נכתב ע"י GRN;2278479:ת"ד ברוב מוחלט של המקרים אינה גנטית
ודאי שהיא גנטית. הרי היא נובעת מכרומוזום עודף. איפה הוא נמצא אם לא בגנים? כוונתך שאיננה תורשתית.
נכתב ע"י GRN;2278479:ת"ד ברוב מוחלט של המקרים אינה גנטית
נכתב ע"י תהילהלוש;2278499:אני מכירה משהי שעובדת בדור ישרים ואמרה לי מפורשות שתסמונת דאון אינה תורשתית!!
הממוצע של.טאי זקס בארץ עומד על לידה אחת כל ארבע שנים.נכתב ע"י לאה ורחל;2278457:היום סכרת נעורים היא מחלה כ"כ נפוצה שקשה לי להאמין שיש מישהו שמוריד שיגוך בגלל שיש אח\ות שמתמודדים עם סכרת נעורים.
מי שמוריד שידוך בגלל שיש במשפחה תסמונת דאון או ילד מיוחד , לא עושה את זה בגלל שהוא פוחד מתורשה כי אין פה שום בעיה תורשתית
אלא בגלל שאין לו כח להתמודד עם זה
ואפשר לכבד אותו למרות זאת.
טייזאקס קיים היום? אתם מכירים מישהו שנולד לו ב20 שנה האחרונות ילד חולה בזה?
בכל מקרה אם עושים בדיקה של דור ישרים והיא יוצאת בסדר זה לא אמור לקרות
אז אני לא מבינה מה יש לחשוש להתחתן עם מישהו שיש לו במשפחה מחלה מסוג הזה שבודקים בדור ישרים
נכתב ע"י מיכל2;2278853:נ.ב.
לגבי טיי זאקס הילד האחרון נולד בשנת 2003
לפי אתר מאוחדת
נכתב ע"י מיכל2;2278853:נ.ב.
לגבי טיי זאקס הילד האחרון נולד בשנת 2003
לפי אתר מאוחדת
סכרת מסוג 1- נעורים היא לא תורשתית. היא מום מולד בלבלב כמו כל מום מולד אחר שאינו תורשתי.גמה סוכרת, צר לי לומר שאין מושג על ההבדל בין סוג 1 לסוג 2 ומה מהם תורשתי והאם סוכרת הריון היא תורשתית או לא כי אף פעם ב"ה לא נחשפתי והתעסקתי עם הנושא!!!
נכתב ע"י ניוזמן;2278599:מכיר אדם שלבנו היה אפילפסיה
הציעו לו בחורה שאחיה פעם בלע את הלשון ואחד הרופאים אמר שיכול להיות שזה קשור לאפילפסיה אך לא היה לאח ההוא שום ארוע חוץ מהנ"ל
כיון שכך הלך האב להתייעץ עם גדול [היה לו חשש אולי זה מגביר את סיכויי התורשתיות]וקיבל תשובה שאפשר לגשת לשידוך אך הלה "דייק" מדבריו שאפשר גם לא לגשת היינו שזה בדיעבד לכך הוא הוריד את ההצעה ושידך את בנו{שהיה בחור חשוב מאד} עם משפחה בעלי תשובה אמנם משפחה טובה
עוד סיפור משפחה שהורידו שידוכים על ימין ועל שמאל בגלל שיש איזה קרוב שהוא לא 100% חלק לבסוף השתדכו עם משפחה שלא רק שהאבא עצמו בעייתי ידוע אלא כל המשפחה המורחבת סובלת מי יותר ומי פחות
ללמדך שמה שצריך לקרות קורה נגד כל הגיון אכן נסתרות דרכי ה'
ועדיין לא הבנתי למה מישהו שיש לו בעיה רפואית כלשהי, נניח לבקנות, צריך להתחתן עם מישהי עם בעיה רפואית. מה הקשר?
נכתב ע"י אפכא מסתברא;2279181:למה שוק בשר ולא שוק אתרוגים?
נכתב ע"י אפכא מסתברא;2279181:למה שוק בשר ולא שוק אתרוגים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: