התייעצות מחלת הנשיקה-הבו לי עיצה!!

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא חזרה על התפקודי כבד עכשיו כשהתלוננת על חולשה? כי מה שהבאת תקין לגמרי...
ולא ראיתי ששלחת את ה EBV IGM. כי ממה שהבאת לא ברור על סמך מה היא אמרה שיש לך מונו
היה כאן EMV IGG -מה זה נקרא?
מה ההבדל בינהם?

ללדת אחרת

משתמש פעיל
היה כאן EMV IGG -מה זה נקרא?
מה ההבדל בינהם?

בדיקת דם​

ניתן לאבחן את הנגיף על ידי בדיקת דם לנוכחות נוגדנים לנגיף. נוגדנים יתפתחו בעקבות זיהום ראשוני, או בעקבות זיהום ישן. בדיקת הדם מכמתת את רמתם של שני נוגדנים: IgG ו- IgM.

• במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'.
  • IgM מצביע על הדבקה נוכחית או בעת האחרונה, ולכן תוצאה רצויה היא שלילית, או 'negative'.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

בדיקת דם​

ניתן לאבחן את הנגיף על ידי בדיקת דם לנוכחות נוגדנים לנגיף. נוגדנים יתפתחו בעקבות זיהום ראשוני, או בעקבות זיהום ישן. בדיקת הדם מכמתת את רמתם של שני נוגדנים: IgG ו- IgM.

• במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'.
  • IgM מצביע על הדבקה נוכחית או בעת האחרונה, ולכן תוצאה רצויה היא שלילית, או 'negative'.
ומה שרשום לי IGG זה אומר שיש לי לא?
הרופאה טוענת שזה בירידה כי א זה היה בעיצומה היה צריך להיות רשום לפחות מעל1,000 ואם זה מתחת ממש לא רשום בכלל מספר

Yael T

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לה איך לעזור לך - דורית - 0527677845
היא מוכרת ראונד זה טבעי ועוזר פלאים מניסיון רבים!
תדברי איתה היא תדריך אותך איך לקחת וכו
בהצלחה ורפו"ש

ללדת אחרת

משתמש פעיל
ומה שרשום לי IGG זה אומר שיש לי לא?
הרופאה טוענת שזה בירידה כי א זה היה בעיצומה היה צריך להיות רשום לפחות מעל1,000 ואם זה מתחת ממש לא רשום בכלל מספר
זה נכון, לפי מה ששלחת היה לך דוקא CMV כנראה די מזמן ,
במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'[מנסיוני אם זה עדיין ספיר זה אומר שהיה לאחרונה כמו שהיא אמרה] כבר לא פעיל אבל בכלל. [לכן יצא שלילי בIGM] על הEBV לא שלחת בכלל את התוצאה. בקיצור - אם התפקודי כבד שלך לא גבוהים אז נראה לי שאין לך מה לדאוג, ולא לחפש רופאים ולא תמציות פלא.

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון, לפי מה ששלחת היה לך דוקא CMV כנראה די מזמן ,
במידה שהייתה חשיפה בעבר לנגיף, ה- IgG יהיה חיובי, ולכן תוצאה רצויה היא 'positive'[מנסיוני אם זה עדיין ספיר זה אומר שהיה לאחרונה כמו שהיא אמרה] כבר לא פעיל אבל בכלל. [לכן יצא שלילי בIGM] על הEBV לא שלחת בכלל את התוצאה. בקיצור - אם התפקודי כבד שלך לא גבוהים אז נראה לי שאין לך מה לדאוג, ולא לחפש רופאים ולא תמציות פלא.
שיגעתי אותך
אבל לא כ''כ הבנתי אותך לגביי הEMV
אם היה לי בדיקה שלו בIGG אני אדע אם גמרתי אם זה או לא?

ללדת אחרת

משתמש פעיל
שיגעתי אותך
אבל לא כ''כ הבנתי אותך לגביי הEMV
אם היה לי בדיקה שלו בIGG אני אדע אם גמרתי אם זה או לא?
טוב. קודם כל סוף לכל נתקן. אין דבר כזה EMV:) יש שניים [שבודקים בבדיקות. יש יותר ברעיון]:אחד מה שהיו קורים פעם מונו- EBV שעושה חולשה קיצונית [קיצונית! שא"א לעמוד על הרגליים כפשוטו] בשבועות הראשונים ואחכ חולשה פחות חזקה ע"פ חודשים ויותר :( . [לכן פעם היו אומרים על כל מורה בשמירה שיש לה מונו...] השני זה CMV שמרגיש כמו שפעת ארוכה מידי, חום גבוה וכאבי גרון ע"פ כמה שבועות. הוא שונה בעיקר בשני דברים: א. הוא מסוכן לנשים בהריון. ב. הוא יותר שכיח גם אצל ילדים.
הדבר השלישי הוא שהוא לא משאיר שאריות כמו הEBV והתקפים חוזרים מעבר לשנה הראשונה.
והעיקר זה שהנוכחות של הוירוס כן או לא פחות משנה . משמעותי רק שהילד של מישהי לא יידבק וידביק את הגננת/הדודה שבתחילת הריון בCMV.
מה שמשנה זה האם התפקודי כבד שלך ALKP AST ALT לא גבוהים מעל הנורמה, ואז את חופשיה ומאושרת לחייך. [ממליצה לכל מי שמרגישה חולשה לבקש מהרופאה להוסיף תפקודי כבד בבדיקות דם, חוץ מברזל ומחסני ברזל, ויטמין די ובי 12 - כל הגורמים לחולשה.] רק בריאות!

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב. קודם כל סוף לכל נתקן. אין דבר כזה EMV:) יש שניים [שבודקים בבדיקות. יש יותר ברעיון]:אחד מה שהיו קורים פעם מונו- EBV שעושה חולשה קיצונית [קיצונית! שא"א לעמוד על הרגליים כפשוטו] בשבועות הראשונים ואחכ חולשה פחות חזקה ע"פ חודשים ויותר :( . [לכן פעם היו אומרים על כל מורה בשמירה שיש לה מונו...] השני זה CMV שמרגיש כמו שפעת ארוכה מידי, חום גבוה וכאבי גרון ע"פ כמה שבועות. הוא שונה בעיקר בשני דברים: א. הוא מסוכן לנשים בהריון. ב. הוא יותר שכיח גם אצל ילדים.
הדבר השלישי הוא שהוא לא משאיר שאריות כמו הEBV והתקפים חוזרים מעבר לשנה הראשונה.
והעיקר זה שהנוכחות של הוירוס כן או לא פחות משנה . משמעותי רק שהילד של מישהי לא יידבק וידביק את הגננת/הדודה שבתחילת הריון בCMV.
מה שמשנה זה האם התפקודי כבד שלך ALKP AST ALT לא גבוהים מעל הנורמה, ואז את חופשיה ומאושרת לחייך. [ממליצה לכל מי שמרגישה חולשה לבקש מהרופאה להוסיף תפקודי כבד בבדיקות דם, חוץ מברזל ומחסני ברזל, ויטמין די ובי 12 - כל הגורמים לחולשה.] רק בריאות!
קודם כל את נראית שוחה היטב בחומר מקווה מתפקיד אחות ולא מנסיון עבר;)
דבר שני כל מה שהלחיצו כאן את אומרת שאם אני מרגישה טוב אז הכל טוב(יכול להיות שיהיו לי התקפים חוזרים של חולשה ?)
האם כדאי לבקש מהרופאה עכשיו שוב בדיקה לתפקודי כבד וכן לEMV IGM שלא עשתה לי כדי לראת אם זה עבר או לא?(איך שהבנתי עם הבנתי המצומצמת ממך שהIGM בEMV בודק האם עבר לי או לא?)

ללדת אחרת

משתמש פעיל
קודם כל את נראית שוחה היטב בחומר מקווה מתפקיד אחות ולא מנסיון עבר;)
דבר שני כל מה שהלחיצו כאן את אומרת שאם אני מרגישה טוב אז הכל טוב(יכול להיות שיהיו לי התקפים חוזרים של חולשה ?)
האם כדאי לבקש מהרופאה עכשיו שוב בדיקה לתפקודי כבד וכן לEMV IGM שלא עשתה לי כדי לראת אם זה עבר או לא?(איך שהבנתי עם הבנתי המצומצמת ממך שהIGM בEMV בודק האם עבר לי או לא?)
אם את מרגישה שוב חולשה כדאי לחזור על כל הסט. אף פעם לא הבנתי למה הבדיקות זה לא בשיטת אם כבר אז כבר. לבדוק תפקודי כבד, ברזל ומחסני ברזל, ויטמין די ובי 12 - כל הגורמים לחולשה.
כל מה ש"הלחיצו" אותך נכון לגמרי אם היית בעיצומה של מחלת כבד פעילה. לנוח יותר, לא להעמיס ביצים ומטוגנים, להסתייע בתוספי תזונה שונים - כל זה מסייע לכבד להחלים יותר נכון ויותר בשלמות.
למרבה הצער למונו יש נטיה לחזור בהתקפים משניים, גם אחרי שנה ושנתיים, ויש דעות שזה קשור להתנהלות לא נכונה ולהחלמה לא מושלמת ממנו.

אינסופית

משתמש צעיר
אני מאתמול עם חום הכי הרבה 38
חולשה נוראית ביותר כמו סמרטוט לא מצליחה לזוז
הלכתי היום לרופאה בלי טיפת כח והיא אמרה שלפי התסמינים זה נראה לה מחלת הנשיקה ויש עכשיו הרבה אנשים עם זה
מה שהבנתי שאין משהו לעזור לי
ואני בדכאון שאין לי טיפת כח (אני אישה פעילה מאוד ופתאום לרתק אותי למיטה זה הזוי מבחינתי)
ויש לי נופש ביום ב' הקרוב
יש משהו טבעי שיכול לזרז את ההחלמה?
לי היה מחלת הנשיקה.
חודש עייפות נוראית וחולשה מידי פעם
לפעמיים כאב גם הגרון
אבל העייפות היתה הכי קשה,
מה גם שלקח זמן עד שעליתי על זה ולא הבנתי למה אני ככ עיפה.
שזה עבר לי הרגשתי אסיר שיוצא מהמיטה...
רפואה שלמה!

שרה41102

משתמש פעיל
לא מדויק.
יש 2 זנים של וירוס המכונה "מונו" CMV ו- EBV (בכל אחד מהם, כמו בכל וירוס אחר יש תתי זנים..)
את שניהם אפשר לראות בבדיקות דם. הצורך בחזרה על בדיקות דם זה לבדוק את כמות הנוגנדים כדי לשער את זמן ההדבקה ולפי זה האם הוירוס פעיל כרגע (IGG לעומת IGM)
(אגב, בכל הריון שולחים לעשות את הבדיקות הללו)
מנסיון-
ד"ר לייפר מהר נוף בירושלים הוא שליח משמים!!
הוא בודק את זה במקום ובמידה וזה אכן שייך למשפחת ה"מונו" יש לו הוראות מדויקות לטיפול, ולחיזוק הגוף
בעז"ה תוך שבוע מקסימום!!! את אחרי זה.
מה שכן, שמעתי פעם שיש אפשרות לטפל בזה רק בתחילת הוירוס.

מצטרפת לרעיון הזנים אבל שתיהם מכונים נשיקה. CMV היה לי בהריון ורופאה אמרה שזה נשיקה.
היה לי חום שבוע וחולשה מטורפת וחזרתי לעצמי ולאומת זאת בעלי נדבק חום נמוך למשך שבועיים ועד חודשיים חולשה של סמרטוט (בשונה ממני).

מומלץ ברזל אבקה של אלטמן- נספג ביעילות ואני שמעתי שלוקחים 2 ביום טיפה יקר אבל מחולל שינויים .

rachel123

משתמש חדש
אני שבועיים סבלתי ממחלת הנשיקה
חום לא יורד
גרון נפוח ומדולק
כאבי בטן עליונה כתוצה מכבד מוגדל
הדבר היחיד שעזר לי בהמלצת פרופסור בכיר בן משפחה
הוא נתן לי כדורים שנקראים פטריות שטאקי ויום למחרת הרגשתי טוב יותר וכמה ימים אחר כך כל התסמינים נעלמו.
זמין בכל בית מרקחת
יש גם פטריות עוצמה שזה שילוב של שלושה פטריות.
שמעתי עוד מישהו שלקח בהמלצתי ועזר לו

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא ידוע לי שCMV גורם לחולשה כל שהי ובדיוק לכן בודקים בכל בדיקת דם אם נדבקו
לבן שלי היה CMV
וזה התבטא בחולשה שיעול כאבי גרון וחום שעולה ויורד, לקח כמה שבועות עד שעבר לגמרי...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה