היה כאן EMV IGG -מה זה נקרא?לא חזרה על התפקודי כבד עכשיו כשהתלוננת על חולשה? כי מה שהבאת תקין לגמרי...
ולא ראיתי ששלחת את ה EBV IGM. כי ממה שהבאת לא ברור על סמך מה היא אמרה שיש לך מונו
מה ההבדל בינהם?
היה כאן EMV IGG -מה זה נקרא?לא חזרה על התפקודי כבד עכשיו כשהתלוננת על חולשה? כי מה שהבאת תקין לגמרי...
ולא ראיתי ששלחת את ה EBV IGM. כי ממה שהבאת לא ברור על סמך מה היא אמרה שיש לך מונו
היה כאן EMV IGG -מה זה נקרא?
מה ההבדל בינהם?
ומה שרשום לי IGG זה אומר שיש לי לא?בדיקת דם
ניתן לאבחן את הנגיף על ידי בדיקת דם לנוכחות נוגדנים לנגיף. נוגדנים יתפתחו בעקבות זיהום ראשוני, או בעקבות זיהום ישן. בדיקת הדם מכמתת את רמתם של שני נוגדנים: IgG ו- IgM.
- במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'.
- IgM מצביע על הדבקה נוכחית או בעת האחרונה, ולכן תוצאה רצויה היא שלילית, או 'negative'.
זה נכון, לפי מה ששלחת היה לך דוקא CMV כנראה די מזמן ,ומה שרשום לי IGG זה אומר שיש לי לא?
הרופאה טוענת שזה בירידה כי א זה היה בעיצומה היה צריך להיות רשום לפחות מעל1,000 ואם זה מתחת ממש לא רשום בכלל מספר
שיגעתי אותךזה נכון, לפי מה ששלחת היה לך דוקא CMV כנראה די מזמן ,
במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'[מנסיוני אם זה עדיין ספיר זה אומר שהיה לאחרונה כמו שהיא אמרה] כבר לא פעיל אבל בכלל. [לכן יצא שלילי בIGM] על הEBV לא שלחת בכלל את התוצאה. בקיצור - אם התפקודי כבד שלך לא גבוהים אז נראה לי שאין לך מה לדאוג, ולא לחפש רופאים ולא תמציות פלא.
טוב. קודם כל סוף לכל נתקן. אין דבר כזה EMV יש שניים [שבודקים בבדיקות. יש יותר ברעיון]:אחד מה שהיו קורים פעם מונו- EBV שעושה חולשה קיצונית [קיצונית! שא"א לעמוד על הרגליים כפשוטו] בשבועות הראשונים ואחכ חולשה פחות חזקה ע"פ חודשים ויותר . [לכן פעם היו אומרים על כל מורה בשמירה שיש לה מונו...] השני זה CMV שמרגיש כמו שפעת ארוכה מידי, חום גבוה וכאבי גרון ע"פ כמה שבועות. הוא שונה בעיקר בשני דברים: א. הוא מסוכן לנשים בהריון. ב. הוא יותר שכיח גם אצל ילדים.שיגעתי אותך
אבל לא כ''כ הבנתי אותך לגביי הEMV
אם היה לי בדיקה שלו בIGG אני אדע אם גמרתי אם זה או לא?
קודם כל את נראית שוחה היטב בחומר מקווה מתפקיד אחות ולא מנסיון עברטוב. קודם כל סוף לכל נתקן. אין דבר כזה EMV יש שניים [שבודקים בבדיקות. יש יותר ברעיון]:אחד מה שהיו קורים פעם מונו- EBV שעושה חולשה קיצונית [קיצונית! שא"א לעמוד על הרגליים כפשוטו] בשבועות הראשונים ואחכ חולשה פחות חזקה ע"פ חודשים ויותר . [לכן פעם היו אומרים על כל מורה בשמירה שיש לה מונו...] השני זה CMV שמרגיש כמו שפעת ארוכה מידי, חום גבוה וכאבי גרון ע"פ כמה שבועות. הוא שונה בעיקר בשני דברים: א. הוא מסוכן לנשים בהריון. ב. הוא יותר שכיח גם אצל ילדים.
הדבר השלישי הוא שהוא לא משאיר שאריות כמו הEBV והתקפים חוזרים מעבר לשנה הראשונה.
והעיקר זה שהנוכחות של הוירוס כן או לא פחות משנה . משמעותי רק שהילד של מישהי לא יידבק וידביק את הגננת/הדודה שבתחילת הריון בCMV.
מה שמשנה זה האם התפקודי כבד שלך ALKP AST ALT לא גבוהים מעל הנורמה, ואז את חופשיה ומאושרת לחייך. [ממליצה לכל מי שמרגישה חולשה לבקש מהרופאה להוסיף תפקודי כבד בבדיקות דם, חוץ מברזל ומחסני ברזל, ויטמין די ובי 12 - כל הגורמים לחולשה.] רק בריאות!
אם את מרגישה שוב חולשה כדאי לחזור על כל הסט. אף פעם לא הבנתי למה הבדיקות זה לא בשיטת אם כבר אז כבר. לבדוק תפקודי כבד, ברזל ומחסני ברזל, ויטמין די ובי 12 - כל הגורמים לחולשה.קודם כל את נראית שוחה היטב בחומר מקווה מתפקיד אחות ולא מנסיון עבר
דבר שני כל מה שהלחיצו כאן את אומרת שאם אני מרגישה טוב אז הכל טוב(יכול להיות שיהיו לי התקפים חוזרים של חולשה ?)
האם כדאי לבקש מהרופאה עכשיו שוב בדיקה לתפקודי כבד וכן לEMV IGM שלא עשתה לי כדי לראת אם זה עבר או לא?(איך שהבנתי עם הבנתי המצומצמת ממך שהIGM בEMV בודק האם עבר לי או לא?)
לי היה מחלת הנשיקה.אני מאתמול עם חום הכי הרבה 38
חולשה נוראית ביותר כמו סמרטוט לא מצליחה לזוז
הלכתי היום לרופאה בלי טיפת כח והיא אמרה שלפי התסמינים זה נראה לה מחלת הנשיקה ויש עכשיו הרבה אנשים עם זה
מה שהבנתי שאין משהו לעזור לי
ואני בדכאון שאין לי טיפת כח (אני אישה פעילה מאוד ופתאום לרתק אותי למיטה זה הזוי מבחינתי)
ויש לי נופש ביום ב' הקרוב
יש משהו טבעי שיכול לזרז את ההחלמה?
לא מדויק.
יש 2 זנים של וירוס המכונה "מונו" CMV ו- EBV (בכל אחד מהם, כמו בכל וירוס אחר יש תתי זנים..)
את שניהם אפשר לראות בבדיקות דם. הצורך בחזרה על בדיקות דם זה לבדוק את כמות הנוגנדים כדי לשער את זמן ההדבקה ולפי זה האם הוירוס פעיל כרגע (IGG לעומת IGM)
(אגב, בכל הריון שולחים לעשות את הבדיקות הללו)
מנסיון-
ד"ר לייפר מהר נוף בירושלים הוא שליח משמים!!
הוא בודק את זה במקום ובמידה וזה אכן שייך למשפחת ה"מונו" יש לו הוראות מדויקות לטיפול, ולחיזוק הגוף
בעז"ה תוך שבוע מקסימום!!! את אחרי זה.
מה שכן, שמעתי פעם שיש אפשרות לטפל בזה רק בתחילת הוירוס.
לבן שלי היה CMVלא ידוע לי שCMV גורם לחולשה כל שהי ובדיוק לכן בודקים בכל בדיקת דם אם נדבקו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: