ואשכנזי יכול להגיע למחיר הזה לפרשיות בלבד, דהיינו בסביבות 50 אחוז פלוס מינוס.ספרדי אינו חצי מחיר, הוא בסביבות אותו מחיר, אך בדרך כלל קצת יותר זול.
מבדיקה אצל סופר מאנ"ש מחיר לתפילין ספרדי בתים ופרשיות זה עניין של 4 - 4.5 אלף
תלוי במקומות.ואשכנזי יכול להגיע למחיר הזה לפרשיות בלבד, דהיינו בסביבות 50 אחוז פלוס מינוס.
זה הסבר אחד,צורת הכתיבה המקובלת אצל הספרדים (וועליש)
קלה יותר ומהירה יותר מהכתיבה האשכנזית (ב"י אר"י)
וזה ההסבר להבדלי המחירים
מה למשל ?זה הסבר אחד,
ההסבר השני, שכל מיני חומרות ותתי חומרות ומציאת חומרות חדשות, מצויות יותר אצל האשכנזים.
למשל, שלא לתקן את האות אפילו אם אין באות שינוי, בגלל איזה מהלך של הגר"ח בסוגיה של כתב ע"ג כתב, ובכלל זה שלא יעבור שום דיו על האות בזמן התיוג.מה למשל ?
מה זה מהודר מאוד?? לפי הסכום כך יודעים אם זה מהודר?מהודר מאוד.
מהלך של ר' חיים זה לא עוד 'איזה מהלך'.. הגם שלא התקבל כך למעשה.למשל, שלא לתקן את האות אפילו אם אין באות שינוי, בגלל איזה מהלך של הגר"ח בסוגיה של כתב ע"ג כתב, ובכלל זה שלא יעבור שום דיו על האות בזמן התיוג.
קצת העפלת במחירים.המחיר לפרשיות אשכנזי ברמה המהודרת מתחיל ב-3500 ובד''כ הרמה הממש טובה היא 4000 ומעלה.
בתים ברמה טובה יש החל מ-2200, והרמה הממש טובה מתחילה ב-3000 ומעלה.
אפשר להשיג בתים ב-1600 ופרשיות ב- 2600, אבל האיכות בהתאם.
(מזוזות ב-400 היום הם ממש פשוטות ביופיין, המחיר מתחיל ב-600 לאיכותיות)
לא הגזמתי במחירים אולי ההיפך נתתי מחירים זולים, מי שמבין ביופי יודע על מה אני מדבר,קצת העפלת במחירים.
היום אפשר להשיג בתים ופרשיות אשכנז ב5000 אלף, מהודרים ויפים מאוד, מסופרים מאנ"ש עם עשרות שנות כתיבה.
הכל מאוד תלוי אם אתה קונה מאחד שגר בעיר וסביבה חרדית גמורה, כי באזורים כאלו המחירים עולים מעל לטעם הטוב.
הבעיה שאנשים לא מודעים באמת לרמת הידור בדבר שהם מקבלים בידיים, ולכן רק כשהם משלמים הרבה מאוד, זה נותן להם תחושה שזה מאה אחוז מהודר.
אני חושב שאין טעם לדון כאן על מחירים, כי זה דבר ששונה ממקום למקום, מקהילה לקהילה, ומאדם לאדם.
אני מתמחה בתחום הזה שנים רבות, ומסכים איתך שבחודשים האחרונים המחירים נסקו, אבל זה לא נכון לקבוע רמת הידור נטו לפי המחיר.לא הגזמתי במחירים אולי ההיפך נתתי מחירים זולים, מי שמבין ביופי יודע על מה אני מדבר,
לפני כ-5 שנים - הציבור המהדר היה קונה מזוזות ב-350-400 שח, היום אותו המוצר עולה-600-700
וכן בתפילין מה שהיה עולה 2500 עולה היום 4000-4500,
גם בבתים המחירים עלו אבל פחות קיצוני (מה שהיה עולה 2200 עולה 3000)
צריך להתמצא היטב בשוק כדי להגיב כאן. ואני מעורבב בשוק הזה היטב היטב
המחירים שציינתי הם הממוצע ציבור ליטאי וחסידי רגיל, לא קיצוני במחיר לשום כיוון (לא בקסבה של ק''ס ולא מאידך בנהריה)
מי שרוצה להמשיך לחלום על תפילין ב-5000 , שיתעורר מהחלום , או שיתפשר על בינוני ברמה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: