מחר, המייל של פייסבוק; מהלומה נוספת במלחמה בין הענקיות

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לאחר שמונה חודשים של עמימות, הפרויקט הסודי של פייסבוק, (בעל שם הקוד "פרויקט טיטאן") יוצא לדרך מחר.
פייסבוק כבר מזמן הפכה לתופעת רשת בקנה מידה עצום. ולדעת רבים היא מהווה איום חי ומוחשי, במיוחד על ענקית האינטרנט - גוגל.

למרות שגוגל ניסתה להכחיש זאת בעבר, פייסבוק היא השחקן המרכזי שמתמודד מול גוגל במגרש שלה. ואם נבחן את החיכוכים בין הענקיות במהלך השנה האחרונה, נגלה שבגוגל יודעים את זה טוב מאוד.
גוגל ניסתה לבלום את פייסבוק כשהשיקה בתחילת השנה את הרשת החברתית גוגל באזז ז"ל. המהלך התבצע בגמלוניות רבה והסתיים בקול ענות חלושה.

במקביל, היינו עדים לסוג של "קרב סטירות" בין גוגל לפייסבוק. מה שנראה כהתקוטטות קטנונית בין שתי החברות, מעיד על המתח הרב השורר מתחת לפני השטח.

גוגל האשימה את פייסבוק בכך שהיא לא מאפשרת למשתמשים לייצא מידע מחשבונותיהם, ובתגובה חסמה את הגישה שהייתה לפייסבוק לרשימת אנשי הקשר של משתמשי ג'ימייל.
גוגל מתוסכלת כשהיא רואה איך פייסבוק נעזרת בתשתית החברתית של ג'ימייל אך לא נותנת דבר בתמורה ולכן הכריזה "שוברים את הכלים, לא משחקים".
פייסבוק לא נשארה חייבת ובאופן יוצא דופן שחררה תגובה עוקצנית כלפי גוגל שפתאום "דואגת" לחופש של המשתמשים.
במקביל, מצאה פייסבוק שיטה לעקוף את ההגבלה של פייסבוק, ע"י שימוש בפונקציית הייצוא הידני של רשימת אנשי הקשר מג'ימייל.

גם המהלך הנוכחי של פייסבוק, מהווה סוג של מכת מנע בטרם ישיקו בגוגל את "Google Me" -הניסיון השני להשקת רשת חברתית שעליה עובדים במרץ בגוגל.
בפייסבוק לא שוקטים על השמרים ושלפו שפן שמן מהכובע: המייל של פייסבוק.

המייל של פייסבוק כבר זוכה לכינוי "ג'ימייל קילר", ואכן, יש לו את כל הנתונים להפוך ל"רוצח הג'ימייל". לג'ימייל יש היום 170 מליון משתמשים. זה מספר מדהים ללא ספק, אבל לפייסבוק לעומת זאת יש יותר מ500 מליון משתמשים פעילים, אם מחציתם יעברו להשתמש במייל של פייסבוק, הדבר עלול להוות מכה אנושה לגוגל. ואף להפוך את פייסבוק לאתר הגדול בעולם.

ללא ספק אנו עוד צפויים לראות לא מעט הפתעות בקרב האיתנים הזה, בין היתר מעניין לראות כיצד ייראה Google Me וכיצד הוא יתברג בעולם הרשתות החברתיות, אבל היום פייסבוק עושה צעד משמעותי נוסף לתוך הטריטוריה של גוגל.

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
ראשית, לאף אחד אין מידע מדוייק שבאמת מדובר בהשקה רשמית של תיבות אימייל. יכול להיות שמדובר במשהו אחר. סבלנות.
שייינית, גוגל הודיעה בשבוע שעבר שהיא לא מתכננת להשיק רשת חברתית בקרוב. לפחות לא משהו בסגנון הרשתות החברתיות המוכרות לנו כיום...
שלישית, אני חושב שאנחנו המשתמשים רק מרויחים מהתחרות הזאת, כך שזה טוב לנו. מאוד.

israel

משתמש צעיר
נשמע שהולך להיות מעניין

פייסבוק אמנם מקום שני במדד alexa אבל זה לא אומר שהיא באמת רחוקה מקום אחד מלהיות האתר הפופולארי ביותר באינטרנט.
אל תשכחו
את כל השירותים המקוונים של גוגל כמו גוגל ארת'
את מנועי החיפוש המקומיים שתופסים מקומות נכבדים בכל רשימת 500 האתרים
את מערכת ההפעלה העתידנית שהולכת להיות הדבר הבא במחשוב ענן
את מערכת ההפעלה לסלולר אנדוראיד
את הדפדפן שפתר את בעיות הממשק של הדפדפנים האחרים וממשיך לנגוס בדפדפנים המתחרים

אני נשאר ביציע של גוגל!

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
אז קודם כל, המערכת של מייל לפייסבוק עקרונית כבר קיימת
אם אתם יודעים, אתם יכולים לקבל מייל "סודי" תחת הדומיין של פייסבוק, שכל שליחה של תמונה לכתובת הזו, תיצור עבורכם סטטוס עם התמונה [והכותרת]
הייתי ממליץ לפייסבוק קודם להשיק וידיאו בצ'אט שלהם, ולתת אפשרות לאפלקציית צ'אט בלבד, ללא כל הפייס, לפני היציאה הזו, אבל כנראה שיש שם אנשים חכמים ממני, ועניינים של כבוד שאני לא מסוגל לחשב.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י wmw;478853:
הכנראה שיש שם אנשים חכמים ממני, ועניינים של כבוד שאני לא מסוגל לחשב.
לא עניינים של כבוד אלא עניינים טהורים של כסף.

מודל הרווחים של פייסבוק (וגם של גוגל כמובן) מבוסס על פלטפורמת פרסום מעולה המציגה למשתמשי הרשת פרסומות מותאמות אישית לפי גיל/מיקום/תחביבים ועוד מלא נתונים שפייסבוק יודעת על משתמשיה.

השקת שירות מייל תיתן לפייסבוק עוד פלטפורמה ענקית להציג בה פרסומות ועוד מקור מידע עצום לגבי העדפות המשתמשים (ועוד מלא כסף). זה בדיוק מה שגוגל עושה עם שירות המייל ועל זה פייסבוק מאיימת להשתלט.

וזה גם תשובה לך דינקיס ידידי. זה קצת נאיבי לחשוב שהצרכן שהמשתמשים רק מרוויחים מזה. אם עד עכשיו פחדנו מזה שגוגל יכולה לקרוא את כל המייל שלנו, ופייסבוק מכירה את כל החברים שלנו, עכשיו כשפייסבוק יידעו עלינו פחות או יותר הכל, זה אפילו יותר מפחיד....

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
אולי זאת בדיוק הסיבה שלא יעברו לפייסבוק
אני מאמין שאני לא היחיד שלא בקשר טוב עם "האח הגדול" ואלה שמכורים לפייסבוק ישארו שם
אלה שלא, לא יעיזו להתקרב אפילו בצחוק
מה שכן יכול להיות וזה שגוגל תסיר את מגבלת ה-500 איש או כל מיני דברים אחרים כדי שיהפכו את המייל שלה לאטרקטיבי יותר
מעניין מה ההמשך של כל הסיפור הזה

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
היבט נוסף של המאבק בין גוגל לפייסבוק בא לידי ביטוי במלחמה על מוחות.

גוגל מבחינה במגמה מדאיגה של בריחת מוחות מבריקים לכיוון פייסבוק. ישנה תחושה שהמדיה החברתית היא המקום שבו קורים דברים חדשים ומעניינים ולא מעט אנשים מעוניינים להצטרף להצלחה.

לכן היה מעניין לשמוע על ההטבות המעוררות קנאה שלהן זכו כל עובדי גוגל.
גוגל הודיעה בשבוע שעבר לכל העובדים שלה בכל העולם (23,000 עובדים,) שכולם מקבלים באופן רשמי העלאה של 10% בשכרם באופן מיידי.
ובנוסף, יקבל כל עובד מענק של 1000$ "בונוס לחגים"

זאת על רקע הערכות של גורמים שונים כי 10%-20% מעובדי פייסבוק הם עובדי גוגל לשעבר.

Haim

משתמש צעיר
D I G I T A L
נכתב ע"י trew;478951:
אולי זאת בדיוק הסיבה שלא יעברו לפייסבוק
אני מאמין שאני לא היחיד שלא בקשר טוב עם "האח הגדול" ואלה שמכורים לפייסבוק ישארו שם
אלה שלא, לא יעיזו להתקרב אפילו בצחוק
גם אני מצטרף להנ"ל.
לדעתי זה כמו הבדל בין טלוויזיה לאינטרנט:

אינטרנט היא במקור (מבטן ומלידה) מערכת לשיתוף מידע (כיודע, שהיא התחילה מקישור מאגרי מידע בין 4 אונברסיטאות גדולות בארה"ב).
וגם אם משתפים בו מערכות בידור ועוד שריפת זמן - היא תישאר "רשת לשיתוף מידע".
הטלוויזיה נועדה במקור להיות מערכת בידורית, ואף שאפשר לנצל אותה למטרות עיסקיות (למשל, פרסום) או למטרות מידע (למשל, - תוכניות לימודיות) ואף למטרות קודש (למשל - ערוץ של "הדברות") בסופו של דבר הינה מערכת בידורית שנועדה ל"שריפת זמן" ותישאר כזאת עד ביאת הגואל.
הוא הדין לפייסבוק - זה מקום לצעירים משועממים לשרוף את הזמן. וגם אם אפשר להשתמש בו למטרות פרסום או איזה ביזנס קטן - הוא יישאר תמיד מקום לשריפת זמן, כמו שהוא נולד.
כמות האדירה של המשתמשים בו אינה מעלה את הרמה שלו בכלום, כשם שכמות הצופים בטלוויזיה אינה מעלה את הרמה התרבותית שלה. (נראה לי - אדרבה - מורידה :))

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
זה לא יתאים לכל אחד
כי אצלי על שולחן העבודה פתוחים תיבות הג'ימייל, אבל הפייס נפתח רק בהפסקת האוכל

אם כדי לקרוא את המיילים שלי אני ייאלץ לראות כמה כבשים נולדו בחווה של משועממת כלשהי, נראה לי שאני יוותר על האיחוד הזה.

בכל זאת, למרות הזמן שאני כן מבזבז בפייס, אני עדיין מפריד בין הרשת החברתית לעבודה.
אבל זה בהחלט יתאים לכל המלייקים בשכר ועוסקי ה SMO למיניהם

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י Shia;478946:
זה קצת נאיבי לחשוב שהצרכן שהמשתמשים רק מרוויחים מזה. אם עד עכשיו פחדנו מזה שגוגל יכולה לקרוא את כל המייל שלנו, ופייסבוק מכירה את כל החברים שלנו, עכשיו כשפייסבוק יידעו עלינו פחות או יותר הכל, זה אפילו יותר מפחיד....

חביבי, עידן הפרטיות תם כבר מזמן!
טונות של מילים נכתבו על מה גוגל ופייסבוק יודעות עלינו המשתמשים. אני נוטה להסכים עם מה שכתבו מעלי לגבי: פייסבוק = שריפת זמן, אבל עדיין אם פייסבוק יעשו את הפעולות הנכונות, הם בהחלט יתפסו נתח רציני יותר בעוגת האינטרנט.
אגב, מעניין לחשוב מה אנחנו היינו כותבים פה, במידה והפורום הנוכחי היה קיים, על כניסתה של גוגל לעולם הדואר אלקטרוני, אי שם בשנת 2004....
בטוחני, שכמו היום גם אז, עדיין היינו ספקטיים לחלום שמישהו יצליח להשתלט על העולם יותר ממערכת האימיילים של יאהו, HOTMAIL, וואלה ודומיהם.

פוגלהחרדי

משתמש רשום
D I G I T A L
אני מהמתלהמים ככה שאשמח לשבת בצד ולראות אותם רבות... אני סקפי לגבי הצלחת פייסבוק מול גיימיל בשירות המייל...ולמי ששאל יש לפייסבוק היום ווידיאו צאט...

פוגלהחרדי

משתמש רשום
D I G I T A L
אני מהמתלהמים ככה שאשמח לשבת בצד ולראות אותם רבות... אני סקפטי לגבי הצלחת פייסבוק מול גיימיל בשירות המייל...ולמי ששאל יש לפייסבוק היום ווידיאו צאט...

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י trew;478951:
מה שכן יכול להיות וזה שגוגל תסיר את מגבלת ה-500 איש או כל מיני דברים אחרים כדי שיהפכו את המייל שלה לאטרקטיבי יותר
איזה מגבלה????

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פייסבוק ייכשלו על בטוח....

בניגוד לג'ימייל, שיש לה הוה ועתיד אצל החרדים, לפייסבוק לכאורה אין סיכוי לפרוץ לציבור החרדי על כל סוגי חסימותיו וסינוניו:cool:. כל עוד הרשת מבוססת על היכרויות מהירות ושטיבלאך וירטואלים.

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י פוגלהחרדי;479259:
אני מהמתלהמים ככה שאשמח לשבת בצד ולראות אותם רבות... אני סקפי לגבי הצלחת פייסבוק מול גיימיל בשירות המייל...ולמי ששאל יש לפייסבוק היום ווידיאו צאט...

איך בדיוק משתמשים בוידיאו צ'אט של פייסבוק
כי כל מה שבנתיים יש, אלו אפליקציות חיצוניות בלבד

בנתיים מצאתי הבטחות וספקולציות, אבל אין תוצאות בשטח
דוגמה:
http://www.newsgeek.co.il/facebook-chat-upgrades-video-audio-soon/

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
סקייפ למי שלא יודע גם עוקבת אחרי המשתמשים שלה אולי היה להם קטע חד פעמי עם האזנות לשיחות
אבל יש לה בצורה תמידית ריגול במערכת מי שרוצה מוזמן לבדוק
אני לא יודע אם בווינדוס זה אפשרי אבל בלינוקס אתה יכול להפעיל תוכנה עם פרמטר מסויים שעוקב אחרי כל הגישות של התוכנה למערכת ההפעלה ולקבצים למי שיעלה את סקייפ בצורה כזאת יראה שיש דברים שהוא לא ידע על התוכנה
אגב יש על זה גם כתבות ברשת
למי ששואל לכלי קוראים <style type="text/css">p, li { white-space: pre-wrap; }</style>strace

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י אלי אלימלך;479279:
בניגוד לג'ימייל, שיש לה הוה ועתיד אצל החרדים, לפייסבוק לכאורה אין סיכוי לפרוץ לציבור החרדי על כל סוגי חסימותיו וסינוניו:cool:. כל עוד הרשת מבוססת על היכרויות מהירות ושטיבלאך וירטואלים.

תסכים איתי שהמדד להצלחה אינטרנטית, זה ממש לא ה-הווה והעתיד של הגולשים החרדיים :)

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תסכים איתי שמש לא זה מה שחשבתי

גלל זה צירפתי סמיילי ליד ההודעה שלי..
עיקר הציניות היתה על הנושא כאן שלא כל כך נוגע להרבה גולשים.

מענין מאד אם יש סיכוי שפייסבוק יותר באופן מסויים על ידי ועדת הרבנים לענייני תקשורת.
דבר כזה חייב להיות, לכאורה, בצירוף כמה תנאים מינימליים:
א. חשיפה אמיתית לפי מספר זהות של משתמש, ללא אפשרות להתחבאות מאחורי שם דמיוני.
ב. הפרדה מלאה כמובן בין גברים לנשים, ברמת האתר ואפשרויותיו, ואפילו בפרסומים. (לדוגמא עיקר הפרסומות לגברים יהיו על סופרי סת"ם וגמרות עוז והדר:):):):). ועיקר הפרסומות לנשים יהיו על מכירות סוף עונה ומכירות קוסמטיקה. כמובן שגם העיצוב יהיה ורוד אצל נשים וכחול וסגנונו אצל הגברים)
ג. אפשרות כניסה רק לנשואים ומגיל 20 ומעלה.
ד. ביקורת חכמה ומדוקדמת על תכנים ציבוריים.
מה דעתכם?

wmw

משתמש פעיל
D I G I T A L
אלי [אתה] מלך
תאמין לי שבא לי להתבטא ולענות / להוסיף על דבריך
אבל אני חושש שהורדה של הפורום לרמה שכזו חורגת מההגדרות ומהאווירה המקצועית
אז בא נשאיר את הרבנים והוועדות למיניהם מחוץ לפורום

Shlomi

משתמש פעיל
D I G I T A L
ועוד הם מתגאים שכל השיחות ישמרו..
תחשבו על זה, כל מילה שאתם רושמים, כל דבר - הם יודעים עליכם הכל.
נניח שאין להם אינטרס - האבטחה של הפייסבוק זה דבר לא הכי יעיל..
אם לא יהיה שיפור באבטחה, זה יהיה כישלון ענק..

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה