דרוש מידע מטפלת חופשת פסח-תשלום

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא הבנתי- גם אחרי פסח המטפלת הזו לא חוזרת לעבודה עד ר"ח? לא נראה לי כ"כ שכיח
בד"כ ההסכם של המטפלות מול ההורים זה -חופש תואם לחינוך העצמאי
השנה חופשת פסח החלה מוקדם
אבל השלימו את הימים האלו מתי שהוא- התחילו את השנה לפני הזמן.
זה אמור להיות תואם
חופשה חודש שלם- זה נשמע מוגזם
גם בתשרי יש כל החודש?

פ.ג.

משתמש מקצוען
לצערי כאזרח קטן אין לי הרבה מה להזיז
וביום שתהיה כאן רפורמה והחגיגה תיפסק- כל המטפלות יעבדו יופי טופי בתנאים החדשים,
בדיוק כמו כל אחד אחר במשק.
תנאים חדשים ז"א לפי שעה- הם פשוט יקחו כסף לפי שעה וירוויחו הרבה יותר מלפני כן .(רב המטפלות שעובדות עד 1 מרוויחות גרושים לשעה)
מה גם אני לא מבינה מה הבעיה כשאת משלמת חודשי את מתחייבת לשלם לפי חודש לא משנה כמה ימים היא עבדה (בד"כ רב המטפלות לוקחות חופש בזמנים שיש חופש בבתי הספר)
ואם מדברים על הציבור הכללי - שם משלמים הון על מטפלת לכן המטפלות לא צריכות את התוספת של החגים.
מורה יש לה מבחנים אסיפות הורים וכו ומטפלת מקריבה את הבית שלה והיא צריכה להקריב מזמנה כדי לסדר את הבלאגן ולארגן ולהתאים את הבית.

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
תנאים חדשים ז"א לפי שעה- הם פשוט יקחו כסף לפי שעה וירוויחו הרבה יותר מלפני כן .(רב המטפלות שעובדות עד 1 מרוויחות גרושים לשעה)
מי אמר שאלו התנאים החדשים? אנו עוסקים באילו ואולי, אז זה לא יהיה כך;)
מה גם אני לא מבינה מה הבעיה כשאת משלמת חודשי את מתחייבת לשלם לפי חודש לא משנה כמה ימים היא עבדה (בד"כ רב המטפלות לוקחות חופש בזמנים שיש חופש בבתי הספר)
התחייבתי וכל מי ששולחת התחייבה כך, אל דאגה המטפלות יקבלו את שכרם
זה לא אומר שזה לא מקומם.
ולא יודעת מה קורה בכל מקום- באיזור שאני גרה המטפלות יצאו לחופש אתמול יום שני, ויש כאלה אף לפני כן.
ואם מדברים על הציבור הכללי - שם משלמים הון על מטפלת לכן המטפלות לא צריכות את התוספת של החגים.
זה לא משנה כמה משלמים, שישלמו 100 אלף לחודש. הנקודה היא שלא משלמים על מה שלא עבדו.
גם אני צרכה תוספת, גם אני עצמאית, אז מה?
מורה יש לה מבחנים אסיפות הורים וכו ומטפלת מקריבה את הבית שלה והיא צריכה להקריב מזמנה כדי לסדר את הבלאגן ולארגן ולהתאים את הבית.
אמרתי שזה מעט יותר סביר בעיני, בדגש על מעט. הנקודה שמקבלים כסף בחופש ממש לא מובנת לי.
ואף אחד לאורך האשכול לא נתן סברה הגיונית, כך מקובל...

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בלי לדעת פרטים, אני מהמרת שמי שהמטפלת שלה לוקחת כסף על כל ניסן למרות שיצאה לחופשה בר"ח או מיד אחריו היא כנראה מטפלת זולה מאד (= לא יותר מאלף שקל לחודש, הרבה פעמים משמעותית פחות).
1000 שח זה זול למטפלת מ8 עד 1 וחצי??

אביטלוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אמרתי שזה מעט יותר סביר בעיני, בדגש על מעט. הנקודה שמקבלים כסף בחופש ממש לא מובנת לי.
ואף אחד לאורך האשכול לא נתן סברה הגיונית, כך מקובל...
סיכמתם תשלום חודשי, אז זה אומר שלא משנה כמה שעות בחודש היא עבדה, אולי שנה הבאה תסכמי איתה לפי שעות (לא בטוחה שזה ישתלם לך)

מעיין דויד

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
1000 שח זה זול למטפלת מ8 עד 1 וחצי??

בהחלט. יש אמנם עדיין אזורים שתמצאי זול יותר, אבל אלה אזורים שבהם יש הרבה נשים שזה אפיק הפרנסה היחיד המעשי עבורן.

המחירים עלו בטירוף בשנים האחרונות, בדיוק בגלל שההיצע נמוך והביקוש מטורף.

מה שאני מכירה זה מינימום 6000 למטפלת פרטית (ויכול גם להיות הרבה יותר!) ומינימום 3000 למטפלת עם סוג של משפחתון פרטי. גם אם תקחי בחשבון שזה עד ארבע, עדיין משמעותית יקר יותר.

את יכולה לפתור את זה עם מעבר דירה אסטרטגי :) הכרתי מישהי שגרה בעיר חרדית משופעת מטפלות, ועל כן הפקידה את ביתה אצל מטפלת תמורת 600 שקלים (עד אחת, אז הבעל אסף) ובעצמה הלכה לעבוד בעיר במרחק 10 דקות נסיעה כמטפלת פרטית עד ארבע שמרוויחה 6500 שקל.

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לכמה זמן?
מה שאני מכירה זה מינימום 6000 למטפלת פרטית (ויכול גם להיות הרבה יותר!) ומינימום 3000 למטפלת עם סוג של משפחתון פרטי. גם אם תקחי בחשבון שזה עד ארבע, עדיין משמעותית יקר יותר.

מעיין דויד

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אף אחת לא מקבלת 1000 גם לא קרוב

את מדברת על אזורים מאד ספציפיים, חרדים או ישובי מצוקה, עם הרבה נשים שעוסקות בתחום. אישית מכירה גן חרדי פרטי עד אחת, בעיר לא חרדית, שגובה 900. וזה עם 20 ילדים בקבוצה. עם מעט ילדים הייתה גובה גם יותר... עדיין הביקוש גדול מכפי שהיא יכולה להיענות לו, והיא מעלה כל הזמן את המחיר.

התעריפים למטפלות ברוב האזורים החרדים הם לא הסטנדרט במדינה. לכן אני מציינת שאם מתלוננים על החופשות המופרזות, צריך לזכור שעדיין רוב האימהות בארץ היו מקנאות בנו נואשות על העלות...

רבע לשמונה עד ארבע או קצת יותר. אבל אם תחלקי את זה פר שעה, זה עדיין משמעותית יקר יותר. קחי משפחתון שפעיל מרבע לשמונה עד ארבע ורבע בשלושת אלפים שקל - זה יותר מ-350 לשעה וחודשית עבור 8-1:30 כמעט 2000 שקל.

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
את מדברת על אזורים מאד ספציפיים, חרדים או ישובי מצוקה, עם הרבה נשים שעוסקות בתחום. אישית מכירה גן חרדי פרטי עד אחת, בעיר לא חרדית, שגובה 900. וזה עם 20 ילדים בקבוצה. עם מעט ילדים הייתה גובה גם יותר... עדיין הביקוש גדול מכפי שהיא יכולה להיענות לו, והיא מעלה כל הזמן את המחיר.

התעריפים למטפלות ברוב האזורים החרדים הם לא הסטנדרט במדינה. לכן אני מציינת שאם מתלוננים על החופשות המופרזות, צריך לזכור שעדיין רוב האימהות בארץ היו מקנאות בנו נואשות על העלות...

רבע לשמונה עד ארבע או קצת יותר. אבל אם תחלקי את זה פר שעה, זה עדיין משמעותית יקר יותר. קחי משפחתון שפעיל מרבע לשמונה עד ארבע ורבע בשלושת אלפים שקל - זה יותר מ-350 לשעה וחודשית עבור 8-1:30 כמעט 2000 שקל.
אני חייבת לומר שהסיקור שנתת זה הדבר הראשון שמתחיל להניח את דעתי מתחילת האשכול:)
אף אחת לא מקבלת 1000 גם לא קרוב
המטפלת שלי כמעט 1000+חופשים תשלום מלא.

@מעיין דויד אני לא גרה בעיר חרדית ויש כאן כמה שלוקחות 600 וגם פחות,
ולעומת זאת לא מעט לוקחות את המחיר הגבוה יותר סביבות האלף. וכמובן לשעות 8 עד 1 וחצי, או אפילו לפני.
ולא כולל כלום כמובן.
(עדיף כבר תמת עם דרגה טובה...)

אגב- זה עניין של ציבורים,
אצל חסידים מסויימים מקובל מחירים של 350 לילד, (מכירה אישית כמה)
כך שאם בכזה מחיר היא תבקש חופש אני לגמרי אבין ואפרגן...

מעיין דויד

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אצל חסידים מסויימים מקובל מחירים של 350 לילד, (מכירה אישית כמה)

וכמה ילדים לוקחת מטפלת כזו?

אני אישית לא הייתי שמה תינוק או פעוט אצל מי שמטפלת ביותר מחמישה ילדים לבדה, וההעדפה שלי היא לשלושה לכל היותר. אבל פעם קראתי במשפחה באנגלית דווקא שבאזורים חרדים מסויימים בארה"ב מטפלת אחת מטפלת גם ב-25 תינוקות לבד... וההורים זורמים בגלל המחיר הזול והעדר המסגרות הממשלתיות המסובסדות. אני חושבת שאין שאלה שרובנו מעדיפות לשלם יותר ולא להגיע למצב כזה.

כנראה שאם הילד שלך אצל מטפלת יקרה יותר, זה כי ראית בה אי-אילו מעלות על פני אלה שלוקחות גרושים. (ברצינות, לו הייתי משלמת 350 שקלים לחודש הייתי בטוחה לחלוטין שהמטפלת לא משקיעה כלום בתכשיט שלי). אבל אם עניין החופשות קריטי, אפשר אולי להציע תשלום נוסף לסוג של 'קייטנה'. או פשוט לשכור נערה בחופש שתקייטן את הפעוט בשבוע-שבועיים הראשונים של ניסן ולזכור שגם עם התשלום על זה הוצאות הטיפול/שמרטפות שלנו נשארות נמוכות משמעותית מהממוצע הארצי.

אגב, רק אנקדוטה נוספת על מצוקת הביקוש למטפלות בארץ: שמעתי לא מזמן דיון בין מספר הייטקיסטיות במרכז הארץ שמחפשות נואשות מטפלת - במשרה חלקית, במשרה מלאה, העיקר משהו. הן מוכנות לשלם גם 8 אלף שקלים, ועדיין מתארות איך המועמדות דורשות למשל שיוכלו לצפות בטלויזיה בכל מהלך עבודתן, או מציבות כתנאי שהן לא אמורות לעשות כלום מלבד הטיפול בילד - לא לארגן לו אוכל, ואפילו לא לשטוף את ספל הקפה שממנו הן עצמן שתו. שוק של עובדים, מה שנקרא :)

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
וכמה ילדים לוקחת מטפלת כזו?
איזור ה10-12

אכן שלי לוקחת פחות ובגלל זה המחיר יקר יותר, וכמובן שכך העדפתי
אבל לא שמעתי על המחירים שאת נוקבת בהם אי פעם בסביבה חרדית קלאסית
גרתי בעבר ב2 ערים חרדיות קלאסיות וממוצע המחירים היה 500-700
500 היה יותר לגנון, 10 ילדים בד"כ או אפילו יותר
700 היה המחיר ששילמתי והיו 5 ילדים

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל סטודיו פוינט, למה זה לא נראה לך הגיוני שמטפלת מחשבת כמה היא רוצה להרוויח לשנה ומחלקת את זה ל12 תשלומים חודשיים בלי קשר לכמה ימים עובדים באותו חודש?

tbh

משתמש מקצוען
אני שואלת מספיק מראש- מה מקובל לגבי חופשת הקיץ?
מתי יוצאים לחופש, והאם משלמים על זה?

ושאלה נוספת- כמה זה גרוע, לדעתכן, 'לשחד' את המטפלת בעוד 100-200 ש"ח לחודש, כדי להיות בטוחה שהיא משקיעה בילד שלי?
והאם לדעתכן 12-13 ילדים זה הרבה מדי לגנון של בני שנה וחצי-שנתיים?

סליחה שקפצתי על השרשור הזה, אני לא מבינה בענין והולכת לשלוח את הנסיך שלי אחרי פסח...

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אבל סטודיו פוינט, למה זה לא נראה לך הגיוני שמטפלת מחשבת כמה היא רוצה להרוויח לשנה ומחלקת את זה ל12 תשלומים חודשיים בלי קשר לכמה ימים עובדים באותו חודש?
קודם כל לא תייגת אותי, להבא עם השטרודל:)
שנית, אני לא חושבת שזו הנחת העבודה שלהן.
יש כאן אמירה ברורה של: 'אני צריכה לקבל על חופשים'

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שואלת מספיק מראש- מה מקובל לגבי חופשת הקיץ?
מתי יוצאים לחופש, והאם משלמים על זה?

ושאלה נוספת- כמה זה גרוע, לדעתכן, 'לשחד' את המטפלת בעוד 100-200 ש"ח לחודש, כדי להיות בטוחה שהיא משקיעה בילד שלי?
והאם לדעתכן 12-13 ילדים זה הרבה מדי לגנון של בני שנה וחצי-שנתיים?

סליחה שקפצתי על השרשור הזה, אני לא מבינה בענין והולכת לשלוח את הנסיך שלי אחרי פסח...
משלמים ויוצאים או בתשעה באב או לפי הבית יעקב תלוי בהסכם של המטפלת.

אני לא יודעת אם זה רעיון טוב לשחד בכסף חודשי את המטפלת יותר נכון לדעתי זה במחמאות ופתקים חמודים.

12-13 ילדים זה הרבה אבל תלוי אם היא לבדה או שיש לה סייעת (אפילו בת גדולה שנשארת)

• תודה
Reactions: tbh

tbh

משתמש מקצוען
ז"א שיכול להיות שאני אשלם על אייר, סיון, ואז על עוד חודשיים? כשאני משלמת על קיטנה תוך כדי?!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קודם כל לא תייגת אותי, להבא עם השטרודל:)
שנית, אני לא חושבת שזו הנחת העבודה שלהן.
יש כאן אמירה ברורה של: 'אני צריכה לקבל על חופשים'
לא יודעת איך זה אצל מטפלות אבל במסלול גננות מידיעה מלמדים אותן שאם הן פותחות גן פרטי אז הן צריכות לשקלל את הכסף לשנה ולחלק ל12 בגלל שלא כל השנה עובדים או לחלק ליותר גבוה ולהוריד את החופש.
וזה נראה לי מאוד הגיוני, הן עצמאיות והמחויבות שלהן היא לרוב השנה ככה שזה ההכנסה העיקרית שלהן.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ז"א שיכול להיות שאני אשלם על אייר, סיון, ואז על עוד חודשיים? כשאני משלמת על קיטנה תוך כדי?!
אם את משלמת פר חודש ולא פר שעה אז מניחה שהיא גומרת בר"ח אב ואז את משלמת על עוד חודש אחד.
אם את משלמת לפי שעה אז את לא תשלמי על החופש לפי איך שאני מכירה.

• תודה
Reactions: tbh

סטודיו פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
לא יודעת איך זה אצל מטפלות אבל במסלול גננות מידיעה מלמדים אותן שאם הן פותחות גן פרטי אז הן צריכות לשקלל את הכסף לשנה ולחלק ל12 בגלל שלא כל השנה עובדים או לחלק ליותר גבוה ולהוריד את החופש.
וזה נראה לי מאוד הגיוני, הן עצמאיות והמחויבות שלהן היא לרוב השנה ככה שזה ההכנסה העיקרית שלהן.
יכול להיות שזה כך, אבל אז השכר צריך להיות נמוך בהתאם,
כי הרי חולק לימים שלא עובדים בהם
וכבר אין לדעת מה נקרא נמוך ומה רגיל לאור הסיקור שניתן כאן....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה