מידע שימושי מחלימים. התחסנתם או לא?

מצב
הנושא נעול.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אם התחסנתי 2 חיסונים ולכאורה אני גם מחלימה ( לא מאומת מקופ"ח, אלא לא הרגשתי טוב ולא היה לי כלל ריח),
יש סיבה שאני יעשה חיסון שלישי?
אני הבנתי שלא
בקטיפה של השבוע היה קופת חולים שהוציאו שאלות ואחת השאלות זה מה שרשמת והיה רשו שם שלא צריך
אבל לשעתי תשאלי רב או רופא

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אם התחסנתי 2 חיסונים ולכאורה אני גם מחלימה ( לא מאומת מקופ"ח, אלא לא הרגשתי טוב ולא היה לי כלל ריח),
יש סיבה שאני יעשה חיסון שלישי?
חבל שלא בדקת אם זה היה קורונה

סופרוומן

משתמש מקצוען
התכוונתי שהחלמה היא יותר מחיסון,
ככה פורסם
נכון, מחלימים יותר חסינים ממחוסנים. גם את זה רואים בגרפים. אבל זה לא מה שכתבת...
אבל חיסון? הוכח שזה לא מועיל... אז למה?
זו הטעייה.
חוץ מזה שגם מחלימים תלוי כמה זמן עבר מההחלמה. כי כאמור מס' הנוגדנים יורד בהתמדה.

המקל והגזר

משתמש מקצוען
אין תשובה לשום שאלה.
גם לרופאים אין תשובות לכל השאלות המסובכות שעולות כאן.
הקורונה מפתיעה כל פעם מחדש מכיוון אחר.
ואנחנו יהודים מאמינים בני מאמינים עושים השתדלות, ושכל אחד יחליט מה ההשתדלות שלו.

גם כמות הנוגדנים משתנה מאחד לשני, תגובת הגוף, משך הזמן שזה משפיע
כן מחלים ומחוסן, מחוסן בלי מחלים, מחוסן 6 פעמים....

בסוף רק הקב"ה קוצב חיים לכל אחד.

אני בעד חיסונים! התחסנתי כבר פעמיים מחכה לקבל את השלישי (כשיגיע תורי).

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מחלימים מקבלים רק מנה אחת בדיוק בגלל מה שכתבת. כיוון שיש להם אי אילו נוגדנים הם לא צריכים את שתי מנות החיסון.
במחקרים שנעשו ( גם אם לא על מספר גדול של אנשים בינתיים) מסתבר שככל שחולף הזמן מספר הנוגדנים יורד בהדרגה גם למחלימים. (ככל שהגיל צעיר יותר הנוגדנים נעלמו מהר יותר)
אני הבנתי שהנוגדנים שרואים שירדו זה לא הנקודה, כי גם אם ירדו- למחלימים יש זיכרון חיסוני.
ובכלל בכל ההמלצות הרשמיות , בכתבות של קופות החולים, עם השו"ת על החיסונים ובראיונות עם עסקני רפואה, לא מצאתי שום מילה על מחלימים, רק לבוא להתחסן באופן כללי.
לדעתי בהתחלה המליצו למחלימים להתחסן חיסון אחד, ואח"כ הפסיקו להמליץ להם, פשוט כי רואים שהם נדבקים פחות.
אבל באמת חסר נתונים.
לדעתי פחות משנה כמה מאומתים יש במחלימים או במחוסנים, כי החיסון או ההחלמה לא אמורים להגן מהדבקות אלא ממחלה קשה.
אני הייתי רוצה לראות נתון כזה:
כמה מתוך החולים הקשים (או המאושפזים) באחוזים- כמה מתוכם מחלימים, וכמה מחוסנים, וכמה מחלימים+ חיסון.
זה לדעתי היה נותן אינדקציה.

סופרוומן

משתמש מקצוען
אני הבנתי שהנוגדנים שרואים שירדו זה לא הנקודה, כי גם אם ירדו- למחלימים יש זיכרון חיסוני.
ובכלל בכל ההמלצות הרשמיות , בכתבות של קופות החולים, עם השו"ת על החיסונים ובראיונות עם עסקני רפואה, לא מצאתי שום מילה על מחלימים, רק לבוא להתחסון באופן כללי.
לדעתי בהתחלה המליצו למחלימים להתחסן חיסון אחד, ואח"כ הפסיקו להמליץ להם, פשוט כי רואים שהם נדבקים פחות.
אבל באמת חסר נתונים.
לדעתי פחות משנה כמה מאומתים יש במחלימים או במחוסנים, כי החיסון או ההחלמה לא אמורים להגן מהדבקות אלא ממחלה קשה.
אני הייתי רוצה לראות נתון כזה:
כמה מתוך החולים הקשים (או המאושפזים) באחוזים- כמה מתוכם מחלימים, וכמה מחוסנים, וכמה מחלימים+ חיסון.
זה לדעתי היה נותן אינדקציה.
כאן זה לא באחוזים אבל משקף מספיק לדעתי... יש הרבה יותר חולים קשה שלא מחוסנים
1629622830707.png

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
משקף מספיק לדעתי
בכלל לא מה שאני מחפשת...
אני מחלימה ורוצה שיכניסו גם מחלימים לגרף הזה...
כדי לדעת מה הסיכון שלהם באחוזים להגיע לחולי קשה ח"ו
לא ראיתי כאן מחלימים כלל...

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי שיש להם פשוט עניין רב לעודד את החיסונים, ולחקור על החיסונים,
ופחות על מחלימים,
למרות שלא מספיק ברורה הסיבה להתעלמות מציבור של מיליון איש מחלימים במדינה, ואין להם שום בעיה לשלוף את הנתון הזה גם ולהכניס אותו בגרפים, ולתת שקיפות גם בזה...
אותו הדבר בבדיקות סרולוגיות. למה זה ניתן בחינם עד גיל 12 ולא יותר? כי מגיל 12 תתחסנו..
אבל אם יש לי בבית ילד גדול יותר, ואני מעוניינת לדעת אם יש לו נוגדנים, כי הגיוני בעיני שיש כי היינו חולים- רק שהוא יצא שלילי, והרי ילדים שיצאו עם נוגדנים בסרולוגי- מקבלים תו ירוק. אבל בגלל שעבר את הגיל- תתחסן.
למה?? למה אין לי אפשרות לבחור- או בדיקה סרולוגית- ואז שיקבל תו ירוק אם יש נוגדנים, ואם יוצא שאין- שיתחסן, ..
אולי הבדיקה הסרולוגית יותר יקרה מחיסון??

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כאן זה לא באחוזים אבל משקף מספיק לדעתי... יש הרבה יותר חולים קשה שלא מחוסנים
צפה בקובץ המצורף 953577
נתון מעניין שכדי לשים לב אליו,

בעשרה ימים אחרונים אין עליה בכמות החולים הקשים המחוסנים, הכמות די יציבה (עם עליות וירידות קלות) על כ-20 חולים קשה למאה אלף איש מחוסנים.
לעומת זאת יש עליה תלולה בכמות החולים קשה הלא מחוסנים, מכ-120 חולים קשה למאה אלף לפני 10 ימים, לכ-225 חולים קשה למאה אלף איש לא מחוסנים כיום.

כך שכשומעים בתקשורת "עליה נוספת במספר החולים קשה" זה בסך הכל עליה בכמות של החולים קשה שבחרו לא להתחסן, לא בחולים קשה שהתחסנו.

סופרוומן

משתמש מקצוען
נתון מעניין שכדי לשים לב אליו,

בעשרה ימים אחרונים אין עליה בכמות החולים הקשים המחוסנים, הכמות די יציבה (עם עליות וירידות קלות) על כ-20 חולים קשה למאה אלף איש מחוסנים.
לעומת זאת יש עליה תלולה בכמות החולים קשה הלא מחוסנים, מכ-120 חולים קשה למאה אלף לפני 10 ימים, לכ-225 חולים קשה למאה אלף איש לא מחוסנים כיום.

כך שכשומעים בתקשורת "עליה נוספת במספר החולים קשה" זה בסך הכל עליה בכמות של החולים קשה שבחרו לא להתחסן, לא בחולים קשה שהתחסנו.
דיוק חשוב!

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
צ
יש מידע למתקדמים כמו זה:
אין שם גרפים משום מה. נראה לי זה מתיחס גם לשאלות שלך רק שאני לא מספיק משכלת כדי להבין אותם....
אני מתנדבת להסביר:
אנחנו יודעים שחיסונים מונעים תחלואה ותמותה ברמה מסויימת. כך שאם היינו מתעניינים באופן כללי אם להתחסן או לא וודאי שהתשובה המושכלת היא- כן!
השאלה כאן לא מתייחסת לכלל האוכלוסיה, אלא לנתח גדול ממנה של מחלימים. כאלו שעברו את הקורונה וכעת רוצים לדעת אם יש הבדל בשבילם בין להתחסן לבין ללעוס עלי קוקוס. אם החיסון מועיל יותר למחלימים או מיותר אחרי שהגוף כבר התמודד עם הנגיף.
השאלה היא למה בדומה לגרפים שמראים את המגמה בין אלו שמתחסניפ לשאינם. אין גרפים שמראים מחלימים מחוסנים לעומת מחלימים לא מחוסנים. הרי לא מדובר ב3 אנשים. אלא בנתח נכבד יותר.

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זכינו ואנחנו יכולים להתייעץ מפעם לפעם עם פרופסור סירל כהן
כידוע הוא אפמידיולוג דתי שאינו קשור למערכת הבריאות
כך שהוא אוביקטיבי לחלוטין
לגבי החיסון השלישי
מי שלא היה חולה וקיבל 2 חסונים ללכת מיד לקבל חיסון שלישי
מחלים שקיבל חיסון אחד, לפי הוראות משרד הבריאות בשלב זה הוא לא אמור להתחסן
(מחלים לא יכול לזמן תור באתר/אפלקצייה של הקופות)
אבל - אם הוא יכול לקבל חיסון (הקופות מעל גיל 40 לא עושות בעיות אם מגיעים מחלימים ללא תור למרכז חיסון)
ללכת ולהתחסן
המילים שלו "מחלים עם חיסון וחיסון בוסטר מוגן באופן המקסימלי שניתן היום.

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
השאלה היא למה בדומה לגרפים שמראים את המגמה בין אלו שמתחסניפ לשאינם. אין גרפים שמראים מחלימים מחוסנים לעומת מחלימים לא מחוסנים. הרי לא מדובר ב3 אנשים. אלא בנתח נכבד יותר.
שאלת השאלות שגם אני מחפשת לה תשובה המון זמן..
וזה לא נתונים שקשה לשלוף אתם,
שפשוט יוסיפו עוד פילוח אחד, גם של מחלימים,

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אנשים פשוט מחפשים הוכחות שזה נכון..
החיסון ממש לא מיותר לאנשים שלא חלו,
אבל יש מצב שלמחלימים הוא פשוט מיותר..
והיו יכולים לשקף את המידע הזה בקלות לכל ציבור המחלימים לו רק רצו
כמו שנותנים מידע וגרפים על מחוסנים מלא או חלןקית לעומת לא מחוסנים, גם המחלימים רוצים לראות איפה הם בגרפים, חוץ מהמלצה כללית שכדאי להם להתחסן

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זכינו ואנחנו יכולים להתייעץ מפעם לפעם עם פרופסור סירל כהן
כידוע הוא אפמידיולוג דתי שאינו קשור למערכת הבריאות
כך שהוא אוביקטיבי לחלוטין
לגבי החיסון השלישי
מי שלא היה חולה וקיבל 2 חסונים ללכת מיד לקבל חיסון שלישי
מחלים שקיבל חיסון אחד, לפי הוראות משרד הבריאות בשלב זה הוא לא אמור להתחסן
(מחלים לא יכול לזמן תור באתר/אפלקצייה של הקופות)
אבל - אם הוא יכול לקבל חיסון (הקופות מעל גיל 40 לא עושות בעיות אם מגיעים מחלימים ללא תור למרכז חיסון)
ללכת ולהתחסן
אנשים פשוט מחפשים הוכחות שזה נכון..
החיסון ממש לא מיותר לאנשים שלא חלו,
אבל יש מצב שלמחלימים הוא פשוט מיותר..
והיו יכולים לשקף את המידע הזה בקלות לכל ציבור המחלימים לו רק רצו
כמו שנותנים מידע וגרפים על מחוסנים מלא או חלןקית לעומת לא מחוסנים, גם המחלימים רוצים לראות איפה הם בגרפים, חוץ מהמלצה כללית שכדאי להם להתחסן
יש לך השכלה אפדימיולוגית?
קראת בעיון מה כתבתי?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה