דרוש מתכון מטבל פלפל חריף

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אני מחפש מתכון איך ניתן להכין מטבל פלפל חריף, כלומר שהפלפל לא מרוסק לגמרי או שהוא חתוך לטבעות או שהוא חתוך לחתיכות בינוניות, מוכרים מוצר כזה בד"כ במלא מעדניות של שבת, אז מי שיודע/ת איך ניתן לקחת פלפל חריף ולהכין אותו שיצא במרקם רך כמו שמוכרים במעדניות ובטיבול טוב וטעים אני ממש אודה לו.
נ.ב. אם יש למישהו מטבל שיצא מרוסק או כל דבר אחר הקשור במטבל חריף בלי קשר אשמח שישים פה.

תודה רבה
 

ערוגת הבושם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוקבת...
פעם אמרו לי שעושים את זה כמו שעושים מיונז לבד ומוסיפים טעמים, אבל זה לא יצא טעים גם לא אחרי מספר נסיונות.
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עוקבת...
פעם אמרו לי שעושים את זה כמו שעושים מיונז לבד ומוסיפים טעמים, אבל זה לא יצא טעים גם לא אחרי מספר נסיונות.
זה נראה לי נקרא "ג'לפינו", זה לא מטבל לפלפל חריף נטו, זה מיונז עם חריף, מה שאני מחפש זה יותר איך לעשות את הפלפל החריף מטובל ובמרקם רך (אולי בכבישה/ אפיה או משהו כזה, יש איזה דרך שמשנים את המרקם).
למרות שגם ג'לפינו מעניין אותי איך מכינים.
 

ערוגת הבושם

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה נראה לי נקרא "ג'לפינו", זה לא מטבל לפלפל חריף נטו, זה מיונז עם חריף, מה שאני מחפש זה יותר איך לעשות את הפלפל החריף מטובל ובמרקם רך (אולי בכבישה/ אפיה או משהו כזה, יש איזה דרך שמשנים את המרקם).
למרות שגם ג'לפינו מעניין אותי איך מכינים.
נכון אני התכוונתי לג'לופינו.
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

שלום,

אפשר לנסות לטגן קוביות של פלפל חריף, שום בנדיבות וכוסברה קצוצה ( ניתן לשלב גם פלפל רגיל אם רוצים לאזן חריפות).
מתבלים במלח, פלפל לבן וקצת פפריקה וממשיכים לטגן עד שהטעמים מתאחדים.

בנוסף, ניתן להכין במעבד מזון ממרח צי'לי וכוסברה ללא טיגון-
פלפל צ'ילי (בלבד), שום בנדיבות, כוסברה, שמן זית ובשילוב התיבול הנ''ל (טעם הממרח הופך לעדין ככל שהוא שוהה במקרר , והוא שימושי למגוון רחב של מאכלים).
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
בס''ד

שלום,

אפשר לנסות לטגן קוביות של פלפל חריף, שום בנדיבות וכוסברה קצוצה ( ניתן לשלב גם פלפל רגיל אם רוצים לאזן חריפות).
מתבלים במלח, פלפל לבן וקצת פפריקה וממשיכים לטגן עד שהטעמים מתאחדים.

בנוסף, ניתן להכין במעבד מזון ממרח צי'לי וכוסברה ללא טיגון-
פלפל צ'ילי (בלבד), שום בנדיבות, כוסברה, שמן זית ובשילוב התיבול הנ''ל (טעם הממרח הופך לעדין ככל שהוא שוהה במקרר , והוא שימושי למגוון רחב של מאכלים).
הכנתם את זה פעם?
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד
כן ( אם כי את הדוגמא הראשונה בגרסה שונה - עם מס' סוגי פלפלים חריפים)
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

אם משגיחים על טיגון המרכיבים, אמור לצאת סלט טוב (למי שמתחבר לפלפלים /חריף)
גם את ממרח הצי'לי כדאי להכין (הצי'לי בעל טעם שונה מהפלפלים החריפים הרגילים הנמכרים החנויות, לכן הממרח הוא חלופה כדאית- בהנחה שרוצים להכין מטבל מיוחד לשבת למשל )
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

בס''ד

שלום,

אפשר לנסות לטגן קוביות של פלפל חריף, שום בנדיבות וכוסברה קצוצה ( ניתן לשלב גם פלפל רגיל אם רוצים לאזן חריפות).
מתבלים במלח, פלפל לבן וקצת פפריקה וממשיכים לטגן עד שהטעמים מתאחדים.
מרכיב חשוב שניתן לשלב בדוגמא הראשונה ולא הוזכר הוא בצל-
ניתן לשלב גם אותו, ומתקבל שילוב חריף ומעט מתקתק (בגלל הטיגון/קרמול של הבצל).
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
בס''ד

אם משגיחים על טיגון המרכיבים, אמור לצאת סלט טוב (למי שמתחבר לפלפלים /חריף)
גם את ממרח הצי'לי כדאי להכין (הצי'לי בעל טעם שונה מהפלפלים החריפים הרגילים הנמכרים החנויות, לכן הממרח הוא חלופה כדאית- בהנחה שרוצים להכין מטבל מיוחד לשבת למשל )
דווקא מעניין המתכון של הצ'ילי, צריך לציין שזה יותר בכיוון של מתוק ופחות חריף.
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מי שעוד מכיר מתכונים לחריף וכדומה נשמח מאוד.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מחפש מתכון איך ניתן להכין מטבל פלפל חריף, כלומר שהפלפל לא מרוסק לגמרי או שהוא חתוך לטבעות או שהוא חתוך לחתיכות בינוניות, מוכרים מוצר כזה בד"כ במלא מעדניות של שבת, אז מי שיודע/ת איך ניתן לקחת פלפל חריף ולהכין אותו שיצא במרקם רך כמו שמוכרים במעדניות ובטיבול טוב וטעים אני ממש אודה לו.
נ.ב. אם יש למישהו מטבל שיצא מרוסק או כל דבר אחר הקשור במטבל חריף בלי קשר אשמח שישים פה.

תודה רבה
אני לא מכיר את המתבל המדובר
אולי מכינים אותו בשיטת קונפי
בישול בשמן עמוק על אש קטנה
 

CHEVI MARMORSHTAIN

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני מכינה חתיכות בינניות של פלפל ושיני שום שלמות
על אש נמוכה
שמן זית- הרבה, ומלח
יוצא מוש
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד
דווקא מעניין המתכון של הצ'ילי, צריך לציין שזה יותר בכיוון של מתוק ופחות חריף.
הממרח של הצי'לי הנ''ל ממש לא מתוק.. רק שהטעם ה"פלפלי" של ועוצמת החריפות שונה מזו של הפלפלים החריפים המוכרים מהחנויות, מאחר שמדובר בזן פלפל חריף אחר..
(הכוונה לפלפלים שמוכרים באריזות קטנות עטופות ברדיד פלסטיק)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה