דרוש מידע מחדל המשטרה בנווה יעקב

מצב
הנושא נעול.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
יש לי חבר שהוא דוד של אחד הנרצחים
שהיה ממש בקירבת מקום
סיפר לי
שלקח בערך 8 דקות

זה גם הרבה
אבל שמעתי מספיק גירסאות כמה זמן לקח
ולכן כל עוד לא יוכח
קשה לדון בזה בצורה מדוייקת

איבאיבא

משתמש פעיל
מתי התחיל האירוע?
בהסרטה רואים משטרה ב20:21 (בהנחה שהשעון מדויק).
זה סוף האירוע ממש חיסול המחבל ביציאה מנווה יעקב

מעט מן האור

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מפרסום בחדשות 13 תחילת הפיגוע היה ב 20:13

1675018989213.png

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
נוו
אז 8 דקות עד חיסולו הסופי של המחבל זה סביר בהחלט
נא לשנות את הכותרת
8 דק' זה לא סביר כי יש שם תחנה במרחק 8 שניות בנסיעה.
בנוסף ההסרטה או הסמוך ל8 ו13 של החדשות אחד מהם לא מדויק, תשאל תושבי נווה יעקב, היו עשרות או מאות עדי ראיה שדיברו על לכה"פ 14 דק'

מצטט מהתקשורת:

השמות הראשונים שהותרו לפרסום הם של הזוג אלי ונטלי מזרחי הי"ד. אביו, שמעון, שחזר כי הם ירדו לסייע לפצועים ואז נטבחו: "הוא עמד ליד המכונית שלו וירה בהם. נכנס לאוטו וברח. הוא היה אדם צנוע, דתי. רצה לעזור. ראה שיש יריות וכשהן הפסיקו רצה לעזור לפצועים, הוא ואשתו. למשטרה לקח 20 דקות להגיע, יש יריות, כל השכונה שמעו. איפה הניידות? יכלו להרוג אותו. לא שבעה הרוגים ופצועים. אני רוצה תשובה מהמשטרה. אני במרפסת 20 דקות, אחרי היריות. אף ניידת, אף אמבולנס לא היה פה".

במשטרה מנהלים ויכוח סביב זמן התגובה שלקח לשוטרים, אך מעדויות תושבי השכונה עולה כי לכוח הראשוני לקח 20 דקות להגיע לזירות הפיגוע. שוטר ומתנדב משטרתי שהמתינו בצומת רחובות בסמוך לבית הכנסת, הוצבו במקום כאשר ראו את המחבל מתקרב לעברם עם רכבו, טיוטה קורולה לבנה. כאשר המחבל הבחין בכוח המשטרתי הוא החל לנהל איתם קרב יריות, ולאחר כמה דקות הם התגברו עליו ונטרלו אותו בירי. המחבל נותר בחיים ופונה להמשך טיפול רפואי.

ח״כ אברהם בצלאל לניסים משעל ב׳רדיו 103׳ - ״כתושב שכונת נווה יעקב שהייתי במהלך השבת יחד עם משפחות הנרצחים. מקבל מהשטח תלונות קשות על התנהלות המשטרה שהגיעו באיחור רב, אני דורש את הבדיקה של מפקד התחנה. ישנם עשרות נפגעי חרדה שטרם הגיעו אליהם, ילדי השכונה בחרדה ממשית. שוחחתי עם שר הרווחה וביקשתי את עזרתו בתיגבור אנשי המקצוע״.

שר הדתות מיכאל מלכיאלי לקאהן וחכם ב׳קול חי׳ - ״עברה עלינו שבת קשה בשכונת נווה יעקב. אני גר שתי רחובות סמוך לפיגוע ושמעתי את היריות. יש לי היום שיחה עם מפקד התחנה. בדרך כלל הם יעילים מאוד, מונעים הרבה פריצות, מטפלים בנהגים ערבים שמתפרעים בכביש, חצי ק״מ ממקום האירוע יש תחנת משטרה. צריך להבין מדוע היה עיכוב בהגעת הכוחות״.

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
על זה נאמר "אם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר"
כדאי לשמוע את הר' זילברמן מתראיין ברדיו קול חי.
מחזק מאד.

קבצים מצורפים

• הרב-זילברמן.mp3
    5.7 MB

משה 05276

משתמש מקצוען
מתי התחיל האירוע?
בהסרטה רואים משטרה ב20:21 (בהנחה שהשעון מדויק).
20:13
8 דק' זה לא סביר כי יש שם תחנה במרחק 8 שניות בנסיעה.
בנוסף ההסרטה או הסמוך ל8 ו13 של החדשות אחד מהם לא מדויק, תשאל תושבי נווה יעקב, היו עשרות או מאות עדי ראיה שדיברו על לכה"פ 14 דק'

מצטט מהתקשורת:

השמות הראשונים שהותרו לפרסום הם של הזוג אלי ונטלי מזרחי הי"ד. אביו, שמעון, שחזר כי הם ירדו לסייע לפצועים ואז נטבחו: "הוא עמד ליד המכונית שלו וירה בהם. נכנס לאוטו וברח. הוא היה אדם צנוע, דתי. רצה לעזור. ראה שיש יריות וכשהן הפסיקו רצה לעזור לפצועים, הוא ואשתו. למשטרה לקח 20 דקות להגיע, יש יריות, כל השכונה שמעו. איפה הניידות? יכלו להרוג אותו. לא שבעה הרוגים ופצועים. אני רוצה תשובה מהמשטרה. אני במרפסת 20 דקות, אחרי היריות. אף ניידת, אף אמבולנס לא היה פה".

במשטרה מנהלים ויכוח סביב זמן התגובה שלקח לשוטרים, אך מעדויות תושבי השכונה עולה כי לכוח הראשוני לקח 20 דקות להגיע לזירות הפיגוע. שוטר ומתנדב משטרתי שהמתינו בצומת רחובות בסמוך לבית הכנסת, הוצבו במקום כאשר ראו את המחבל מתקרב לעברם עם רכבו, טיוטה קורולה לבנה. כאשר המחבל הבחין בכוח המשטרתי הוא החל לנהל איתם קרב יריות, ולאחר כמה דקות הם התגברו עליו ונטרלו אותו בירי. המחבל נותר בחיים ופונה להמשך טיפול רפואי.

ח״כ אברהם בצלאל לניסים משעל ב׳רדיו 103׳ - ״כתושב שכונת נווה יעקב שהייתי במהלך השבת יחד עם משפחות הנרצחים. מקבל מהשטח תלונות קשות על התנהלות המשטרה שהגיעו באיחור רב, אני דורש את הבדיקה של מפקד התחנה. ישנם עשרות נפגעי חרדה שטרם הגיעו אליהם, ילדי השכונה בחרדה ממשית. שוחחתי עם שר הרווחה וביקשתי את עזרתו בתיגבור אנשי המקצוע״.

שר הדתות מיכאל מלכיאלי לקאהן וחכם ב׳קול חי׳ - ״עברה עלינו שבת קשה בשכונת נווה יעקב. אני גר שתי רחובות סמוך לפיגוע ושמעתי את היריות. יש לי היום שיחה עם מפקד התחנה. בדרך כלל הם יעילים מאוד, מונעים הרבה פריצות, מטפלים בנהגים ערבים שמתפרעים בכביש, חצי ק״מ ממקום האירוע יש תחנת משטרה. צריך להבין מדוע היה עיכוב בהגעת הכוחות״.
8 דקות זה נצח אבל זה שיצעקו 14 או 20 דקות זה לא משנה את המציאות
אבל לפי כל הסירטונים מדובר ב 8 דקות עד לחיסול וזה במתחם הסביר

מצליחנות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני לא בא להיות סנגור למשטרה
ויתכן והיה כשל ניהולי בפקודות וכד'
אבל מה נראה לכם שהם הבינו שיש ירי חי והיססו לצאת חיכו שהמים בקומקום יגמרו לרתוח שתו קפה ואז יצאו?
וברור לכולם שזה חריג בשבת לקבל טלפון מאזורים באזור חרדי בדרמה שכזו כך שהם לא חשבו אולי זה יריות מכפר סמוך

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
8 דקות זה נצח אבל זה שיצעקו 14 או 20 דקות זה לא משנה את המציאות
אבל לפי כל הסירטונים מדובר ב 8 דקות עד לחיסול וזה במתחם הסביר
אז למה המשטרה אומרת 5?
אתה גר בנוה יעקב? שמעת עדויות מתושבים? איזה סרטונים? אתה מתכוון לההסרטה בדקה ה21? אתה מחבר את זה עם ערוץ 13 שאומרים סמוך לשכה 8 ו13 שהם הרי המקור שלהם זה המשטרה שגם לדבריך שיקרה?
הפיגוע התחיל ב8 ו5, המחבל נהרג בדקה ה21 קצת יותר מ14 דקות.
בכל מקרה 8 דקות זה לא סביר
אבל מה נראה לכם שהם הבינו שיש ירי חי והיססו לצאת חיכו שהמים בקומקום יגמרו לרתוח שתו קפה ואז יצאו?
כן ברור שהם היססו, גם לגירסת המשטרה ש5 דק' זה הרבה יותר מהזמן שלוקח מהתחנה לפיגוע, למה הם היססו? האם השוטרים שהיו בתחנה פיחדו? ייתכן אבל זה מחדל שאין שני לו

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
כן ברור שהם היססו, גם לגירסת המשטרה ש5 דק' זה הרבה יותר מהזמן שלוקח מהתחנה לפיגוע, למה הם היססו? האם השוטרים שהיו בתחנה פיחדו? ייתכן אבל זה מחדל שאין שני לו
מצטט מהתקשורת:

נציין כי באותה השעה השוטרים שפעלו באותה משמרת בגזרות השונות היו בשטח ולא בתחנת המשטרה הממוקמת כ-500 מטר ממקום הפיגוע, כשחלקם טיפלו בהפרת סדר בבית חנינא. זאת ועוד, מיקום התחנה אינו רלוונטי נוכח העובדה שהשוטרים פרוסים בשטח ומטפלים באירועים השונים ולא יושבים בתחנה,

הבנת? מיקום התחנה אינו רלוונטי? למה? אין שם אפילו שוטר אחד? נו באמת

משה 05276

משתמש מקצוען
אז למה המשטרה אומרת 5?
אתה גר בנוה יעקב? שמעת עדויות מתושבים? איזה סרטונים? אתה מתכוון לההסרטה בדקה ה21? אתה מחבר את זה עם ערוץ 13 שאומרים סמוך לשכה 8 ו13 שהם הרי המקור שלהם זה המשטרה שגם לדבריך שיקרה?
הפיגוע התחיל ב8 ו5, המחבל נהרג בדקה ה21 קצת יותר מ14 דקות.
בכל מקרה 8 דקות זה לא סביר
אני לא גר בנווה יעקב אבל אני גם לא מסתמך על נתוני שני הסירטונים הבודדים שהעלו פה
אלא ראיתי עוד הרבה וכן אני מסתמך גם על נתוני מדא ואיחוד שבערך בשעה 20:13
הגיע הקריאה הראשונה והמחבל נהרג ב 20:21 שזה יוצא 8 דקות שזה המון אבל סביר
כנראה שמועלם לא ראית זירה שצריך זהירות רבה לא להרוג איזה סקרן שהיה שם
והמשטרה אומרת כ 5 דקות עד תחילת המרדף ולא עד החיסול
שה 5 דקות האלה זה נצח ולא ברור למה לקח 5דקות עד תחילת החתירה למגע

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
לא בא לסנגר אבל הגיוני מאד שבשבת התחנה היתה ריקה
התחנה בנווה יעקב לאה גולדברג בחיים לא ריקה, תמיד היא שוקקת חיים ופעילות, גם בשבתות תמיד יש שם את הסגל הפיקודי יושב .(הרי המשטרה טענה שהיה התפערויות בבית חנינא, אז מאיפה פיקדו על השוטרים?), ותמיד נכנסים ויצאים ניידות, כשבאופן קבוע יש כמה ניידות חונות והשוטרים בפנים.
עד כאן בידיעה (אני גר ברחוב גולדברג)
ולגבי ההיגיון
אתה באמת חושב שישאירו תחנה ריקה? שמי שרןתה ייכנס? נו באמת

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
אני לא גר בנווה יעקב אבל אני גם לא מסתמך על נתוני שני הסירטונים הבודדים שהעלו פה
אלא ראיתי עוד הרבה וכן אני מסתמך גם על נתוני מדא ואיחוד שבערך בשעה 20:13
הגיע הקריאה הראשונה והמחבל נהרג ב 20:21 שזה יוצא 8 דקות שזה המון אבל סביר
כנראה שמועלם לא ראית זירה שצריך זהירות רבה לא להרוג איזה סקרן שהיה שם
והמשטרה אומרת כ 5 דקות עד תחילת המרדף ולא עד החיסול
שה 5 דקות האלה זה נצח ולא ברור למה לקח 5דקות עד תחילת החתירה למגע
אני מתקשה להבין מה הדחיפות שלך להגן על המשטרה במקום שגם לדבריה היא פישלה.
מדוע להצדיק אירגון כל כך דוחה כמו המשטרה, שמפלה בצורה ניכרת בין שמאל ימין, חילונים חרדים, ועסוקה כל היום בתקשורת במקום לעבוד באמת.
אבל אם זה דעתך אני מכבד אפילו שאני חושב שנפלת להאמין לפייק שדוברות המשטרה הוציאה

נתל'ע

משתמש סופר מקצוען
@מבט אובייקטיבי
מקווה בשבילך שבחיים לא היית ולא תהיה בת.משטרה.
אבל...במציאות ת.משטרה גם אם רואים ניידות נכנסות ויוצאות וגם אם רואים רכבים בחוץ זה לא אומר שיש בפנים שוטר המיומן לפעול 'בחוץ' באירוע חירום.

חוקר - יודע לחקור.
יומנאי - יודע לנהל את התחנה והוא חייב להישאר, אחרת מי יכווין את הכוחות...

הכאב שלך מובן ואולי אפי' מוצדק מאד, אבל קצת להוריד אמוציות ולהבין איך הגוף 'הדוחה הזה' כלשונך עובד לא יזיק.

ועוד משהו קטן,
תחנת משטרה מאובטחת תמיד ע"י מאבטח אזרחי, בלא שום קשר לשוטרים שנמצאים או לא נמצאים בפנים.

משה 05276

משתמש מקצוען
אני מתקשה להבין מה הדחיפות שלך להגן על המשטרה במקום שגם לדבריה היא פישלה.
מדוע להצדיק אירגון כל כך דוחה כמו המשטרה, שמפלה בצורה ניכרת בין שמאל ימין, חילונים חרדים, ועסוקה כל היום בתקשורת במקום לעבוד באמת.
אבל אם זה דעתך אני מכבד אפילו שאני חושב שנפלת להאמין לפייק שדוברות המשטרה הוציאה
אני ממש לא מתכוון להגן על הגוף המסורבל הזה
אבל לתקוף צריך מתי שצריך לתקוף ולדעת על מה לתקוף

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה