עזרה מחיר פרשיות תפילין

ניק 7446

משתמש פעיל
ספרדי אינו חצי מחיר, הוא בסביבות אותו מחיר, אך בדרך כלל קצת יותר זול.
מבדיקה אצל סופר מאנ"ש מחיר לתפילין ספרדי בתים ופרשיות זה עניין של 4 - 4.5 אלף

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
ספרדי אינו חצי מחיר, הוא בסביבות אותו מחיר, אך בדרך כלל קצת יותר זול.
מבדיקה אצל סופר מאנ"ש מחיר לתפילין ספרדי בתים ופרשיות זה עניין של 4 - 4.5 אלף
ואשכנזי יכול להגיע למחיר הזה לפרשיות בלבד, דהיינו בסביבות 50 אחוז פלוס מינוס.

ממליץ ביותר לקנות אצל סופר שיודע את ההלכות כמה שיותר טוב,
כמו שכתב קודמי, הזהירות בכתיבת תפילין היא בדקי דקויות,
ומי שלא יודע את כל ההלכות... גם אם הוא יר''ש מרבים, לא יעזור לו אם לא ידע את ההלכה.
רק לדוגמא, מה הדין אם כתב ר' ואח''כ ו' ונדבקו קצת האותיות, צריך לשים לב שעל פי ההלכה נהיה כאן אות שונה לגמרי, כי חיבור של ר' עם ו' כשר כאות מ', וכמובן שפסול לר' וו'!!

שווה להשקיע, תפילין זה השקעה שכל החיים מחזירה את עצמה !

ניק 7446

משתמש פעיל
ואשכנזי יכול להגיע למחיר הזה לפרשיות בלבד, דהיינו בסביבות 50 אחוז פלוס מינוס.
תלוי במקומות.
אכן, ידיעת כל ההלכות זה אלף בית, וחשוב מאוד שתהיה לו תעודה בתוקף, ועדיף תעודה של מכון משמרת הסת"ם או המקביל הספרדי יד רפאל.
ובכל מקרה, לגבי כל מה שכתבו כאן על טעויות שיכולות לקרוא רק בגלל חוסר שליטה בהלכה, צריך לזכור שעושים בדיקת מחשב ושתי הגהות גברא לפרשיות, ובהם כיום תופסים כל דיבוק הכי קטן שיכל להיות.
אחר בדיקה אפשר לדעת מה אנחנו באמת מחזיקים בידיים, וכך לא נאלצים להסתמך רק על הסופר.

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
אין שום אפשרות בעולם לדעת אם סופר הפריד אותיות כ' וו',
והתפילין פסולים לכתחילה ולכו''ע :(

יאנקאלע

משתמש מקצוען
צורת הכתיבה המקובלת אצל הספרדים (וועליש)
קלה יותר ומהירה יותר מהכתיבה האשכנזית (ב"י אר"י)
וזה ההסבר להבדלי המחירים

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
צורת הכתיבה המקובלת אצל הספרדים (וועליש)
קלה יותר ומהירה יותר מהכתיבה האשכנזית (ב"י אר"י)
וזה ההסבר להבדלי המחירים
זה הסבר אחד,
ההסבר השני, שכל מיני חומרות ותתי חומרות ומציאת חומרות חדשות, מצויות יותר אצל האשכנזים.

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
מהודר מאוד.
מה זה מהודר מאוד?? לפי הסכום כך יודעים אם זה מהודר?

כמובן שזה תלוי בסופר והיראת שמים שלו.. ויש סופרים צדיקים וירא"ש שלא לוקחים סכומים גדולים ואני מכיר גם אחד שמצדיקי הדור ומקובלים לוקחים ממנו והמחיר שלו ממש לא בשמים.

הוא לא עושק את הרוכשים.. כי הוא באמת ירא שמים!! ולא אוהב כסף!!!!!!!!!!

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
למשל, שלא לתקן את האות אפילו אם אין באות שינוי, בגלל איזה מהלך של הגר"ח בסוגיה של כתב ע"ג כתב, ובכלל זה שלא יעבור שום דיו על האות בזמן התיוג.
מהלך של ר' חיים זה לא עוד 'איזה מהלך'.. הגם שלא התקבל כך למעשה.

אבל חוץ מזה (ולהקפיד על קוצו של יו''ד בא'), כמה עוד חומרות אתה מכיר שנוהגים ואין צורך להקפיד עליהם ? (אגב, גם החומרות האלו לא מקובל להקפיד).

בחשבון פשוט הרבה יותר חשוב להשקיע בתפילין, מאתרוג, אתרוג זה ל6 ימים בשנה,
ותפילין זה בערך 300 ימים בשנה, ולכל החיים !
מה שכן מי שרוצה לקנות יחסית יותר בזול וגם מהודר, שיקנה ישירות מהסופר, וגם קצת יתפשר על יופי הכתב, כי חלק מהמחיר זה על יופי הכתב משום זה קלי ואנווהו.

בן עמרם

משתמש פעיל
ההבדל בין כתב אשכנזי לספרדי הוא הזמן שהכתיבה לוקחת, וזמן הוא כסף...
צורת הכתב בכתיבה הספרדית דורשת הרבה פחות תנועות ליצירת האות. ולכן הרבה פחות זמן.

בנוסף, בכתב האשכנזי יש הרבה יותר ניואנסים ביופי האותיות, שרק מי שמבין בזה יודע להבחין מה שווה באמת.
המחיר לפרשיות אשכנזי ברמה המהודרת מתחיל ב-3500 ובד''כ הרמה הממש טובה היא 4000 ומעלה.
בתים ברמה טובה יש החל מ-2200, והרמה הממש טובה מתחילה ב-3000 ומעלה.
אפשר להשיג בתים ב-1600 ופרשיות ב- 2600, אבל האיכות בהתאם.
(מזוזות ב-400 היום הם ממש פשוטות ביופיין, המחיר מתחיל ב-600 לאיכותיות)

גימפעל

משתמש מקצוען
המחיר הגבוה אצל אשכנזים היא בגלל שאנשים (מסוימים) רוצים לשלם יותר

ניק 7446

משתמש פעיל
המחיר לפרשיות אשכנזי ברמה המהודרת מתחיל ב-3500 ובד''כ הרמה הממש טובה היא 4000 ומעלה.
בתים ברמה טובה יש החל מ-2200, והרמה הממש טובה מתחילה ב-3000 ומעלה.
אפשר להשיג בתים ב-1600 ופרשיות ב- 2600, אבל האיכות בהתאם.
(מזוזות ב-400 היום הם ממש פשוטות ביופיין, המחיר מתחיל ב-600 לאיכותיות)
קצת העפלת במחירים.
היום אפשר להשיג בתים ופרשיות אשכנז ב5000 אלף, מהודרים ויפים מאוד, מסופרים מאנ"ש עם עשרות שנות כתיבה.
הכל מאוד תלוי אם אתה קונה מאחד שגר בעיר וסביבה חרדית גמורה, כי באזורים כאלו המחירים עולים מעל לטעם הטוב.
הבעיה שאנשים לא מודעים באמת לרמת הידור בדבר שהם מקבלים בידיים, ולכן רק כשהם משלמים הרבה מאוד, זה נותן להם תחושה שזה מאה אחוז מהודר.
אני חושב שאין טעם לדון כאן על מחירים, כי זה דבר ששונה ממקום למקום, מקהילה לקהילה, ומאדם לאדם.

בן עמרם

משתמש פעיל
קצת העפלת במחירים.
היום אפשר להשיג בתים ופרשיות אשכנז ב5000 אלף, מהודרים ויפים מאוד, מסופרים מאנ"ש עם עשרות שנות כתיבה.
הכל מאוד תלוי אם אתה קונה מאחד שגר בעיר וסביבה חרדית גמורה, כי באזורים כאלו המחירים עולים מעל לטעם הטוב.
הבעיה שאנשים לא מודעים באמת לרמת הידור בדבר שהם מקבלים בידיים, ולכן רק כשהם משלמים הרבה מאוד, זה נותן להם תחושה שזה מאה אחוז מהודר.
אני חושב שאין טעם לדון כאן על מחירים, כי זה דבר ששונה ממקום למקום, מקהילה לקהילה, ומאדם לאדם.
לא הגזמתי במחירים אולי ההיפך נתתי מחירים זולים, מי שמבין ביופי יודע על מה אני מדבר,
לפני כ-5 שנים - הציבור המהדר היה קונה מזוזות ב-350-400 שח, היום אותו המוצר עולה-600-700
וכן בתפילין מה שהיה עולה 2500 עולה היום 4000-4500,
גם בבתים המחירים עלו אבל פחות קיצוני (מה שהיה עולה 2200 עולה 3000)
צריך להתמצא היטב בשוק כדי להגיב כאן. ואני מעורבב בשוק הזה היטב היטב
המחירים שציינתי הם הממוצע ציבור ליטאי וחסידי רגיל, לא קיצוני במחיר לשום כיוון (לא בקסבה של ק''ס ולא מאידך בנהריה)
מי שרוצה להמשיך לחלום על תפילין ב-5000 , שיתעורר מהחלום , או שיתפשר על בינוני ברמה.

ניק 7446

משתמש פעיל
לא הגזמתי במחירים אולי ההיפך נתתי מחירים זולים, מי שמבין ביופי יודע על מה אני מדבר,
לפני כ-5 שנים - הציבור המהדר היה קונה מזוזות ב-350-400 שח, היום אותו המוצר עולה-600-700
וכן בתפילין מה שהיה עולה 2500 עולה היום 4000-4500,
גם בבתים המחירים עלו אבל פחות קיצוני (מה שהיה עולה 2200 עולה 3000)
צריך להתמצא היטב בשוק כדי להגיב כאן. ואני מעורבב בשוק הזה היטב היטב
המחירים שציינתי הם הממוצע ציבור ליטאי וחסידי רגיל, לא קיצוני במחיר לשום כיוון (לא בקסבה של ק''ס ולא מאידך בנהריה)
מי שרוצה להמשיך לחלום על תפילין ב-5000 , שיתעורר מהחלום , או שיתפשר על בינוני ברמה.
אני מתמחה בתחום הזה שנים רבות, ומסכים איתך שבחודשים האחרונים המחירים נסקו, אבל זה לא נכון לקבוע רמת הידור נטו לפי המחיר.
יש סופרים שכותבים בצורה מאוד יפה ומהודרת, אך אינם יכולים לדרוש יותר מידי, כי אף אחד לא יבוא אליהם.
למה?
הם פשוט גרים באזור פחות חרדי שורשי או שהקהילה שלהם מתפרסת בכמה דרגות כך שאינו יכול לדרוש הרבה.
וגם להיפך.
נתקלתי לא אחת בפרשיות ששילמו עליהם סכום מאוד מאוד גבוה, וזה היה לפני כמה שנים טובות, ולא בהכרח הפרשיות היו ברמה של המחיר.
יש גבול מקסימום להידור, ויש לו מחיר. וכשעוברים את המחיר- אפשר לעלות כמה שרוצים, כי כבר זה לא הערך האמיתי.
ולכן לפני הכל מאוד מאוד חשובה ההיכרות עם הסופר או עם הסוחר, לראות אם הוא אדם אמין, לברר עליו אצל מכרים על התצורה שלו ועל השליטה בהלכות. רק אחר כך המחיר. מחיר לא תמיד משקף את המציאות.
אגב, לגבי המחירים ספיציפים.
היה לפני זמן כנס גדול לסופרים חסידיים, ושם הם הציגו לסוחרים שנכחו שם את הסחורה שלהם והצעות מחיר.
על מזוזות פשוטות מאוד, או של סופר מתחיל, דרשו לא פחות מ700 ש"ח.
זה באמת הגזמה, אך אפשר להבין אותם שכחסידים יש פחות סופרים לכל חסידות כך שהמחירים בהתאם.
בכל מקרה, אני מתמצא בשוק הכלל ארצי, כך שבניואנסי המחירים שבפנים הקהילות באזורים חרדים שורשיים, כב"ב וי-ם, מסתבר שאתה צודק.
מצטער אם כתבתי לעיל דברים שגרמו לאי הבנה.

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
רוב הקונים לא קונים דווקא מאנשים מהחוג / החסידות שלהם.
וכך גם הסופרים מוכרים מחוץ לחוג שלהם,
ואגב, רוב הסחורה בכלל נמכרת בחו''ל.

ניק 7446

משתמש פעיל
בכל מקרה, כשיבוא המשיח בב"א יהיה לחץ מטריף בשוק הסת"ם... מיליוני יהודים יצטרכו מזוזות ותפילין ואז מחוסר סופרים המחירים יהיו באמת בשמיים... טוב, מי יודע מה יהיה בכלל כשיבוא המשיח. מה שבטוח יהיה רק טוב.

hovadya

משתמש רשום
אני מתעסק בזה אנ י עובד אם כמה סוכנים ואני רואה על סוכנים מי ישר כמו פלס ומי מעגל פינות ויותר חשוב לו הכסף אם אתה רוצה המלצה על סוכן ירא שמים שמקפיד על סופרים בני תורה אברכים במחיר נורמלי לפרשיות ספרדי 1350-2500 אני ישמח לעזור H050416481שטרודל גימייל נקודה קום

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה