מידע שימושי מחפשת מתכון לסימני החג - כרתי.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ועוד לפני המתכון - איך מנקים את הלוף?
ואז - איך מכינים ממנו את קציצות הכרתי?(בתקווה שזה לא מסובך מידי...)
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בכלל לא מסובך....
ניחוחת שבת וחג יש לך?
המתכון שם מצוין
הדבר היחיד שאני עושה שונה...
את הלוף אני מאדה ולא מבשלת במים
יותר עסיסי בעיני

אה ואם אין לך תספר אז... תעדכני ואסרוק לך
 

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ניקוי:
קוצצים את העלים הארוכים, קוצצים את הבסיס, חותכים לאורך הלוף, ופותחים עלה עלה.
משרים במים עם סבון למשך כמה דקות, ואז שוטפים אחד אחד. זו ההתעסקות הקשה פה.

מתכון:
אני מבשלת תפו"א (תלוי בכמות של הלוף) נגיד אחד בינוני לכל 2-3 יחי' לוף.
כמו"כ מבשלת את הלוף במים עם מלח בישול די קצר, של 15 ד'.
מסננים את המים, ומרסקים ריסוק חזק, גם את הלוף וגם את התפו"א.
ניתן להוסיף בצל מטוגן לעיסה, לא חובה.
מעט תיבול, ביצים, קמח כדי שתהיה עיסה יציבה.
ומטגנים.

יוצא מעדן!
 

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
בכלל לא מסובך....
ניחוחת שבת וחג יש לך?
המתכון שם מצוין
הדבר היחיד שאני עושה שונה...
את הלוף אני מאדה ולא מבשלת במים
יותר עסיסי בעיני

אה ואם אין לך תספר אז... תעדכני ואסרוק לך
יש לי את הספר, תודה! הבעיה שאין לי מטחנת בשר.., לכן ביקשתי מתכון..
 

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ניקוי:
קוצצים את העלים הארוכים, קוצצים את הבסיס, חותכים לאורך הלוף, ופותחים עלה עלה.
משרים במים עם סבון למשך כמה דקות, ואז שוטפים אחד אחד. זו ההתעסקות הקשה פה.

מתכון:
אני מבשלת תפו"א (תלוי בכמות של הלוף) נגיד אחד בינוני לכל 2-3 יחי' לוף.
כמו"כ מבשלת את הלוף במים עם מלח בישול די קצר, של 15 ד'.
מסננים את המים, ומרסקים ריסוק חזק, גם את הלוף וגם את התפו"א.
ניתן להוסיף בצל מטוגן לעיסה, לא חובה.
מעט תיבול, ביצים, קמח כדי שתהיה עיסה יציבה.
ומטגנים.

יוצא מעדן!

איך את מרסקת? בבלנדר?
 

saryk

משתמש מקצוען
חבל...
הלוף הוא בעצם בצל. בבישול הוא קצת מאבד מהטעם שלו.
אני טיגנתי בצל רגיל, והוספתי אחכ את הלוף קצוץ לקוביות, טיגנתי עוד זמן ממושך גם אותו.
ועשיתי מזה מאפינס = פשטידות בצל אישיות.
מוסיפים קמח ביצים שמן ותיבול -מל"פ, א' מרק. ולתנור. אפשר לפזר מלמעלה פרורי לחם.
יצא מעדן!!!!!
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מנקה, חותכת, לא מבשלת ולא מאדה, מוסיפה ביצים,קמח,מלח ומטגנת- כלום עבודה ויוצא מעדן, אני עושה כמות ענקית כשי שלא יריבו...
 

יעלי מיכאלי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@brur
אני ממש אשמח לקבל את המתכון של צפורה קרייזמן
ואם יש גם מתכונים לשאר הסימנים אני ממש אשמח(סילקא, קרא ורוביא)
תודה!!
 

חשמל

אמנות העימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
קצצתי את הלוף וטיגניתי ערבבתי עם ביצה פרורי לחם טיפה קמח שידבק העיסה וקצת מלח וטגנתי לקציצות
(יצא כמות קטנה מלוף אחד 10 קציצות) אפשר להוסיף בצל מטוגן
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

קבצים מצורפים

  • scan.jpg
    scan.jpg
    KB 274 · צפיות: 181
  • scan0001.jpg
    scan0001.jpg
    KB 302.7 · צפיות: 173
  • scan0002.jpg
    scan0002.jpg
    KB 343 · צפיות: 154

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה