בשרי מחפשת מתכון לקציצות בשר לא שרויה

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין לי מתכון עם כמויות
אבל אני הכנתי: בשר טחון, בצל מטוגן, קמח תפו"ד וקמח שקדים, ביצה, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
להרתיח מים עם מלח ולהכניס אחרי שרתח לבישול
יצא טעים מאד
עשיתי מאינטואיציה אז אין לי כמויות כלל
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
אין לי מתכון עם כמויות
אבל אני הכנתי: בשר טחון, בצל מטוגן, קמח תפו"ד וקמח שקדים, ביצה, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
להרתיח מים עם מלח ולהכניס אחרי שרתח לבישול
יצא טעים מאד
עשיתי מאינטואיציה אז אין לי כמויות כלל
בעיה,
חייבת מתכון מדויק, (אחרת לא מצליח לי)
וגם אין לי קמח שקדים
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
בעיה,
חייבת מתכון מדויק, (אחרת לא מצליח לי)
וגם אין לי קמח שקדים
מתכון מדויק אין לי, אבל על כל חצי קילו טחון, אפשר להוסיף ביצה קשה טחונה וביצה חיה (בצל, שום וכדו' תוסיפי לפי הטעם)
הביצה הקשה הטחונה נותנת מרקם דומה ללחם מושרה וסחוט עוזרת להתגבשות העיסה.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
500 גרם טחון (לא משנה מה עוף או הודו או מעורבב)
5 בצלים מטוגנים על מחבת ומרוסקים היטב בבלנדר
2 בצלים חיים מרוסקים במקל בלנדר.
4 או 5 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
תבלינים - מלח פלפל מעט פפריקה.

(אפשר להוסיף מעט ירק למי שאוהב כמו דזר מרוסק דק דק או קישוא או פוחי אדמה דקדק)

העיסה מעט דלילה אבל הקציצות רכות ונימוחות.
בתאבון.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
500 גרם טחון (לא משנה מה עוף או הודו או מעורבב)
5 בצלים מטוגנים על מחבת ומרוסקים היטב בבלנדר
2 בצלים חיים מרוסקים במקל בלנדר.
4 או 5 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
תבלינים - מלח פלפל מעט פפריקה.

(אפשר להוסיף מעט ירק למי שאוהב כמו דזר מרוסק דק דק או קישוא או פוחי אדמה דקדק)

העיסה מעט דלילה אבל הקציצות רכות ונימוחות.
בתאבון.
כ"כ הרבה בצל?
זה מורגש?
אין לי מקל בלנדר,
יש לי בלנדר רגיל שהוא פרווה,
הבצל לא יהפוך אותו לבשרי?
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני הוספתי לחצי קילו בשר טחון
כף בצל קצוץ מטוגן על אש נמוכה עד להשחמה טובה.
פירה מ2 תפוחי אדמה בינוניים
כפית "פפריקה"- גמבה חתוכה דק ומבושלת עד שנהיית כמין ריבה עם צבע אדום.
2 חלמונים (שנשארו לי ממתכון אחר, תכלס הייתי מוסיפה ביצה שלמה)
מלח
ומי שמשתמשת אפשר להוסיף פטרוזיליה

בישלתי ברוטב עם בצל מטוגן ופפריקה כנ"ל. ומים.
יצא ממש טעים. רך ושומר על צורה יפה ולא מקווצצת.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון של חמי:

ק"ג הודו טחון

4 ביצים קשות

2 ביצים רכות

1 כוס גדושה בצל מטוגן

1 בצל בינוני

2 תפו"א

מלח ופלפל

הכנה:

לטחון את כל המרכיבים חוץ מההודו במטחנת בשר לערבב, לפרוס כמות גדולה של בצל דק, לשטוח על התבנית, ליצור קציצות, לשפוך מעט שמן ולאפות על חום נמוך כשעתיים, להפוך כשמשחים

מעדן!!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בנוסף לבצל המטוגן?
התנור שלי פרווה...
הקציצות נאפות בתנור ממילא

אבל אם את רוצה לטגן-אין צורך בבצל הפרוס (הוא משמש כמצע לקציצות שנאפות בתנור)
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
500 גר' בשר טחון / הודו / עוף
1 ביצה
3 כפות שבבי תפו"א
מלח
פלפל שחור
אבקת שום

ללוש היטב

רוטב:
1 רסק עגבניות קטן
3 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
אבקת שום
קורט סוכר

להביא לרתיחה
ליצור קציצות קטנות בידיים לחות ולזרוק לרוטב הרותח
לבשל כחצי שעה / שעה - בקר צריך יותר זמן מהודו או עוף
טעים להגיש על פירה.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
500 גר' בשר טחון / הודו / עוף
1 ביצה
3 כפות שבבי תפו"א
מלח
פלפל שחור
אבקת שום

ללוש היטב

רוטב:
1 רסק עגבניות קטן
3 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
אבקת שום
קורט סוכר

להביא לרתיחה
ליצור קציצות קטנות בידיים לחות ולזרוק לרוטב הרותח
לבשל כחצי שעה / שעה - בקר צריך יותר זמן מהודו או עוף
טעים להגיש על פירה.
בעיה,
לא משתמשים ברסק עגבניות, לא בא. שום ולא בשבבי תפו"א
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה