אצל חסידים מסויימים מקובל מחירים של 350 לילד, (מכירה אישית כמה)
וכמה ילדים לוקחת מטפלת כזו?
אני אישית לא הייתי שמה תינוק או פעוט אצל מי שמטפלת ביותר מחמישה ילדים לבדה, וההעדפה שלי היא לשלושה לכל היותר. אבל פעם קראתי במשפחה באנגלית דווקא שבאזורים חרדים מסויימים בארה"ב מטפלת אחת מטפלת גם ב-25 תינוקות לבד... וההורים זורמים בגלל המחיר הזול והעדר המסגרות הממשלתיות המסובסדות. אני חושבת שאין שאלה שרובנו מעדיפות לשלם יותר ולא להגיע למצב כזה.
כנראה שאם הילד שלך אצל מטפלת יקרה יותר, זה כי ראית בה אי-אילו מעלות על פני אלה שלוקחות גרושים. (ברצינות, לו הייתי משלמת 350 שקלים לחודש הייתי בטוחה לחלוטין שהמטפלת לא משקיעה כלום בתכשיט שלי). אבל אם עניין החופשות קריטי, אפשר אולי להציע תשלום נוסף לסוג של 'קייטנה'. או פשוט לשכור נערה בחופש שתקייטן את הפעוט בשבוע-שבועיים הראשונים של ניסן ולזכור שגם עם התשלום על זה הוצאות הטיפול/שמרטפות שלנו נשארות נמוכות משמעותית מהממוצע הארצי.
אגב, רק אנקדוטה נוספת על מצוקת הביקוש למטפלות בארץ: שמעתי לא מזמן דיון בין מספר הייטקיסטיות במרכז הארץ שמחפשות נואשות מטפלת - במשרה חלקית, במשרה מלאה, העיקר משהו. הן מוכנות לשלם גם 8 אלף שקלים, ועדיין מתארות איך המועמדות דורשות למשל שיוכלו לצפות בטלויזיה בכל מהלך עבודתן, או מציבות כתנאי שהן לא אמורות לעשות כלום מלבד הטיפול בילד - לא לארגן לו אוכל, ואפילו לא לשטוף את ספל הקפה שממנו הן עצמן שתו. שוק של עובדים, מה שנקרא