה ויפה, ומין חדר קטן בו ניתן לראות סרטונים על המקום, ניתן גם לצאת לשלג אבל הכמות ענקית והשלג מחליק מאד, אנשים יוצאים שם לסקי מיד מפתח הדלת, גם בקיץ כשהיינו.

IMG_1245.JPG

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
רק רוצה קצת לתאר לך את מה שאתה מכנה 'רכבל המטרהורן' כדי שתבין במה מדובר
1. לא עולים למטרהורן עצמו אלא לקליינה מטרהורן ממנו משקיפים למטרהורן.
2. מהתצפית לא רואים את המטרהורן שפיצי ויפה כמו בתמונות אלא צורה משולשת ושונה, זו זוית מצד אחר של ההר ולכן המטרהורן נראה משם אחרת. בעלייה עצמה כן רואים את המטרהורן 'כמו בתמונות'.
3. העלייה לוקחת כ45 דקות, בשניים או שלושה רכבלים תלוי בעונה, הנופים מרהיבים, במיוחד בקטע האחרון
4. למעלה יש מרפסת תצפית קטנה 360 מעלות עם נוף למדבר שלג ענק ולעמקים למטה, מערת קרח גדולה ויפה, ומין חדר קטן בו ניתן לראות סרטונים על המקום, ניתן גם לצאת לשלג אבל הכמות ענקית והשלג מחליק מאד, אנשים יוצאים שם לסקי מיד מפתח הדלת, גם בקיץ כשהיינו.
תודה על הפירוט.
נראה לי שנלך על זה (הנוף נראה יפה יותר מהמון בלאן...)
אם אפשר שאלה נוספת:
לגבי לינה, הייתי רוצה מקום יפה ליומיים-שלוש. מעדיף שלא יהיה מדי קר. לכן חשבתי לא להישאר בצרמט הגבוהה והקרירה יחסית, אלא להצפין יותר לאיזור אגם תון/אינטרלאקן שהוא נמוך יותר, ואם יהיה יום בהיר והתנאים יאפשרו, לנסוע יום אחד לצרמט/ מטרהורן.
מה דעתך? האם שווה להרחיק עד שם?
בתכל'ס, כמעט כל הרכבלים והמסלולים באיזור האלפים הברניים סגורים בסוף אוקטובר. האם שווה בכל אופן להישאר באיזור רק בשביל לחוות את הנופים מאיזור האגמים?

נ.ב. אני חולם שנים להגיע לאיזור הזה (גם בעקבות המלצותייך באשכולות אחרים). רק רוצה לוודא שיש מה לעשות שם גם כשרוב הרכבלים והמסלולים באיזור סגורים.

זריחות ושקיעות

משתמש פעיל
תודה על הפירוט.
נראה לי שנלך על זה (הנוף נראה יפה יותר מהמון בלאן...)
אם אפשר שאלה נוספת:
לגבי לינה, הייתי רוצה מקום יפה ליומיים-שלוש. מעדיף שלא יהיה מדי קר. לכן חשבתי לא להישאר בצרמט הגבוהה והקרירה יחסית, אלא להצפין יותר לאיזור אגם תון/אינטרלאקן שהוא נמוך יותר, ואם יהיה יום בהיר והתנאים יאפשרו, לנסוע יום אחד לצרמט/ מטרהורן.
מה דעתך? האם שווה להרחיק עד שם?
בתכל'ס, כמעט כל הרכבלים והמסלולים באיזור האלפים הברניים סגורים בסוף אוקטובר. האם שווה בכל אופן להישאר באיזור רק בשביל לחוות את הנופים מאיזור האגמים?

נ.ב. אני חולם שנים להגיע לאיזור הזה (גם בעקבות המלצותייך באשכולות אחרים). רק רוצה לוודא שיש מה לעשות שם גם כשרוב הרכבלים והמסלולים באיזור סגורים.
לגבי מטרהורן או מון בלאן - אולי לא כדאי להחליט על סמך תמונה אחת, תנסה לראות תמונות בגוגל מאפס ולהחליט, כיוון שלא הייתי במון בלאן לא יודעת להמליץ מה באמת יותר שווה.

לגבי איזור אינטרלאקן - יקח לך ליסוע ברכב בין שעתיים וחצי לשלוש שעות מאינטרלאקן לצרמט - האם יהיה לכם קשה לעשות טיול יום של שלוש שעות הלוך ושלוש שעות חזור? אם אתם זורמים עם זה אז למה לא

באיזור אינטרלאקן וטון אפשר לקחת שייט באגם טון, בתקופה הזו יש אוניה 3 פעמים ביום.
בנוסף באתר שלמטה אני רואה שהפינוקולר לHarder Kulm גם פעיל בתקופה הזו, וגם הרכבל מגרינדלוולד ל Mannlichen
מHarder Kulm רואים נוף יפהפה של שני האגמים ברינז וטון - עולים לשם מאינטרלאקן
ומ-Mannlichen נוף ליונפראו ועד הרים ועמקים - גם יפהפה, אבל גרינדלוולד כבר רחוקה יותר

למעשה אתם גם תהיו תלויים במזג האויר, במיוחד בתקופה הזו, איפה שיהיה מזג אויר יפה - תלכו
מה שכן - באיזור אינטרלאקן יש יותר אפשרויות לימי גשם, ובצרמט לא ממש
אפשרויות לימי גשם הכוונה למפלים וקניוני מים, שייט באוניות (יש בכל אוניה חלק סגור) וכו'

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
באיזור אינטרלאקן וטון אפשר לקחת שייט באגם טון, בתקופה הזו יש אוניה 3 פעמים ביום.
בנוסף באתר שלמטה אני רואה שהפינוקולר לHarder Kulm גם פעיל בתקופה הזו, וגם הרכבל מגרינדלוולד ל Mannlichen
אני רואה עכשיו שהרכבל מגרינדלוולד לMannlichen נסגר ב21.10 עד ה6.12 עקב עבודות תחזוקה. אז ננסה אולי את האופציה של Harder kulm (אם זה יתאפשר).

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
לא רק בעלייה עצמה, אלא גם בתחנה האמצעית של ההר (TROCKENER STEG) בגובה 2939 מ' - תצפית מדהימה 'כמו בתמונות'. (בתחנה העליונה התצפית באמת פחות מרשימה).

קבצים מצורפים

• ZT_Karte_Sommer_DE_EN_Web.pdf
    1.8 MB · צפיות: 6

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
צילמתי 3 זויות שונות של המטרהורן:

1. מהעיירה צרמט (1608 מ')
2. מטרוקנר סטג' (2939 מ')
3. ממטרהורן גליישר פרדייז (3883 מ')

קבצים מצורפים

• 20241030_125928.jpg
    20241030_125928.jpg
    1.4 MB · צפיות: 1
  • 20241030_141842.jpg
    20241030_141842.jpg
    1.1 MB · צפיות: 1
  • 20241030_145811.jpg
    20241030_145811.jpg
    1.7 MB · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה